Toronto Seyahat Rehberi

0
750

Kanada’nın kültür merkezlerinden bir olan kozmopolit yapıdaki Toronto, aynı anda rahat, yaşanabilir ve eğlenceli kalmayı da başarabilmiş bir şehir.

Kanada’nın sanat ve medya merkezinde, Yorkville’de alışveriÅŸ ve dolaÅŸmak için çok sayıda güzel aÄŸaçlarla süslenmiÅŸ sokak bulunmaktadır.

Yıl boyunca değişik zamanlardaki büyük müzik festivalleri ve sürekli gelişen yapısıyla macera arayanların favorisi bir şehir Toronto.

Toronto’da görülmesi gereken tarihi eserler ve doÄŸal güzellikler için Toronto’da Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Toronto’ya Ne Zaman Gidilir?

Toronto’ya Ne Zaman Gidilir?

Toronto’yu ziyaret etmek için yılın en iyi zamanı diÄŸer bütün kuzey yarımküre ÅŸehirlerinde de olduÄŸu gibi ilkbahar ve sonbahar ayları.

Nisan sonu ve Mayıs ile Eylül ortasından ekim ortasına kadar olan dönem Toronto’yu ziyar

[awesome-weather location=”Toronto” size=”tall” units=”C”]

 

Bu dönemlerde hava oldukça ılıman ve yemek mekânları ve kültürel etkinlikler ile açık pazarlarda turist kalabalığı nispeten az olacaktır.

Kanada Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada vizesine başvurular Ankara ve İstanbul’da bulunan vize başvuru merkezleri vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir.

Kanada vize başvurularında yüz yüze görüşme gerçekleştirilmemektedir.

Başvuru süreci hazırlanması gereken evrakların hazırlanarak vize başvuru merkezleri veya konsolosluğa teslim edilmesi ile başlamaktadır.

Evraklar teslim edilmeden önce başvuru ücretinin de yatırılmış olması gerekmektedir.

Kanada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamına pasaport ayrımı yapmaksızın vize uygulamaktadır.

Toronto’ya Ulaşım

Toronto’ya Nasıl Gidilir?

Kanada’nın en önemli şehirlerinden Toronto’ya ve ülkedeki diğer şehirlere doğrudan ve aktarmalı uçuşlarla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerden uygun fiyata uçak biletleri bulmanız mümkün. Kanada uçak biletleri için tıklayınız.

Toronto’da Ulaşım

Toronto'da Ulaşım

2050 yılına kadar 7 milyona çıkacağı öngörülen 2,8 milyon nüfusuyla Toronto, Kanada’nın en kalabalık şehri. Bu kalabalık şehirde ulaşım güzel altyapı sayesinde oldukça kolay.

Toronto Ulaşım Komisyonu (TTC), şehirdeki toplu taşımadan sorumlu kuruluş. Şehir ve banliyölerde kapsamlı yollar işleten TTC metro, tramvay ve otobüs olmak üzere üç tip ulaşım aracı sağlamaktadır.

TTC ile seyahat etmek için bir jetona veya seyahat kartına ihtiyacınız olacak. Günlük ve haftalık seyahat kartları, her üç toplu taşıma aracında da sınırsız seyahate izin vermektedir.

Metro, ÅŸehri aynı zamanda Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı’na da baÄŸlıyor. Havaalanı ulaşımınızı taksi ile saÄŸlayabilirsiniz. Ancak, havaalanı ve ÅŸehir arasındaki yolculuÄŸunuz için yaklaşık 40-50 ABD Doları ödemeniz gerekirken metro ücreti sadece 2.50 ABD Doları.

EÄŸer bir yere yetiÅŸmeniz gerekiyorsa metro en iyi seçenektir. Bununla birlikte, yer üstü taşımacılık kadar kapsamlı olmadığını da söylememiz gerekir. Metroda iki ana hat mevcuttur: Sarı Hat (Yonge-Ãœniversitesi) Kuzey Yonge Caddesi’nden baÅŸlayıp kuzeyde güneye, sonra Union Ä°stasyonu’na kadar gider ve tekrar kuzeyde kalır. YeÅŸil Hat (Bloor-Danforth), Etobicoke mahallesi yakınında baÅŸlayan ve Orta Toronto’dan Scarborough bölgesine kadar uzanır ve doÄŸudan batıya doÄŸru ilerler. Küçük Scarborough çizgisi YeÅŸil Hattan ayrılır ve sadece beÅŸ duraktan oluÅŸan Sheppard Hattı, Toronto’nun kuzeyindeki küçük bir bölgeye hizmet verir. Metro trenleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 6: 30’dan 01: 30’a kadar, Pazar günleri ise 08: 00-01: 30 saatleri arasında çalışmaktadır.

Tüm TTC ulaşım araçlarında tek biniş 2,5 ABD Dolarıdır. Ancak günlük ya da haftalık seyahat kartı satın almak daha mantıklı. Günlük seyahat kartı yaklaşık 10 ABD Doları iken haftalık kart yaklaşık 34 ABD Doları.

Gitmek istediÄŸiniz bir yere metro ile ulaÅŸmak mümkün deÄŸilse, mutlaka bir otobüs veya tramvay gidiyordur. Bunlara binmek için ihtiyacınız olan bir jetona veya seyahat kartı. ÇoÄŸu tramvay 24 saat çalışır. Otobüsler 06: 00’dan (pazar günleri 08: 00’a) 01: 00’e kadar hizmet vermektedir.

Toronto’da toplu ulaşım kapsamında bir de feribot alternatifi bulunur. Toronto Adaları’na gidip gelmenin tek yolu olan feribot, Toronto ÅŸehir merkezindeki Jack Layton Feribot Terminali’nden kalkar ve yolcularını Hanlan Burnu, Merkez Adası ve Ward’s Adası’na götürür. Bilet fiyatları yetiÅŸkinler için yaklaşık 6 ABD Doları, 14 yaÅŸ ve altı çocuklar için ise yaklaşık 2,85 ABD Dolarıdır.

Toronto’da Masraflar

Toronto'da Masraflar

Kanada dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan bir ülke ve Toronto da oldukça popüler bir şehir. Bu yüzden de oldukça pahalı bir şehir.

Toronto’yu ziyaret edecekler için kişi başına günlük ortalama harcama 180 ABD Doları.

Toronto’da bir gün içinde üç öğün yemek ve su fiyatı 55 Dolar. Ulaşım için 10 Dolar ve eğlence için 45 Dolar.

Toronto’da ortalama bir otelde bir kişi için ortalama kalış masrafı 70 Dolar.

Toronto’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

BaÅŸta da belirttiÄŸimiz gibi, Toronto Kanada’daki en büyük ÅŸehir ve çeÅŸitliliÄŸiyle ünlü bir yer. Bu, birçok çift dilli sokak tabelası ve gerçekten kibar insanlarına ilave olarak, tonlarca mükemmel restorana sahip olması anlamına geliyor.

Sizin için bu alternatiflerden en fazla ön plana çıkanları sıraladık:

Le Swan

Toronto’nun en ünlü restoranlarından biri olan Swan, 20 yıldan fazla bir süredir Queen Street West’deki yerinde hizmet vermekte.

Le Swan, akşam yemeği klasikleri ile birlikte Fransız bistro yemekleri ile ünlü.

Buradaki menüde sizi bir zaman yolculuğuna çıkaracak yemekleri içeriyor.

Küçük bir mekân ve çok popüler olduğu için önceden yer ayırtmak gerekiyor.

Annex Yemek Salonu

Toronto’da birçok yemek salonu var, ancak Annex en popülerlerden biri. Burada ÅŸehrin en iyi kızarmış tavuklu sandviçlerini bulacaksınız.

Diğer seçeneklerin yanı sıra Bangkok tarzı sokak yemeği ve büyük salatalar da yemek salonunun favori yemeklerinden.

Salon, gruplar için çok iyi, zira büyük masalarla dolu.

Hızlı bir şekilde yemek yemek veya acele etmeden rahat ve oturarak yemek için harika bir yer.

Lisanslı bir barı var ve böylece yemeğinizle birlikte bir kokteyl veya biranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Terroni

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Sundays call for bolognese! . Tagliatelle alla Bolognese – Traditional bolognese ragù, parmigiano

Terroni (@terronito)’in paylaÅŸtığı bir gönderi ()

Bu İtalyan mekanına grup halinde gitmelisiniz. Böylece maksimum sayıda pizza ve makarnayı deneyebilirsiniz.

Trüf pizza ve ördek konfit mantı gibi çeşitli İtalyan lezzetlerinin tadını çıkarabileceğiniz güzel bir mekân.

Planta

Planta vejetaryenler için adeta bir cennet.

Yorkville’de bulunan bu restoran yaratıcı vegan yemekler sunmakta.

Planta Burger denemek için iyi bir alternatif.

Pazar günleri brunch için de gidilebilecek bir yer.

Toronto’da Alışveriş

Çin Mahallesi

Toronto Çin Mahallesi

Kentin orijinal Çin Mahallesi (zira toplamda altı tane var) şehir merkezinde, Kensington Pazarı ve diğer alışveriş merkezlerine birkaç adım mesafede. Burada her cebe uygun plastik oyuncaklar ve mücevherler gibi turistik eşyaları inceleyebilir ya da ince gül ağacı mobilyalar, zarif seramikler, homeopatik otlar ve egzotik yiyecekler bulabilirsiniz. Ancak, burada araba kullanmayı denemeyin. Yürüyerek gezmek en iyisi.

Eaton Center

Eaton Center Toronto Kanada

Åžehir merkezindeki bir alışveriÅŸ merkezi olan Eaton Center popüler bir yer. Toronto’nun en ünlü alışveriÅŸ merkezi, dört kata yayılmış 200’den fazla uluslararası zincir maÄŸazaya sahip.

Kensington

Büyüleyici kafeler ve peynir satıcıları arasında yer alan ucuzluk mağazaları mevcut. Gençler botlar ve kamuflaj teçhizatı gibi ordu kıyafeti satan mağazaları seviyor.

St Lawrence Pazarı

Toronto St. Lawrence Market

Bu pazar taze ürünler için yerel halkın favorisi ve hatta şehre uzak mesafede yaşayan insanları bile kendine çekiyor. Burada yemekten çok daha fazlası var. Baltık kehribar tüccarları, mutfak gereçlerine adanmış tezgahlar ve sadece hediyelik eşyalar satan yerler bile mevcut.

Yorkville

Toronto Yorkville

Toronto’nun en iyi bilinen ve en pahalı alışveriÅŸ merkezlerinden biri olan Yorkville, LUMAS gibi sanat galerileri ve tasarımcı butikleri gibi önemli maÄŸazalar ve butiklerin bulunduÄŸu bir yer.

Yer Altı Şehri

Yer Altı Şehri, Finans Bölgesinde çalışan kalabalıkların alışveriş noktasıdır. Yer Altı Şehri kışın en soğuk günleri ve yazın çok sıcak zamanlarında popüler bir mekandır ve şehir merkezinin ötesini keşfetmek için çok az zamanı olanlar için uygun bir yer.

Kanada’dan Ne Alınır?

Kanada Akçaağaç Şurubu

Kanada seyahatinizden dönerken size bu gezinizi anımsatacak birtakım eşyalar almak isteyeceksiniz. Ayrıca sevdiklerinize de götürmek için hediyelik satın almak isteyeceğiniz kesin. Aşağıya Kanada’dan alabileceğiniz hediyeliklerin küçük bir listesini yaptık.

  • AkçaaÄŸaç ürünleri (AkçaaÄŸaç ÅŸurubu, akçaaÄŸaç yağı, akçaaÄŸaç kurabiyesi ve akçaaÄŸaç ÅŸekeri)
  • Kahve Kupaları
  • ÇerçevelenmiÅŸ Kelebekler
  • Örme Ceket ve Kazaklar
  • PeluÅŸ oyuncaklar
  • Inukshuk Figürleri

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız