Davraz Kayak Merkezi Nerede? Davraz’a Nasıl Gidilir?

0
1063

Kayak heyecanı ile yepyeni yerler keşfetme keyfini anda yaşamaya ne dersiniz? Kışa daha çok var demeden, kayak tatili için şimdiden seçeneklere göz atmaya başlayın.

Uludağ, Kartalkaya ve Sarıkamış’tan sonra Isparta Davraz Kayak Merkezi, kayakçıların yeni ve popüler adresi haline geldi.

Türkiye’nin güneyi artık sadece plajlarıyla değil, kış sporlarına uygun kayak merkezleriyle de cazibe merkezi durumunda. Son yılların en çok turist ağırlayan bölgeleri haline gelen Isparta-Burdur çevresi; lavanta tarlaları, her biri doğa harikası gölleri ve artık kayak merkezleriyle anılıyor.

Davraz Kayak Merkezi Hakkında

Davraz Dağı Isparta

Isparta’da bembeyaz bir zirvede snowboard ve kayak yapmak kulağa alışılmadık geliyor değil mi? Ancak Kulovası Yaylası’nı çevreleyen zirvelerden Davraz Dağı’nın kuzey yamaçları 1995’ten beri kayakçılara ev sahipliği yapıyor.

Hem kayak sporu hem de snowboard için uygun olan pistleri ve ulaşım kolaylığı Davraz Kayak Merkezi’nin popülaritesini her yıl artırıyor.

Eğirdir Gölü manzarası eşliğinde kayak yapmak Davraz’ı bir adım öne çıkaran özelliklerinden biri.

Sarıkamış ve Palandöken gibi doğu illerimize göre Davraz’da kayak sezonu daha kısa sürüyor. Ancak kar kalınlığı ve kalitesi ile Davraz, bu dezavantajı avantaja çeviriyor. Davraz Kayak Merkezi’nde kayak sezonu aralık, ocak ve şubat boyunca kesintisiz sürüyor. Yine de bu ayların öncesinde ve sonrasında bölgede kar durumunu öğrenmek için otellerle iletişime geçmekte yarar var.

Hem yeni başlayanlar hem de uzman kayakçılar için muhteşem pistleri bulunan Davraz’da mekanik tesislerle ulaşılan pistler, 1650 m ile 2344 m arası rakımda yer alıyor. Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı yağışlara bağlı olarak 50 cm ila 2,5 metre arasında değişiyor.

Davraz Kayak Merkezi’nde toplam uzunluğu 25 km olan 14 ayrı pist var. Mavi renkli pistler; yeni başlayanlar için uygunken; kırmızı renkli pistler orta düzey, siyah pistler ise uzman kayakçılar için ideal.

Davraz Kayak Merkezi’nde ekipman kiralayabileceğiniz kayak odası ve kayak dersi alabileceğiniz kayak antrenörleri de bulunuyor. İhtiyaç durumunda destek alınabilen sağlık görevlileri de sezon süresince kayak severlere hizmet veriyor.

Davraz Kayak Merkezi Mekanik Tesisleri

Kayak terminolojisinde telesiyej olarak da duymaya alıştığımız mekanik tesisler, kayakçıların pistin zirvesine zahmetsizce ulaşmasını sağlıyor. Davraz Kayak Merkezi’nde ise taşıma kapasitesi ve ulaştıkları yükseklikler değişkenlik gösteren 4 ayrı mekanik tesisi var.

Davraz Kayak Merkezi’nde saatte 800 kişiyi taşıyabilen 3 telesiyej ve saatte 1000 kişi taşıyabilen 1 telesiyej, kayakçılara hizmet veriyor. Bunların dışında 2 adet 300 metrelik baby lift de kullanıma açık.

Davraz Kayak Merkezi Nerede? Davraz Kayak Merkezi GiriÅŸ Ãœcretleri

Davraz Kayak Merkezi Nerede?

Akdeniz Bölgesi denince aklımıza ilk deniz, güneÅŸ, kum üçlüsü gelse de Davraz Kayak Merkezi, bu algıyı deÄŸiÅŸtiriyor. Akdeniz Bölgesi’nin kuzeyinde, Göller Yöresi‘nde bulunan Davraz Dağı, Isparta’da eÅŸsiz bir kayak deneyimi için sizi bekliyor.

Davraz Dağı’nın kuzey yamacında yer alan Davraz Kayak Merkezi, Kulovası Yaylası‘nda konumlanıyor.

Çevresindeki otellerde konaklama olanağı sunan Davraz Kayak Merkezi, en yakın yerleşim yeri olan Çobanisa Köyü’ne 8 km mesafede yer alıyor.

Davraz Kayak Merkezi, Antalya’ya yakınlığı nedeniyle yalnızca Türkiye’den değil Rusya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’dan çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Yıl boyunca kolayca ulaşım sağlanan kayak merkezine giden asfalt yollar hiçbir zaman ulaşıma kapanmıyor.

Davraz Kayak Merkezi’ne giriÅŸ ücreti 15 TL.

Davraz Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Isparta’da yer alan Davraz Kayak Merkezi’ne şehirlerarası otobüslerle, uçakla ve özel aracınızla gidebilirsiniz.

Ayrıca İzmir-Isparta arasında sefer yapan Göller Ekspresi trenleriyle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi; Isparta şehir merkezine yaklaşık 26 km, Isparta Havalimanı’na 50 km, Eğirdir merkeze 23 km uzaklıktadır. Isparta uçak bileti ile Türkiye’nin pek çok şehrinden Isparta’ya uçakla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Isparta – Antalya Havalimanı arası ise 125 km. Isparta’ya 2 saat uzaklıktaki Antalya size daha fazla uçuş seçeneği sunuyor. Daha cazip fiyatlarla Antalya uçak bileti alarak Isparta’ya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Türkiye’nin her yerinden Isparta’ya şehirlerarası otobüsler kalkıyor. Isparta otobüs bileti alarak doğrudan Isparta şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Buradan Davraz Kayak Merkezi’ne gitmek için Eğridir’e giden otobüs ve minibüsleri kullanabilirsiniz. Dilerseniz taksi ile konforlu ve daha hızlı ulaşım sağlayabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi’nde Nerede Kalınır?

Kayak tatilinizi Davraz’da geçirmeye karar verdiyseniz, kalacak otel bulmak kolay. Davraz kayak Merkezi’nde Isparta Davraz Otel, Sirene Davras ve Isperia Davraz Otel konaklanacak otel seçenekleri olarak öne çıkıyor.

Daha uygun fiyatlı konaklama alternatifleri içinse kayak merkezine yakın konumdaki Çobanisa Köyü’ndeki pansiyonlara bakabilirsiniz. Çevredeki dağ evi konseptiyle hizmet veren pansiyonlar için veya Eğridir otelleri için de fiyat alabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi’ne günübirlik gelmeyi de tercih edebilirsiniz. Bu durumda kaya merkezindeki otellerin restoran ve kafe olanaklarından da ücreti karşılığında yararlanabilirsiniz.

Ayrıca Davraz Kayak Merkezi’ndeki kafeteryalarda oturup dinlenebilir, bir şeyler yiyip içerek içinizi ısıtabilirsiniz. Bu esnada eşsiz Eğridir Gölü manzarasının da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.

Davraz Kayak Merkezi Çevresinde Gezilecek Yerler

Isparta ve Burdur çevresinin son yıllarda özellikle yerli turist akınına uğradığını söylemek yanlış olmaz.

Burdur’da yer alan Salda Gölü’nün büyük üne kavuşması, bölgeye olan ilgiyi epey artırdı.

Bölgenin irili ufaklı birbirinden güzel gölleri, lavanta tarlaları ve daha birçok güzelliği keşfedilmeyi bekliyor.

Davraz’da gezilecek yerler denince akla ilk gelen yer şüphesiz Salda Gölü oluyor. Maldivleri andıran beyaz kumsalı ve turkuaz sularıyla Salda Gölü, bölgenin en ilgi çeken yeri.

Isparta’nın gül bahçeleri ve lavanta denizi olarak anılan lavanta tarlalarında ise mis gibi kokular arasına muhteşem zaman geçirebilirsiniz. Büyüleyici kokular eşliğinde kahvaltı yapmak ve harika fotoğraflar çekmek için Isparta lavanta tarlalarına mutlaka uğrayın. Burada geçirdiğiniz zamanı hatırlatacak lavanta buketlerinden veya lavanta yağından satın almayı da unutmayın.

Davraz zirvesinden bakınca boylu boyunca önünüzde uzanan Eğirdir Gölü de mutlaka gezmeniz gereken noktalardan biri.

Göl kıyısında uzun bir yürüyüş yapıp yemek yemeyi ihmal etmeyin. EÄŸer mevsim uygunsa EÄŸridir Gölü kıyındaki Altın Kum Plajı‘nda yüzmenin de tadını çıkarabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız