Artvin Kamp Alanları

0
460

Doğu Karadeniz’in en güzide noktalarından Artvin, doğanın kucağında zaman geçirme şansı olasılığı diğer birçok şehirden daha fazla olan bir bölge.

Karadeniz’in en doğal kenti olduğu gibi, Türkiye’nin en yeşil şehirlerden olan Artvin, kamp turizminden yayla turizmine ve dağcılığa kadar çok fazla seçenek sunuyor doğaseverlere.

Hem ciğerlerimi temizlerim hem de gözlerime orman banyosu yaptırırım diyorsanız, Karadeniz boyunca uzanan sahili, ormanları ve dağları ile Artvin doğru bir seçim.

Artvin’in kamp faaliyetleri ve doğa sporları açısından en yoğun ayları Mayıs ve Eylül arasındaki dönem. Eğer kış sporları seviyorsanız veya kış mevsimini gerçek bir kış gibi geçirmek istiyorsanız Artvin kış aylarında da seyahat rotanıza eklenebilecek bir şehir.

Yeşilin ve mavinin harmanlandığı bu şehir, gür ve yeşil ormanları sayesinde özellikle kamp faaliyetleri için oldukça uygun.

Üstelik bölgede kamp için ücretli ve ücretsiz olmak üzere çok fazla alternatif var. Bölgede hangi kamp alanını seçeceğinize karar vermek gerçekten zor.

Bu rehberi sizin işinizi biraz olsun kolaylaştırmak için hazırladık.

Artvin Kamp Alanları

Artvin’deki Ücretsiz Kamp Alanları

Şavşat Karagöl Kamp Alanı

Şavşat, Artvin

Hem yaz hem kış mevsiminde kamp faaliyetlerinin ve doğa sporlarının en aktif olduğu bölgelerden biri Şavşat Karagöl Kamp Alanı.

Şavşat merkeze 88 km mesafede yer alan kamp alanı, ulaşım kolaylığı ve içinde tesislerin bulunması sebebi ile oldukça popüler.

1480 metre yükseklikte yer alan Şavşat Karagöl Kamp Alanı, kamp faaliyetlerinin yanı sıra, kuş sesleri eşliğinde ağaçlar arasında trekking yapmak isteyenler için en doğru noktalardan.

Kamp alanında yemek için tesisler, tuvalet ve duş noktaları bulunuyor.

Cehennem Deresi Kanyonu Kamp Alanı

Cehennem Deresi Kanyonu Kamp Alanı, Ardanuç, Artvin

Şehirlerin “hidden gem” yani gizli cevherlerini keşfetmeyi sever misiniz? O halde rotanızı Cehennem Deresi Kanyonu’na çevirin.

Artvin’in Ardanuç ilçesine 7 km mesafedeki Cehennem Deresi Kanyonu Kamp Alanı, yalnızca özel araçla ulaşım sağlayabileceğiniz kamp alanlarından.

Bölgede ihtiyaçlar için herhangi bir tesis olmadığı gibi kanyon girişi oldukça zorlu. Bu sebeple çok fazla tercih eden olmuyor bu bölgeyi.

Sessiz sakin olan ve gerçek anlamda “dokunulmamış” doğasıyla Cehennem Deresi Kanyonu, dünyadaki sayılı kanyonlardan biri olarak geçiyor.

Gizemli doğasıyla maceraperest ruhlara iyi gelecek Cehennem Deresi Kanyonu, trekking yaparak keşfedilmesi gerekiyor. İsteyenler trekking ve kamp faaliyetlerinin yanında yamaç tırmanışı da yapabilir.

Kendi başınıza bölgeye gelmeye cesaret edemeyenlerden birisi iseniz günübirlik rehberli turlar ile bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Ufak bir not: Çadır atabileceğiniz birçok noktaya sahip Cehennem Deresi Kanyonu Kamp Alanı’nda yaban hayatı yaygın. Kendinizi her an yabani bir hayvan görmeye buraya gitmeden önce alıştırın ve çadır atacağınız alanı seçerken dikkat edin!

Mençuna Şelalesi Kamp Alanı

Mençuna Şelalesi Kamp Alanı

Artvin’in Arhavi ilçesine bağlı Kamilet Vadisi’nde yer alan Mençuna Şelalesi, özel aracınızla ulaşabileceğiniz bir kamp alanı.

Kamp alanına şırıl şırıl akan dereler, köprülerden geçerek ulaşıyorsunuz. Alana vardığınızda manzara müthiş!

50 metre yükseklikten inen şelale, baharda daha da coşuyor! Özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen kamp alanında, güzel havalarda Mençuna Şelalesi’nin oluşturduğu gölete girip serinleyebilirsiniz. Şelale suyu tertemiz, üstelik içilebilir de.

Mençuna Şelalesi’ne kadar gelip, şelaleden ormana uzanan yemyeşil yürüyüş yolunda yürümeyi unutmayın.

Büyüleyici güzelliği ile herkesin ilgisini çeken Mençuna Şelalesi Kamp Alanı elektrik ve WC’ye sahip olsa da buraya gitmeden önce gıda ve market alışverişi yapılmalı.

Maçahel Vadisi Kamp AlanıMaçahel Vadisi Kamp Alanı

Ülkemizin bal festivallerinden birine ev sahipliği yapan Maçahel Vadisi, hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanlarına sahip.

Artvin’e 81 km mesafede yer alan bol oksijenli Maçahel Vadisi Kamp Alanında karavan ve çadır kampı imkanının yanında, dağ evleri ve bungalov evler de bulunuyor.

500 yıllık anıt ağaçlara ve yabani hayvanlara ev sahipliği yapan Maçahel Vadisi’ne ulaşım oldukça kolay. Özel aracınızla bölgeye varabileceğiniz gibi dolmuşlardan da yararlanabilirsiniz.

Yiyecek içecek alışverişlerinizi de Camili Köyü’nden sağlayabileceğinizi unutmayın.

Maral Şelalesi Kamp Alanı

Maral Şelalesi Kamp Alanı

Ülkenin en yağış alan noktalarından biri olan Karçal Dağları‘ndaki Maral Şelalesi Kamp Alanı, Artvin merkezine 89 km. Burası ile ilgili ilk söylemem gereken şey, yaz kış bolca yağış alan bölgeye giderken hazırlıklı olmanız.

Gürcistan sınırına yakın konumdaki kamp alanı harika bir manzaraya sahip. 63 metreden akan şelale, Macahel Deresi’nin bir kolu. Şelaleye varış bir kilometrelik keyifli bir yürüyüş ile gerçekleşiyor.

Kamp faaliyetlerinin yanı sıra, günübirlik piknikler, doğa fotoğrafçılığı ve şelalenin dibindeki gölette serinlemek için gelen ziyaretçileri ağırlayan Maral Şelalesi Kamp Alanı ulaşımı ve hava koşullarından dolayı genellikle sakin bir bölge.

Camili Gorgit Tabiat Koruma Alanı

Camili Gorgit Tabiat Koruma Alanı

Türkiye’nin dokunulmayan tek ormanı neresi biliyor musunuz? Tam da burası: Camili Gorgit Tabiat Koruma Alanı. Bildiğiniz gibi Artvin denince akla gelen ilk yerlerden Borçka.

Camili Gorgit Tabiat Koruma Alanı, Borçka’ya 70 km mesafede, özel aracınızla gelebileceğiniz bir alan.

Yeşilin her tonuna sahip bu kamp alanı, anıt ağaçlarla kucaklaşabileceğiniz bir yer olduğu gibi farklı kuş türlerinin de göç noktası. Bu sebeple göç mevsiminde kuş gözlemcileri ve fotoğrafçıları tarafından ziyaret ediliyor.

Harika doğası ve havası ile Camili Gorgit Tabiat Koruma Alanı, kamp faaliyetlerinin yanı sıra piknik, günlük doğa yürüyüşü ve fotoğraf gezileri için de popüler bir bölge.

Bölgede herhangi bir tesis yok. Gıda ve market alışverişi yapmayı unutmayın.

Deriner Barajı Kamp Alanı

Deriner Barajı Kamp Alanı

Kendinizi Norveç’te gibi hissetmek istediğiniz bir yer arıyorsanız Çoruh Vadisi‘ndeki Deriner Barajı Kamp Alanı tercih edebileceğiniz bir nokta.

Şehir merkezine 11 km olan kamp alanına toplu taşıma ile de ulaşım sağlanabiliyor.

Alana geldiğinizde ise manzara nefis. Doğayla iç içe, yeşilliğin ortasında masmavi bir görüntü.

Ülkemizin en büyük barajlarından olan Deriner Barajı, dünyadaki barajlar arasında da en büyük 6. baraj olarak geçiyor. Balıkçılık faaliyetleri oldukça aktif.

Çadır ve karavan kampının yanı sıra, şehir merkezine yakınlığı sebebiyle günlük piknikler için de tercih edilen bir yer Deriner Barajı Kamp alanı.

Bölgede market vs. bulunuyor.

Arsiyan Yaylası Kamp Alanı

Arsiyan Yaylası Kamp Alanı

Şavşat sınırında yer alan Arsiyan Yaylası Kamp Alanı, Gürcistan sınırına yakınlığı sebebiyle Gürcistan’dan da ziyaretçisi bol.

Kamp faaliyetlerinin yanı sıra piknik ve trekking için de tercih edilen kamp alanında, büyüklü küçüklü birçok göl bulunuyor. “Göller bölgesi” olarak geçen bu alanda balık tutmanız mümkün yıl boyunca.

Bahar aylarında mis kokulu çiçekler eşlik ediyor büyüleyici manzaraya. Yaz aylarında ise tarımsal fuarlara katılmak mümkün.

Bölgeye toplu taşıma ile ulaşım yok.

Yaylalar Köyü Kamp Alanı

Artvin’in Yusufeli ilçesine 62 km uzaklıktaki Yaylalar Köyü Kamp Alanı, Kaçkarların eteğine kurulu bir köy.

Yaylalar Köyü, Türkiye’de yüksekliği en fazla olan köylerden biri. Bu sebeple Kaçkar Dağı’na tırmanmak isteyen tırmanışçılar, dağcılar ve kampçılar tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

Yayla faaliyetlerinin yaygın olduğu Yaylalar Köyü Kamp Alanı, doğa fotoğrafçılığı için de harika bir nokta. Özellikle de rengarenk olduğu bahar aylarında!

Bölgeye kış mevsiminde ulaşımın oldukça zorlu olduğunu unutmayın.

Artvin’deki Ücretli Kamp Alanları

Hatila Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı

Hatila Vadisi Artvin

Toplu taşıma ile ulaşımın en kolay olduğu kamp alanlarından biri Artvin merkezine 15 km uzaklıktaki Hatila Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı. Kamp alanı içerisinde ne ararsanız var!

Yemyeşil yaylalar, masmavi akarsu ve kanyonlar… Doğasever herkes kendi zevkine uygun bir aktivite bulabilir Hatila Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı’nda. Trekking, rafting, doğa fotoğrafçılığı, tırmanış, seç beğen al!

Çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz bölgede, hem yemek için tesisler hem de WC ve duş alanları bulunuyor.

Burada olta balıkçılığı yapabileceğiniz gibi, bisiklet rotalarından birini seçip kendinizi doğanın kucağına bırakabilirsiniz.

Birçok endemik bitkiyi barındıran Hatila Vadisi, botanik meraklılarını da mutlu bıracak.

Sahara Milli Parkı Kamp Alanı

Şavşat’a 17 km mesafede özel araçla ulaşım sağlanan Sahara Milli Parkı Kamp Alanı, hem yaz hem de kış aylarında aktif bir bölge.

Yaylacılık faaliyetleri kapsamında yöre halkı arasında popüler olan Sahara Milli Parkı Kamp Alanı, alan her ne kadar çok geniş olsa da yaz mevsiminde özellikle hafta sonları oldukça kalabalık.

Ladin ve köknar ormanlarına ev sahipliği yapan kamp alanında çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz gibi bungalov tesislerde de konaklayabilirsiniz.

Sahara Milli Parkı’nda fotoğraf gezileri düzenleyebilir, seçtiğiniz rotalardan birinde yürüyüş yapabilir, tırmanış gibi doğa sporlarına yönetebilirsiniz. Dilerseniz yalnızca akarsu ve şelalenin sesini eşliğinde kendinizi anın tadını çıkarmaya teslim edebilirsiniz.

Karagöl Tabiat Milli Parkı Kamp Alanı

Karagöl-Sahara Artvin

Borçka’da yer alan Karagöl Tabiat Milli Parkı Kamp Alanı, yalnızca özel aracınız ile ulaşım sağlayabileceğiniz sık ormanlarla çevrili bir alan.

Restoran, çay bahçesi, çeşmeler, WC ve duş alanları gibi pek çok imkana sahip bir kamp alanı burası.

Karagöl Tabiat Milli Parkı Kamp Alanı’nda ister ormanın içinde, isterseniz göl yakınlarında vakit geçirebilirsiniz. Kamp için göl çevresine izin verilmiyor.

Bölgeye hemen her gün fotoğraf turları düzenlendiği gibi, kamp faaliyetleri oldukça gelişmiş. Hem çadır hem de karavanınız ile burada kamp yapmanın tadına varabilirsiniz. Size eşlik eden ise kuş sesleri ve bolca oksijen!

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız