Büyükada Kahvaltı Mekanları-Büyükada’da Kahvaltı Yapılacak En Güzel Mekanlar

0
6302

Martılar, zaman zamansa yunuslar eşliğinde yapacağınız kısa bir vapur yolculuğu ile ulaşıyorsunuz Büyükada’ya.

Sadece vapura binmek bile insana keyif veriyor olsa da vapurdan indiğiniz nokta, tarihi köşkleri, yemyeşil tepeleri, muhteşem deniz manzaraları ile insanı büyüleyen Büyükada olunca o keyif daha bir başka oluyor.

Büyükada’da kimi merkezde vapurdan indiğiniz noktaya yürüme mesafesinde kimi ise tepelerde ağaçların arasında gizlenmiş pek çok lezzet durağı var.

Merkezden uzak kalan mekanlarda gitmek için bisiklet kiralamak gibi bir alternatifiniz olduğunu hatırlatıp sizi Büyükada kahvaltı mekanları ile başbaşa bırakıyorum.

1) Eskibağ Teras Restoran

Uçsuz bucaksız bir deniz manzarasına karşı enfes bir kahvaltı için biraz adanın tepelerine tırmanıp Eskibağ Teras Restoran’a gidin derim.

Kahvaltı için masanıza gelen her şey çok lezzetli; ama Eskibağ Teras Restoran’ın güveçte domatesli hellim peyniri ve çıtır patatesi bence bir efsane.

Adres: Nizam Mahallesi, Büyük tur Yolu, No: 40, Büyükada, İstanbul

Telefon: 0216 382 38 20

2) Ada Kahvaltı

Bir ada klasiğidir şirin şirin köşkler. Siz de o şirin köşklerden birinin bahçesinde portakal ağaçlarının altında güne başlamak istiyorsanız adresiniz Ada Kahvaltı olsun.

Ada Kahvaltı’nın anneanne poğaçalı, patatesli omletli, ev yapımı reçelli mükellef kahvaltısının tadı damağınızda kalabilir, benden söylemesi.

Adres: Akdemir Sokak, No: 6, Büyükada, İstanbul

Telefon: 0216 382 16 62

3) Bahçede Sinek Kafe

Adanın kalabalığından uzakta, sakin bir köşesinde klasik müzik eşliğinde bir kahvaltı edelim derseniz de Bahçede Sinek Kafe’ye bir şans verin derim.

Son derece sade bir menüsü olsa da Bahçede Sinek Kafe’nin taze toplanmış, doğal ürünlerle hazırlanan kahvaltısı çok lezzetli.

Çaya kısa bir mola vermek isterseniz Bahçede Sinek Kafe’nin limonatası, kahvaltı ile efsane oluyor benden söylemesi. 

Adres: Maden Mahallesi, Yılmaztürk Caddesi, No: 10, Büyükada, İstanbul

Telefon: 0216 382 35 78

4) Büyükada Pastanesi

Siz de güne fırından yeni çıkmış sıcacık bir poğaça ya da çıtır çıtır bir börekle başlamak isterseniz hiç düşünmeden Büyükada Pastanesi’nin yolunu tutun derim.

Büyükada Pastanesi’nin sakızlı lokumlu kurabiyesi ve milföy pastası da efsane, güne tatlı bir başlangıç yapmak isteyenlere duyurulur!

Adres: Nizam Mahallesi, Şehit Recep Koç Caddesi, No: 16, Büyükada, İstanbul

Telefon: 0216 382 43 03

5) Madam Sofia

Yumurtayı pişiyi boş verelim daha trend bir kahvaltı edelim derseniz de harika smoothie kaselerinin Madam Sofia’da sizi beklediği aklınızda bulunsun.

Adres: Nizam Mahallesi, 23 Nisan Caddesi, No: 2/A, Büyükada, İstanbul

Telefon: 0216 382 10 20

6) Dolci Cafe

Kahvaltıyı hızlıca edip ada turuna başlamak isterseniz de Dolci Cafe’de nefis tost ve sandviç çeşitleri sizi bekliyor. Özellikle Ayvalık tostunun seveni çok, benden söylemesi.

Adres: Nizam Mahallesi, 23 Nisan Caddesi, No: 1, Büyükada, İstanbul

Telefon: 0216 382 68 70

7) Loc’ada

Loc’adaya giderseniz güveçte sucuklu, pişili, patates kızartmalı, menemenli kahvaltınıza ek olarak güzel bir peynirli omlet tatlı olaraksa kakaolu fındık kremalı ve meyveli krep söylemeyi ihmal etmeyin.

Tüm bu lezzetlerin yanı sıra güzel bir deniz manzarasının da sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz. 

Adres: Maden Mahallesi, Yılmaz Türk Caddesi, No: 175, Büyükada

Telefon: 0531 525 12 32

8) Akasya Bar Restoran

İsteyene bolca peynirli, zeytinli, katmerli menemenli serpme kahvaltı isteyene otlu omletli, tereyağlı sucuklu tek kişilik kahvaltı.

Kısaca Akasya Bar Restoran’da herkesi mutlu edecek bir kahvaltı bulmak mümkün.

Kahvaltı için tercihiniz ne olursa olsun masanızda bahçeden toplanıp sızma zeytinyağı ile lezzetlendirilen domates, salatalık ve bolca yeşillikli söğüş tabağı mutlaka bulunsun. 

Adres: Nizam Mahallesi, 23 Nisan Caddesi, No: 49, Büyükada

Telefon: 0216 382 10 50

9) Secret Garden Restaurant Bar

Secret Garden Restaurant Bar’ın menüsünde kızarmış hellim peynirinden, böreğe, omletten menemene, tazecik hamur işlerinden envaiçeşit peynire pek çok seçenek sizi bekliyor.

Adres: Maden Mahallesi, Çiçek Yalı Sokak, No: 24, Büyükada

Telefon: 0216 382 14 44

10) Beyaz Bahçe Restoran

Güne denize sıfır bir yerde edeceğiniz güzel bir kahvaltı ile başlamak isterseniz Port Otel’in içindeki Beyaz Bahçe Restoran en keyifli alternatiflerden biri.

Beyaz Bahçe’nin kahvaltısında masaya gelen her şey çok lezzetli ama özellikle kavurmalı omletini asla es geçmeyin derim, yok böyle bir lezzet.  

Adres: Maden Mahallesi, Kumsal Caddesi, No: 21, Port Otel, Büyükada

Telefon: 0216 382 12 59

11) Lunapark Restaurant Cafe

Masayı uçtan uca donatan serpme kahvaltıları çok fazla bulanlardansız Lunapark’ın içinde börekten omlete kadar klasik bir kahvaltının tüm olmazsa olmazlarını bulabileceğiniz kahvaltı tabağı tam size göre.

Ben bir omlet yiyip kalkarım derseniz de sucuklu ya da kaşar peynirli omlet güzel bir alternatif olacaktır. 

Adres: Lunapark Meydanı, No: 1, Büyükada

Telefon: 0216 382 72 37

12) Sermest

Adada açık büfe kahvaltı keyfi yapabileceğiniz mekanlardan biri de Sermest. Zengin kahvaltı menüsünün yanı sıra Sermest’in kahvaltısında her günün krep börek ya da yumurtalı ekmek gibi farklı bir spesiyali var.

Özellikle de yumurtalı ekmeği bence nefis tam anne eli değmiş gibi.

Sergüzeşt Otel’in içinde yer alan Sermest’in muhteşem kahvaltısının keyfini sürmek için otelde konaklamanıza gerek olmadığı da aklınızda bulunsun. 

Adres: Maden Mahallesi, Güzeller Sokak, No: 8, Büyükada

Telefon: 0216 382 22 97

13) Dilburnu Restaurant

Maviyle yeşilin buluştuğu bir noktada keyifli bir kahvaltı etmek isterseniz istikametiniz Dilburnu Restaurant olsun derim.

Muhteşem bir tabiat parkının içinde yer alan Dilburnu’nun kahvaltısı da tam damak çatlatan türden. 

Adres: Nizam Mahallesi, Büyükada

Telefon: 0216 382 43 10

14) Pisidia

Adada keyifle kahvaltı edebileceğiniz mekanlardan biri de Pisidia. Klasik kahvaltı tabağı ya da serpme kahvaltı gibi seçenekler Pisidia’da sizi bekliyor.

Ancak biraz ağır olsalar da Pisidia’ya kahvaltıya giderseniz benim önerim özellikle pastırmalı yumurtasından ya da sahanda kavurmalı yumurtasından tatmanızdan yana. 

Adres: Nizam Mahallesi, Gülistan Caddesi, No: 115, Büyükada

Telefon: 0216 382 83 11

15) Chocowhite

Budapeşte pastasından eklere, profiterolden limonlu San Sebastian Cheesecake’e tadı damağınızda kalacak pek çok tatlı Chocowhite’da sizi bekliyor.

Adres: Nizam Mahallesi, 23 Nisan Caddesi, No: 39, Spelndid Palace Oteli, Büyükada

Telefon: 0216 382 84 00

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız