Kayak Tatili için Nerede ve Nasıl Konaklamalı?

0
108
Kayak Tatili için Nerede ve Nasıl Konaklamalı?
Kayak Tatili için Nerede ve Nasıl Konaklamalı?

Kış mevsiminin en keyifli etkinliklerinden olan kayak, pek çok kişinin kış planları arasında bulunuyor. Özellikle kışın tatil yapmayı sevenlerin sıklıkla tercih ettiği kayak tatili, tatilcilerin tatil yaparken pek çok aktivite yapmasını da sağlıyor. Tatil boyunca farklı etkinlikler yapmak isteyenler ve kış mevsimini bir başka sevenler için yılın en güzel tatili olan kayak tatili ise güzel planlandığı zaman yaz tatillerini aratmıyor. 

En az sıcak yaz aylarında yapılan deniz tatili kadar dinlendirici, keyifli ve eğlenceli bir kayak tatili yapmak içinse kayak tatili sırasında nerede ve nasıl konaklayacağınızı çok iyi planlamanız gerekiyor. Eğer siz de bu kış güzel bir kayak tatiline gitmek istiyorsanız fakat konaklama konusunda aklınız karışıksa sizin için nerede ve nasıl konaklamalı sorusunu netleştirecek bir rehber hazırladık.

İşte keyifli bir kayak tatilinde keyifli bir konaklama için harika ipuçları:  

1) Kayak Tatiliniz için Ne Kadar Bütçe Ayırmak İstediğinizi Belirleyin

Kayak tatilinizi planlarken konaklama için bütçe oluşturmanız oldukça önemli
Kayak tatilinizi planlarken konaklama için bütçe oluşturmanız oldukça önemli

Kayak tatili yapmaya karar verdiğinizde ilk olarak yapmanız gereken şey bütçenizi oluşturmak. Pek çok farklı bütçeye hitap edecek şekilde kayak tatili yapabilirsiniz. Fakat belirsiz bir bütçe sizi zora sokabilir. Özellikle konaklama için bütçe oluşturmanız oldukça önemli. Kayak tatilinin en önemli noktalarından biri olan konaklama, belki de en çok bütçe ayırmanız gereken nokta. 

Bu yüzden tatil için ne kadar bütçe ayırabildiğinizi ayrıntılı bir şekilde hesaplayın. Tatile ayırdığınız bütçenin ne kadarını konaklama için, ne kadarını etkinlikler için ve ne kadarını yeme içme için harcayacağınızı ortlama olarak belirleyin. Bütçe planlaması hem tatil lokasyonunu hem de otelinizi daha doğru ve rahat bir şekilde seçmenize yardımcı olur. Böylece belirsizliklerle dolu plansız bir tatil yerine keyifli ve stresten uzak bir tatil yapabilirsiniz.  

2) Kayak Tatiline Kaç Kişi Gideceğinizi Planlayın 

ayak tatili için gideceğiniz lokasyonu ve kalacağınız oteli kişi sayısına göre seçebilirsiniz.
Kayak tatili için gideceğiniz lokasyonu ve kalacağınız oteli kişi sayısına göre seçebilirsiniz.

Kayak tatili için gitmek istediğiniz lokasyonu ve oteli seçmeden önce yapmanız gereken en önemli şeylerden biri ise kayak tatiline kimlerle ve kaç kişi olarak gideceğinizi planlamak. Böylece otelinizi ve gitmek istediğinizi lokasyonu daha doğru bir şekilde planlayabilirsiniz. Bu tatil kalabalık bir arkadaş grubu ile yapılacak bir tatil mi, çocuklarla yapılacak bol aktiviteli bir aile tatili mi, tek başına gideceğiniz bir dinlenme tatili mi, yoksa sevgiliniz veya eşinizle gideceğiniz romantik bir tatil mi olacak?  

Kararınızı verdikten sonra lokasyonları ve otelleri gideceğiniz kişi sayısına ve kişilerin yaş ortalamalarına göre değerlendirebilirsiniz. Örneğin çocuklarınızla bir kayak tatili yapmak istiyorsanız kaç çocuğunuz olduğuna göre çocuklu konaklamalara müsait olan otelleri araştırabilir, romantik bir tatil için only adults kategorisinde bulunan daha sakin otelleri araştırabilirsiniz. Tatilde kaç kişi olacağınıza bağlı olarak daha büyük oteller ya da bungalov tarzındaki konaklamalara yönelebilirsiniz.

3) Tatil Boyunca Yapmak İstediğiniz Etkinler Hakkında Araştırma Yapın

Kayak tatilinde yapmak istediğiniz etkinlikleri önceden seçebilirsiniz.
Kayak tatilinde yapmak istediğiniz etkinlikleri önceden seçebilirsiniz.

Kayak tatil yapmayı planlıyorsanız tabi ki de kayak yapmak ya da öğrenmek istiyorsunuz. Fakat bütün tatil boyunca sadece kayak yapmak değil farklı etkinlikler de yapmak istiyorsanız bunları ayrıntılı bir şekilde araştırmanız gerekebilir. Her ne kadar pek çok kayak merkezi farklı kış sporlarını deneme ya da öğrenme fırsatı sunsa da eğer merak ettiğiniz ve denemek istediğiniz belirli bir kış sporu ya da etkinliği varsa tek tek bunları nerede en iyi yapabileceğinizi araştırın. 

Ayrıca eğer kayak tatiline küçük çocuklarınızla gidiyorsanız, çocukların yapmak istedikleri etkinlikleri ve bu etkinlikleri nerelerde yapabileceklerini de araştırabilirsiniz. Böylece hiçbir aile üyesinin sıkılmadığı ve keyif aldığı, güvenli bir kayak tatili yapabilirsiniz. Ek olarak yapmak istediğiniz etkinlikleri belirlemek otel seçerken siz yardımcı olacaktır. Çünkü bazı oteller misafirlere etkinlikler hakkında rehberlik ve kış sporları için malzeme kiralama gibi önemli hizmetler veriyor. 

4)  Kayak Tatili için Hayalinizdeki Lokasyonu Seçin

Kayak tatili için hayalinizdeki lokasyonu seçin.
Kayak tatili için hayalinizdeki lokasyonu seçin.

Bütçe hesaplaması ve kişi sayısı gibi daha teknik ve rakamsal aşamaları geride bıraktığınıza  ve yapmak istediğiniz etkinliklere de karar verdiğinize göre tatil planlamasının keyifli bölümüne geçebilirsiniz. Kayak tatili denilince aklınızda canlanan o resme en çok uyan lokasyonu seçmek için araştırma yapabilirsiniz. Türkiye’de ve dünyada kayak tatili yapabileceğiniz pek çok lokasyon var. Hayallerinize ne uygun yeri ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz.

Kayak tatiliniz için lokasyon seçerken, daha önce yaptığınız bütçe kişi sayısı planlamalarını da cepte tutmanızda büyük fayda var. Bunun yanı sıra tatil yapmak istediğiniz bölgede bulunan otelleri ve kayak merkezlerini de ayrıntılı bir şekilde araştırın. Türkiye’de kayak için popüler ve pek çok kişiye hitap edebilecek harika kayak tatili lokasyonları bulunuyor. 

  • Davraz, Isparta
  • Uludağ, Bursa
  • Kartepe, Kocaeli
  • Erciyes, Kayseri
  • Palandöken, Erzurum
  • Kartalkaya, Bolu
  • Sarıkamış, Kars

5) Hayalinizdeki Kayak Tatiline En Çok Yakışan Oteli Seçin

Tatilinizde konaklayacağınız oteli dikkatli seçmek önemli.
Tatilinizde konaklayacağınız oteli dikkatli seçmek önemli.

Sıra geldi en önemli noktaya. Artık istekleriniz oldukça net olduğu için ayrıntılı bir şekilde otel araştırması yapabilirsiniz. Tatiliniz boyunca konaklayacağınız ve çokça vakit geçireceğiniz bir yer olan otelinizi titizlikle seçmenizde fayda var. Ayrıca otel seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta da bulunuyor. 

  • Otelin lokasyonu: Otel seçerken kayak merkezi ve gezmek istediğiniz başka destinasyonlar varsa buralar çok uzak olmamasına dikkat edin. Böylece tatiliniz boyunca bir yerden bir yere ulaşmak sorun olmaz. Otelin güzel bir lokasyonda olması aynı zamanda vakit kaybı yaşamamanız içinde önemli. 
  • Odaların Kalitesi: Otelin odaları da en az otelin lokasyonu kadar önemli. Odaların kullanışlı ve temiz olması, içinde ihtiyaç duyabileceğiniz temel eşyaların bulunması keyifli bir konaklama deneyimi yaşamanız açısından çok değerli. Ayrıca çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken bir başka nokta da odaya ekstra yatak konulabiliyor olması.
  • Gerekli Ekipmanların Bulunması: Kayak tatili için gittiğiniz otelde kiralayabileceğiniz gerekli kayak ekipmanlarının bulunması size oldukça kolaylık sağlar. Bu yüzden kalacağınız otelin ekipman kiralama hizmeti olduğundan emin olun. Böylece ekipman almanız ya da tatiliniz süresince kayak ekipmanlarınızı başka yerlerden kiralamanız gerekmez. 
  • Kayak Merkezine Ulaşım: Özellikle çocuklu ailelerin daha çok dikkat etmesi gereken bir nokta da otelin kayak merkezine ulaşım sağlayıp sağlamadığı. Eğer seçtiğiniz otel kayak merkezine çok yakınsa ulaşım çok büyük bir sorun olmayabilir. Fakat arada biraz da olsa mesafe varsa karlı hava şartlarını da göz önünde bulundurun ve kayak merkezine ulaşım hizmeti veren bir otel seçin. 
  • Kayak Eğitimi: Sıfırdan kayak öğrenecekseniz ya da yanınızda kayak yapmayı yeni öğrenen birileri varsa bu nokta oldukça önemli. Bazı kayak otelleri misafirlerine kayak eğitimi de veriyor. Böylece misafirler kısa bir eğitimden sonra keyifli bir şekilde kayak yapabiliyorlar. Bu noktada önemli olan eğitmenlerin sertifikalı olmaları.  
  • Otelin Restoranının Olması: Otellerin bazılarının oldukça lezzetli yemekler çıkartan restoranları olsa da bazı otellerde herhangi bir restoran bulunmuyor. Eğer düzenli olarak yemek yemeği seviyorsanız ve “nerede yemek yesem” diye düşünerek vakit harcamak istemiyorsanız restoranı olan otellerde konaklamayı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra yurt dışında kayak tatili yapmayı planlıyorsanız otellerin sunduğu yemek hizmetlerine ve damak tadınıza uygun olup olmadığına da daha çok dikkat edebilirsiniz. 

6) Tatil Yapacağınız Lokasyona Nasıl Gideceğinizi Planlayın

Tatilde konaklayacağınız lokasyona göre ulaşım aracınızı seçebilirsiniz.
Tatilde konaklayacağınız lokasyona göre ulaşım aracınızı seçebilirsiniz.

Son olarak tatil yapmak istediğiniz lokasyona nasıl gitmek istediğine karar vermeniz gerekiyor. Eğer yaşadığınız yerden çok uzak olmayan bir lokasyona gidiyorsanız kendi aracınızı kullanabilirsiniz. Fakat kendi aracınızın karlı hava ve yol şartlarına uygun bir araç olduğuna emin olmanız ve yola çıkmadan önce gerekli bakım ve kontrollerini yaptırmanız önemli. 

Eğer yaşadığınız yerden daha uzak bir lokasyona yolculuk yapacaksanız uçak daha uygun bir seçenek olabilir. Uçak ile seyahat ederek hem vakit kaybetmemiş olursunuz hem de rahat bir yolculuk yapabilirsiniz. Havalimanı ile oteliniz arasında mesafe varsa bu mesafeyi gitmek için havalimanından araç kiralayabilir ya da otelin sunduğu bir transfer hizmeti varsa bu hizmetten yararlanabilirsiniz. 

Önceki İçerikGençler için Sömestr Tatili: Macera Dolu ve Unutulmaz Deneyimler
Sonraki İçerikSömestr Tatilinde Yapmanız Gereken 10 Harika Şey
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız