Uludağ Nerede? Uludağ’a Nasıl Gidilir?

0
2668

Uludağ, Türkiye’nin popüler kayak merkezlerinden biridir. Kış tatilinin gözde duraklarından olmasının yanı sıra, Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağıdır.

Uludağ Nerede?

Bursa ili sınırları içerisinde bulunan Uludağ, Marmara Denizi’nin güneyinde konumlanmıştır. Bursa’ya ve Orhaneli’ne bakan yamaçları bulunmaktadır ve Soğukpınar ilçesine bağlıdır.

Uludağ’a Nasıl Gidilir?

Uludağ Kayak

Uludağ’a kara yolu ve aktarmalı şekilde deniz ya da hava yoluyla ulaşabilirsiniz. Otobüs, özel araç, uçak ve feribot alternatiflerinden size uygun olanını seçebilirsiniz.

Uludağ’a Otobüs İle Ulaşım

Uludağ, Bursa

Uludağ’a direkt sefer düzenleyen otobüs firmalarının yanı sıra, Bursa üzerinden aktarmalı sefer yapan firmalar da bulunmaktadır.

Ülkenin tüm şehirlerinden rahatlıkla ulaşım sağlanabilir. Aktarmalı seyahatlerde Bursa’nın merkez otogarından Uludağ’a giden otobüsleri kullanabilirsiniz. Yaklaşık 50 dakika süren bir yolculuk sonunda ulaşmanız mümkündür.

Uludağ otobüs bileti satın alma işlemlerinizi pratik bir şekilde hallederek Uludağ’a ulaşabilirsiniz.

Uludağ’a Uçak İle Ulaşım

Uludağ, Bursa

Uludağ’a uçakla gitmek için Bursa’ya uçuş yapmanız gerekmektedir. Pek çok şehirden Bursa’ya uçuş düzenlenmektedir. Yenişehir Havalimanı’ndan Uludağ’a gitmek için ise, araç kiralamak en pratik yöntemdir. 4-4.5 saat süren bir yolculuk sonunda Uludağ’a varabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise, havalimanından şehir merkezine geçerek, otogardan otobüsle Uludağ’a gitmektir. Havalimanından merkeze gitmek için Burulaş servislerine binebilir veya taksi, araç kiralama yöntemlerini kullanabilirsiniz.

Bursa uçak bileti satın alarak Uludağ’a ulaşabilirsiniz.

Uludağ’a Bireysel Araç İle Ulaşım

Uludağ Kayak

Uludağ’a en kolay ulaşım özel ya da kiralık araçla seyahat etmektir. Ülkenin pek çok şehrinden Bursa’ya kolaylıkla ulaşılabilir.

Marmara ve Ege bölgelerinden gitmek için Orhangazi ile İzmir yolu kullanılabilir.

İç Anadolu’dan ve güneyden gitmek için Eskişehir yolunu kullanabilirsiniz.

Doğudan ve Karadeniz Bölgesi’nden gitmek için Sakarya yolu üzerinden geçebilirsiniz.

Uludağ’a Feribot İle Ulaşım

İstanbul-Bursa arası düzenli olarak feribot seferleri düzenlenmektedir. Bu feribotlarla Bursa’nın şehir merkezine giderek aktarmalı bir şekilde Uludağ’a ulaşabilirsiniz.

Feribot iskelesinden otogara gitmek için belediye otobüsü, minibüs ya da taksileri kullanabilirsiniz. Otogardan kalkan otobüslerle de Uludağ’a geçebilirsiniz.

Uludağ’da Gezilecek Yerler

Uludağ Milli Parkı içerisinde bulunan kayak merkezinde kayak yapabilir. Kayak merkezi alanı içerisindeki tesis ve restoranlarda vakit geçirebilirsiniz. Çobankaya Yaylası’na çıkabilirsiniz.

Kayak yapmaktan çok doğal güzellikler görmek isteyenler; Softaboğan ve Uludağ Aras Şelaleleri ile Kilimli, Buzlu ve Aynalı Göl gibi alanlara gidebilirler.

Uludağ Gezi Rehberi yazımıza göz atarak ülkemizin en ünlü kayak merkezi hakkında bilinmesi gerekenleri ve Uludağ’da mutlaka görülmesi gereken tarihi eserleri ve doğal güzellikleri not edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız