İstanbul Tatil Yerleri: Metropolün Keyfini Bir de Böyle Çıkarın

0
993
İstanbul Tatil Yerleri: Metropolün Keyfini Bir de Böyle Çıkarın
İstanbul Tatil Yerleri: Metropolün Keyfini Bir de Böyle Çıkarın

İstanbul hafta sonu nereye gidelim?

Hafta sonu İstanbul’da; Arkeoloji müzesi ve Oyuncak Müzesi gibi müzelerin yanı sıra Belgrad Ormanı veya Topkapı Sarayı gibi doğal ve tarihi alanlara da gidebilirsiniz.

İstanbul’a yakın nereye tatile gidilir?

İstanbul’a yakın lokasyonlarda bulunan ve kısa yolculuklar ile varabileceğiniz yerler arasında Sapanca, Avşa Adası, Kıyıköy, İğneada ve Mudanya gibi yerler bulunuyor. 

İstanbul’da denize nereye gidebilirim?

İstanbul’da; Florya, Şile, Kilyos, Adalar ve Yeşilköy gibi noktalarda denize girebilirsiniz. 


İstanbul denince aklınıza gelen bütün basmakalıp tabirleri unutun! Çünkü bu yazıda şehrin en keyifli noktalarına seyahat edip, metropolün tatil yapabileceğiniz harika yerlerini anlatacağız. Deniz, doğa, tarih… Aslında İstanbul’da tatil yapmak için aradığımızdan fazla nedenimiz var.

1) Ağva, Şile

Ağva, Şile
Ağva, Şile

İstanbul’da tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri Ağva oluyor şüphesiz ki. Şehir merkezine 2-3 saat mesafede yer alması nedeniyle, özellikle hafta sonu tatili için İstanbullular tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Nehir kenarındaki bungalovları, kamp alanları ve deniz kenarındaki otelleriyle burada konaklayabileceğiniz birçok seçenek var.

  • Karadeniz’e kıyısı olan Ağva’da deniz-kum-güneş üçlüsünün keyfini çıkarabileceğiniz çok sayıda plaj bulunuyor.
  • Bölgedeki Göksü ve Yeşilçay nehirlerinin kenarında yer alan yeme-içme mekanlarını ziyaret etmenizi öneriyoruz. Bisikletle nehir turu da popüler etkinliklerden biri.
  • Doğanın ortasında yer alan ve etrafının çevrili olması nedeniyle gerçek bir havuzu andıran Cennet Havuzu’nu mutlaka görmelisiniz.

Ağva konumu

Ebru’nun notu: Nehir turu yapmak için bölgedeki tekne turlarına katılmayı da tercih edebilirsiniz.

2) Kilyos, Sarıyer

Kilyos, Sarıyer
Kilyos, Sarıyer

Karadeniz’e kıyısı olan bir diğer tatil yeri de Kilyos! Eski adı Kumköy olan Kilyos, şehirden uzaklaşmadan keyifli bir tatil yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Burada çok sayıda plaj bulunuyor. Denizin hemen yanına otel ve kamp alanı imkanları da mevcut. Birçok işletmede düzenlenen DJ performansları ve müzik festivalleri sayesinde de eğlenmeyi seven tatilcilerin gözdesi durumunda.

  • Deniz tatiline de gitseniz ilçedeki tarihi yapıları görmek isteyebilirsiniz. Tarihi çok eski dönemlere uzanan Kilyos Kalesi, bu görülmesi gereken yapılar arasında yer alıyor.
  • Balıkçı kasabası olarak da bilinen Kilyos’a tatile gidecekseniz, deniz ürünlerini mutlaka tatmalısınız.
  • Sarıyer’e gelmişken tatilinizin bir gününü Belgrad Ormanı’na ayırabilirsiniz. Doğanın içinde olmak size huzur veriyorsa, ormanda trekking ve piknik yapabilirsiniz.

Kilyos konumu

3) Adalar

Heybeliada
Heybeliada

İstanbul tatil yerleri havuzlu otel seçenekleriyle de karşımıza çıkıyor. Bunların en güzel örnekleri ise Adalar’da bulunuyor! İlçe; Büyükada, Kınalıada, Heybeliada, Burgazada ve Sedef Adası’ndan oluşuyor. Her adanın kendine özgü bir güzelliği var. Adalar, özellikle köşklerle ve ağaçlarla çevrili olan sokaklarının güzelliğiyle biliniyor. Bu sokaklarda bisiklet turu yapmak, parklarda pikniğin tadını çıkarmak, enfes dondurmalarını tatmak ve köşkte konaklamak en popüler aktiviteler arasında yer alıyor.

  • İstanbul’un en büyük adası Büyükada’da keşfedeceğiniz çok fazla yer var. Aya Yorgi Tepesi’nde adanın en güzel manzarasına tanık olabilir, plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Prens Adaları’nın ikinci büyük adası Heybeliada! Ayios Nikolaos Kilisesi, Heybeliada Deniz Lisesi ve Aya Triada Manastırı görülmesi gereken yerler arasında. “Biz Heybeli’de her gece mehtaba çıkardık” da adadayken söylenmesi gereken şarkılardan.
  • En küçük adalardan Kınalıada ise şehre en yakın ada durumunda. Burada görülecek birçok kilise, denize girebileceğiniz plajlar ve gün batımı eşliğinde yemek yiyebileceğiniz bir liman bulunuyor.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Aya Yani Kilisesi ve Madam Martha Koyu gibi gezilecek birçok farklı noktasıyla bilinen Burgazada; yazın düzenlenen konserleriyle de daha eğlenceli hale geliyor.

4) Çatalca

Çatalca, Çilingöz Tabiat Parkı
Çatalca, Çilingöz Tabiat Parkı

İstanbulluların uzun süreli veya günübirlik tatiller için ziyaret ettiği sevilen yerlerden biri de Çatalca. Toplu taşımayla dahi rahatça ulaşılabilen bu ilçe; köyleri, tarihi yapıları, plajları, ormanları ve sunduğu enfes manzaralar ile ön plana çıkıyor. Barındırdığı birçok otelin yanı sıra kamp alanlarıyla da çadırda konaklamak isteyenleri bekliyor.

  • Çilingöz Tabiat Parkı, Çatalca’da denize girmek için en çok tercih edilen nokta diyebiliriz. Bir tarafta ormanlık alan diğer tarafta ise upuzun bir plaj…  Doğa tatili namına her şey burada mevcut.
  • Yaklaşık 5 bin yıllık tarihe sahip olan İnceğiz Mağaraları da Çatalca sınırları içerisinde yer alıyor. Gördüğünüz zaman hayranlığınızı gizleyemeyeceğiniz yerlerden biri.
  • Ekstrem spor yapmak için İstanbul’dan uzaklaşmanıza hiç gerek yok. Çatalca Ormanlı Köyü’nde, yamaç paraşütü ve ATV safari gibi farklı aktivite olanakları bulunuyor.

Çatalca konumu

Ebru’nun notu: İnceğiz Mağaraları’nın bulunduğu bölgenin genelinde telefon hatları çekmiyor. Bu yüzden alanda internet kullanamayabilir ve telefonla konuşamayabilirsiniz.

5) Beyoğlu

Beyoğlu
Beyoğlu

Tatil yerleri İstanbul’da deniz kenarı lokasyonlarla sınırlı değil elbette. Böylesine buram buram tarih kokan bir şehri tam da merkezinden öğrenmek isterseniz Beyoğlu’nda konaklayabilirsiniz. Avrupa Yakasında yer alan bu merkez ilçenin vapur dahil tüm toplu taşıma araçlarına yakın olması, Anadolu Yakasını dahi rahatça ziyaret etmenizi sağlayacak.

  • Tatilinizde, Galata’nın sokaklarını doyasıya gezmek için mutlaka zaman ayırmalısınız.
  • Tarihi yapı ve deniz manzaralı çok sayıda otel karşınıza çıkacak. Sabah uyandığınızda pencerenizdem İstanbul’un güzelliğini görmek isterseniz, bu otellere bakabilirsiniz.
  • Gündüz şehri keşfederken, gece eğlencenin tadını çıkarmak isterseniz Çiçek Pasajı’nın tarihi atmosferindeki mekanları ziyaret edebilirsiniz.
  • Beyoğlu’nda çok sayıda müze ve kilise bulunuyor. Tatilden önce iyi bir plan çıkarmalı, ilginizi çeken yerleri atlamadan gezebilmelisiniz.

Daha fazlası için: Taksim Çevresi ve Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler

Beyoğlu konumu

6) Riva, Beykoz

Riva Kalesi, Riva
Riva Kalesi, Riva

Beykoz’un eski Rum köyü Riva, adeta şehrin gürültüsünden uzak bir kurtuluş noktası gibi. Karadeniz’e olan kıyısı, deresi ve yeşil alanlarıyla burası özellikle hafta içi günlerde muazzam bir sakinlik sunuyor. Semtte konaklamak için otellerin dışında tarihi konaklar da bulunuyor. Deniz kenarındaki balık restoranlarıyla da tatillerdeki o unutulmaz akşam yemeklerine ev sahipliği yapıyor.

  • Bizanslılardan günümüze gelen Riva Kalesi, tarihi öneminin yanı sıra sunduğu manzarayla da büyülü bir atmosfer vadediyor.
  • İlçenin en güzel gün batımı manzarasına tanık olmak isterseniz, Riva Seyir Terası’nı ziyaret etmelisiniz.
  • Elmasburnu Tabiat Parkı, bölgenin en çok ziyaretçi kabul eden tesislerinden biri. Burada yürüyüş parkuru, plaj, piknik alanı ve çocuk parkı gibi birçok farklı aktivite köşesi var.

Riva konumu

İstanbul tatil yapılacak yerler açısından sanılandan daha da zengin gördüğümüz gibi. Tarihi yer gezmeyi seveninden plajda dinlenmek isteyenine kadar her ziyaretçiye hitap etmesi de büyük bir avantaj. Siz de hayatınızın hızlı akışına keyifli bir mola vermek isterseniz, İstanbul’un harikalarından yararlanabilirsiniz.

Önceki İçerikDiyarbakır Gezilecek Yerler: Keşfedilecek 65 Nefes Kesici Yer
Sonraki İçerikİstanbul’a Sadece 2 Saat Mesafede: Sakarya Tatil Yerleri

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız