Manzarasıyla Büyüleyen Öğretmenevleri

0
1925
Manzarasıyla Büyüleyen Öğretmenevleri
Manzarasıyla Büyüleyen Öğretmenevleri

Öğretmenler bir insanın hayatında en önemli rolü olan kişilerdendir. Neredeyse herkesin hayatında en az bir tane sevgiyle hatırladığı ve önem verdiği bir öğretmeni vardır. Sevgili öğretmenlerimizin tatil dönemlerinde konaklayabilecekleri tarihi ve güzel manzaralı öğretmenevleri bulunuyor. Öğretmenler, tarihi binaları olan güzel öğretmenevlerinde keyifli bir şekilde konaklayabilir ve tatilin keyfini öğretmenevlerinin harika manzaraları ile çıkarabilirler.

Türkiye’nin pek çok yerinde bulunan bu harika manzaralı öğretmenevlerinin konumlarının çok güzel olması da büyük artı oluşturuyor. Mimarileriyle, konumlarıyla ve manzaraları ile ayrı ayrı etkileyici olan Türkiye’nin en güzel manzaralı öğretmenevlerini sizler için derledik.

İşte manzarası ile büyüleyen öğretmenevleri:

1) Yeni Foça Öğretmenevi

Ege Denizi’ni seven ve tatil deyince aklına hemen Ege gelen kişiler için denizin hemen kenarında bulunan Yeni Foça Öğretmenevi muhteşem bir seçenek oluşturuyor. Masmavi deniz manzarasında misafirler konaklayabilir ya da çeşitli etkinler için burayı tercih edebilirler. Konaklamanın yanı sıra misafirler, Yeni Foça Öğretmenevi’nin kafe ve restoranında manzaraya karşı harika vakit geçirebilirler. 1994’te kurulmuş olan bu öğretmenevi kaliteli hizmetinden dolayı da sıklıkla tercih ediliyor.

2) Bodrum Öğretmenevi

Tatil için en güzel yerlerden biri olan Bodrum’da bulunan Bodrum Öğretmenevi, güzel binası, bahçesi ve manzarası ile hizmet veriyor. Bodrum Öğretmenevi, hem denizi hem de kaleyi gören manzarasının yanı sıra; konaklama, restoran ve çeşitli etkinler için de kullanılıyor. Konum olarak da oldukça güzel bir lokasyonda bulunan Bodrum Öğretmenevi, plaja oldukça yakın bir yerde yer alıyor. Bodrum’da en uygun fiyatlı konaklama seçeneklerinden biri olan Bodrum Öğretmenevi, aynı zamanda gün batımının çok güzel izlenebildiği bir yer olması ile de oldukça meşhur.

3) Şile – Ağva Öğretmenevi

İstanbul’da bulunan Şile-Ağva Öğretmenevi de etkileyici bir manzaraya sahip öğretmenevleri arasında bulunuyor. Hem İstanbul’da yaşayan hem de İstanbul dışından gelen ama İstanbul’un karmaşasından uzak olmak isteyen kişiler için oldukça uygun bir yer. Keyifli bir gün batımı izleyebileceğiniz Şile – Ağva Öğretmenevi, bünyesinde barındırdığı restoran ve kafesi ile de misafirlerine her türlü hizmeti sunuyor. 

4) Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi

Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi
Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi

İstanbul – Üsküdar’da Validebağ Korusu’nda bulunan Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi, en güzel konaklama seçeneklerinden bir tanesi. Hem merkezi bir yerde bulunan hem de korunun içinde yer alan öğretmenevi, şehirde gezmek isteyen ama konaklama için daha sakin bir yer tercih eden kişilere mükemmel bir seçenek oluşturuyor. Konaklamanın yanı sıra Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’ne kahvaltı yapmaya, öğle ve akşam yemeği yemeye de gelebilirsiniz. Çok güzel bir mimariye sahip olan  olan öğretmenevinde özel gün etkinlikleri de yapılabiliyor. Aynı zamanda Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’nin bulunduğu koruda Hababam Sınıfı’nın çekildiği okul da bulunuyor. Daha sonra Hababam Sınıfı Müzesi olan kasrı, buraya gelmişken ziyaret etmenizi öneriyoruz. 

5) Sabancı Beykoz Öğretmenevi

İstanbul, Anadolu Hisarı’nda bulunan Sabancı Beykoz Öğretmenevi, deniz kenarında harika bir konaklama seçeneği sunuyor. Harika manzarasının yanı sıra mimarisi de çok güzel olan bina sadece konaklama amaçlı değil, öğretmen toplanmaları ve çeşitli etkinlikler için de tercih edilebilir. Öğretmenevinde yemek yiyebilir, kafesinden yararlanabilir ve öğretmenevinin bahçesinde bulunan parkta çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Akşam Sanat Evi olarak da kullanılan Sabancı Beykoz Öğretmenevi, öğretmenlerin yanında diğer kamu personellerine de indirimli hizmet veriyor.

6) Hasan Sağlam Konak Öğretmenevi

Diğer bir popüler tatil lokasyonu olan Çeşme’nin Konak ilçesinde bulunan Hasan Sağlam Konak Öğretmenevi, misafirlerine İzmir’de uygun fiyatlı bir konaklama seçeneği sunuyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan öğretmenevi, etrafta bulunan tarihi gezi alanlarına oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Hem gezmek hem de rahat bir konaklama yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği bu öğretmenevi, misafirlerine deniz manzaralı bahçesi ve odaları ile sakin ve huzurlu bir tatil fırsatı sunuyor. 

7) Dikili Öğretmenevi

Bir başka İzmir konumlu öğretmenevi ise Dikili’de bulunan Dikili öğretmenevi. Tatil için sıklıkla tercih edilen bir öğretmenevi olan Dikili Öğretmenevi, mavi bayraklı plajlara olan yakınlığı ile pek çok kişinin gitmeyi tercih ettiği bir yer. Midilli Adası’nın hemen karşısında bulunan öğretmenevi, küçük bir kasabada tatil yapmak isteyen kişilerin kesinlikle değerlendirebilecekleri bir yer. Denizin hemen kenarında bulunan Dikili Öğretmenevi’nde konaklayan kişiler, istedikleri her an Dikili’nin temiz sularında yüzebilir, güzel kumsalında güneşlenebilirler. Konaklamanın yanı sıra deniz kenarında çay veya kahve içerek keyifli vakit geçirmek isteyen kişiler de buraları tercih edebilirler.

8) Gelibolu Öğretmenevi

Çanakkale’nin en güzel yerlerinden biri olan Gelibolu’da bulunan Gelibolu Öğretmenevi, manzarası en güzel olan öğretmenevleri arasında bulunuyor. Gelibolu’nun sert havasından dolayı misafirlerin çoğunlukla yaz aylarında gitmeyi tercih ettikleri bu öğretmenevinde özellikle güneşi batırmak oldukça keyifli. Misafirler ve bölgede yaşayan kişiler burayı çeşitli etkinler için de kullanıyorlar. Manzaraya karşı kahvaltı ya da akşam yemeği için gelebileceğiniz Gelibolu Öğretmenevi, Gelibolu’nun kayalıklarını ve Fener Altı bölgesini rahatlıkla görebileceğiniz bir konumda bulunuyor.

Önceki İçerikRomanya’nın Sakin Şehri: Craiova’da Gezilecek Yerler
Sonraki İçerikEvden Çalışanların İstanbul’da Gidebileceği En Keyifli Mekanlar
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız