Düğün Arabası Kiralama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
262

Yaz mevsimi yaklaşıyor ve düğün sezonu hareketlenmeye başlıyor. Davet edilen tüm konukların ve düğün sahibi çiftin bu özel günlerinde keyifle vakit geçirebilmeleri ve eğlenebilmeleri herkes için oldukça önemli. Bu sebeple, düğünlerin her detayına dikkat etmek gerekiyor: mekan, davetiyeler, ikramlar, müzikler… Peki ya düğün sahibini ilk yolculuğunuza çıkaracak düğün arabasına ne demeli? 

Düğün arabası, düğün organizasyonuna dair oldukça ufak ve zaman zaman son dakikaya kalan bir detay olarak gözükebilir. Düğün konvoyu, düğünün gerçekleşeceği mekana geliş, özel anlarınızı unutulmaz kılan fotoğraf çekimi gibi detaylara bakarsak, gelin arabasının bu özel gününüzün her anında size eşlik ettiği bir gerçek.

Üstelik iyi bir gelin aracının yoldan geçen insanların dahi ilgisini çektiğini unutmamak gerek. O halde neden sizi mutluluğa taşıyacak olan araç hem düğün konseptiniz hem de karakterinize uygun olmasın?  

Konseptli düğünlerin her geçen gün atması, düğün gününü kusursuz ve unutulmaz kılmak isteyen çiftlerin talepleri doğrultusunda düğün arabası kiralama hizmetleri de her geçen gün artmakta.

Her bütçeye uygun araç kiralama seçenekleriyla birçok firma düğün arabası kiralama hizmetinin yanında, araç süslemesi, araç içi ikramlar, şöfor kiralama gibi hizmetler de sunmakta. 

Düğün taşımacılığı hizmetleri arttıkça hangi firmayı tercih edeceğiniz konusunda aklınız karışabilir.

Önemli olan düğün arabası kiralamadan önce iyi bir araştırma yapmak ve sizi yarı yolda bırakmayarak rahat ettirecek bir hizmetten faydalanarak bu özel gününüzü daha stressiz bir şekilde atlatmak.

Düğün Arabası Kiralama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Düğün Arabası Kiralama Hizmetinde Nelere Dikkat Etmeliyim?

Mutluluğunuza giden yola ister son zamanların modası VIP Vito’lar ile çıkın, ister kır düğününüze uygun olacak şekilde üstü açık bir Impala ile.

Düğün arabası kiralama hizmetinden faydalanırken, bu özel gününüzde herhangi bir sıkıntı, ekstra bir stres yaşamamak için dikkat etmeniz gereken hususlar bulunuyor.

O halde gelin, düğün arabası kiralama işlemini yaparken nelere dikkat etmelisiniz bunlara göz atalım. 

Farklı Gelin Arabası Modelleri Var Mı?

Düğün arabası düğün konseptinizin bir parçası. Aracınızı, düzenlemiş olduğunuz organizasyona uygun bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Gönlünüzde yatan 64 model bir Impala mı, yoksa maceracı ruhunuzu ortaya çıkaracak SUV bir araç mı?

Birlikte çalışacağınız firmayı belirlemede en önemli nokta, hayalinizdeki düğün arabasını bulup bulamayacağınız. 

Düğün Arabası Günlük Mü, Yoksa Saatlik Mi Kiralanıyor?

Araç kiralama firmaları arasında, düğün arabası kiralamak bazen günlük bazen 8-12 saatlik paketler halinde müşteriye sunulabiliyor.

Araç kiralama işlemini gerçekleştirmeden önce, gelin arabanızın kaç saat boyunca sizinle olabileceğini kesinleştirin. Sabah alıp akşam teslim mi etmeniz gerekiyor, yoksa ertesi güne kalabiliyor mu?

Aracı kapınıza firma mı getiriyor, yoksa sizin mi gidip almanız gerekiyor bu detayları öncesinde mutlaka konuşun. 

Yakıt Ücrete Dahil Mi?

Günlük veya uzun vadeli araç kiralama hizmetlerinde olduğu gibi, düğün arabası kiralama hizmetinden yararlanırken de genellikle araç deposu dolu olarak teslim ediliyor.

Belirli bir kilometreye kadar yakıt karşılanıp, kilometre aşım durumunda ekstra ücret talep edilebiliyor.

Düğün arabanızı kiralamadan önce, bu konuda firmanızdan bilgi alın ve aracınızı teslim alırken araç deposunu kontrol etmeyi unutmayın. 

Aracın Özelliklerini Kontrol Edin

Üstü açık bir düğün arabası kiralamayı planlıyorsanız, güneş ışınlarından korunmak için bir tente olup olmadığını sormayı unutmayın.

Tente sizi yalnızca güneşten değil, olası bir yağmurdan da koruyacaktır. Yaz yağmuru diyerek geçmeyin, her türlü hava durumuna hazırlıklı olmak ve hayal kırıklığına uğramamak için önleminizi alın.

Kiraladığınız aracın klimasının çalıştığından emin olun. Kimse sıcaktan akan bir makyaj, ter içinde kalmış bir gömlekle kendi düğününe katılmak istemez. 

Düğün arabası kiralama hizmetinden yararlanırken şöfor kiralama seçeneği var mı?

Düğün eğlenceli olduğu kadar stresli de. Sizi düğün mekanınıza en hızlı ve güvenle kim ulaştıracak? O günün stresi, trafiği, düğün sonrasında alkollü araç kullanamama problemleri ele alınırsa şöfor kiralama hizmetiden yararlanmak sizlere büyük bir rahatlık sağlar. 

Düğün Aracı Kiralama Hizmetine Neler Dahil?

Arabanın modeline karar verdiniz; peki ya süsleme? Gelin arabasını süslemek sizin üzerinize düşen bir görev mi, yoksa aracı kiraladığınız firma tarafından süsleme işlemleri karşılanıyor mu?

Araç süsleme bazı firmalarda ek ücret karşılığında yapıldığı gibi, bazılarında araç kirasının içinde süsleme hizmeti de dahil ediliyor.

Süslemenin yanı sıra, araç içinde yapılan çerez, kurabiye, içecek gibi araç içi ikramlar da ücrete dahil olabiliyor veya ek ücretlendirme olarak hesabınıza yansıyor.

Düğün Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Araç kiralama hizmetinden yararlanacağınız firmayı, kendilerine yönelteceğiniz sorular doğrultusunda seçtikten sonra, yapmanız gereken düğün arabası belirlemek. Siz nasıl bir çiftsiniz; çılgın mı, yoksa daha ağırbaşlı mı? Peki ya belirlemiş olduğunuz düğün konsepti nasıl?

Düğün arabası seçerken önemli olan noktalar;

  • Çiftlin karakterine ve düğün konseptine uygun olması, 
  • Mevsime uygun araç seçimi, 
  • Düğün arabası süslemelerinin düğün mekanının süsleme renkleri ile uyuşması.
  • Gelinlik veya gelin saçına zarar vermemesi, aracın içinde rahatlıkla hareket edebilmek.

Araştırmalar gösteriyor ki, gelinler düğün arabası olarak genellikle beyaz ve pembe renkli araçlardan yana tercihlerini kullanıyorlar.

Dikkatleri üzerinde toplamak isteyen çiftlerin tercihi kırmızı ve mor gibi göz alıcı renkler oluyorken, yalınlıktan yana olanlar siyah renkli düğün arabası tercih ediyorlar. 

Hangi Düğün Konseptine Nasıl Düğün Arabası?

Düğün arabası seçerken, aracın düğün konseptine uygun olması elbette önemli.

Klasik düğün arabası modellerinden limuzinlere, SUV araçlardan Vosvos’a kadar hayalinizdeki araca sahip olmak için, düğün arabası kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. 

  • Bir kır düğünü veya tarihi bir yapıda bir düğün planladıysanız, klasik model arabalar düğün konseptinize oldukça yakışacak. Ister 64 model bir Impala veya 34 model Cadillac ile kendinizi bir film setinde hissedin; ister içinizdeki “Çiçek Çocukları” ruhunu ortaya çıkaracak bir Vosvos tercih edin. 
  • Yaz sezonunda deniz kıyısı bir düğün için ideal düğün arabası üstü açık model arabalar! Sımsıcak güneş, denizden yükselen tuzlu su kokusu… Konsepte uygun klasik veya spor üstü açık model düğün arabası sizlere unutulmaz anlar yaşatacak.
  • Beş yıldızlı otellerin balo salonları, lüks kulüpler veya lüks düğün salonları… Düğün organizasyonunuz bu tür bir mekanda olacaksa, düğün arabanız da mekana yakışır şekilde lüks olmalı. Lüks ve konforu bir arada sunan limuzinler, genellikle kabarık gelinlikli gelinlerin favori tercihlerinden.
  • Bentley, Ferrari, Porsche gibi spor bir araç tercih etmek oldukça ilgi çekici olabilir; özellikle de havuz başı düğünlerde. Unutmamanız gereken, kabarık bir gelinlik tercih ettiyseniz spor arabaya konforlu bir şekilde sığamayacak olabilmeniz! 
  • Düğün yeriniz yoksa bir çiftlik mi? Hem mekanın konseptine hem de özgür ve maceracı ruhlara uygun SUV araçlar/Jipler sıra dışı bir seçenek olarak düğün konseptinize ayrı bir hava katacak. 

Misafirler İçin Taşımacılık Hizmeti

Düğün arabası kiralamak, bu özel günün tatlı stresini hafifletmeye yardımcı olsa da, düğün arabası kiralama hizmeti yalnızca çiftler için değil, gelen konuklar için de sunulabiliyor.

Düğün sonrasında evlere servis için araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız, kendinize öncelikle şu soruları sormalısınız:

  • Şehir dışından veya yurt dışından gelen davetliler var mı?
  • Davetliler düğün mekanına nasıl ulaşacaklar? Kaç kişinin özel aracı var?
  • Düğün alkollü mü? Düğün bitiminde kaç kişi aracını kullanabilecek? 

Sorular doğrultusunda eğer konuklar için de araç kiralama ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, düğün arabası kiralarken bu konuda da destek alabilirsiniz. 


obilet.com üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ihtiyaçlarınıza uygun aracı kiralayabilirsiniz.

Önceki İçerikOtel Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Sonraki İçerikKendinize Uygun Kiralık Arabayı Nasıl Seçersiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız