Türkiye’ye Giriş İçin Türkiye Giriş Formu Zorunlu Hale Getirildi

0
1520

15 Mart 2021 tarihinden itibaren Türkiye’ye seyahat edecek tüm yolcuların, uçuşlarından önceki 72 saat içerisinde ‘Türkiye Giriş Formunu’ doldurmaları gerektiği duyuruldu. Ayrıntılı bilgi ve formu doldurmak için https://register.health.gov.tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Formu doldurmak, Türk vatandaşları ve oturma izni olan yolcular için zorunlu değil. Ayrıca Türkiye’den dış hat transit devamı olan yolculardan da form istenmeyecek.

Doldurulan bilgilerle yolcuya özel olarak otomatik olarak oluşturulacak HES kodu sayesinde, yolcunun seyahat süresince temas ettiği kişiler tespit edilerek COVID-19 hastası veya temaslısı olması durumunda yolcuyla iletişime geçilebilecek.

Formu doldurmayan yolcular ise ülkeye giriş sağlayamayacak. 

Ayrıca Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka’dan gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilerden Türkiye’ye varış saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu istenecek ve bu kişiler, valiliklerce belirlenecek yerlerde 14 gün süreyle karantinaya alınacak.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız