Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaşım Rehberi

0
4932

Buca’da oluşundan dolayı birçok espriye meze olan Dokuz Eylül Üniversitesi, isminden hafifçe söz edip geçemeyeceğimiz kadar başarılı ve değerli bir üniversitemiz aslında. Üstelik size bir sır verelim, sadece Buca kampüsü yok! Veya bir başka deyişle, tüm kampüsler Buca’da bulunmuyor!

Dağınık kampüs yerleşimiyle ulaşımı aslında çok da kolay olmayan Dokuz Eylül Üniversitesi 4 ana kampüsten oluşuyor; Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü, Buca Eğitim Kampüsü, Tınaztepe Kampüsü ve Balçova Kampüsü.

Toplamını düşünürsek, Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak, Balçova, Bergama, Buca, Foça, Hatay, Karabağlar, Konak, İnciraltı, Narlıdere, Urla, Seferihisar ve Selçuk olmak üzere Ege’nin incisinin 14 farklı yerleşim yerinde 15 fakülte, 4 yüksekokul, 10 enstitü, 6 meslek yüksekokulu, 1 konservatuar, 59 uygulama ve araştırma merkezini barındırıyor.

Eminiz her kampüsü ve kampüs sınırları içinde neler olduğunu merak ediyorsunuz. İyisi mi sizi çok tutmayalım ve aşağıda her bir kampüsü, kampüsteki her şeyi ve kampüse belli noktalardan nasıl ulaşacağınızdan bahsedelim.

İster uçakla gelin, ister otobüsle gelin, ister şehir merkezi Konak’tan yola çıkın. Her kampüse ulaşım yolları birden fazla olmak üzere mevcut. Başlayalım o zaman!

Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne Ulaşım

Hazırlık eğitiminin verildiği Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne uğramadan mezun olmak imkansız gibi bir şey olmuş durumda!

Yabancı Diller’den İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne birçok bölüm Dokuzçeşmeler Kampüsü’nde bulunuyor.

Yemekhane ve kütüphaneyi unutmayalım, öğrencilerin “Kırmızı” diye hitap ettiği Kırmızı Cafe ve Odak Cafe en çok uğradığınız, ders aralarında lafladığınız cafeler olacak.

Ayrıca işletmeye yakın birçok bölümün bu kampüste eğitim vermesiyle de hatrı sayılır sayıda öğrenci topluluğunu bir araya toplayan kampüs, neredeyse her hafta ayrı bir seminer, konferans veya etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Buca’da bulunan üç kampüsün lokasyonlarını düşünürsek, Dokuzçeşmeler Kampüsü için Buca Eğitim Kampüsü ve Tınaztepe Kampüsü arasında kaldığınız söyleyebiliriz.

Şehir Merkezinden Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Konak başlı başına otobüs, metro, tramvay, vapur gibi hemen hemen her ulaşım yolunu barındıran bir merkez.

Bundan dolayı ulaşım Konak çıkış noktasıyla yapıldığı sürece oldukça kolaylaşıyor.

Bu kısımda Konak’tan DEÜ Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne nasıl gidileceğini kavrayacağız.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

İzmir’in merkezi Konak’tan DEÜ Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne gitmek için 104 numaralı Tınaztepe – Konak otobüsüne binerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi durağında inebilirsiniz.

Eğer Konak değil de Pasaport tarafından gitmeyi düşünüyorsanız da Montrö durağından kalkan 470 numaralı Lozan Meydanı – Tınaztepe otobüsüne binerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi durağında inerek DEÜ Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öğrencileri ve personelleri için farklı noktalardan kaldırdığı servislere binebilirsiniz.

Ancak ücret açısından ESHOT ile ulaşım daha uygunken size otobüsleri tercih etmenizi öneriyoruz.

Servislerin güzergahları ve saatleri hakkında bilgi almak için üniversiteyle görüşebilirsiniz.

Taksi

Çok tercih ettiğimiz bir yol olmasa da taksi tutmayı düşünenler için buraya gerekli bilgileri bırakalım.

Konak’tan DEÜ Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne taksi ile gidecek olursanız yolculuğunuz 10 dakika sürecek ve ödemeniz gereken miktar 55 TL civarı olacak.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Gaziemir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı’ndan Buca’daki DEÜ Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne gitmek için birçok seçeneğiniz var ve çoğu ekonomik yollar.

90 dakika kuralı hala geçerli olduğu için sadece bir kere ücret ödeyerek birkaç vesait yapabilirsiniz, ancak Buca için izban sonrası tek bir otobüs yeterli olacaktır.

Toplu Ulaşım Araçları

İzban

Adnan Menderes Havalimanı’ndan çok kısa bir yürüyüşle İzban istasyonuna ulaşabilirsiniz.

Şirinyer istasyonunda inmeniz gerektiği için Kuzey yönüne giden trene bindiğiniz takdirde Şirinyer Aktarma’dan kalkan 878 numaralı otobüs ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde inebilirsiniz.

878’in son durağının Tınaztepe olduğunu hatırlatalım.

ESHOT Otobüsleri

Diğer bir seçenek de Adnan Menderes Havalimanı’ndan ESHOT ya da izban ile Gaziemir’e geçiş yaparak 353 ESHOT’a binip, İdari Bilimler Fakültesi durağında inmek. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan Havaş servisleriyle Çeşme, Alsancak – Karşıyaka – Mavişehir, Aydın Nazilli, Kuşadası – Söke ve Manisa yönüne gidebilirsiniz ancak Buca’ya ters olacağı için bu servisleri kullanmanızı önermiyoruz.

Taksi

Bahsettiğimiz yollardan daha pahalıya patlayacak olsa da eğer taksiyle DEÜ Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne ulaşmayı düşünürseniz yolculuğunuz 25 dakika sürecek ve 350-400 TL civarında bir ödeme yapmanız gerekecek. 

İzmir Otogarı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Otobüs firmanızın servisi dışında da DEÜ Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne gitmenin yolları mevcut.

Ekonomik olan ESHOT otobüsleri veya daha pahalı bir yol olan taksiyi seçebilirsiniz. Veya direkt olarak firma servislerini tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

Maalesef İzmir Otogarı’ndan direkt olarak DEÜ Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne gidebileceğiniz bir otobüs yok, ancak 277 numaralı Otogar – Tınaztepe otobüsüne binerek son durak Tınaztepe’de inebilir, Tınaztepe’den kalkan 104, 878, 304 ve 490 numaralı otobüslere binerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi durağında inebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

İzmir’e varmak için seçtiğiniz otobüs firmasının şehir içi servislerinden Buca yönüne giden servislere binebilirsiniz.

Eğer kampüs yakınlarında indirmiyorsa Heykel durağında inerek 10 dakikalık bir yürüyüş ile DEÜ Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Taksi

“Yok, ben taksiyle gitmek istiyorum.” derseniz de sizi bekleyen 70 TL’lik ve 20 dakikalık bir yol var.

Tınaztepe Kampüsü’ne Ulaşım

İngilizce bölümleri bir arada toparlayan Tınaztepe Kampüsü’nde sadece İngilizce bölümler yok tabi ki.

Kocaman kütüphaneyi barındırmasıyla sınav haftalarının sabahlama noktası Tınaztepe Kampüsü’nde İşletme Fakültesi, komşusu Denizcilik Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, aileye en son katılan Hukuk Fakültesi ile 1 amfi tiyatro, 1 eğlence noktası UniverCity Park, 1 Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Merkezi, Mediko ismindeki sağlık merkezi, DEPARK, kafeler ve büyük bir yemekhane bulunuyor.

Böyle basitçe geçtiğimize bakmayın, fakültelerin öğrenci toplulukları dışında öğretmenleriyle bir arada yürüttüğü projelerle de kampüs oldukça canlı bir hayat yaşıyor ve yaşatıyor.

Örneğin Solaris Güneş Arabaları Ekibi her yıl emek verdiği arabalarıyla yurt dışındaki yarışmalara katılıyor, bunun gibi birçok örnek Mühendislik Fakültesi içinde mevcut.

Şehir Merkezinden Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Şehir merkezi Konak’tan DEÜ Tınaztepe Kampüsü’ne ulaşmak oldukça kolay. Özellikle ESHOT otobüslerini kullanarak rahatça ulaşabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

304 numaralı Tınaztepe – Konak otobüsü olmak üzere yine Tınaztepe – Konak arası giden 171, 465 ve 104 numaralı otobüslere binebilirsiniz.

Her otobüsün farklı güzergahta olduğunu belirtelim, son duraktan bindiğiniz sürece kampüse en kısa sürede ulaşabileceğiniz otobüs 304 olacaktır.

Son durak Tınaztepe’de indiğiniz zaman kampüs girişini göreceksiniz, girişte kalkan ringler ile de istediğiniz fakültede inebilirsiniz.

NOT: 104 numaralı Tınaztepe – Konak otobüsü tatil günleri hariç hafta içi 08.00 – 09.30 arasında Tınaztepe Kampüsü’nü dolaşıyor, bu yüzden kampüs girişinden ayrıca ringe binmenize gerek kalmayacak.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ve personelleri için kalkan servisleri kullanmak isterseniz de servis saatleri ve fiyatlarıyla ilgili okuldan bilgi alabilirsiniz.

Otobüs seçeneği fazla olduğu için bizim önerimiz ESHOT otobüslerini tercih etmenizden yana.

Taksi

Yukarıdaki seçenekler yerine Konak meydanından taksi tutmayı tercih ederseniz de yolculuğunuz 20 dakika sürecek ve ödeyeceğiniz tutar yaklaşık olarak 30-35 TL olacaktır.

Öncesinde de vurguladığımız gibi eğer Konak’tan hareket ederek DEÜ Tınaztepe Kampüsü’ne ulaşmak istiyorsanız bizce ESHOT otobüsleri en ideal ulaşım yolu.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İzmir’de tek bir havalimanı var, uçak bileti aldığınızda karşınıza çıkan tek seçenek Adnan Menderes Havalimanı.

Gaziemir’de bulunan havalimanından Tınaztepe’ye ulaşmak zor değil, ancak tek vesaitle de gidilmiyor. Aşağıda sizler için en alternatif yolları detaylıca anlattık.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

202 numaralı Havalimanı – Cumhuriyet Meydanı otobüs hattı ile Adnan Menderes Havalimanı’nda bindiğiniz otobüsten Belediye Sarayı durağında inebilirsiniz.

Sonrasında son durağa yürüyerek 304, 104 veya 465 numaralı Tınaztepe – Konak hatlı otobüslere binip Tınaztepe’de inebilirsiniz.

Alternatif olarak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan 10 dakikada Gaziemir’e geçiş yapabilir ve sonrasında 353 numaralı otobüse binerek hiç aktarma yapmadan Tınaztepe Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

NOT: 202 numaralı otobüsün Havalimanı İç Hatlar Geliş durağından yola çıkarak sırasıyla Havaalanı Dış Hatlar Gidiş ve Havaalanı İç Hatlar Gidiş duraklarından geçtiğini unutmayın.

İzban

Daha alternatif bir yol arıyorsanız Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzban’a binerek Kuzey yönündeki Şirinyer durağında inebilir, buradan 878 numaralı otobüsle DEÜ Tınaztepe Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan Havaş servisleriyle Çeşme, Alsancak – Karşıyaka – Mavişehir, Aydın Nazilli, Kuşadası – Söke ve Manisa yönüne gidebilirsiniz ancak Buca’ya ters olacağı için Havaş servislerini kullanmanızı önermiyoruz.

Taksi

150 TL’ye yapacağınız 20 dakikalık yolculuk ile Adnan Menderes Havalimanı’ndan DEÜ Tınaztepe Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

İzmir Otogarı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Eğer İzmir’e uçak değil de otobüsle gitmeyi düşünüyorsanız da Buca yönüne kolayca ulaşabilirsiniz.

Aşağıda sıraladığımız birçok ulaşım yolu ile kısa sürede kendinizi DEÜ Tınaztepe Kampüsü’nde bulacaksınız!

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

İzmir Otogarı’ndan bineceğiniz 277 numaralı Otogar – Tınaztepe otobüsü ile son durak Tınaztepe’de inebilirsiniz. Oldukça pratik, değil mi?

Dolmuş

İzmir Otogarı’ndan kalkan dolmuşlar ile Buca yönüne giden dolmuşa binerek Heykel durağında inip Tınaztepe yönüne giden tüm otobüslere binebilirsiniz. Dolmuş için ödemeniz gereken ücret İzmir içerisinde maksimum 9 TL.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

İzmir’e gelmek için bindiğiniz otobüsün firmasına ait servisler ile şehir içinde Tınaztepe yönüne giden varsa ona binebilirsiniz.

Yoksa da Buca yönüne giden servise binerek Buca içinden Heykel durağı civarında inerek buradan Tınaztepe yönüne giden otobüslere aktarma yapabilirsiniz.

Taksi

Otobüs, dolmuş veya servis ihtimalleri dışında taksiyle geçmeyi düşünürseniz İzmir Otogarı’ndan başlayacak yolculuğunuz 80 TL’ye yakın bir miktar tutacaktır ve DEÜ Tınaztepe Kampüsü’ne varmanız 25 dakika sürecektir.

Buca Eğitim Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Kendine has ambiyansı ile bir girenin çıkmak istemediği Eğitim Kampüsü, mimarisiyle popüler binalarıyla göz büyülüyor.

Kampüs doğal habitatını kaybetmemiş, öyle ki ortasındaki kafesin içinde bulunan tavuskuşunun renklerini seyrederken zaman alıp başını gidiyor.

Cafeleriyle, kütüphanesiyle ve bir sokak arkasındaki popüler mekanlarıyla her kampüsteki öğrencinin ders çıkışı eğlendiği sokaklara komşu olmaktan da ayrıca gurur duyuyor.

Şehir Merkezinden Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin hemen karşısında olmasından dolayı Buca merkezinde sayabileceğimiz DEÜ Buca Eğitim Kampüsü’ne ulaşım oldukça rahat.

Binebileceğiniz ESHOT otobüsleri ile Konak’tan direkt kampüse ulaşabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

Şehir merkezi Konak’tan kalkan 304 numaralı Tınaztepe – Konak ve 104 numaralı Adatepe – Konak güzergahlı ESHOT otobüsleriyle Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi durağında inmeniz kampüse varmanız için yeterli olacaktır.

465 numaralı Tınaztepe – Konak otobüsüne binerek de Buca Devlet Hastanesi durağında inmeniz kampüsün arka kısmında inmeniz anlamına gelecektir.

Konak değil de Pasaport tarafından geleceklerin de 470 numaralı Tınaztepe – Lozan Meydanı hatlı otobüse binmeleri halinde Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi durağında inmeleri yeterli.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Üniversitenin personeller ve öğrenciler için sefer koyduğu servisler mevcut ancak saatleri ve güzergahları için direkt okulla görüşmeniz gerekmekte.

Daha ekonomik bir yol olduğu için ESHOT otobüslerini öneriyoruz.

Taksi

Eğer Konak’tan DEÜ Buca Eğitim Fakültesi’ne taksiyle gitmeyi planlıyorsanız yolculuğunuz 10 dakika sürecek ve 60 TL civarında bir miktar ödeyeceksiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Bir tarafta Gaziemir’den Adnan Menderes Havalimanı, bir yanda Şirinyer merkezine yakın DEÜ Buca Eğitim Kampüsü.

Böyle iki ayrı uç gibi bahsettiğimize bakmayın sakın, iki nokta arasındaki ulaşım gayet kolay.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan 3 ESHOT otobüs seferi de Buca’dan uzakta kalan noktalar. Bu yüzden size önerimiz izban hattını kullanmanızdan yana.

Ancak yine de ESHOT ile aktarma yapmayı düşünüyorsanız 202 numaralı Havalimanı – Cumhuriyet Meydanı otobüs hattı ile Adnan Menderes Havalimanı’nda bindiğiniz otobüsten Belediye Sarayı durağında inebilirsiniz.

Sonrasında son durağa yürüyerek 304, 104 veya 465 numaralı Tınaztepe – Konak hatlı otobüslere binip 304 ve 104’ten Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi durağında, 465 numaralı otobüsten ise Buca Devlet Hastanesi durağında inebilirsiniz.

90 dakika kuralı olduğu için yolunuzu bu kadar uzatmanız yerine izbanla geçmenizi öneriyoruz.

NOT: 202 numaralı otobüsün Havalimanı İç Hatlar Geliş durağından yola çıkarak sırasıyla Havaalanı Dış Hatlar Gidiş ve Havaalanı İç Hatlar Gidiş duraklarından geçtiğini unutmayın.

İzban

Havalimanı’na varanlar için en ekonomik yol şüphesiz eski ismiyle Aliağa – Tepeköy, yeni adıyla Kuzey – Güney yönlerine giden İzban hattını kullanmak.

Kuzey yönüne bineceğiniz izbandan Şirinyer durağında inerek istasyondan kalkan 878 numaralı Şirinyer Aktarma – Tınaztepe otobüsüne bindiğiniz takdirde en geç 10 dakika içinde Buca Devlet Hastanesi durağında inmiş olacaksınız.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan Havaş servisleriyle Çeşme, Alsancak – Karşıyaka – Mavişehir, Aydın Nazilli, Kuşadası – Söke ve Manisa yönüne gidebilirsiniz ancak Buca’ya ters olacağı için bu servisleri kullanmanızı önermiyoruz.

Taksi

20 dakika sürecek Adnan Menderes Havalimanı – DEÜ Buca Eğitim Fakültesi yolculuğunuz 120-150 TL arası bir miktar tutacaktır.

İzmir Otogarı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İzmir Otogarı’ndan tek vesaitle DEÜ Buca Eğitim Fakültesi’ne ulaşmanız eğer otobüs firmanızın servisleriyle olmayacaksa ne yazık ki mümkün görünmüyor.

Bu yüzden aktarmalı birkaç yol önereceğiz şimdi sizlere.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

Otogar’dan kalkan 277 numaralı Tınaztepe – Otogar otobüsü ile son durak Tınaztepe’de inerek Tınaztepe’den kalkan 104, 878, 304 ve 490 numaralı otobüslere binerek Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi durağında inebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Üst kısımda da belirttiğimiz gibi İzmir’e gelirken tercih ettiğiniz otobüs firmasının şehir içi servis hizmetini kullanabilirsiniz.

Buca servisiyle Devlet Hastanesi’nde veya güzergaha bağlı olarak Eğitim Fakültesi civarında inebilirsiniz.

Taksi

Yukarıdaki seçenekler yerine taksiyi seçerseniz, İzmir Otogarı’ndan DEÜ Buca Eğitim Kampüsü’ne 80 TL ödeyeceğiniz yolculuğunuz yaklaşık 25 dakika sürecek.

Balçova Kampüsü’ne Ulaşım

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve Tıp Fakültesi’nin bulunduğu Balçova Kampüsü’nde aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi de bulunuyor.

Sanat ve sağlığın buluştuğu bu nokta diğer kampüslere oranla daha güzel bir yerleşim yerinde ikamet ediyor.

DEPARK içindeki girişimlerle de yeni mezunların iş kurduğu yer olması, mezun olunca da kampüs hayatının devam ettiğinin en güzel göstergesi.

Şehir Merkezinden Dokuz Eylül Üniversitesi Balçova Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Tüm kampüsleri göz önünde bulundurduğumuz zaman Konak’tan en kısa sürede ulaşılacak kampüs kesinlikle Balçova Kampüsü.

Sadece bir otobüsle ulaşımın sağlanabileceği kampüse bakalım hangi otobüslerle gidebilirsiniz?

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

950 numaralı Narlıdere – Konak otobüsü ile Dokuz Eylül, Kantar veya Güzel Sanatlar Fakültesi duraklarından birinde inebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları
Servis

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öğrenciler ve personeller için farklı noktalardan kaldırdığı servis bilgilerine okulla iletişime geçerek erişebilirsiniz.

Taksi

Konak’tan taksi tutarsanız eğer DEÜ Balçova Kampüsü’ne 15 dakikada varacaksınız ve 100 TL civarında bir ödeme yapmanız gerekecek. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Balçova Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Gaziemir’den Narlıdere yönüne gitmek tek vesait olmasa gerek, yine de İzmir’in 90 dakika kuralı hayat kurtarıcı cinsten.

Kendinizi Konak’a atabilirseniz gerisi çok kolay. Haydi aşağıda tüm ulaşım yollarını tek tek görelim.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan 202 numaralı Havalimanı – Cumhuriyet Meydanı otobüsüne binerek Fahrettin Altay Meydan durağında inebilir, bu noktadan da 551 numaralı Narlıdere – F.Altay, 971 numaralı Narbel – F.Altay Aktarma, 8 numaralı Güzelbahçe – F.Altay Aktarma, 305 numaralı 2. İnönü Mahallesi – F.Altay Aktarma ve 320 numaralı Bademler – F.Altay otobüslerine binebilir, aynı güzergah üzerine dizili Dokuz Eylül, Kantar veya Güzel Sanatlar Fakültesi duraklarından birinde inebilirsiniz.

NOT: 202 numaralı otobüsün Havalimanı İç Hatlar Geliş durağından yola çıkarak sırasıyla Havaalanı Dış Hatlar Gidiş ve Havaalanı İç Hatlar Gidiş duraklarından geçtiğini unutmayın.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan Havaş servislerinden Alsancak – Karşıyaka – Mavişehir yönüne giden ile Alsancak’ta inebilirsiniz ancak Alsancak’tan tekrar Konak’a ve sonrasında Narlıdere yönüne gitmeniz gerekecek. Bu yüzden bu yolu çok önermiyoruz.

Taksi

Ulaşım yolu olarak taksiyi düşünürseniz eğer Adnan Menderes Havalimanı’ndan başlayan yarım saatlik bir yolculukla DEÜ Balçova Kampüsü’ne ulaşacaksınız ve 150 TL’ye yakın bir miktar ödeyeceksiniz.

İzmir Otogarı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Balçova Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Otogar ve kampüs arası çok kısa bir mesafe değil maalesef, bu yüzden size önerebileceğimiz en son yol taksi olacaktır.

Taksi dışında ESHOT otobüsleriyle aktarma yapabilir veya otobüs firmanızın servislerini kullanabilirsiniz. Her yolu detaylı bir şekilde görelim isterseniz.

Toplu Ulaşım Araçları

ESHOT Otobüsleri

302 numaralı Otogar – Konak otobüsüne binerek son durak Konak’ta inebilir, Konak’tan kalkarak Narlıdere yönüne ilerleyen 950 numaralı otobüse binebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Otobüs firmanızın servisleriyle Balçova yönüne gidebilirsiniz. Eğer Balçova güzergahı yoksa da Fahrettin Altay’da veya Konak’ta inip aktarma yapabilirsiniz. Konak’tan 950 numaralı hata, Fahrettin Altay’dan ise 551, 971, 8, 305 ve 320 numaralı otobüslere binebilirsiniz.

NOT: Fahrettin Altay’dan kalkan otobüslerin bazıları aktarma durağından kalkıyor, bazıları ise meydan tarafındaki duraktan geçiyor, durakları karıştırmamak için mutlaka önceden güzergahlarını inceleyin.

Taksi

Eğer İzmir Otogarı’ndan DEÜ Balçova Kampüsü’ne taksiyle gitmek isterseniz pek de ekonomik olmayacaktır. Yolculuğunuz 45 – 50 dakika arası sürecek ve yolculuk tutarı trafik yoğunluğuna bağlı olarak 120-150 TL arası bir miktar olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız