Siirt Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
483

Güneydoğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Siirt, tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve el değmemiş doğası ile merak uyandıran bir şehir.

Turizm veya iş amaçlı şehri ziyaret edenler ulaşım ağını günden güne genişleten Siirt’te taksi, araç kiralama ve havalimanı transfer hizmetlerinin yanı sıra belediye otobüsleri ve minibüsleri de tercih edebilirsiniz.

Siirt Havalimanı Ulaşım Rehberi

Siirt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine sadece 14 km uzaklıkta konumlanan Siirt Havalimanı’na geldikten sonra şehre gitmek için pek çok seçeneğiniz olacak.

Toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyenler belediye otobüsleri, minibüsler veya havalimanı servislerini tercih edebilir.

Daha konforlu ve hızlı bir ulaşım yöntemi tercih edecekler ise havalimanı taksileri, havalimanı transfer veya araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilir.

Hangi ulaşım yöntemini tercih ederseniz edin, Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanız en fazla 25 – 30 dakika sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

Belediye Otobüsleri

Sadece havalimanından şehir merkezine ulaşımda değil, şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen belediye otobüsleri hem hesaplı hem de konforlu bir hizmet sunuyor.

Siirt Havalimanı geliş terminalinin hemen dışında hazır bekleyen belediye otobüsleri ile aktarmasız bir şekilde şehir merkezine ulaşmanız mümkün.

Trafiğe bağlı olarak ortalama 20 – 25 dakika içerisinde havalimanından Siirt şehir merkezine varmanız muhtemel.

Genellikle Siirt Havalimanı varışlı uçuş seferlerinin varış saatinden yaklaşık 30 dakika sonra hareket eden belediye otobüsleri, şehrin en merkezi noktalarında yolcularını indiriyor.

Minibüsler

Şehir içi ulaşımda da uygun fiyatlı bir ulaşım imkanı sunan minibüslere yine belediye otobüsleri gibi terminal dışından ulaşabilirsiniz.

Belediye otobüsünü kaçırmış olsanız bile daha sık aralıklarla sefer düzenleyen minibüsleri tercih etme imkanınız var.

Daha konforlu ve hızlı olan minibüsler ile uygun bir fiyat karşılığında Siirt şehir merkezine gidebilirsiniz.

Havalimanı Servisleri

HAVAŞ otobüsleri sayesinde çok daha hızlı ve de konforlu bir şekilde Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Genellikle Siirt Havalimanı uçuş seferlerine göre hareket saatlerini belirleyen HAVAŞ otobüsleri ile ilgili en güncel bilgileri edinmek için resmi web sitesini ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en konforlu ve hızlı yolu şüphesiz havalimanı taksilerini kullanmak olacaktır.

Terminal çıkışında 7/24 hazır bekleyen havalimanı taksileri sayesinde gece gündüz aynı fiyat tarifesi ile yolculuk yapabilirsiniz.

Zamandan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacak olan havalimanı taksileri özellikle 14 km gibi kısa bir mesafe için çok yüksek fiyatlar talep etmeyecektir. Ancak daha uzak noktalara gidecekseniz taksi yerine toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Siirt Havalimanı’ndan bineceğiniz havalimanı taksisi ile yaklaşık 20 dakikada şehir merkezinde olabilirsiniz.

Araç Kiralama

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen araç kiralama hizmetleri, özellikle burada birkaç günden fazla konaklayacak veya çevre il ve ilçeleri de ziyaret edecek olanlar için en ideal ulaşım yöntemi denebilir.

Siirt uçuşunuzdan önce seyahat planlamanızı yaparken bölgede hizmet veren, bilhassa araç teslim noktasını Siirt Havalimanı olarak belirlemenize imkan tanıyan araç kiralama şirketlerini araştırabilir, fiyat karşılaştırması yapabilir ve aralarından seçerek ön rezervasyonunuzu hızlıca oluşturabilirsiniz.

Uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde aktaracağınız için de havalimanına vardığınızda kiraladığınız araç sizi hazır bekliyor olacaktır.

Transfer Hizmetleri

Siirt’te konaklayacağınız otelin ya da hizmet aldığınız tur firması / seyahat acentesinin varsa şayet havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanmayı düşünebilirsiniz.

Böylelikle havalimanı –  şehir merkezi arası ulaşımınızı hem daha konforlu hem de daha hesaplı bir hale getirebilirsiniz.

Uçuş bilgilerinizi önceden bildirmeniz dahilinde yetkili firma sizin için şoförlü havalimanı transfer aracını uçuşunuz sonrası hazır bulunduracaktır.

Şehir Merkezinden Siirt Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Siirt şehir merkezine sadece 14 km mesafede konumlanan Siirt Havalimanı’na gitmek için birden çok seçeneğinizin olduğunu söyleyebiliriz.

HAVAŞ’ın havalimanı servislerinin yanı sıra belediye otobüsleri ve minibüsler de sıklıkla tercih ediliyor.

Şayet yolculuğunuzu daha konforlu ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız, araç kiralama, havalimanı transfer veya havalimanı taksileri gibi seçenekleri değerlendirmenizi öneriyoruz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, şehir merkezinden Siirt Havalimanı’na gitmeniz maksimum 20 – 25 dakika sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

Belediye Otobüsleri

Sadece şehir merkezinden havalimanına ulaşımlarda değil, aynı zamanda şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen belediye otobüslerinin sadece bu iki nokta arasında ulaşım hizmeti verdiği hattı bulunuyor.

Şehrin en merkezi noktalarından geçen belediye otobüsleri sayesinde 20 – 25 dakikada Siirt Havalimanı’na varmanız muhtemel.

Siirt şehir merkezi ile havalimanı arasında hizmet veren belediye otobüs hattı hakkında daha detaylı bilgi almak ve güncel bilet tarifelerini öğrenmek için Siirt Belediyesi’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Minibüsler

Belediye otobüslerinde yer bulamazsanız ya da daha hızlı bir ulaşım yöntemi tercih etmek isterseniz minibüsleri önerebiliriz.

Belediye otobüslerinde olduğu gibi minibüsler de şehrin merkezi bölgelerinden geçerek aktarmasız bir şekilde Siirt Havalimanı’na ulaşım sağlıyor.

Minibüsler otobüslere göre daha uygun fiyatlı olmasa da daha hızlı bir ulaşım yöntemi olacağı yadsınamaz bir gerçek.

Havalimanı Servisleri

Hem toplu taşıma aracı kullanmak hem de daha hızlı ve de konforlu bir şekilde havalimanına gitmek istiyorsanız, HAVAŞ otobüsleri tam size göre!

Genellikle Siirt Havalimanı kalkışlı uçuş seferlerine göre düzenlenen HAVAŞ otobüslerinin güncel sefer saatleri ve güncel bilet tarifeleri hakkında bilgi almak için tek yapmanız gereken, HAVAŞ servislerinin resmi web sitesini ziyaret etmek.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Özel ulaşım araçları arasında belki de en pratik olanı şüphesiz taksiler. Havalimanı taksilerini dilediğiniz noktaya ve dilediğiniz saatte çağırabileceğiniz gibi şehir merkezindeki taksi duraklarına da gidebileceğinizi unutmayın.

Havalimanı taksilerinin en büyük avantajı gece gündüz aynı fiyat tarifesini uygulamaları.

Hem kolay ve hızlı bir şekilde hem de konforlu yolculuk imkanı sunan taksiler, araç kiralama ve havalimanı transfer hizmetleri ile toplu taşıma araçlarına sıcak bakmayan yolcular için en ideal yöntem.

Araç Kiralama

Sadece şehir merkezinden havalimanına ulaşımınız için değil de Siirt’te konakladığınız süre boyunca da tercih edebileceğiniz araç kiralama hizmetleri, özellikle çevre il ve ilçeleri de ziyaret edecekler için ideal.

Böylelikle seyahatiniz süresince ulaşımınızı daha uyguna getirebilir ve toplu taşıma araçlarının sefer saatlerine bağlı kalmadan özgürce ve konforlu bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz.

Transfer Hizmetleri

Siirt’te konakladığınız otel veya hizmet aldığınız tur firması / seyahat acentesinin varsa eğer havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanarak ulaşımınızı daha ekonomik bir hale getirebilirsiniz.

Uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde ilettiğiniz yetkili firma dilediğiniz noktada ve saatte şoförlü transfer aracınızı hazır eder. Böylelikle hiç vakit kaybetmeden Siirt uçuşunuza doğru yol alabilirsiniz.

Siirt Havalimanı Hakkında

1994 yılından beri taşımacılık hizmeti veren Siirt Havalimanı, 1998 senesinden sonra sivil havacılık sektörüne adım atmış bir havalimanı.

Yılda ortalama 100 bin yolcuya hizmet veren havalimanının tam tamına 774 metrekarelik bir terminal binası bulunmakla birlikte sadece iç hat uçuşları gerçekleştirdiğini de belirtmekte fayda var.

Türkiye’nin birçok büyükşehrinden aktarmalı veya aktarmasız olarak Siirt Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız