Bursa Yenişehir Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
5864

Kış turizmi denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Bursa, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Şehir içi ulaşım ağı ve sistemini günden güne geliştiren ve genişleten Bursa’da en çok kullanılan toplu taşıma araçları arasında minibüs, belediye otobüsü, tramvay, metro, taksi, teleferik, Budo, deniz uçağı ve helitaksiler bulunuyor.

Şehrin 7 ayrı ilçesine ulaşım sağlayan belediye otobüsleri ve diğer toplu taşıma araçlarını kullanmak için BursaKart edinmeniz gerekiyor.

Bunun yanı sıra 24 saatlik veya 48 saatlik kullanım imkanı veren kartlardan da temin etmeniz mümkün.

Bursa Yenişehir Havalimanı Ulaşım Rehberi

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezine 40 km uzaklıkta konumlanan Bursa Yenişehir Havaalanı, ulaşım açısından da yolculara birçok imkan sunuyor.

Bursa Yenişehir Havalimanı’na vardıktan sonra Bursa merkez ulaşımınızı belediye otobüsleri ya da minibüsler ile sağlayabileceğiniz gibi minibüsleri de tercih edebilirsiniz.

Daha konforlu ve hızlı bir ulaşım yöntemi arayışında olanlar taksi, araç kiralama ve havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanmayı düşünebilir.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçim, Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınız maksimum 1 – 1,5 saat sürecektir.

İşte detaylar:

Toplu Ulaşım Araçları

Belediye Otobüsleri

Bursa şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen belediye otobüsleri sadece Bursa Yenişehir Havalimanı – şehir merkezi arasında değil, aynı zamanda şehrin çok sayıda merkezi noktasına da aktarmasız ulaşım sağlıyor.

BursaKart sistemi ile hizmet veren bu belediye otobüsleri haftanın 7 günü Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaştırıyor.

Şehirde bir iki günden fazla konaklamayacaklar, BursaKart edinmek yerine sadece 24 saat veya 48 saat kullanıma açık olan ulaşım kartlarından satın alabilir.

Bursa Yenişehir Havalimanı geliş terminalinin hemen çıkışında bulunan otobüs duraklarından hızlıca 80 numaralı otobüse binerek yaklaşık 90 dakikada şehir merkezine ulaşmanız mümkün.

Bursa Belediyesi’nin havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veren otobüs hatları, bilet tarifeleri, sefer saatleri gibi bilgilerine en güncel hallerine Bursa Belediyesi resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Minibüsler

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine yapacağınız ulaşımlarda minibüs en kolayı ve de uygun fiyatlısı olabilir.

Bursa Doğu Garajı, Yenişehir ilçe merkezi, Bursa şehir merkezi gibi varış noktalarına göre minibüs hatları da çeşitleniyor. Bursa Yenişehir Havalimanı geliş terminali çıkışında karşınıza çıkacak olan minibüs duraklarının olduğu yere gidebilirsiniz.

Bursa Yenişehir Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veren minibüs hatları ve güncel fiyat tarifeleri hakkında bilgi almak için 0224 773 36 20 numaralı hattı arayabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine en kısa sürede ve konforlu bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak olan havalimanı taksileri haftanın 7 günü, günün 24 saati hizmet vermektedir.

Havalimanı ile Bursa merkez arasında 40 kilometrelik mesafe olduğu için ilk etapta taksi ücretleri biraz pahalı gelebilir ama taksileri diğer yolcularla birlikte paylaşımlı kullanabileceğinizi de hatırlatalım.

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan bineceğiniz havalimanı taksisi ile ortalama 45 – 50 dakika içerisinde şehir merkezine varmanız muhtemel.

Araç Kiralama

Bursa yüzölçümü bakımından büyük ve turistik açıdan da gelişmiş bir kent olduğu için araç kiralamak en ideal seçenek olabilir.

Özellikle şehirde birkaç günden fazla konaklayacak olanlar toplu taşıma araçları ile uğraşmak ya da vakit kaybetmek yerine Bursa Yenişehir Havalimanı’na varır varmaz aracını kiralayarak hem şehir merkezine hızlıca ulaşabilir hem de Bursa’da konakladığı süre boyunca bütçeden ve zamandan kar sağlayabilir.

Hem global hem de yerel araç kiralama firmalarının birçoğu Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan araç teslim alma imkanı sunduğu için aralarında fiyat karşılaştırması yaparak seyahatiniz öncesinde ön rezervasyon yaptırmak indirimlerden faydalanmanıza da yol açacaktır.

Özel araçla Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için Bilecik / Bursa Yolu D160 veya 0-22 / E90’ı (Bursa Çevre Yolu) kullanmalısınız.

Transfer

Bursa’da konaklayacağınız otelin ya da hizmet aldığınız seyahat acentesi / tur firmasının havalimanı transfer hizmeti olabilir.

Eğer yoksa da havalimanı transfer hizmeti bulunan şirketleri (Balen Tur, ACR Transfer, Enes VIP Servis, Bursa Transfer, Şimşek Turizm vb.) araştırabilir ve aralarından seçim yaptıktan sonra Bursa uçak bileti varış bilgilerinizi ayrıntılı bir şekilde firmaya iletebilirsiniz.

Böylelikle havalimanına varır varmaz sizi hazır bekleyen şoförlü transfer aracınıza binerek 40 – 45 dakikada şehir merkezine varabilirsiniz.

Şehir merkezinden Bursa Yenişehir Havalimanı’na nasıl gidilir?

Bursa’dan Bursa Yenişehir Havalimanı’na ulaşımda tercih edebileceğiniz birden çok yöntem bulunuyor.

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen belediye otobüslerinin yanı sıra minibüsleri de kullanabilirsiniz. Şehir merkezine 40 km uzaklıkta bulunan Bursa Yenişehir Havalimanı’na gitmek için havalimanı taksilerini kullanabilir ya da yerel taksi firmalarından birini arayarak bulunduğunuz noktaya çağırabilirsiniz.

Bunun dışında araç kiralama ve havalimanı transfer hizmetleri sayesinde de gayet hızlı, güvenilir ve konforlu bir şekilde ulaşımınızı sağlamanız mümkün.

Toplu Ulaşım Araçları

Belediye Otobüsleri

Bursa şehir içi ulaşım sisteminin en önemli toplu taşıma aracı olan belediye otobüslerinin 80 numaralı hattı şehir merkezinden aktarmasız olarak Bursa Yenişehir Havalimanı’na ulaştırıyor.

Darmstat Caddesi, Merinos İstasyonu Ankara Yolu’nu kullanarak aktarmasız bir şekilde Bursa Yenişehir Havalimanı’na ulaştıran 80 numaralı belediye otobüsünü kullanmak için BursaKart edinmeli ya da 24 saatlik / 48 saatlik kullanım hakkı tanıyan kartlardan satın almalısınız.

Şehir merkezinden bineceğiniz belediye otobüsü ile maksimum 90 dakikada Bursa Yenişehir Havalimanı’na ulaşmanız muhtemel.

Minibüsler

Bursa şehir merkezi, Yenişehir ilçe merkezi ve Bursa Doğu Garajı kalkışlı minibüs hatlarından dilediğinizi seçerek hızlıca Bursa Yenişehir Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Minibüslerin en güncel bilet tarifeleri, sefer saatleri ve güzergahlar hakkında bilgi almak içinse tek yapmanız gereken, 0224 773 36 20 numaralı hattı aramak.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir merkezinden Bursa Yenişehir Havalimanı’na yapacağınız ulaşımda hız ve konfor önceliğiniz ise taksiler tam da size göre!

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen taksiler haftanın 7 günü, günün 24 saati ulaşım hizmeti veriyor.

Şehrin en merkezi noktalarında konumlanan taksi duraklarına gidebileceğiniz gibi bulunduğunuz noktaya taksi de çağırabilirsiniz.

Bursa şehir merkezinden bineceğiniz taksiyle 40 – 45 dakikada Bursa Yenişehir Havalimanı gidiş terminaline ulaşabilirsiniz.

Araç Kiralama

Bursa yüzölçümü bakımından büyük bir alana yayıldığı ve de turistik pek çok destinasyona ev sahipliği yaptığı için araç kiralamak hem bütçenizden kar etmenizi hem de zaman kazanmanızı sağlayacaktır.

Bilhassa şehirde birkaç günden fazla kalmayı planlıyorsanız, şehre varır varmaz araç kiralamanız daha doğru olacaktır.

Araç teslim etme noktasını Bursa Yenişehir Havalimanı olarak belirlerseniz uçuşunuza yetişmeniz daha kolay olur.

Transfer

Şehir merkezinden Bursa Yenişehir Havalimanı’na en konforlu şekilde ulaşımın yolu havalimanı transfer hizmetlerinden geçiyor.

Bursa’da konakladığınız otelin böyle bir hizmeti olabileceği gibi Bursa’nın en popüler transfer şirketleri (Balen Tur, ACR Transfer, Enes VIP Servis, Bursa Transfer, Şimşek Turizm vb.) arasından seçim yaparak uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde firmaya iletebilirsiniz.

Böylelikle dilediğiniz saatte ve yerde şoförlü havalimanı transfer aracınız sizi hazır bekliyor olacaktır.

Bursa Yenişehir Havalimanı Hakkında

Şehir merkezinden 40 km uzaklıkta bulunan ve 1944 yılında “askeri üs” olarak taşımacılık hizmeti vermeye başlayan Bursa Yenişehir Havalimanı, sonradan sivil havacılık için de hizmet verebilir duruma getirildi.

Günümüzde 163 araç kapasiteli otopark, ATM’ler, danışma ofisleri, VIP salonları, dinlenme alanları, duty free, market, yeme içme yerleri, sağlık hizmetleri, ücretsiz internet erişimi vb. imkanlar sunan Bursa Yenişehir Havalimanı’na Antalya, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Muş, Erzurum gibi şehirlerden aktarma yapmadan ulaşabilirsiniz.

Hem iç hat hem de dış hat uçuşlarının gerçekleştiği Bursa Yenişehir Havalimanı tam tamına 2 milyon 250 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Şehre ulaştıktan sonra, Bursa’da gezilecek yerler hakkında bilgi almak isterseniz linkteki yazımızı da muhakkak okuyun.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız