Uzun Araba Yolculuklarında Evcil Hayvanlarınızı Sakinleştirmenin Yolları

0
321
Uzun Araba Yolculuklarında Evcil Hayvanlarınızı Sakinleştirmenin Yolları
Uzun Araba Yolculuklarında Evcil Hayvanlarınızı Sakinleştirmenin Yolları

Yola çıkmak, harika bir maceranın başlangıcı niteliğinde olduğundan pek çok kişi için oldukça heyecan verici. Ancak uzun araba yolculukları, seyahatseverlerin evcil dostlarını yanlarında götürmeleri durumunda, bazen endişe verici olabiliyor. Evcil hayvan sahibi olanların patili yoldaşlarını evde tek başına ya da alışık olmadıkları biri ile bırakmaları ise belki de bu durumdan daha da stresli. Bu yüzden uzun araba yolculukları evcil hayvan sahiplerini genelde endişelendiriyor.  

Ancak aslında endişelenmenize gerek yok. Evcil hayvanlarınızla keyifli bir yolculuk geçirmek kesinlikle hayal değil. Evcil hayvanlarla uzun araba yolculuklarına çıkmak sandığınızdan daha kolay ve eğlenceli olabilir. Bu yazımızda, uzun araba yolculuklarında evcil hayvanlarınızı sakinleştirmenin ipuçlarına göz atacağız. Hazır mısınız? O zaman kemerlerinizi bağlayın ve seyahatimize başlayalım!

İşte uzun araba yolculuklarında evcil hayvanlarınızı sakinleştirmenin 6 harika yolu:

1) Seyahat Öncesi Alıştırmalar Yapın

Seyahat Öncesi Alıştırmalar Yapın
Seyahat Öncesi Alıştırmalar Yapın

Evcil hayvanınızla yapacağınız uzun araba yolculuğunda sevgili dostunuzun sakin ve mutlu olmasını istiyorsanız önceden bazı şeyler yapmanız gerekiyor. Bunlardan en önemlisi ise alıştırmalar yapmak. Patili dostlarımızın araba yolculuklarına tepki vermelerinin en büyük sebebi araba ortamına, yolculuk sırasında duyduğu seslere ve onun dikkatini çeken diğer pek çok etmene alışkın olmamaları. Bu yüzden seyahatinizden bir süre önce ufak araba gezilerine çıkarak ona arabada olmanın nasıl bir şey olduğunu gösterin. Asıl yolculuğunuza kadar da belirli aralıklarla bu küçük araba seyahatlerinizi tekrarlayın. 

Bu alıştırmaların daha etkili olması için özellikle köpek sahiplerinin yapabilecekleri ek bir şey daha bulunuyor. Küçük alıştırma yolculuklarınızın sonunda patili dostunuzun çok sevdiği bir şeyi yaparak bu sürecin güzel ve keyifli olabileceğini ona gösterebilirsiniz. Hep gittiğiniz bir yürüyüş alanına ya da köpekler için yapılmış bir oyun parkına onu arabayla götürmek evcil hayvanınızın en az stresle bu tarz yolculuklara alışmasını sağlayacaktır. 

2) Emniyet Kemeri Edinin

Emniyet Kemeri Edinin
Emniyet Kemeri Edinin

En yakın dostunuzun uzun bir araba yolculuğunda rahat etmesi oldukça önemli. Bunun yanında evcil hayvanınızın güvenliği de en az rahatlığı kadar önemli noktalardan. Bu yüzden sevgili dostunuz için bir emniyet kemeri edinin. Fakat bu emniyet kemerinin kalitesinden emin olun. Kolay bir şekilde açılabilen ya da çok sıkı ve herhangi bir kazada evcil hayvanınıza zarar verebilecek ürünlerden uzak durun. 

Kaliteli malzemeden yapılmış ve içinde dostunuzun rahat edebileceği emniyet kemerleri ile hem evcil hayvanınız hem de siz rahat bir yolculuk yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra emniyet kemeri takamayacak olan evcil hayvanlara yolculuk için uygun olacak ürünlerin araştırılması ve temin edilmesi oldukça önemli.

3) Seyahatte Çıkmadan Biraz Yorulmalarına İzin Verin

Seyahatte Çıkmadan Biraz Yorulmalarına İzin Verin
Seyahatte Çıkmadan Biraz Yorulmalarına İzin Verin

Rahat ve uzun bir araba yolculuğu için seyahatinizden önce yapmanız gereken sonuncu şey ise sevgili dostunuzla oynamak. Bu evcil hayvanınızın enerjisini atmasına ve yorulmasına sebebiyet vereceği için yol boyunca daha sakin olacaktır. Yolculuğa kedi ile çıkacaksanız evde yolculuk öncesi onu en sevdiği oyuncaklarla oynatarak hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Köpeklerle yola çıkacaksanız ise yolculuk öncesi yürüyüş ve biraz oyun çok daha sakin bir yolculuk için ihtiyacınız olan şey olabilir. 

4) Mama ve Sularını Düzenli Vermeye Dikkat Edin

Mama ve Sularını Düzenli Vermeye Dikkat Edin
Mama ve Sularını Düzenli Vermeye Dikkat Edin

Evcil hayvanların düzenlerine ne kadar düşkün olduğunu herkes bilir. Uzun bir araba yolculuğu ve mekan değişikliği onların sevdikleri rutinleri yeterince bozan bir etmenken bir de mama yeme ve su içme düzenlerinin bozulması sevgili dostunuzu daha da huzursuz yapabilir. 

Bu yüzden yanınıza yeteri kadar ve su aldığınızdan emin olun. Bunun yanı sıra yolculuk sırasında patili dostunuzun rahat bir şekilde beslenebileceği ve su içebileceği kaplar ve araç-gereçler edinin. Böylece evcil hayvanınız yol boyunca aç ya da susuz kalmayacak bunun içinde keyfi oldukça yerinde olacaktır. 

5) Sevdiği Oyuncaklarını Yanınıza Aldığınızdan Emin Olun

Sevdiği Oyuncaklarını Yanınıza Aldığınızdan Emin Olun
Sevdiği Oyuncaklarını Yanınıza Aldığınızdan Emin Olun

Evcil hayvanlarınızın rutinlerinden bahsetmişken onların sevdikleri oyuncakları yanınıza almak da evcil hayvanlarınızı yolculuk sırasında sakinleştirebilecek unsurlardan. Patili dostunuzun sevdiği ve ilgi duyduğu oyuncakları yolculuk sırasında yanına koyarsanız hem onlarla ilgilenirken yolun büyük bir kısmını sakince gitmiş olur hem de yanında tanıdık eşyalar gördüğü için kendini güvende hisseder. Oyuncakların yanı sıra dostunuzun sevdiği battaniye gibi eşyaları de yanınıza alabilirsiniz. 

6) Belirli Aralıklar Yolculuğa Kısa Süreli Molalar Verin

Belirli Aralıklar Yolculuğa Kısa Süreli Molalar Verin
Belirli Aralıklar Yolculuğa Kısa Süreli Molalar Verin

Uzun araba yolculukları yaparken patili dostlarınızın normalden daha az alana sahip olacağını ve daha az hareket edeceğini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu yüzden seyahatiniz boyunca belirli aralıklarla mola vermeniz önemli. Böylece patili dostlarınız belirli sürelerle dışarı çıkabilir ve daha geniş bir alanda hareket edebilirler. Özellikle köpeklerin tuvalet ve hareket ihtiyacı için en azından 10-15 dakikalık molalar oldukça önemli. Böylece patili arkadaşlarınız size yakın olma, hareket etme ihtiyaçlarını giderme şansı bulabilirler. 

Evcil hayvanınızı uzun araba yolculuğu sırasında nasıl sakinleştirebileceğinizi öğrendiğinize göre tek yapmanız gereken keyifli bir seyahat planlamak. Bunun için Evcil Hayvanla Seyahat Etmenin Püf Noktaları ve Evcil Hayvanla Uzun Araba Yolculuğu Yapacaklara Nokta Atışı Tavsiyeler  adlı yazılarımızı okuyarak evcil hayvanlarınızla yapacağınız seyahatin her ayrıntısını planlayabilirsiniz. Ek olarak obilet ile kolayca evcil hayvan dostu oteller bulabilir ve uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Etiketler
  • Ec
Önceki İçerikİçinizde Aniden Kıbrıs’ı Keşfetme İsteği Uyandıracak 10 Yer
Sonraki İçerikFarklı Bir Tatil Deneyimi: DNA Seyahati Nedir?
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız