Kaş’taki En İyi 7 Kamp Alanı

0
3855

Pandemi sebebiyle uzun zamandır evlerdeydik ve her birimiz yazı sabırsızlıkla bekledik. Güzel planlar yapıldı, belki de spontane takılmayı tercih edenler oldu fakat bu yaz, herkes keyifli bir tatili hak etti. Tabii ki yine tedbirler doğrultusunda hareket ederek. 

Tatil planlarını otelden, pansiyondan, villa ya da ev kiralamaktan yana tutanlar olduğu gibi karavan ya da çadır tatilinden yana kullananların sayısı da bir hayli arttı.

Ülkemizdeki kamp alanlarının sayısı da buna bağlı olarak artıyor, kamp tesisi bulmak eskiye oranla oldukça kolay. Bunun iyi örneklerinden biri de Kaş.

Kaş, yüz ölçümü olarak küçük bir yer ve çoğunlukla butik otel, pansiyon, villa, apart gibi tesislerde konaklama imkânı bulunuyor.

Tesissiz kamp alanlarının sayısı çok fazla olsa da kampa gönül veren ya da trekking gibi doğa sporlarıyla ilgilenenler dışında pek kimseye hitap etmediği aşikâr. Bundan olsa gerek, tesisli kamp alanlarının sayısı bu sene oldukça arttı.

Ekonomik, özgür, basit düzeyde bir tatil anlayışı olanları, bu tesisler mutlu etmeye yeter de artar bile! 

Kaş Camping

En popüler olanıyla başlayalım. Kült haline gelmiş Kaş Camping’te konaklama için ahşap bungalov, kulüp odasının yanı sıra, karavan ve çadırla da konaklama imkânı sunuluyor.

Çadırda kalanlar için ortak duş ve tuvalet imkanları mevcut.

Tesisin kendine özel plajı var ve giriş ücreti karşılığında günübirlik misafirleri de kabul ediyorlar.

Etrafı saran zeytin ağaçlarıyla Kaş’ın sıcağını hissetmeden keyifli vakit geçirmek mümkün.

Bungalov ve kulüp odasında kalanlar için kahvaltı servisi var. Ayrıca tesisin kafeteryası gün boyu hizmet veriyor.

Çukurbağ Yarımadası’nın girişinde konumlanmış olan bu mekân hem merkeze hem de marinaya yürüme mesafesinde bulunuyor.

Müdavimi bol olan bir mekân ve maalesef bungalov ile oda dışında karavan ve çadır alanı için rezervasyon kabul edilmiyor. Çadır ve karavanla konaklama planlarını, bu bilgiye göre yapmak gerekiyor.

Hayvan dostu bir tesis fakat hayvanların denize girmesine izin verilmiyor.

Can Mocamp

Kaş’ın en eski kamp alanlarından biridir Can Mocamp.

1985 yılından bu yana aynı bölgede, her sene daha da gelişerek hizmet vermeye devam ediyor.

Kaş-Kalkan Yolu üzerinde konumlanmış olan tesis; çadır, bungalov ve hostel tatili yapmak isteyenler için Kaş’taki en doğru seçeneklerden biri. 

Belirli aralıklarla yoga, kick boks, seramik eğitimleri düzenleyen, haftanın belirli günleri canlı müzik etkinliği yapan keyifli bir yer. Ayrıca, dileyen misafirlerine scuba diving eğitimi de veriyorlar. 

Kaş merkeze ve Kaş’ın popüler plajlarına oldukça yakın bir konumda yer alıyor.

Can Mocamp’in içinde dışarıdan misafirlerin de kabul edildiği bir bar ve Livorno adlı bir restoran bulunuyor. Begonvillerle sarılmış ve doğal tonlarla bezenmiş mekân, günün her saati hizmete açık

Gezginler ve doğa tatilini sevenler için tüm imkanları sunan bu tesisin, hayvan dostu olduğunu da ekleyelim. 

Olympos Mocamp

Olympos Mocamp, tıpkı Can Mocamp gibi Kaş-Kalkan Yolu üzerinde konumlanmış bir kamp alanı.

İçerisinde 3000 metrekarelikçadır ve karavan bölümünün yanı sıra, bungalov ve apart gibi konaklama seçenekleri yer alıyor.  

Yemyeşil bir arazide bulunan Mocamp, çadır ve karavan tatilcilerinin aradıkları tüm ihtiyaçları karşılayabilecek kapasitede bir tesis.

Ayrıca, rezervasyonla dışarıdan misafirlerin de kabul edildiği bir plajı ve restoranı var. 

Kaş’ın merkezine ve sevilen plajlarına çok yakın bir konumda bulunuyor.

Hayvan dostu bu tesisin yakınında evcil hayvanların rahat hareket edebileceği bir halk plajı da bulunuyor. 

Kaş Evren Camping

Can Mocamp ve Olympos Mocamp ile aynı konumda yer alan Evren Camping, Kaş’ın en taze kamp alanlarından biri.

Sadece çadır tatili yapmak isteyenler için tasarlanmış bir tesis. 

Kaş’ın gürültüsünden uzak, yemyeşil bir arazide konumlanan Evren Camping’te isteyen kendi çadırıyla gelebilir ya da hazır çadırlardan kiralayabilir. 

Ortak duş, tuvalet ve çamaşırhane gibi hizmetler sunuluyor. 

Ayrıca herkesin ücretsiz olarak yemek yapabileceği ortak bir mutfağı da var.

Evcil hayvanı olanlar için de uygun bir tesis. 

Tesisten, Kaş merkeze ve plajlara ulaşım oldukça kolay

Kaş Marin Hotel & Camp

Kaş Marin Hotel, Kaş-Kalkan Yolu üzerinde ve Olympos, Can, Evren Camping tesisleriyle aynı konumda bulunan bir konaklama alanı.

Kaş’ın en büyük ölçekli otellerinden biri olmalarının dışında, kamp alanı olarak da hizmet veriyorlar.

Kamp yapmak isteyenlere plaj ve otel alanı olmak üzere iki alternatif sunuluyor.

Kamp alanlarında ihtiyaç duyulan her detay düşünülmüş durumda.

Otel müşterileri için ücretsiz, kamp misafirleri için ücretli kullanımı olan havuzu, konforlu bir plajı ve A La Carte restoranı da mevcut. Hepsine dışarıdan da misafir kabul ediliyor. 

Kısa sürede Kaş’ın merkezine ve farklı plajlarına gidilebilecek bir noktada bulunuyor. Ayrıca, Kaş’a özel aktivitelere gitmek için otel servislerinden de faydalanılabiliyor. 

Kaş Harnup Camping

Merkezden biraz uzaklaşıp Kaş’ın en sevilen bölgelerinden biri olan Büyükçakıl’a doğru gidelim.

Denizden 60 metre uzaklıkta konumlanmış olan Kaş Harnup Camping’e bir göz atalım. 

Burası hem çadırla gelinebilecek hem de çadır kiralanabilecek bir tesis. Ortak mutfak, duş, tuvalet alanlarının yanı sıra, kampta lazım olabilecek her şeyi bulabilmek mümkün. Kahvaltı servisi, talep olduğu takdirde yapılıyor. 

Kaş merkeze çok yakın olmasının yanı sıra, Likya yolu parkurlarından birine de yakın konumda. Ekim-Mayıs arası gelenler, Likya Yolu parkurunu da yürüyebilirler. 

Seles Camping

Turistler tarafından pek bilinmeyen fakat ileride adının çokça duyulması beklenen Ağullu Köyü’nde konumlanmış bir tesis Seles Camping.

Tesis içerisinde bungalov, ahşap ev, oda ve çadırlarda konaklama imkânı bulunuyor. Badem ağaçlarıyla bezenmiş geniş bir bahçesi ve havuzu da mevcut.

Doğanın tam ortasında, konfor ve samimiyet içinde tatil yapılabilecek bir yer. Yoga ve müzik gibi fiziksel ve sanatsal aktiviteler de düzenleniyor.

Kaş merkeze 20 dakika uzaklıkta bulunan tesis, Kekova’ya da oldukça yakın. Dalış, tekne turu gibi etkinlikler için tesisin servislerinden de faydalanabilirsiniz.

Ayrıca, Ağullu-Kaş arası 20 dakikada bir minibüs de kalkıyor. 

Rezervasyonla dışarıdan misafirlerin de kabul edildiği açık büfe akşam yemeği hizmeti var. Konaklayan misafirler için tüm gün faydalanabilecekleri alkolsüz içecek barı ve kahvaltı servisi de mevcut. 

Evcil hayvanlar kabul ediliyor ve diledikleri kadar serbest takılabiliyorlar.

Seles Camping bütünüyle doğaya ve öze dönüş vadeden sakin, keyifli bir konaklama tesisi.

Tesisli kamp alanlarının yanı sıra, Likya Yolu güzergahı üzerinde ve Kaş, Kekova koylarında çadır kurulacak pek çok alan mevcut.

Tesis söz konusu olmadığı için şartlar biraz daha zor olsa da doğayı daha iyi hissedebilmek garanti. 


Haziran-Ağustos ayları arasında Kaş oldukça sıcak olduğu için Tesisi olmayan bölgelerde kamp yapmak isteyenlerin nisan, mayıs, eylül ya da ekim ayında gelmeleri tavsiye edilir. 

Can Mocamp, Kaş Marin Hotel, Evren Camping ve Olympos Mocamp’in bulunduğu bölgeden 20 dakikada bir Kaş merkeze minibüs kalkıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız