Sömestr Tatilinde Yapmanız Gereken 10 Harika Şey

0
622
Sömestr Tatilinde Yapmanız Gereken 10 Harika Şey
Sömestr Tatilinde Yapmanız Gereken 10 Harika Şey

Sömestr tatilinin yaklaşması ile pek çok kişi 15 günlük bu tatili nasıl değerlendirmek istediğine karar vermeye çalışıyor. Bazı ailelerin planları net olsa da hala soru işaretleri olan aileler var. Tatilde ne yapacağına karar veremeyenler için sömestr tatilinde hem küçük çocuklarınızla hem de gençlerle yapabileceğiniz çok eğlenceli aktivite önerilerini sizler için bir araya getirdik. 

Tatili ister şehirden uzaklaşmadan isterseniz de biraz sakin bir yerlere kaçarak geçirmek isteyin bu yazımızda size uygun birkaç fikir bulabileceğinize eminiz. İşte sömestr tatilinde yapmanız gereken 10 harika şey:

1) Şehirdeki Etkinlikleri Keşfedin

Şehirdeki Etkinlikleri Keşfedin
Şehirdeki Etkinlikleri Keşfedin

15 tatilin gelişi ile birlikte ailelerin şehir içinde çocukları ile katılabilecekleri etkinlikler bulması oldukça kolaylaşıyor. Normalde de çocuklar için şehirde pek çok etkinlik oluyor fakat 15 tatil boyunca çocukların etkin katılım sağlayabilecekleri ve eğlenebilecekleri etkinlikler Türkiye’nin dört bir yanında yapılıyor. Çocukların etkin olarak katılım sağlayabilecekleri etkinliklerin yanı sıra bubble show, hikaye dinletisi ve sihirbazlık gösterileri gibi çeşitli etkinlikler de tatil boyunca çocukların ve ailelerin katılımı için düzenlenen etkinlikler arasında bulunuyor.

Aileler ilgi alanlarına ve çocuklarının merak ettikleri konulara göre etkinlik araştırması yapabilirler. Bu etkinlikler ayrıca çocukların arkadaşları ile bir araya gelmesi için de çok güzel bir ortam oluşturabilir.   

2) Tiyatroya ve Sinemaya Gidin

Tiyatroya ve Sinemaya Gidin
Tiyatroya ve Sinemaya Gidin

Kısa bir tatil döneminde yapılabilecek en keyifli aktivitelerden bir tanesi de tiyatro ve sinema programlarını takip etmek. Hem çocuk hem de gençlere hitap edecek pek çok tiyatro oyunu  şehirlerin pek çok bölgesinde düzenlenirken bu dönemde çocuklara hitap edecek filmler de vizyona giriyor. 

Aileler keyifli bir gün için çocuklarına hitap eden bir tiyatro oyunu için ya da bir sinema filmi için bilet alabilirler. Sanatsal aktivitelerden zevk alan kişiler için en güzel seçeneklerden olan tiyatrolara ve sinemalara bu dönemde ilgi daha da arttığı için istenilen saat ve tarih için bilet bulmak zor olsa da önceden plan yapıldığı takdirde aileler bu etkinlikler için istedikleri biletleri bulabilirler.

3) Müze Gezileri Yapın

Müze Gezileri Yapın
Müze Gezileri Yapın

Tatili şehir içinde geçirecek olanların tercih edebilecekleri aktiviteler arasında kültürel geziler yapmak da bulunuyor. Hem yaşadığınız şehri daha derinlemesine tanımak hem de müze ve ören yerlerini gezmek için harika bir fırsat olan 15 tatilde, çocuklarınız ile birlikte öğrendiğiniz ve eğlendiğiniz geziler yapabilirsiniz. 

Türkiye’nin her şehrinde çok güzel müzelerin ve ören yerlerinin olduğunu hesaba katarsak tatilde en az bir gününüzü böyle bir gezi yapmak için ayırabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer tatilde başka bir şehre gitmeyi planlıyorsanız, gideceğiniz şehirdeki müzeleri de araştırabilir ve bu şehirde geçireceğiniz bir günü müze gezmeye ayırabilirsiniz. Çocuklar ve gençler içinde oldukça eğlenceli olacak bu aktivite bütün aile üyelerine hitap ederek keyifli vakit geçirmesini sağlayacaktır. 

4) Atölyelere Katılın

Atölyelere Katılın
Atölyelere Katılın

Ailelerin, çocukları ile birlikte katılım sağlayabilecekleri bir başka aktivite ise atölyeler. Yılın bu zamanında pek çok yer çocukların katılım sağlayabilecekleri farklı konularda atölyeler düzenliyorlar. Pizza yapma atölyesi ve kurabiye yapma atölyesi gibi etkinliklere çocuklar ailelerinden biri ile katılabiliyor iken, tiyatro atölyesi, resim atölyesi ya da kod yazma atölyesi gibi atölyelere bireysel veya arkadaşları ile katılabiliyorlar. 

Çocuklarınızın ilgisi hangi konuya uygun olursa olsun yaşadığınız bölgede güzel bir geçirebileceğiniz eğlenceli bir atölye bulabilirsiniz. Bunun için ufak bir internet araştırması yapmak ve atölyelerin tarih, yer ve katılım bilgileri öğrenmemiz yeterli. 

5) Evde Etkinlikler Düzenleyin

Evde Etkinlikler Düzenleyin
Evde Etkinlikler Düzenleyin

Özellikle küçük çocuğu olan aileler için harika bir seçenek ise çocuklar için evde etkinlikler düzenlemek. Bu etkinler aile içinde yapabileceğiniz oyunlu yarışmalı etkinlikler olabileceği gibi çocuklarınızın arkadaşlarının dahil olduğu oyunlu aktiviteler de olabilir. Havaların oldukça soğuk olduğu bu aylarda çocukların evde sıkılmaması için çeşitli kutu oyunları veya el işi aktiviteleri özellikle tatil boyunca evde olacaksanız oldukça güzel seçeneklerden. 

Çocuklarınız ile eğlenceli yemekler, yapboz veya boyama gibi etkinlikler yapabilir bunun yanı sıra çocukların arkadaşlarını çağırarak tabu, monopoly ya da kelime oyunu gibi oyunlar oynamaları için güzel bir ortam oluşturabilirsiniz. Ek olarak çocuklarınızın evde bulunan karton kutular ve yapıştırıcı gibi basit malzemeler ile çeşitli etkinler yapmasına yardımcı olabilir böylece yaratıcılıklarını geliştirebilmelerini ve eğlenmelerini sağlayabilirsiniz. 

6) Tema Parklarına ve Lunaparklara Gidin

Tema Parklarına ve Lunaparklara Gidin
Tema Parklarına ve Lunaparklara Gidin

Ailenin her üyesinin bayılacağı bir başka etkinlik ise tema parkları ve lunaparklar. Pek çok şehirde birkaç tane bulunan bu yerler 7’den 70’e herkese hitap ediyor desek yanılmayız. Eğer siz de dolu dolu ve macera dolu bir gün geçirmek istiyorsanız yaşadığınız yerde bulunan tema parklarını ve lunaparkları araştırabilirsiniz. 

Bu parklara gitmeden önce araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken nokta ise yanınızda olacak çocukların yaşı. Her ne kadar pek çok lunapark ve tema parkı küçük çocuklar için düzenlenen alanları bünyesinde barındırsa da bazı tema parklarında bu alanlar çok kısıtlı oluyor. Bu yüzden gideceğiniz yere karar vermeden önce bu eğlence merkezlerinde nasıl oyuncaklar olduğunu ve sizinle gelecek çocukların yaşlarına uygun olup olmadığına bakabilirsiniz. 

7) Günübirlik Bir Seyahat Planı Yapın

Günübirlik Bir Seyahat Planı Yapın
Günübirlik Bir Seyahat Planı Yapın

Sömestr tatilinde uzun bir tatil yapacak fırsatı bulamasanız dahi ufak bir kaçamak yapabilirsiniz. Yaşadığınız şehre yakın olan yerlerden birini tercih ederek günübirlik bir seyahat planlamak hem çocukları hem de sizi oldukça memnun edebilirler. Böylece ailece yepyeni yerler keşfedebilir ve güzel bir hatıra bırakabilirsiniz. 

Nereye gitmek istediğinize karar verirken gitmeyi planladığınız yerin yaşadığınız şehre uzaklığı ve trafik yoğunluğunu hesaba katarak ayrıntılı bir plan yaparsanız dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. Günübirlik geziler için yapabileceğiniz en iyi şey ise erkenden yola çıkmak ve dönüş için biraz geç bir saat tercih etmek olabilir. Böylece gezebileceğiniz saatleri yolda geçirmemiş, vakit kazanmış olursunuz. 

8) Şehirde Kış Aktiviteleri Yapmanın Tadını Çıkarın

Şehirde Kış Aktiviteleri Yapmanın Tadını Çıkarın
Şehirde Kış Aktiviteleri Yapmanın Tadını Çıkarın

Kar tatili için 15 tatil güzel bir fırsat olsa da, tatil için vakit ayıramayacak olanlar da tabi ki eğlenceli kış aktiviteleri yapabilirler. Artık pek çok alışveriş merkezinde ya da farklı tesislerde buz pateni alanları ve yapay kar parkları bulunuyor. Çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirmek için bu yerlere gidebilirsiniz. Böylece çocuklar hem kış etkinliklerinin keyfini çıkarabilirler hem de yeni etkinlikler yapmanın heyecanını yaşayabilirler. 

Bu etkinlikleri yaparken dikkat etmeniz gereken nokta ise güvenlik ve soğuğa karşı tedbirli olmak. Yapacağınız etkinlik ister buz pateni ister başka bir şey olsun bu etkinlikler özellikle alışkın olmayan kişiler için biraz zor olabiliyor. Çocuklarınızın ve sizin bu etkinlikler sırasında düşebileceğinizi göz önüne alın ve alanda her türlü tedbiri aldığınızdan emin olun. Ayrıca bu yerler kapalı mekanlar olsalar dahi oldukça soğuk oluyor. Bu yüzden daha kalın giyinebilir ve yanınıza yedek giysi alabilirsiniz. 

9) Kısa Bir Tatile Gidin

Kısa Bir Tatile Gidin
Kısa Bir Tatile Gidin

Bu sömestr tatilinde eğer biraz kaçamak yapmayı planlıyorsanız kısa bir tatil planı yapabilirsiniz. 15 gün, ufak bir tatil yapmak ve sonra şehre geri dönmek için oldukça güzel bir süre. Türkiye’de ise kışın bembeyaz bir tatil yapabileceğiniz yerlerden sakin ve ılıman kasabalara kadar pek çok seçenek bulunuyor. Tercihiniz neresi olursa olsun ailenizle yapacağınız bu ufak tatilin çok daha keyifli olması için önceden uçak biletinizi alın ve otel rezervasyonu yaptırın. Çünkü bu dönemlerde pek çok kişi tatile çıkıyor ve pek çok bölgede otellerin doluluk oranı oldukça artıyor. 

Biletlerinizi aldıktan ve otelinizde rezervasyon yaptırdıktan sonra ise gideceğiniz yere göre bavul hazırlayabilir ve yapmanız gereken ufak hazırlıkları da yaparak yola çıkabilirsiniz. Bu tatil hem çocuklarınızın hem de sizin eğlenceli ve dinlendirici bir vakit geçirmesi için harika bir fırsat olabilir. 

10) Sevdiklerinizle Bir Araya Gelin 

Sevdiklerinizle Bir Araya Gelin 
Sevdiklerinizle Bir Araya Gelin 

Sömestr tatilinde yapabileceğiniz etkinlikleri sıraladık. Fakat belki de en keyiflisi sevdiklerinizle bir arada olmak. Bir süredir yoğunluktan görüşemediğiniz aile üyeleriniz ve bir araya gelmek istediğiniz arkadaşlarınızla birlikte olmak için 15 tatil oldukça güzel bir zaman. Çocukların ve öğretmenlerin tatilde olduğu bu dönemde pek çok kişinin daha çok boş vakti oluyor. Yakınlarınızı isterseniz evinizde ağırlayabilir, onlar için sofralar hazırlayabilir ve keyifli bir ortam oluşturabilirsiniz. İsterseniz dışarıda bulaşarak çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. 

Geride keyifli bir tatil dönemi bırakmak için pek çok seçenek arasından size en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Hangi seçeneği ya da seçenekleri seçerseniz seçin çok keyif almayı ve eğlenmeyi unutmayın. İyi tatiller. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız