Elazığ’da Gezilecek Yerler, Yapılacak Aktiviteler

0
13052

Keban Barajı, Hazar Gölü, Buzluk Mağarası ve daha nicesi… Doğal güzelikleri, tarihi eserleri ve kaplıcalarıyla karşınızda Elazığ ve gakgoşlar!

Doğu Anadolu Bölgesi’nin hızlıca gelişen şehirlerinden Elazığ tarihin hemen hemen her döneminde önemli bir yerleşim yeriydi, bundan dolayı da kültürel zenginliği büyüleyici cinsten.

“Elazığ’a nasıl gidilir?”, “Elazığ’da sizleri neler bekliyor?” gibi aklınızda oluşacak tüm sorulara cevap olması için bu yazıyı hazırladık. Eminiz ki düşündüğünüzden çok daha fazlası var Elazığ’da.

Belki ilgi alanınız Elazığ tarihinden ve Elazığ’da bulunan müzelerden yana, belki sadece doğal güzelliklerini merak ediyorsunuz, belki gezmeyi düşünüyorsunuz ama bir yandan spor da yapmak istiyorsunuz, belki şehir içinde bulunan dini yapılara büyük ilgi duyuyorsunuz, belki Elazığ Mutfağı’nı bir yerlerde duydunuz ve lezzetlerini merak ediyorsunuz, veya demin bahsettiklerimizin aksine Elazığ’la ilgili çok sınırlı bilgiye sahipsiniz ve öğrenmek istiyorsunuz.

Bu yazımızda Elazığ’la ilgili bilmeniz gereken her bir detayı ince ince işledik, biz elimizden geleni yaptık. Artık sıra sizde, o zaman sizi yazıyla başbaşa bırakıyoruz. Keyifli okumalar!

Elazığ’da Gezilecek Yerler

Elazığ’daki Müzeler

Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Keban Barajı altında yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan tarihi eserlerle birlikte milattan önceki dönemlere ait gümüşler, bakırlar, kalıntılar, halılar, kilimler ve bu tarz eşyalar Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde sergileniyor.

Halı ve Kilim Galerisi, Etnografya Salonu, Arkeolojik Eserler ve Sikke Salonu olmak üzere üç bölümden oluşan müzede Hitit, Hurri, Urartu, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinden pek çok eser sergileniyor.

Eski Halk Evi (Öğretmen Evi)

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 17 Kasım 1937 günü Elazığ’a yaptığı ziyarette bu öğretmen evindeki bir odada kalmış.

Günümüzde Kent Müzesi haline gelmiş bu odayı ve Atatürk’ün kullandığı eşyaları birebir görme fırsatını kaçırmayın.

Şefik Gül Kültür Evi

Karşınızda Harput’un minyatürü! 18. yüzyıl sonlarında Harput Antik Kenti’nde inşa edilmiş konağın restorasyon sonrası müze halini almış hali = Şefik Gül Kültür Evi.

Restorasyon kapsamında Harput mimarisine göre yeniden restore edilen, yöresel kıyafetler ve Harput Musikisi’nden eserler barındıran, Harput kültüründen eşyaları ve Harput’un eski fotoğraflarını görebileceğiniz arşivi sergileyen Şefik Gül Kültür Evi’nin size söyleyeceği ve göstereceği çok şey var!

Elazığ’daki Tarihi ve Doğal Güzellikler

Harput Kalesi

harput kalesi

Tarihi milattan önce 8. yüzyıla dayanan Harput Kalesi Harput Tepesi’nde bulunuyor. Tarihi dokusuyla Elazığ’da görülmesi gereken temel yerlerden Harput Kalesi’nin burç ve surları hala ayakta, zamanla odalar, basamaklar ve gizli geçitler eklenmiş.

Bir rivayete göre kale harcı hazırlanırken su yerine süt kullanılmış, bu yüzden kaleye Süt Kalesi de deniliyor.

İç ve dış olmak üzere iki bölümden oluşan kale içinde yapılan kazı çalışmalarından çıkarılan kalıntılara ve eserlere Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde denk gelebilirsiniz.

Buzluk Mağarası

Harput Antik Kenti’nde bulunan Buzluk Mağarası’nın diğer ismi Buzluk Taşı.

Elazığ’da görebileceğiniz en etkileyici doğa ve turizm merkezlerinden Buzluk Mağarası’nda yer altı hava akımı olduğu için en sıcak yaz günlerinde bile doğal buz görülürken kış aylarında da sıcak hava oluşuyor. Bu özelliği Buzluk Mağarası’nı önemli kılıyor şayet dünya üzerinde bu özelliğe sahip çok nadir mağara mevcut.

Keban Baraj Gölü

keban baraj gölü

Türkiye’nin Atatürk Barajı’ndan sonra en büyük ikinci yapay gölü, işte Keban Baraj Gölü!

675 kilometrekarelik alanıyla Keban Baraj Gölü’nde olta balıkçılığı dışında eletrik üretimi de yapılıyor.

Enerji açısından bakıldığında Türkiye’nin ilk büyük yatırımı Keban Baraj Gölü’dür ve şu an ülkece tüketilen elektriğin %8’ini karşılıyor.

Keban Baraj Gölü Elazığ’a 45 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve buradan Elazığ’ın Ağın ilçesine, Tunceli’nin ise Çemişgezek ve Pertek ilçelerine feribotla geçiş yapılabiliyor.

Çırçır Şelalesi

Elazığ’daki doğal güzelliklerden bir diğeri kesinlikle Çırçır Şelalesi. Dünyanın en genç şelalesi olarak bilinen şelale Keban Barajı’ndan akan suların dökülmesiyle harika bir manzara sunuyor.

Gürül gürül akan suyu, geniş bahçesi, temiz havası içinizi ferahlatacak, yakınlarında bulunan alabalık tesislerinde yiyeceğiniz balıklarla mideniz size minnettar kalacak. Elazığ’ın bu gizli cennetinde doğayla baş başa kalmaya hazır mısınız?

Hazar Gölü

Hazar Gölü

Özellikle yaz aylarında ve bahar aylarında Elazığ’da görebileceğiniz en güzel manzara için kesinlikle Hazar Gölü’ne gitmelisiniz.

Güneyinde Hazarbaba Dağı’nın bulunduğu Hazar Gölü şehir merkezine 26 kilometre mesafede bulunan tektonik bir göl.

Kamp severler için müjde! Dinlenme tesisleri haricinde kamp alanları bulunan gölde doğayla başbaşa kalacaksınız ve eğer yaz aylarında gidiyorsanız cırcır böcekleri eşliğinde yıldızları seyretme fırsatı elde edeceksiniz.

Sıcaktan bunalan kişilerin rağbetine uğrayan Hazar Gölü Ege ve Akdeniz plajlarını aratmayan bir plaja sahip üstelik.

Güzel bir haber daha verelim, Elazığ’da su sporlarını da rahatlıkla yapabilirsiniz. Hatta adrenalin bağımlıları için paraşütle atlama imkanı da var!

Hazarbaba Dağı & Hazarbaba Kayak Merkezi

Kışın yolunuz buraya düştü mü müptelası olacaksınız, demedi demeyin! Hazarbaba Dağı’ndaki Hazarbaba Kayak Merkezi Elazığ’da kış turizminin öncüsü.

Yakınlarındaki şehirlerden pek çok yerli turistin istilasına uğrayan bu merkezde kendi kayak malzemelerinizi getirerek veya direkt olarak buradan kiralayarak muhteşem Hazar Gölü manzarasına karşı kayak yapabilirsiniz.

Kar motoruna binerek de çevreyi keşfedebilir, eğer snowboard veya kayak yapmayı bilmiyorsanız uzman eğitmenlerden ders alabilir ve kendinize yeni hobiler katabilirsiniz.

Karakoçan Golan Kaplıcaları

Elazığ ile ilgili bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri de şifalı sularıyla ünlü bir şehrimiz olması.

Karakoçan Golan Kaplıcaları romatizma, kadın hastalıkları ve iç hastalıklar başta olmak üzere hemoroid sorunlarına ve cilt hastalıklarına iyi gelen şifalı sularıyla biliniyor ve her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Doğal güzelliklerle çevrelenmesiyle adeta huzur ve şifa hizmeti veren Karakoçan Golan Kaplıcaları Tunceli ve Elazığ sınırını oluşturan Peri Nehri üzerinde bulunuyor.

Kömürhan Köprüsü

Kömürhan Köprüsü

Ne diyor ünlü Fırat türküsü? “Kömürhan Köprüsü Harput’a bakar”! Ama gerçekte Kömürhan Köprüsü Harput’a bakmıyor, olsun. Fırat Nehri’nin iki yakasını bir araya getiriyor, daha ne yapsın Kömürhan Köprüsü?

Bir diğer adıyla İsmet Paşa Köprüsü olan bu köprü Karakaya Barajı yapıldıktan sonra sular altında kalmış. 1986 yılında bir yenilenmeye uğramış ancak aynı ismini taşımaya devam etmiş.

Daha da eskilere gidersek köprünün ilk olarak 1638 yılında Sultan 4. Murad tarafından inşa edildiğini söyleyebiliriz.

Bağdat Seferi sırasında verdiği karar ile yapımına başlanan Kömürhan Köprüsü sultanın ani ölümünden dolayı yarım kalmış, yüzyıllar sonrasında Cumhuriyet döneminde bulunduğu yere inşa edilmiş.

Sori Şelalesi

Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz! Karşınızda gürül gürül akan Sori Şelalesi.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesindeki Sori Maden Ocakları civarında bulunan Sori Şelalesi’nin ilkbahar aylarında karların erimesiyle birlikte su yoğunluğu artıyor.

Demirkapı Han

Alacakaya ilçesine bağlı Çakmakkaya Köyü’ndeki Demirkapı Hanı yukarıda bahsettiğimiz Kömürhan Köprüsü gibi 1638 yılında yine Sultan 4. Murad tarafından yaptırılmış.

İnşa edilme amacı Bağdat Seferi sırasında Çakmakkaya Köyü’nden geçerek Gülek Boğazı’ndan Karadeniz’e ulaşan kervanların konaklaması olan han Elazığ’da görülmesi gereken tarihi yerler arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Palu Kalesi

shutterstock_1083223733

Son yıllarda ismi rafting gibi su sporlarıyla daha da bilinmeye başlayan Palu ve doğal güzellikleri dışında görülmesi gereken tarihi değeri Palu Kalesi. Kale için zamanında Evliya Çelebi “Göğe baş uzatmış bir kale” demiş.

Tarih boyunca pek çok medeniyetin ayak bastığı Palu ilçesi 7000 yıllık bir tarihe sahip. Bu süreçte Sümerler ile başlayıp Hurriler, Hititler, Asurlular, Urartular ve Persler ile devam eden, Romalılar, Sasaniler, Bizanslılar ve Emeviler’den sonra Abbasiler, Artuklular, Selçuklular, Moğollar, Dulkadir Beyliği ve Osmanlı Devleti gibi birçok devletin misafir olduğu topraklar…

Bu topraklara ayak basmaya davet ediyoruz sizleri, hatta sadece Palu Kalesi’ne değil direkt olarak Palu’ya!

Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Palu Kalesi yürüyüş yollarından merdivenlere, aydınlatma sistemlerinden korkuluklara kadar yapılan restorasyonlar ile artık daha ulaşılabilir ve bu da kültür turizmindeki önemini artıran bir gelişme tabi ki.

Koca Hasan Hamamı

Klasik Osmanlı tipi hamamlardan günümüze kadar ulaşabilen nadir hamamlardan Koca Hasan Hamamı da Elazığ’a yolunuz düştüğünde görmeniz gereken bir diğer yer.

İki giriş kapısı bulunan hamam ılıklık, soyunma ve yıkanma yerlerinden oluşuyor. Batı kapısı oldukça sadeyken doğu kapısı kubbeli ve bir o kadar da dikkat çekici.

Tamamen yıkılmış olan ılıklık bölümünden yıkanma kısmına geçiliyor, soyunma yeri kubbe ile örtülü ve kare planlı bir yere sahip.

Yıkanma yerinde dört eyvan ve ortada büyük bir kubbe bulunuyor, köşelerde de birer kubbeli halvet görülüyor.

Bu tarihi miras Kurşunlu Camii’nin batı tarafında kalıyor.

Üç Lüleli Çeşme (Harput Çeşmesi)

Üzerindeki kitabeye göre 1906 yılında yaptırıldığı düşünülen Harput Çeşmesi, nam-ı diğer Üç Lüleli Çeşme, Harput ilçesine girince hemen sol tarafta yer alıyor.

Çeşme kesme taşla yapılmış olup eyvanlı bir tipe sahip. Yuvarlak olan eyvan kemeri üzerinde ay – yıldız motifi, kenarlarında ise palmet motifleri bulunuyor.

Elazığ’daki Dini Yapılar

Meryem Ana Kilisesi

Harput Kalesi’nin doğusunda bulunan Meryem Ana Kilisesi kaledeki kayalıkları gömülü bir şekilde duruyor.

Diğer isimleri Kızıl Kilise veya Yakubi Kilisesi olan Meryem Ana Kilisesi Elazığ’da görülmesi gereken tarihi yapılardan sadece biri.

Milattan Sonra 179 yılında yapıldığı düşünülen kilisenin en başlarda putperestlerin putlarını saklamaları için inşa edildiği ve sonrasında Yakubi Hristiyanları tarafından kiliseye çevrildiği tahmin ediliyor.

Yöre halkı tarafından kadın hastalıklarına ve sinir hastalıklarına şifa verdiğine inanıldığı için mucizevi kilise ismiyle de anılıyor.

Harput Ulu Camii

harput ulu cami

Elazığ’daki en değerli tarihi yapılardan Harput Ulu Camii, aynı zamanda Anadolu’nun en eski camilerinden biri.

Artuklu hükümdarı Fahrettin Karaaslan tarafından 1157 yılında yaptırılan cami iç cami, iç avlu ve son cemaat yeri olarak üç kısımdan oluşuyor ve günümüzde hala ibadete açık.

Harput Ulu Camii’nin minaresi eğik, bunun hakkında farklı farklı rivayetler var. Bazı rivayetlere göre özellikle eğri inşa edildiği düşünülürken bazılarına göre ise depremlerden sonra minarenin eğildiği iddia ediliyor.

Ahşap oymacılık sanatının en güzel eserlerinden diyebileceğimiz Ulu Camii’nin minberi abanoz ağacından yapılmış ve bu nadide eser Harput Kurşunlu Camii’ye taşınmış. Resmen sanat – tarih – din bir arada!

Mansur Baba Türbesi

mansur baba türbesi

Şahende isimli bir kadının gördüğü rüyadan sonra Harput’un manevi büyüklerinden Beyzade Efendi bir kazı yaptırıyor ve kazıda büyük bir lahit ortaya çıkıyor.

İçinde bir kadın, bir erkek ve iki çocuğun mezarı bulunuyor. Mezarlar açıldığında erkeğin mezarında çürümemiş bir cesetle karşılaşılıyor ve durum Şeyhülislam’a telgrafla bildiriliyor. Gelen cevaba göre de bir türbe yaptırılarak ismine Mansur Baba deniyor.

Bu anlattığımız hikaye bir rivayete dayanıyor tabi ki. Bazı kaynaklara göre de türbedeki mezarkların Artuklu Hanedanı’ndan olabileceği düşünülüyor.

Kazım Efendi Türbesi

1894 yılında Harput’ta doğan İslam düşünürü Kazım Efendi 1967 yılında vefat etmiş ve memleketi Harput’a defnedilmiş.

Kazım Efendi Türbesi’ne gelecek olursak, daha önce böyle bir türbe görmediğinize eminiz.

Farklı bir mimari tarza sahip türbe özel bir kabristan içinde ve ihata duvarıyla çevrili. Türbenin üzerinde araları açık 5 sütun üzerine oturtulmuş bir kubbe bulunuyor. Kemerlerle kubbeye bağlanmış sütunların bir araya geldiği kubbenin tam alt kısmında demir kafesle çevrilmiş daire şeklinde bir mezar bulunuyor.

İzzet Paşa Camii

Eski hükümet konağının karşı tarafında yani şehir merkezinde bulunan İzzet Paşa Cami 1866 yılında yaptırılmış.

Türkiye’de ilk asansörlü minareye sahip cami seçilen İzzet Paşa Camii Osmanlı mimarisinden izler taşıyor.

Zeminde kütüphane, 115 dükkan ve polist noktası bulunan cami bir külliye olarak hizmet veriyor günümüzde.

Hacı İzzet Paşa Vakfı’nın idare ettiği cami Anıtsal Kültür Varlıkları arasında yerini almış.

Üryan Baba Türbesi

Elazığ’ın Seyitgazi ilçesindeki Yazıdere Köyü’nde bulunan Üryan Baba Türbesi de Elazığ’a gittiğiniz zaman görmeniz gereken dini yapılar arasında.

Üzeri kubbe ile örtülü ve kare planlı Üryan Baba Türbesi ve imareti Osmanlı Devleti zamanında 1511 – 1517 yılları arasında inşa edilmiş.

Elazığ’daki Yapılacak Aktiviteler

Elazığ’a gitmeye karar verdiyseniz ilk kısımda anlattığımız gezilmesi gereken yerler haricinde tatil programınızı bu kısımda bahsedeceğimiz aktivelerde bulunacağınızı da hesaba katarak hazırlamanızı öneriyoruz.

Belki anlatacağımız bir festivale gitmeyi gerçekten isteyeceksiniz ama biletinizi çoktan almış olacaksınız, aman diyelim! Sadece festival de değil, zengin yemek kültürüyle sırf iki üç çeşit yemeği tatmak için tatilinizi uzatmayı düşünebilirsiniz, çünkü Elazığ buna değer. Her şey sonrasında “keşke” dememek için…

  • Festival dedik, festivallerden başlayalım öyleyse! 1992’den beri her yıl kasım ayında Uluslararası Hazar Şiir Akşamları festivali düzenleniyor ve dünyanın dört bir yanından şairler katılıyor. Yöresel türkülerle birlikte şiir dinletileri yapılıyor. Eğer şiire ve yerel müziğe ilginiz varsa bu festivali kaçırmayın!
  • Bir diğer festival ise Elazığ Kültür ve Sanat Derneği’nin her sene mayıs ayında organize ettiği Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali! Birçok sanatçının katılımıyla gerçekleşen festivalde kısa filmler, ödüllü filmler ve belgeseller gösterilirken ünlü oyuncular ve yönetmenlerle de söyleşiler yapılıyor.
  • Elazığ’da festival bitmez! Her yıl temmuz ayında Keban’ın Ulupınar Köyü’nde Birvan Piri Davut Şenlikleri düzenleniyor. Dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve sevginin ana temalar olduğu şenlikle kurban kesiliyor ve tüm katılımcılara ikram ediliyor.
  • İtiraf edelim, şimdi bahsedeceğimiz festival boğazına düşkün kişiler için en ideali olacak! Ağın ilçesinde her yıl ağustos ayında düzenli olarak gerçekleşen Ağın Leblebi, Dut ve Pekmez Festivali renkli anlar sunuyor. Ağın’ın hem ülkemizde hem de yurt dışında tanınması için organize edilen festivalde ünlü sanatçılar konser veriyor, pekmez ve leblebi yarışmaları düzenleniyor.
  • Festivalleri yemek ile sonlandırdık ama bitirmeye niyetli değiliz! Gaziantep’ten sonra Türkiye’nin en zengin ikinci mutfağı seçilen ve Oğuzlara kadar uzanan Elazığ Mutfağı’nda 150’ye yakın yemek ve tatlı çeşidi mevcut. Çorbasından tatlısına Elazığ’da mideniz bayram edecek, unutamayacağınız yemek kokuları alacaksınız. Bizim önerimiz Harput çorbası veya Lobik çorbasından başlamanız, Harput köfte, Küncülü köfte veya kömbe ile devam etmeniz, Halbur hurması veya dolanger ile de finali yapmanız. Bu saydıklarımız dışında kahvaltılarda tercih edilen patile, cevizli sucukları orcik, tutmaç, kara kavurma, peynirli ekmek ve tandır ekmeğini de denerseniz Elazığ Mutfağı’nı silip süpürmüş olacaksınız! Bunun üzerine Menengiç kahvesi olarak bilinen çedene kahvesi iyi gider. Restoran olarak önerilerimiz Koçoğlu Restaurant, Ensar Mangal Vadisi, Ciğerci Kamil Usta ve Dervişoğulları Restoran’dan yana.
  • Yukarıda bahsettiğimiz yerler dışında Kavurmacı Bekir Usta’nın leziz kavurmalarını tadın.
  • Harput ilçesini karış karış gezin, tarihi dokusunu hissedin.
  • Hazarbaba Kayak Merkezi’nde beyazlar arasında kayma keyfini yaşayın, bilmiyorsanız ise kayak dersi alın ve yeni favori hobinizle tanışın.
  • Kapalı Çarşı’ya uğrayın ve çeşit çeşit sıralanmış yöresel ürünleri görün, üzümünden cevizine Elazığ’da yetişen tüm meyveleri ve nohutundan buğdayına tüm gıda ürünlerini yerinde inceleyin.
  • Hazar Gölü’nde doğa ile iç içe olarak kamp yapın, su sporları yapın ve paraşütle atlamayı tecrübe edin.
  • Çırçır Şelalesi Alabalık Tesisleri’nde kiremitte kaşarlı alabalık yiyin.
  • Harput’taki Kurşunlu Camii’nin bahçesinde bulunan 300 – 400 yıllık çınar ağacını ziyaret edin.
  • Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde Elazığ topraklarından geçmiş medeniyetleri tanıyın, Keban Barajı altında yapılan kazı çalışmalarında çıkarılan kalıntıları inceleyin.
  • Elazığ yöresine özgü oyalı yazmadan ve sekiz köşeli şapkadan satın alın.
  • Murat Nehri’nde rafting yapın.
  • Belek Gazi Heykeli manzarasında bir bardak çay için.
  • Öğretmen Evi’ne giderek Atatürk’ün zamanında kaldığı odayı ziyaret edin ve 1937’de ziyareti sırasında kullandığı eşyaları inceleyin.
  • Ailenizle Kültür Park’ta bir gezintiye çıkın.
  • Elazığ demek Harput demek. Harput’u daha iyi görmek, anlamak ve bilmek için Şefik Gül Kültür Evi’ni görün.
  • Harput Kalesi manzarasına sahip Hünkar Konağı’na gidin ve yöresel yemekleri ile ızgaralarını deneyin.
  • Osmanlı Tulumbacısı’na uğrayarak irmik tatlıları ve fıstıklı tulumba tatlılarından tadın.
  • Tüm gün gezecek enerjiyi erkenden toplamak için Zertaşlar’da bir kahvaltı yapın, Elazığ’ın yöresel tatlarıyla güne gözünüz, burnunuz ve mideniz doymuş şekilde başlayın.
  • Termal turizmin en çok gelişmiş olduğu şehirlerimizden olduğu için Elazığ’a geldiğinizde Ağın Kaplıcası ve Karakoçan Kolan Kaplıcası’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Hem gezinin yorgunluğunu almış olur, fena mı?

Elazığ’a Nasıl Gidilir?

Doğa kaçamaklarını seven kişilerin bayılacağı bir Elazığ turu için birkaç ulaşım alternatifi bulunuyor elbette.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan şehrimiz Elazığ karasal iklimin etkisinde olduğu için kış aylarının biraz ağır geçeceğini şimdiden hatırlatalım.

Özel araç

Elazığ’a özel aracınızla gitmeyi planlıyorsanız, İstanbul’dan yola çıktığınız takdirde yolculuğunuz 14 saat sürecektir.

Eğer başlangıç noktanız Ankara’ysa 9 saat içinde Elazığ’a varmış olacaksınız.

Yolculuk süresi Diyarbakır’dan yola çıkıldığında 2 saat iken Malatya’dan çıkış yapıldığında bu sürenin 1 buçuk saat olduğunu görüyoruz.

Otobüs

Elazığ’a özel araç yerine otobüs firmalarının seferleri ile de gidebilirsiniz.

Elazığ’ın en önemli kara yolu bağlantısı Ankara, Kayseri ve Malatya üzerinden Tunceli ve Erzurum yönünde ilerleyen devlet yolu. Bu yolun 156 kilometresi Elazığ sınırlarından geçiyor.

Elazığ’a giden tüm otobüs firmalarının sefer saatlerine ve otobüs biletlerine Elazığ otobüs bileti sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Hava Yolu

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük havalimanı olan Elazığ Havalimanı’na İstanbul ve Ankara bağlantılı olarak, aynı zamanda bazı büyük şehirlerden direkt olacak şekilde haftanın her günü uçuşlar sağlanıyor.

Elazığ Havalimanı’nda indikten sonra şehir merkezine otobüs veya taksilerle rahatça ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için:

sayfalarımızdan, firma,sefer ve fiyat bilgisi görüntüleyip, ucuz uçak bileti alabilirsiniz.

Demir Yolu

Ciddi bir demir yolu ağına sahip olan Elazığ’a Ankara – Elazığ arasında Mavi Tren ile ulaşabilirsiniz.

Van Gölü Ekspresi haftada iki gün, 4 Eylül Mavi Treni ise haftada dört gün karşılıklı seferler düzenliyor. Malatya, Gaziantep, Adana ve Mersin’e Fırat Ekspresi’nin haftanın her günü karşılıklı düzenlenen seferler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız