Seyahatsever Babalara Özel Hediye Alternatifleri

0
347

Ebeveynlerimize hediye almak sandığımız kadar kolay olmuyor. Özellikle biraz kalıpların dışına çıkıp orijinal şeyler bulmaya çalıştığınızda iş daha da zorlaşıyor. Bu yüzden, işinizi kolaylaştırmak adına Babalar Günü yaklaşırken seyahat etmeyi seven babalar için alınabilecek hediyeleri sizler için listeledik. Umarız bu hediyeler tüm gezgin babaların hoşuna gider.

1) Uçak / Otobüs Bileti

Mademki babanız gezmeyi çok seviyor, ona verilebilecek en güzel hediyelerin başında uçak veya otobüs bileti geliyor. Çünkü kendisi bu sayede seyahat masrafını azaltarak yeni yerler keşfedebilir. Babanızın gitmeyi istediği ama bir türlü gidemediği bir yere bilet alarak onu sevindirebilirsiniz. Ayrıca bu sayede onun yeni gezi planları yapmasını sağlayabilirsiniz. Uygun fiyatlı uçak veya otobüs biletleri için obilet.com internet adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

2) Otel Rezervasyonu 

Seyahat etmeyi seven kişiler için bir diğer önemli nokta da konaklama. Babanız için güzel bir otelden rezervasyon yaptırırsanız çok mutlu olacaktır. Babanızın her zaman gitmek istediği bir tatil rotasında otel ayarlayarak onun yollara düşmesini sağlayabilirsiniz. Böylece babanız gezmekten yorulduğunda oteline giderek dinlenebilir.

3) Seyahat / Boyun Yastığı

Yukarıda önerdiğimiz hediyeler fiyat olarak biraz pahalı geldiyse babanıza onu yolculuklarda çok rahat ettirecek boyun yastığı hediye edebilirsiniz. Bu sayede babanız güzelce uyuyup dinlenebilir. Zinde bir bedenle gezmek istediği yerleri çok daha enerjik bir biçimde gezebilir.

4) Dünya Haritası / Dünya Küresi

Gezmeyi seven kişiler dünya haritasını karşılarına alıp nerelere gitmek istediklerine bakmayı çok severler. Siz de babanıza güzel ve detaylı bir dünya haritası hediye ederek onun yeni seyahat planları yapmasına yardımcı olabilirsiniz. Hatta dünya haritası ile birlikte küçük renkli not kağıtları verirseniz babanız seyahat etmek istediği yerleri işaretleyip, gerekli notları alabilir. Eğer üç boyutlu bir şey isterseniz de dünya küresi satın alabilirsiniz. Hatta son zamanlarda dünya kürelerinin ışıklısını bile yapmışlar. Babanız ışıklı şeyleri seviyorsa kendisine bunlardan bir tane hediye edebilirsiniz.

5) Seyahat ile İlgili Kitaplar 

Çok okuyan mı, yoksa çok gezen mi bilir? sorusunun bize göre cevabı; ikisi birden. Bu sebeple babanıza seyahat ile ilgili ipuçları sunan kitaplar hediye edebilirsiniz. Kendisi bu kitaplardan gezi ipuçlarını öğrenerek seyahat planlarını kolayca yapabilir. Konu olarak bu tarz kitaplar dışında, şehirler hakkında detaylı bilgiler veren kitaplardan da alabilirsiniz. Örneğin, babanız Japonya’ya seyahat etmeyi planlıyorsa ona Onur Ataoğlu’nun “Japon Yapmış, Türk Gezmiş” isimli kitabını hediye edebilirsiniz.

6) Pasaport Kılıfı

Malum çok gezenlerin pasaportları aşınabilir. Bu durumun önüne geçmek adına babanıza pasaport kılıfı hediye edebilirsiniz. Kişiye özel olarak hazırlanabilen pasaport kılıflarına babanızın ismini veya baş harflerini yazdırabilirsiniz.

7) Müze / Ören Yeri Giriş Bileti (Müze Kart)

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte çoğu müze veya ören yeri bilet satışlarını internet üzerinden yapmaya başladı. Eğer babanız gittiği yerlerde bu tarz yerleri gezmekten hoşlanıyorsa, ona müze veya antik kent giriş bileti alırsanız çok mutlu olacaktır. Hatta tek bir bilet yerine babanıza Müze Kart alırsanız bir yıl boyunca ülkemizdeki çoğu antik kent, müze ve ören yerine ücretsiz olarak girebilir. Tarihi yerleri gezmeyi seven babalar Müze Kart hediyenize çok sevinecektir.

8) Kar Küresi / Magnet

Şehirlerden alınabilecek en güzel hediyeler arasında oralardan manzaralar içeren magnet veya kar küreleri geliyor. Babanıza böyle şirin hediyeler alarak onun gezme isteğini güçlendirebilirsiniz.

9) Karayolları Haritası

Eğer babanız kendi arabası ile yeni yerler keşfetmekten hoşlanıyorsa, ona güncel bir karayolları haritası hediye ederek güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlayabilirsiniz. Bu tarz haritalar yollar hakkında detaylı bilgiler sağlayarak babanızın aradığı yolları kolayca bulmasını sağlayabilir. 

10) Spor / Yürüyüş Ayakkabısı

Yeni ziyaret edilen bir kenti keşfetmenin en güzel yolu yürümek. Şehrin sokaklarında saatlerce yürüyüp ara sokaklara girdiğinizde oranın dokusunu çok daha iyi bir şekilde hissediyorsunuz. Tabii saatlerce yürüyünce de ayaklar çok ağrıyabiliyor. Bu yüzden babanıza yumuşak taban (memory foam) özelliğine sahip bir spor ayakkabı hediye ederseniz, gezilerinde keyifle giyecektir. Ayrıca spor ayakkabısı uzun yolculuklarda da ayağa konfor sağlayıp, babanızın daha az yorulmasını sağlar.

Bu yazımızda farklı zevklere sahip gezgin babalar için hediye alternatifleri sunmaya çalıştık. Umarız sizler için faydalı olmuştur. 

Tüm babaların babalar gününü kutlarız!

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız