Seyahatseverlere Alınabilecek 20 Hediye Seçeneği

0
4770
Seyahatseverlere Alınabilecek 20 Hediye Seçeneği
Seyahatseverlere Alınabilecek 20 Hediye Seçeneği

Seyahat etme arzusu sürekli kendisini yenileyen ve zaman içerisinde alışkanlığa dönüşebilen bir aktivite. Bir kere yeni yerler görüp keşfetmenin heyecanına kapılan bir insan bu tutkudan kolay kolay vazgeçemiyor.

Hayatının büyük bir bölümüne seyahati dahil eden seyahat tutkunlarının da başta bavul olmak üzere pek çok çeşitte ihtiyaçları olabilir. Seyahatsever birine hediye almak istiyor fakat tam olarak kararınızı veremiyorsanız hazırladığımız hediye rehberi tam da size göre.

1) Bavul

Bavul
Bavul seyahatseverler için en güzel hediyelerden.

Bir seyahatseverin en çok işine yarayacak olan hediye kuşkusuz ki bavul. Yolculuklar boyunca oradan oraya sürüklenirken bavulların kısa sürede bavulun yıprandığı bir gerçek. Kimi zaman yerlerde sürüklenen kimi zaman da bagaja verilme sürecinde oradan oraya fırlatılan bavullar çoğu uzun ömürlü olamıyor. Bu da gerçekten seyahat tutkunu olan bir kişi için ciddi bir harcama kalemi olarak öne çıkıyor.

Sağlam olmayan bir bavul seyahat süresince kişiye hep ayak bağı olurken hasarsız bir bavul ise büyük bir kolaylık. Kimse tekerleği kopuk, fermuarı her an patlayacak gibi olan bir bavulla seyahat etmek istemez. Bu yüzden seyahatsever bir yakınınıza alacağınız ilk hediye mutlaka kullanışlı ve hafif bir bavul olmalı. Her yöne dönebilen tekerlekleri olan, dışı sert, su geçirmez, çeşitli boylarda çekme yerleri olan ve işlevsel bir bavuldan daha iyi bir hediye olamaz.

Bavula ek olarak hediye ettiğiniz kişiye bir de 27 Kolay Bavul Hazırlama Taktiği yazımızı gönderirseniz çok güzel bir hediye hazırlamış olursunuz.

2) Fotoğraf Makinesi

Fotoğraf Makinesi
Anıları biriktirmeyi seven seyahatseverlere verilecek en güzel hediyelerden biri fotoğraf makinesi.

Pek çoğumuz güzel anılar biriktirmek için seyahate çıkıyoruz. Doğal olarak da bu anları ölümsüzleştirmek paha biçilemez bir önem taşıyor. Bir seyahatseverin de bu noktada en önem verdiği şey gezip gördüğü yerleri ölümsüzleştirmek için kullandığı ve gezginler için olmazsa olmaz eşyalar arasında bulunan fotoğraf makinesi olsa gerek. Bu yüzden seyahatsever yakınınıza verdiğiniz hediye paketinin içinden fotoğraf makinesi çıkınca sevinçten havalara uçacağına eminiz.

Hediye edeceğiniz fotoğraf makinesi küçük boyutlu, taşıması kolay ve son teknolojinin ürünü dijital bir cihaz olabilir veya taşıması ağır ama nitelik yönünden son derece üst seviyelere denk gelen profesyonel bir fotoğraf makinesi de olabilir. Seçim size kalmış. Tüm bunların haricinde çekilen fotoğraf karesini anında kağıda döken son dönemlerde fazlasıyla popüler olan polaroid fotoğraf makinelerinden birini de hediye olarak tercih edebilirsiniz.

3) Drone

Drone
Drone yeni nesil seyahatseverler için güzel bir hediye seçeneği.

Drone fotoğraf makinesinin de ötesinde heyecan verici bir hediye seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Drone sayesinde manzaranın görüntüleri kuş bakışı istenilen mesafeden kaydedilebilir. Seyahatsever birisi için de bu paha biçilemez güzellikte bir his olmalı.

Gidip görülen yerlerin yüksek mesafeden istenilen menzile kadar drone ile kaydedilmesi tatil anılarını ölümsüzleştirmenin en güzel yollarından biri. Piyasada hemen hemen her bütçeye hitap eden çok sayıda farklı drone markası bulunuyor. İçinden en uygun olanını internette biraz araştırma yaparak seçebilirsiniz.

4) Termos

Termos
Yaz-kış demeden gezen seyahatseverler için kaliteli bir termos harika bir hediye.

Seyahatsever bir kişinin en yakın yoldaşlarından birisi de şüphesiz ki termoslar. İçeceği istenildiği şekilde sıcak veya soğuk tutabilmeleri sayesinde termos taşımak büyük bir kolaylık. Hediye edeceğiniz kişi içerisine kahve veya çay koyarak termosunu çantasına yerleştirip gezintiye çıkabilir. Böylece kişi çevreyi gezerken istediğiniz an bir şeyler içme imkanına sahip olabilir.

Termos alırken dikkatli olmanız gereken en önemli husus ise içeceğin ne kadar süre boyunca sıcak veya soğuk kalabildiği. Piyasada çok sayıda termos markası bulunuyor. Kısa ömürlü ve içeceğin hemen oda sıcaklığına dönmesine neden olan bir termos almak yerine biraz daha fazla para ödeyerek seyahat boyunca sorun çıkarmayacak, istenilen ısıyı muhafaza edebilecek tarzda bir ürün almakta yarar var.

5) Boyun Yastığı

Boyun Yastığı
Rahat bir yolculuk için seyahatseverlere verilebilecek en güzel hediyelerden.

Özellikle uzun yolculuklarda boyun yastığı gerçekten tam bir hayat kurtarıcı oluyor. Otobüs veya uçak yolculuğunun yoruculuğu bir nebze de olsun boyun yastığı kullanarak hafifletilebilir. Boyun yastığının verdiği konfor sayesinde yolculuk uyuyarak veya arkaya yaslanıp rahatça dinlenerek geçirilebilir. Bu yüzden zamanının önemli bir kısmını yolculukta geçiren bir seyahatsevere alabileceğiniz; en makbule geçecek hediyelerin başında boyun yastığı geliyor.

Boyun yastıklarının çok sayıda türü piyasada satılıyor. Eğer bavulda çok fazla yer kaplaması istenmiyorsa nefes ile şişirilebilen tarzda bir boyun yastığı hediye edebilirsiniz. Ancak bu modeldekilerin pek de konforlu olduğu söylenemez. Bunun yerine sünger bir boyun yastığı sayesinde seyahatsever yakınınız kendisini daha rahat hissedebilir. Boyun yastığı seçerken yastığın süngerine, kumaşına ve boyutuna dikkat etmelisiniz. Terletmeyen bir kumaşla kaplanmış olmasına özen göstermelisiniz.

6) Pasaport Kılıfı

Pasaport Kılıfı
Pasaport kılıfı şık seyahatseverlerin çok beğeneceği bir hediye seçeneği.

Bir seyahatseverin yanından hiç ayırmadığı başlıca unsurun pasaport olduğunu tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Çantanın içerisindeki eşyalar arasında kalan pasaportun zarar görmesi sıklıkla karşılaşılan bir durum. Bu yüzden pasaportu zarar görmekten korumak adına hediye edeceğiniz pasaport kılıfı çok iyi bir fikir olabilir.

Mağazalarda birbirinden farlı renk ve dokuda üretilen pasaport kılıfları mevcut. Üzeri desenli, deri veya kumaş kaplı olan bir pasaport kılıfı seçebilirsiniz. Pasaport kılıfının daha özel bir hale gelmesini istiyorsanız da üzerine hediye edeceğiniz kişinin adını veya isminin baş harflerini de yazdırarak fark yaratabilirsiniz.

7) Bavul Etiketi

Bavul Etiketi
Bavul Etiketi, seyahatseverlerin daha kolay yolculuk yapmasını sağlayan bir hediye.

Seyahatseverlerin en çok kullandığı şeylerin başında bavul geliyorsa bavul etiketi de en az bavul kadar öneme sahip. Seyahatte bavulu bagaja verdikten sonra herkes en az bir kere ya bavulum kaybolursa diye düşünmüştür. İşte bu noktada devreye bir bavul etiketinin gerekliliği giriyor.

Küçük ama oldukça önemli bir aksesuar olan bavul etiketi sayesinde bavulunuzun yüzlerce bavul arasında kaybolmasını engelleyebilirsiniz. Aksilik bu ya bavulunuz kaybolsa bile görevlinin üzerindeki bavul etiketini okuması sayesinde içerisinde değerli eşyalarınızın olduğu bavulunuza kavuşabilirsiniz. İşte bu yüzden seyahat tutkunu yakınınıza sevimli bir bavul etiketi almanız oldukça işe yarar bir hediye olabilir. Günümüzde pek çok renk ve çeşitte bavul etiketi bulunuyor. Siz şık bir hediye olmasını istiyorsanız deriden yapılmış bir bavul etiketi alabilirsiniz.

8) Bavul Terazisi

Bavul Terazisi
Bavul terazisi ile seyahatseverlerin seyahat süreçlerini kolaylaştırabilirsiniz.

Bilindiği üzere uçak ile yapılan seyahatlerde bagaja kilo sınırlaması uygulanıyor. Ağırlık sınırını aşan her bir kilo için de fazladan ücret ödenmesi gerekiyor. Bu da zaten uçak biletine ücret ödemiş bir seyahatseverin epey canını sıkabilecek bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Eğer seyahatsever yakınınıza dijital bir bavul terazisi alırsanız bavul hazırlama aşamasında ağırlığı tartarak gereksiz eşyalarını bavuldan çıkarmasını sağlayabilirsiniz.

Evde mevcut olan klasik terazilerle tartılan bavul ile havaalanındaki bagaj tartımı arasında farklılık çıkabilme riski dijital bavul terazisi ile kolayca önlenebilir.

9) Uyku Göz Bandı

Uyku Göz Bandı
Uyku göz bandı, seyahat sırasında uyku düzenine dikkat eden seyahatseverler için güzel bir seçenek.

Özellikle saatlerce süren uzun yolculuklarda zaman uyumadan çok zor geçiyor. Yolculuk sırasında uyumanın tatilde ihtiyaç duyulan enerjiye katkı sağladığı da bir gerçek. Bazı kişiler için otobüs veya uçağın içerisindeki aydınlatma uyumayı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Ancak göz bandı sayesinde bu sorun ortadan kaldırılabilir. Seyahat sırasında göze takılacak bant ile ortamın karanlık olmasına gerek kalmadan rahatça uykuya dalınabilir.

Göz bandı alırken kumaşına, dokusuna ve kaliteli malzemeden üretilmiş olmasına ayrıca dikkat etmenizde yarar var. Göz bandının terlemeyi önleyici olması, burundan kaymaması, kafayı çok sıkmaması ve gözü iyice çevrelemesi hususlarında dikkatli olmalısınız.

10) Kulak Tıkacı

Kulak Tıkacı
Kulak Tıkacı, seyahat sırasında uykusunda dikkat edenler için güzel bir hediye.

Seyahatsever yakınınıza uyku bandı alıyorsanız yanında kulak tıkacını da eksik etmemelisiniz. Uyku bandı ile ayrılmaz bir ikili olan kulak tıkacı sayesinde gürültüden uzak bir yolculuk yapılabilir.

Özellikle otobüs ve uçak seyahatlerinde yüksek sesle konuşan yolcular veya sürekli ağlayan çocukların yarattığı gürültüden kulak tıkacıyla kurtulmak mümkün. Hediye edeceğiniz bir çift kulak tıkacı ile seyahatsever yakınınızı fazlasıyla mutlu edebilirsiniz.

11) Seyahat Anı Defteri

Seyahat Anı Defteri
Seyahat anı defteri, gezilerini yazarak kaydetmek isteyen seyahatseverler için güzel bir hediye.

Seyahat etmeyi seven birisi anı toplamaya merak olduğu için muhtemelen yazmayı da seven birisi olmalı. Günümüzdeki fotoğraf ve video gibi son teknoloji ürünü anı biriktirme araçları olsa da yazarak hatıraları saklamanın yeri hiçbir zaman sarsılmaz.

Seyahat seven birine anı defteri almak istiyorsanız pek çok seçeneğin arasında kaybolabilirsiniz. Üzerinde dünya haritası olan, her bir sayfasında küçük bir takvim ve özlü sözlerin yer aldığı işlevsel bir defter alarak yaratıcı bir hediye verebilirsiniz.

12) Dünya Haritası

Dünya Haritası
Dünya Haritası, bir seyahatsevere verebileceğiniz en kullanışlı hediyelerden.

Bir seyahatseverin gözünün önünde dünya haritasını canlandırdığını duysak şaşırmayız. Kimileri gezip gördüğü yerleri haritanın üzerinde görmeyi severken kimileri de dünya haritasından rastgele bir yere seçip oraya özgü tatil planları yapmaktan hoşlanabilir. Bu yüzden dünya haritası bir seyahatsever için düşlerin başlangıç noktası denilebilir.

Seyahat tutkunu birine duvara pano şeklinde asacağı bir haritası veya dünya haritasının çerçevelenmiş tablosunu alabilirsiniz.

13) Seyahat Kumbarası

Seyahat Kumbarası
Seyahat kumbarası, para biriktirerek gezmeyi sevenlere anlamlı bir hediye seçeneği olabilir.

Yolculuğa çıkmadan önce belki de aşılması gereken en önemli engellerin en başında bütçe kısıtı geliyor. Seyahat çıkmadan önce gidilecek yer belirlendikten sonra orada olmak için ne kadar paraya ihtiyaç olduğu da belirleniyor. Uçak bileti, şehir içi ulaşıma ve konaklama ile yeme içme harcamalarının her biri bütçede ayrı bir kalemi oluşturuyor.

Atalarımız boşuna damlaya damlaya göl olur dememişler. Ufak miktarda da olsa her gün kumbaraya para ekleyerek birkaç ay içerisinde hafife alınamayacak ölçüde para biriktirilebilir. Bu yüzden bir seyahatsevere alabileceğiniz en sevimli hediye seçeneklerinden birisi de kumbara olmalı.

İsterseniz domuz kumbarası isterseniz de içinde ne kadar para biriktiğini gösteren şeffaf kutulu bir kumbara alarak hediye edebilirsiniz.

14) Bakım Çantası

Seyahat Bakım Çantası
Bakım çantası, dünyanın her yerinde bakım rutinine devam eden seyahatseverler için güzel bir hediye.

Seyahate çıkmadan önce bavul hazırlanırken bakım çantası adeta bavulun demirbaşı olarak öne çıkıyor. İçerisine diş fırçası, krem, saç tokası, ağrı kesici ilaçtan tutun da hijyenik pede kadar pek çok malzemenin oyulabileceği bir bakım çantası hayat kurtarıcı olabilir.

Bakım çantası sayesinde bavulun içerisindeki dağınıklık önlenir hem de aranılan şey kolayca zaman kaybetmeden bulunabilir. Seyahatsever birine alacağınız bakım çantasının üzerinde yolculuğu temsil eden figürlerin olduğu bir modeli seçebilirsiniz.

15) Seyahat Boyu Ütü

Seyahat Boyu Ütü
Seyahat boyu ütü, seyahate çıkan herkesin ihtiyaç duyabileceği temel bir ihtiyaç.

Hepimizin ortak sorunlarından biri bavula girince buruş buruş olup giyilemez hale gelen kıyafetler. Kıyafetlerinizi ne kadar özenle ve farklı yöntemlerle katlayarak valize yerleştirseniz de kırışması kaçınılmaz bir son olarak görünüyor.

Buruşmuş bir kıyafeti kimse giymek istemeyeceği için sık sık seyahat eden birisine alınabilecek en yararlı hediyelerden birisi de mini ütü olarak karşımıza çıkıyor. Bavulun içerisinde ufacık yer kaplayan ancak boyundan büyük işler başaran mini ütü sayesinde bavuldan hiç çıkmamış kadar özenli görünen kıyafetler giymek mümkün.

16) Taşınabilir Şarj Cihazı (Powerbank)

Powerbank
Powerbank, düzenli olarak seyahate çıkan herkes için güzel bir hediye seçeneği.

Günümüzde neredeyse hiç elimizden düşmeyen akıllı telefonların en büyük sıkıntıların birisi de kısa sürede biten şarj seviyeleri olsa gerek. Elinde şarj cihazıyla sürekli telefonu şarj edebilecek yer aramak da oldukça zor bir durum. Seyahat sırasında fotoğraf veya video çekmek, bulunulan yer ile ilgili internette anlık araştırmalar yapmak veya konum bulmak için akıllı telefonlar daha yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bu da şarjın olduğundan daha kısa sürede tükenmesi anlamına geliyor.

Bu yüzden bir seyahatsevere alacağınız en işe yarar hediyelerin başında taşınabilir şarj cihazı geliyor. Taşınabilir şarj cihazı alırken telefonu ne kadar sürede ve kaç defa şarj etme kapasitesine sahip olduğunun incelenmesine özen göstermekte yarar var. Yüksek amperli bir taşınabilir şarj cihazı almaya dikkat etmelisiniz. Piyasada renk renk, pek çok boyutta ve akım gücünde taşınabilir şarj cihazı seçeneği bulunuyor. Yüksek kapasiteli bir ürün alarak fazlasıyla yararlı olabilirsiniz.

17) Sırt Çantası

Sırt Çantası
Sırt Çantası, her seyahatseveri sevindirecek güzel bir hediye seçeneği.

Sırt çantası hemen hemen her seyahatin olmazsa olmaz eşyalarından birisi desek yanılmış olmayız. Taşımasının kolay olması, el bagajı yerine geçmesi ve seyahatte dolaşırken elinde poşetle gezmek istemeyenlerin kurtarıcısı niteliğinde olan sırt çantası çok yararlı bir hediye olabilir.

Hediye alırken sırt çantasının çok sayıda küçük göze sahip olması, kumaşının su geçirmez olması, fermuarlarının dayanıklı olması ve askılarının ayarlanabilir özelliğe sahip olması hususunda dikkatli olmalısınız.

18) Çadır

Çadır
Kamp yapmayı sevenler için en güzel hediye.

Kamp yapmak doğayla iç içe olmak ve kalacak yere büyük bütçeler ayırmamak demek. Bu da neredeyse hiçbir seyahatseverin karşı koyamayacağı bir nokta. Bu yüzden seyahatsever birisine alınabilecek en güzel hediyelerden birisi çadır olabilir.

Çadır alırken dikkatli olup öncesinde biraz araştırma yapmakta yarar var. Kolay kurulup kolayca toplanabilen bir çadır olması, ısı yalıtımının iyi olması, su geçirmemesi, mümkünse penceresinin olması ve orta boy bir çadırın seçilmesi gerekli. Ayrıca çadır hediyenize çadırın içerisine koyulacak bir adet mat da ekleyebilirsiniz.

19) Pusula

Pusula
Pusula, hem nostaljik hem de işe yarar bir hediye seçeneği olabilir.

Pusula eskiden sıkça kullanılan bir araçken günümüzde akıllı telefonlarda pusula özelliğinin de bulunması sebebiyle bir kenara itilmiş olabilir. Ancak bu pusulanın güzel bir hediye fikri olmayacağı anlamına da gelmiyor.

Eğer nostaljik ve anlamlı bir hediye almak isterseniz pusula iyi bir seçim olabilir. Ahşap bir kutu içerisine koyulmuş eskiyi anımsatan pusula ince düşünülmüş bir hediye olabilir.

20) Mini İlaç Kutusu

Mini İlaç Kutusu
Mini İlaç Kutusu, özellikle düzenli ilaç kullanan seyahatseverler için uygun bir hediye.

Seyahat çantasının olmazsa olmaz unsurlarından birisi de acil durumların kurtarıcısı niteliğinde olan ilaçlarHaftanın günlerine göre bölmelere ayrılmış küçük boyutlu bir ilaç kutusu sayesinde ilaçlar karışıp dağılmadan düzenli bir şekilde bavulda saklanabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız