Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
348

Şırnak, Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan, batıda Mardin, kuzeyde Siirt, kuzeydoğuda Van ve Hakkâri, güneyde de Irak ve Suriye ile komşu olan ilimizdir.

Turistik açıdan talep gören bir şehir olmasa da sahip olduğu konumu ve eski geçmişi sebebiyle önemli tarihi yapılara ev sahipliği yapmaktadır.

Tarihi rivayetlere göre, Nuh Tufanı öncesinde varlığı bilinen bir yerdir.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Ulaşım Rehberi

Şırnak’a Nasıl Gidilir?

Şırnak’a hava yolu ve kara yolu ulaşım sağlanabilir. 

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Nerededir?

Şırnak’ın Cizre ilçesine 10 km uzaklıkta bulunan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, 2013 yılında açıldı.

Şırnak doğumlu, bir dönem Mardin ve Diyarbakır milletvekilliği yapmış, son yıllarında 42. Hükümet Bayındır Bakanı olan Şerafettin Elçi’nin 2012’de hayatını kaybetmesi sebebiyle adı, havalimanına verilmiştir.

Şırnak’a Ankara, Adana ve İstanbul üzerinden düzenli seferler gerçekleştirilmektedir. Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus uçuş düzenleyen hava yolu şirketleridir.

Havalimanı içerisinde yeme-içme servisi veren kafeler, emanet eşya ofisleri ve ATM’ler gibi hizmet veren alanlar bulunmaktadır.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe 58 km’dir. Havalimanına en yakın ilçe olan Cizre ve diğer ilçelere otobüs, taksi, havalimanı servisleriyle ulaşım sağlanabilir. Ayrıca, araç kiralama imkânı da bulunmaktadır.

Şırnak’a uçakla seyahat etmek için biletinizi obilet üzerinde kolayca temin edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız