Arjantin’de Gezilmesi Gereken Yerler

0
2281

Güney Amerika’nın en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında yer alan Arjantin; zengin kültürü, doğal güzellikleri ve renkli atmosferi ile misafirlerini büyülüyor. Atlas Okyanusu boyunca uzanan doğu kıyısı ile dikkat çeken Arjantin, geniş yüzölçümüyle de dünyanın en büyük sekizinci ülkesi olma özelliğini taşıyor.

Güney Amerika’nın en iyi doğal güzelliklerinin birkaçına da ev sahipliği yapan Arjantin’in başkenti Buenos Aires ise, zengin bir sosyo kültürel çeşitliliğe sahip. Hem ihtişamlı tarihî eserleri hem de görkemli doğal yapıları ile her yıl binlerce turisti ağırlayan ülkenin her bir köşesinde farklı bir güzelliği keşfetmek mümkün. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından ülkeye yapacakları turistik ziyaretlerde vize istemeyen Arjantin’in tüm bu güzelliklerini yakından görmek üzere dört mevsim istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz şimdi Arjantin’de gezilecek yerleri daha yakından inceleyelim.

Arjantin’de Gezilmesi Gereken Yerler

1) Arjantin Millî Güzel Sanatlar Müzesi

Arjantin Millî Güzel Sanatlar Müzesi

Kapılarını 1895 yılında açan Arjantin Millî Güzel Sanatlar Müzesi, Arjantinli ve Avrupalı ünlü sanatçıların eserlerini yakından incelemek isteyen sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Pembe binası ve köklü tarihi ile göz dolduran müze, 12 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor. Orijinal ismi “Museo Nacional de Bellas Artes” olan müzede; Rodin, Goya, Rembrandt gibi sanat tarihine damga vuran isimlere ait yapıtları görebilirsiniz.

Girişi ücretsiz olan Arjantin Millî Güzel Sanatlar Müzesi, hafta içi 11.00 ile 20.00, hafta sonu ise 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sanat meraklılarına kapılarını aralıyor. Pazartesi günleri kapalı olan müze, her yıl ortalama 1 milyon turisti ağırlıyor.

Adres: Av. del Libertador 1473, Buenos Aires, Arjantin

2) Latin Amerika Sanat Müzesi

MALBA adıyla da bilinen ve ülkenin en çok ziyaret edilen lokasyonlarından biri olan Latin Amerika Sanat Müzesi, başkent Buenos Aires’te yer alıyor.

Müzede, ağırlıklı olarak Arjantinli ve Latin Amerikalı sanatçıların eserleri bulunuyor. Arjantin’e gerçekleştirdiğiniz gezi sırasında MALBA’ya yolunuz düşerse ölümsüz aşkları ile tarihe adlarını yazdıran ünlü sanatçılar Frida Kahlo ve Diego Rivera’ya ait eserleri de yakından görme şansına erişebilirsiniz.

Buenos Aires’in Palermo Chicco bölgesinde 2001 yılında hizmete açılan MALBA, salı günleri hariç her gün saat 12.00 ile 20.00 arasında yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Adres: Palermo Chicco Av. Pres. Figueroa Alcorta 3415, C1425CLA CABA, Arjantin

3) Eva Peron Müzesi

Arjantin’in en tanınmış isimleri arasında yer alan Eva Peron, hem ünlü bir aktris hem de ülkenin eski first lady’si olması nedeniyle ikonikleşmiş bir figür. Bu nedenle 2002 yılında namıdiğer Evita adına açılan bu müzede, ünlü yıldızın hayatına dair tüm detayları bulabilmeniz mümkün.

Palerma bölgesinde oldukça merkezî bir konumda bulunan Eva Peron Müzesi’nde Evita’nın kıyafetlerini, özel fotoğraflarını ve eşyalarını yakından görerek ünlü yıldızın kısa yaşamının izlerine tanıklık edebilirsiniz.

Yalnızca Pazartesi günleri ziyaretçilere kapalı olan müzeyi 11.00 – 19.00 saatleri arasında dolaşabilirsiniz.

Adres: Lafinur 2988, B1738ECL CABA, Arjantin

4) Plaza de Mayo

Arjantin ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada gelen Plaza de Mayo, başkent Buenos Aires’in kalbi sayılıyor.

Pek çok önemli kültürel ve siyasi yapının kesişim noktasında yer alan meydan, Arjantin’in bağımsızlığının ilan edildiği alan olması nedeniyle de büyük bir önem taşıyor.

Başkanlık Sarayı, Katedral Metropolitana, Gobierno Evi ve Güzel Sanatlar Müzesine ev sahipliği yapan Plaza de Mayo’yu dolaşarak Arjantin’in tarihî atmosferini daha yakından hissedebilirsiniz.

5) La Plata Katedrali

La Plata Katedrali

Arjantin’in en ünlü tarihî yapıları arasında yer alan La Plata Katedrali, ihtişamlı görüntüsü ile görenleri kendisine hayran bırakıyor.

112 metre yüksekliğe sahip dini yapı, Amerika Kıtası’nın yanı sıra dünyanın da en yüksek katedrallerinden biri olma özelliğine sahip. Neogotik mimari izlerini taşıyan tasarımı ve iki yanında bulunan uzun kuleleri ile dikkat çeken yapının tarihi 1885 yılına kadar uzanıyor.

Yapının oluşum sürecinin detaylarının anlatıldığı bir müzeye de ev sahipliği yapan La Plata Katedrali’nin içerisinde yer alan asansörlerle kulelerin en yüksek noktasına ulaşarak Arjantin’e kuşbakışı göz atma imkânı da elde edebilirsiniz.

Hafta içi her gün açık olan katedrali 09.00 ile 19.30, müzeyi ise 09.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Calle 14, B1900 La Plata, Provincia de Buenos Aires, Arjantin

6) Arjantin Ulusal Bayrak Anıtı

Ülkenin simge yapıları arasında olan Ulusal Bayrak Anıtı, Santa Fe eyaletinin Rosaria Bölgesi’nde konumlanıyor.

Arjantin bayrağını tasarlayan kişi olan Manuel Belgrano anısına inşa edilen anıt, Begrano’nun ölüm yıldönümü olan 20 Haziran 1957’de açıldı.

Uzunluğu 70 metreyi bulan Ulusal Bayrak Anıtı, Güney Amerika’da görülmesi gereken tarihî yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Adres: Sta Fe 581, S2000 Rosario, Santa Fe, Arjantin

7) Cordoba Katedrali

Cordoba Katedrali Arjantin

Arjantin’in ikinci büyük şehri olan Cordoba’da yer alan ve görkemli mimarisi ile kentin simge yapılarından sayılan katedral, turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihî anıtlar arasında ilk sıralarda geliyor.

Arjantin’in en eski kilisesi olma ünvanını da elinde bulunduran yapı, Roma Katolik Başkiskoposluğu’nun ülkedeki merkezi konumunda.

Dış tasarımında neo klasik ve barok etkilerin görüldüğü kilisenin iç yüzeyinde ise freskler ve dini resimler yer alıyor.

Plaza San Martin bölgesinde bulunan ve halen hizmet veren Cordoba Katedrali’ni haftanın yedi günü 09.00 – 19.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Gece ışıklandırmaları ile muhteşem manzaralar sunan yapının önünde fotoğraf çektirebilir, ince el işçiliklerinin izlerini yakından görebilirsiniz.

Adres: Independencia 80, X5022 Córdoba, Arjantin

8) Recoleta Mezarlığı

Recoleta Mezarlığı Arjantin

Arjantin’e yapacağınız seyahat esnasında görmeniz gereken yer arasında bulunan Recoleta Mezarlığı, görülmemiş mimarisi ve ilginç anıt mezar tasarımı ile hafızalardan silinmeyecek bir iz bırakıyor. Ülkede yaşayan ünlü simaların mezarlarının yer aldığı yapı, başkent Buenos Aires’in en eski mahallesi ile aynı ismi taşıyor.

Dünyaca ünlü Arjantinli yıldız ve eski first lady olan Eva Peron’un da mezarının bulunduğu Recoleta, dünyanın en güzel mezarlıkları arasında gösteriliyor. Her biri apayrı mimari izler taşıyan yapıların bir araya gelmesiyle oluşan mezarlıklar, Arjantin turizminde önemli bir yere sahip.

Adres: Junín 1760, C1113 CABA, Arjantin

Ziyaret saatleri: 08.00 – 17.00

9) Los Glaciares

Los Glaciares Arjantin

Arjantin’in en güneyinde yer alan Patagonya’da bulunan Los Glaciares Millî Parkı, UNESCO Dünya Mirası listesine girerek koruma altına alınan bir bölgedir.

Güney Amerika Kıtasındaki dev buzulları yakından görebileceğiniz Los Glaciares, Arjantin ile Şili sınırında oldukça büyük bir alan üzerinde konumlanıyor.

Dünyanın uç noktalarından biri olan Patagonya’nın en büyük buzuluna da ev sahipliği yapan parkta uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, at üzerinde tur atarak buzulları keşfedebilirsiniz.

Patagonya ormanlarında yapacağınız gezi sırasında yaban hayvanlarını yakından görebilir, Monte Fitz Roy Dağı’nın ihtişamına şahitlik edebilirsiniz.

10) Iguazu Şelalesi

Iguazu Şelalesi Arjantin

Brezilya ile Arjantin arasında bulunan Iguazu Şelalesi ve Millî Parkı, dünyanın en güzel manzaralarından birisine ev sahipliği yapıyor.

Yüksekliği 80 metreyi, genişliği ise 3 km’yi bulan Iguazu Şelalesi, şu an yeryüzünün en büyük şelalelerinden birisi olma özelliği taşıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan park, şelalelerin ve oksijen deposu ormanların yanı sıra pek çok bitki ve hayvan türünü de barındırıyor.

Misiones eyaletinde konumlanan şelalelerin eşsiz manzarasına yakından şahitlik edebilmeniz için özel platformların yer aldığı parkın içerisinde en güzel fotoğrafları ise Şeytan Boğazı adı verilen yerde çekebilirsiniz.

11) La Boca

La Boca Arjantin

Arjantin’in en ünlü ve turistik bölgelerinden olan La Boca, başkent Buenos Aires’te yaşamın başladığı ilk yerleşim yeri olarak öne çıkıyor.

Rengarenk kısa katlı evleri ile bilinen semt, dünyaca ünlü futbol kulübü Boca Juniors’ın stadyumuna da ev sahipliği yapıyor.

Dar arnavut kaldırımlı sokakları, salaş barları ve bölgede var olan İtalyan etkisini gözlemleyebileceğiniz La Boca, misafirlerini efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona ve Katolik Kilisesi lideri Papa Franciscus gibi Arjantinli simaların heykelleri ile karşılıyor.

Riachuelo Nehri yakınlarında konumlanan bölge, Buenos Aires’in güneyinde yer alıyor.

12) Arjantin Japon Bahçesi

Arjantin Japon Bahçesi

Binbir renkli çiçeklere ve görülmemiş bitki türlerine ev sahipliği yapan Arjantin Japon Bahçesi, doğa tutkunu turistlerin ilgi odağı oluyor. Japon kültüründen izler taşıyan bahçe, Buenos Aires’in Palermo Bölgesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Merkezî bir konumda bulunan Tres de Febrero Parkı’nın içerisinde yer alan Japon Bahçesi, her gün saat 10.00 ile 18.45 arasında hizmet veriyor.

Arjantin’de doğa ile iç içe sakin bir gün geçirmek için yapay göletlerin üzerine kurulu nostaljik köprüleri, rengarenk Japon çiçekleri, heykelleri ve ilginç tasarımlı kayaları ile ünlü bu bahçeyi ziyaret edebilirsiniz.

Dilerseniz bahçesinin içerisinde yer alan hediyelik eşya dükkanlarından Japon Bahçesi’nde gördüğünüz çiçeklerin tohumlarını satın alarak kendi bahçenizde yetiştirebilirsiniz.

13) Mendoza

Mendoza Arjantin

Arjantin’in en bilinen turistik lokasyonlarından olan Mendoza, hem doğal güzellikleri hem de şarap bağları ile dört mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ülkenin batısında konumlanan bir kent olan Mendoza’da, eşsiz dağ manzarası eşliğinde oksijen depolayabilirsiniz.

Dilerseniz üzüm bağlarını ve şarap evlerini gezerek tüm yapım aşamalarını izleyebilir, şarap tadımı yapabilirsiniz.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen şehirde kış aylarında kayak yapma olanağı da bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız