Akdeniz Plajları: Yazın Keyfini Çıkarabileceğiniz 10 Akdeniz Plajı

0
907
Akdeniz Plajları: Yazın Keyfini Çıkarabileceğiniz En Güzel 10 Yer
Akdeniz Plajları: Yazın Keyfini Çıkarabileceğiniz En Güzel 10 Yer

Antalyada en güzel deniz neresi?

Türkiye’nin en güzel plajı olarak bilinen Kaputaş Plajı’nın denizi Antalya’nın en güzel denizlerinden biri.

Akdeniz bölgeleri nereler?

Akdeniz Bölgesi; Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsıyor.

Akdeniz bölgesinin neyi meşhur?

Akdeniz Bölgesi; taratorlu piyaz ve testi gibi lezetleri ile meşhurken aynı zamanda Side Antik Kenti, Eğirdir Gölü ve Mamure Kalesi gibi tarihi ve doğal yerleri ile de biliniyor. 


Tarihi zenginlikleri ve kültürel mirasıyla da dikkat çeken Akdeniz Bölgesi, yaz aylarında tatile gitmek için en çok tercih edilen yerlerin bazılarını sınırları içerisinde bulunduruyor. Antalya başta olmak üzere her tatilcinin keyifli bir tatil yapabileceği Akdeniz Bölgesi, harika lezzetleri ve tarihi yerlerinin yanında plajları ile de dikkat çekiyor. 

Eğer siz de tatil için Akdeniz’e doğru gideceğiniz bir seyahat planlıyorsanız, gelin Akdeniz’in güzel ve ünlü 10 plajını birlikte inceleyelim. 

1) Patara Plajı

Patara Plajı
Patara Plajı

Kaş’ta konumlanan ve Kalkan’a da yakın bir noktada bulunan Patara Plajı, hem denizi hem de manzarası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Akdeniz’in en popüler plajlarından olan Patara Plajı’nda vakit geçirirken kendinizi aynı zamanda çölde gibi hissedebilirsiniz. 

Kum tepeleri ile meşhur olan bu plaj, caretta caretta kaplumbağalarına da ev sahipliği yapıyor. Patara Antik Kenti’nden adını alan bu plaja gitmişken aynı zamanda antik kente de uğrayabilirsiniz. 

Patara Plajı konumu

Patara Plajı giriş ücreti
  • Patara Plajı’na Müze Kart ile ücretsiz giriş yapılabiliyor.

2) Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı

Antalya Alanya’da bulunan ve altın rengi yumuşacık kumları ile yaz aylarında gidebileceğiniz en güzel Akdeniz plajlarından bir tanesi olan Kleopatra Plajı, doğal havuz görünümü ile ziyaretçilerini etkiliyor. 2 km uzunluğundaki plajdaki deniz sığ olduğu için hem iyi yüzme bilmeyenler hem de çocuklar için bu plaj oldukça uygun diyebiliriz.

Ayrıca macera ve su sporlarını seviyorsanız ya da deneyimlemek istiyorsanız Kleopatra Plajı’nda sörf, jet ski ya da paraşüt gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Plajda bu aktiviteleri yapabilmek için önceden burada hizmet veren firmalar ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. 

Kleopatra Plajı konumu

Dehan’ın notu: Kleopatra Plajı’nda yüzerken yanınıza deniz gözlüğü de almanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu plajın denizi o kadar temiz ki balıkları ve diğer deniz canlılarını gözlemleyebilirsiniz.

3) Kaputaş Plajı 

Kaputaş Plajı 
Kaputaş Plajı 

Antalya’da bulunan meşhur bir diğer plaj ise Kaputaş Plajı. Dağlardan akan kaynak sularının deniz suyu ile birleşmesinden dolayı deniz çoğu zaman soğuk oluyor. Fakat tertemiz ve masmavi bir denize şahitlik etmek için bu plaja gidebilirsiniz. Kaputaş Plajı’na gitmek için 187 basamak inmeniz gerekiyor. Fakat plaja vardıktan sonra iyi ki gelmişim diyeceksiniz. 

Kaputaş Plajı’na yaptığınız seyahat sırasında buraya yakın bir konumda bulunan Mavi Mağarayı’da ziyaret etmenizi öneriyoruz. Fakat bu mağaraya sadece deniz yolu ile ulaşımın mümkün olduğunu da belirtelim. Soğuk ve turkuaz sulara kendinizi bırakarak serinlemek istiyorsanız Akdeniz’in etkileyici plajlarından biri olan Kaputaş Plajı tam size göre olabilir.

Kaputaş Plajı konumu

4) Akçagerme Plajı

Akçagerme Plajı
Akçagerme Plajı

Sakin bir plaj, masmavi bir su ve harika bir manzara… Kaş – Kalkan yolu üzerinde bulunan ve ulaşımı kolay olan Akçagerme Plajı, Mavi Bayraklı Plajlar arasında yerini alıyor. Akçagerme Plajı, hem sığ hem de dalgasız denizi ile çocuklu ailelere ve yüzmeyi çok iyi bilmeyenlere uygun bir seçenek oluşturuyor.

Akçagerme Plajı’na gitmek için kendi aracınızı kullanabilir, araç kirlayabilir ya da Kaş merkezden kalkan minibüslere binebilirsiniz. Kaş merkeze 4 km uzaklıkta bulunan Akçagerme Plajı’na kısa sürede varabilirsiniz. Ek olarak plajda hizmet alabileceğiniz çeşitli tesisler de bulunuyor. Bu tesislerin çoğunun ücretleri oldukça uygun. Bunun nedeni ise tesislerin işletmesinin  Kaş Turizm ve Meslek Lisesi öğrencilerine ait olması. Bu tesislerde yiyecek ve içecek hizmeti alabilir, aynı zamanda voleybol sahası ve tenis kortu gibi alanlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Akçagerme Plajı konumu

5) İztuzu Plajı 

İztuzu Plajı
İztuzu Plajı

Kaplumbağa Plajı olarak da bilinen İztuzu Plajı, Caretta Caretta kaplumbağalarının en bilindik yaşam alanlarından bir tanesi. Kamplumabağaların rahatsız olmaması adına 20.00 – 08.00 saatleri arasında kapanan plaj, bu saatler dışında ziyarete açık. Fakat plajda gürültü yapmak ve ateş yakmak da yasak. 

Tatlı ve tuzlu suyun karışması ile oldukça güzel bir plaj olan  İztuzu Plajı’nda yüzmek ise oldukça keyifli. 7’den 70’e herkesin keyifle vakit geçirebileceği bu plaj, yaz tatillerini geçirmek için harika bir destinasyon seçeneği olabilir. 

İztuzu Plajı konumu

Dehan’ın notu: İztuzu Plajı; 2008 yılında The Times tarafından Avrupa’nın en iyi açık alanı, 2011 yılında Zoover ve Meteovista tarafından Avrupa’nın en iyi plajı ve 2013 yılında Trip Advisor tarafından Avrupa’nın en iyi 7. plajı seçildi.

6) Konyaaltı Halk Plajı

Konyaaltı Halk Plajı
Konyaaltı Halk Plajı

Antalya’nın şehir merkezinde bulunan, ulaşımı kolay bir diğer Akdeniz plajı ise Konyaaltı Halk Plajı. 7 km boyunca kesintisiz uzanan sahil şeridi ile yaz aylarında keyifli vakit geçirirken aynı zamanda masmavi sularda serinleme fırsatı da sunuyor. 

Uzun bir sahil şeridi olmasından dolayı Konyaaltı Halk Plajı’nda çeşitli tesisler de bulunuyor. Burada vakit geçirirken isterseniz yiyecek – içecek hizmeti alabilir, isterseniz de şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Ek olarak Konyaaltı Halk Plajı’nın da Mavi Bayrak sahibi olduğunu da ekleyelim. 

Konyaaltı Halk Plajı konumu

7) Kalkan Halk Plajı

Kalkan Halk Plajı
Kalkan Halk Plajı

Kalkan Halk Plajı, özellikle soğuk sularda yüzmeyi sevenler için ideal bir rota. Mavi Bayraklı bir plaj olan Kalkan Halk Plajı sadece yerli turistlerin ve halkın değil aynı zamanda turistlerin de oldukça dikkatini çekiyor. Kaş – Kalkan turu yaparken de uğrayabileceğiniz bu plajın çevresinde konaklamak için çeşitli otel seçenekleri de bulunuyor. 

Yılın 9 ayı boyunca denize girmenin mümkün olduğu Kalkan Halk Plajı’nda şemsiye ve şezlong kiralayabilir, çevrede bulunan işletmelerde de vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca plajda belediyeye ait duşlar da bulunuyor. 

Kalkan Halk Plajı konumu

8) Boğsak Koyu

Boğsak Koyu
Boğsak Koyu

Bu seferki önerimiz Mersin’den geliyor. Şehir merkezine 120 km uzaklıkta konumlanan Boğsak Koyu, en az Antalya plajları ve koyları kadar ünlü. Mavi Bayraklı bir plaj olan Boğsak Koyu, aynı zamanda Caretta Caretta’lara ev sahipliği yapıyor. Tertemiz denizi ile dikkat çeken bu koyun kumu ise ufak taşlar da içeriyor. 

Dalgasız ve sığ bir denizi bulunan Boğsak Koyu, hem çocuklu ailelerin hem de yüzmeyi çok iyi bilmeyenlerin keyifli ve rahat vakit geçirebilecekleri bir rota. Buna ek olarak Boğsak Koyu, hem çadır hem de karavan kampı yapmak için de uygun bir bölge. 

 Boğsak Koyu konumu

9) Çıralı Plajı 

Çıralı Plajı 
Çıralı Plajı 

Sessiz ve sakin bir tatil için Çıralı oldukça güzel bir destinasyon. Çıralı Plajı ise bölgenin genel yapısına uyumlu, huzurlu bir ortama sahip. Tertemiz denizi ve sahil şeridi ile burada hem keyifle yüzebilir hem de etkileyici manzaraların arkadaşlığında vakit geçirebilirsiniz. 

Çocuklu ailelerin de tercih edebilecekleri Çıralı Plajı’nda, yüzmeyi çok iyi bilmeseniz bile rahat bir şekilde yüzebilir ve denizde vakit geçirebilirsiniz. 2 kilometre uzunluğa sahip Çıralı Plajı’nda yüzerken ufak balıkların sizlere eşlik ettiğini de görebilirsiniz. 

Çıralı Plajı 

10) Tisan Plajı

Tisan Plajı
Tisan Plajı

Mersin’in Mavi Bayraklı plajlarından olan Tisan Plajı, masmavi ve ılık denizi ile ziyaretçilerini memnun ediyor. Deniz, kum ve güneşin en güzel birleştiği yerlerden biri olan Tisan Plajı’nın etrafında restoran ve kafe gibi işletmeler de bulunuyor. 

Silifke’de bulunan Tisan Plajı’na gitmek için ise şehri içi toplu taşıma araçlarından faydalanabilir ya da isterseniz Taşucu’ndan kalkan tekne turlarına katılarak da plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Tisan Plajı çevresinde konaklayabileceğiniz otel seçenekleri de bulabilirsiniz. 

Tisan Plajı konumu

Önceki İçerikÇanakkale Tatil Yerleri: Keşfetmeniz Gereken 21 Muhteşem Durak
Sonraki İçerikEge’de Gezi̇lecek Yerler: Tatil Planınıza Eklemeniz Gereken Duraklar
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız