Beykoz Kahvaltı Rehberi- Beykoz’da Kahvaltı Yapılacak En İyi Mekanlar

0
9431

İstanbul’un Fethi’nden Cumhuriyet’in ilanına kadar av ve dinlenme alanı olarak kullanılan pek çok köşke, saraya ve yalıya ev sahipliği yapan Beykoz, lezzet tutkunlarının da İstanbul’daki favori semtlerinden biri.

Beykoz sadece balıkçıları, ayaküstü bir şeyler atıştırabileceğiniz salaş mekanları ile değil kahvaltıcıları ile de oldukça meşhur. O yüzden lafı daha fazla uzatmıyorum ve aşağıya en güzelinden bir Beykoz kahvaltı rehberi bırakıyorum. 

1) Muhlama Karadeniz Mutfağı

İçinde turşu kavurma, kaygana, patates kavurması gibi Karadeniz mutfağından esintiler taşıyan bir serpme kahvaltı istiyorsanız hiç düşünmeden Muhlama Karadeniz Mutfağı’nın yolunu tutun derim.

Muhlama Karadeniz Mutfağı’nda adına yakışır güzellikle ve bollukta farklı lezzetler ile tatlandırılan pek çok muhlama çeşidi de sizi bekliyor. Kavurmalı muhlama ve mincili muhlama bunlardan sadece ikisi.

Bir tavsiyede bulunacak olursam Muhlama Karadeniz Mutfağı’na giderseniz Rize kavurması ile hazırladıkları sahanda yumurtanın tadına da mutlaka bakın derim.

Adres: Cumhuriyet Caddesi, No: 131, Kavacık, Beykoz

Telefon: 0216 425 25 22

2) Panista

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Panista (@panistabakery)’in paylaştığı bir gönderi

Dışarı yayılan mis gibi sıcak hamur işi kokusu ile kendine çeken Panista, güne hamur işi ile başlamayı sevenlerin favori adreslerinden biri.

Panista’nın menüsü oldukça geniş ve her şey o kadar lezzetli ki insan karar vermekte zorlanıyor. O yüzden siz birkaç önerim var. Panista’nın nutellalı kruvasanı, peynirli ev poğaçası, mercimekli bükmesi ve tahinli çöreği bence efsane.

Adres: Acarlar Mahallesi, E-80 Karayolu, Kamer Çıkmazı Sokak, No: 2, Beykoz

Telefon: 0539 777 54 10

3) Bonamade

Madem kahvaltıyı dışarıda ediyoruz o zaman evdekilerden farklı bir şeyler yiyelim derseniz Bonamade en güzel alternatiflerden biri.

Son yılların trendi bowl kahvaltıları Bonamade’in öne çıkan lezzetlerinden. Özellikle açai bowl ve granola bowl favorim.

Nerede olursak olalım bizim usül klasik kahvaltıdan vazgeçmem diyenler için de Bonamade’de harika lezzetler var, benden söylemesi. 

Adres: Acarlar Mahallesi, Acarkent Sitesi, 9. Cadde, İdare Hizmet Binası, No: 3/4, Acarlar, Beykoz

Telefon: 0216 485 61 97 

4) Çengelköy Börekçisi

Güne fırından yeni çıkmış çıtır çıtır bir börekle başlamaktan daha keyifli ne olabilir ki? Şöyle sızma zeytinyağlı cevizli peynirli bir Çengelköy Böreği, patatesli kol böreği ya da en çıtırından bir ıspanaklı tepsi böreği.

Tercihiniz hangi börek çeşidi olursa olsun Çengelköy Börekçisi’nden mutlu ayrılacağınıza emin olabilirsiniz. 

Adres: Merkez Mahallesi, Fevzi Paşa Caddesi, No: 11/A, Beykoz

Telefon: 0216 323 00 46

5) Tartaruga

Beykoz’un en keyifli mekanlarından biri olan Tartaruga’nın oldukça zengin bir kahvaltı menüsü var.

İster ortaya çeşidi bol bir serpme kahvaltı söyleyip uzun uzun keyif yapın. İsterseniz de tost ya da gözleme ile güne en hızlısından ama en lezzetlisinden bir başlangıç yapın.

Tartaruga’da her damak zevkine göre bir alternatifi bulmak mümkün. 

Adres: Merkez Mahallesi, Fevzi Paşa Caddesi, Beykoz

Telefon: 0532 634 98 27

6) Shubra Cafe

Shubra Cafe’nin ballı kaymaklı, peynirli jambonlu tam ortaya söylemelik kocaman bir kahvaltı tepsisi var.

Ancak bana sorarsanız Shubra Cafe’ye gittiğinizde menüden seçeceğiniz güveçte hellim peyniri, patatesli kaşarlı gözleme, peynirli çakallı menemeni, pişi, pancake gibi lezzetleri ortaya söyleyip kendi serpme kahvaltınızı kendiniz yaratın.

Kahvaltı sofrasında bol hamur işi olmalı diyenlerdenseniz de yanında patates kızartması ile gelen bazlama tosta da mutlaka bir şans verin derim. 

Adres: Paşabahçe Mahallesi, Barbaros Caddesi, Yuvaüstü Sokağı, No: 2, Beykoz

Telefon: 0216 413 57 57

7) Cafe Crown

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cafe Crown (@cafecrown_)’in paylaştığı bir gönderi

İsteyene peynir çeşidi bol sini kahvaltı isteyene sucuklu, menemenli Crown kahvaltı. Ben serpme kahvaltı sevmem benim kahvaltım bana özel olsun derseniz de tercihinizi sahanda yumurta çeşitlerinden ya da omletlerden yana kullanabilirsiniz.

Özellikle kıymalı yumurta ya da patatesli ezine peynirli omlet favorim.

Son bir tavsiyede daha bulunacak olursam Cafe Crown’a gittiğinizde kahvaltı tercihiniz hangisi olursa olsun yanında mutlaka zeytinli açma olsun.

Adres: Paşabahçe Mahallesi, Barbaros Caddesi, Ahmet Çavuş Sokak, No: 2, Beykoz

Telefon: 0216 413 50 06

8) Çubuklu Hayal Kahvesi

Deniz kenarında martılar eşliğinde bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz en keyifli adreslerden biri bence Çubuklu Hayal Kahvesi.

Çubuklu Hayal Kahvesi’ne giderseniz ister özel olarak hazırlanan serpme kahvaltıdan söyleyin isterseniz de kendi sevdiğiniz kahvaltılıklardan parça parça söyleyerek kendi serpme kahvaltınızı yaratın.

Klasik kahvaltılıkların dışına çıkmak isterseniz de Çubuklu Hayal Kahvesi’nde granola, müsli, pancake gibi alternatiflerin sizi beklediği aklınızda bulunsun. 

Adres: Paşabahçe Mahallesi, Barbaros Caddesi, Burunbahçe Ağaçlık Mesire Alanı, No: 18/B, Beykoz

Telefon: 0532 452 67 97

9) Doğal Dükkan

Hem peynir, tereyağı, pekmez, bal gibi doğal ürünler satın alabileceğiniz hem de bu en doğal ürünlerle hazırlanan güzel bir kahvaltı edebileceğiniz bir mekan arıyorsanız istikametiniz Doğal Dükkan olsun derim.

Kahvaltı tabağı, serpme kahvaltı gibi seçenekler de var ama Doğal Dükkan’a giderseniz benim önerim kendi özel lezzetlerinden tatmanızdan yana. Özellikle fırında tereyağlı çökelek ve sakarca muhlama favorim.

Böyle Karadeniz lezzetleri ile dolu bir kahvaltı pidesiz olmaz derseniz de ortaya en güzelinden bir Tirebolu yağlısı söylemeyi ihmal etmeyin derim. 

Adres: Kavacık Mahallesi, Mehmet Ali Birand Caddesi, No: 47, Orhan Veli Kanık Parkı, Beykoz

Telefon: 0216 310 28 28

10) Karlıtepe Kule Restaurant

Hem denize tepeden bakmak hem de keyifli bir kahvaltı etmek istiyorsanız Karlıtepe Kule Restaurant’a bir şans verebilirsiniz.

Serpme kahvaltının haricinde beyaz peynirli omlet, yağda sucuk, gözleme ya da tost gibi pek çok seçenek Karlıtepe Kule Restaurant’da sizi bekliyor. 

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, Kirazlı Yayla Caddesi, No: 136/1, Beykoz

Telefon: 0216 322 11 61

11) Dalyan Cafe

Kahvaltı için denize sıfır salaş mı salaş bir mekan arıyorsanız Beykoz’daki en güzel alternatiflerden biri de Dalyan Cafe olacaktır.

Dalyan Cafe’ye giderseniz en çıtırından bir çift kaşarlı tost ve tavşan kanı demlenmiş çay eşliğinde keyif yapmanızı öneririm.

Kahvaltı yumurtasız olmaz diyenlerdenseniz de omlet ve menemen gibi seçeneklerin olduğunu da söylemeden geçmek olmaz. 

Adres: Merkez Mahallesi, Fevzi Paşa Caddesi, No: 17/A, Beykoz

Telefon: 0216 323 79 76

12) Küçük Cennet

Doğayla iç içe huzurlu bir kahvaltı mekanı arıyorsanız ismiyle müsemma Küçük Cennet tam size göre.

Açık havada hem oksijene doymak hem de nefis bir kahvaltı ile karnınızı doyurmak istiyorsanız Küçük Cennet Beykoz’daki en keyifli alternatiflerden biri, mutlaka bir şans verin derim. 

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Çamdalı Çıkmazı, No: 6, Beykoz

Telefon: 0532 373 21 61

13) Dilruba Kır Kahvesi

Kahvaltıda önümde ekmek banmalık mis gibi bir sucuklu yumurta yanında çeşit çeşit kahvaltılıklar bir de semaverde çayım olsun diyorsanız istikametiniz Dilruba Kır Kahvesi olsun derim.

Hızlıca bir şeyler atıştırmak isterseniz de Dilruba Kır Kahvesi’nin kavurmalı tostuna bir şans verebilirsiniz. 

Adres: Merkez Mahallesi, Mehmet Yavuz Caddesi, Beykoz

Telefon: 0532 237 71 17

14) Beykoz Sahil Sosyal Tesisi

Güzel bir boğaz manzarasına karşı, dalga sesleri ve martıların cıvıltısı eşliğinde bir kahvaltı etmek istiyorsanız Beykoz Sahil Sosyal Tesisi tam size göre.

Uygun fiyatlı menüsü ile gönülleri fetheden Beykoz Sahil Sosyal Tesisi Beykoz’un en çok tercih edilen kahvaltı mekanlarından biri.

Adres: Burunbahçe Mahallesi, Çubuklu Caddesi, Beykoz

Telefon: 444 10 34

15) Vosvos Cafe

Nostaljik bir mekanda keyifli bir kahvaltı etmek isterseniz adresiniz Vosvos Cafe olsun.

Vosvos Cafe’de klasik kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltının haricinde sahanda peynirli yumurta, sucuklu menemen, bazlama ekmeğine peynirli fesleğenli tost gibi seçenekler de sizi bekliyor. 

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi, No: 27, Beykoz

Telefon: 0216 425 28 00

16) Kulindağ Dağ Evi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kulindağ Dağevi (@kulindag)’in paylaştığı bir gönderi

Kulindağ Dağ Evi şehrin kaosundan ve gürültüsünden uzakta huzurlu bir kahvaltı etmek isteyenleri bekliyor.

Tazecik ürünlerle hazırlanmış kocaman açık büfesinin haricinde menüsünde yumurta ve omlet çeşitleri bulunan Kulindağ Dağ Evi’nin özellikle pastırmalı yumurtası bence enfes. 

Adres: Mahmut Şevket Paşa Mahallesi, Mahmut Şevket Paşa Köyü, Beykoz

Telefon: 0850 302 02 99

17) Villa Polonez

Kısa bir süreliğine de olsa şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak, doğayla baş başa keyifli birkaç saat geçirmek, tüm bunların yanında bir de güzel bir kahvaltı etmek istiyorsanız rotanızı hiç düşünmeden Villa Polonez’e çevirin derim.

Serpme kahvaltınıza ek olarak sahanda pastırmasından mutlaka söyleyin derim. 

Adres: Polonez Mahallesi, Seyri Caddesi, Aytaç Çıkmazı, No: 2, Polonezköy, Beykoz

Telefon: 0216 432 33 66

Önceki İçerikKaş’taki En İyi 7 Kamp Alanı
Sonraki İçerikBüyükada Kahvaltı Mekanları-Büyükada’da Kahvaltı Yapılacak En Güzel Mekanlar
Sıla Uçan
Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız