Kadıköy’ün En İyi 10 Kahvaltı Mekanı

0
135930

İstanbul’da hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez bir yeri var. Özellikle İstanbul’un en renkli ilçelerinden biri olan Kadıköy’deki kahvaltılar unutulmaz oluyor.

Gelin Kadıköy’ün en güzel kahvaltı mekanlarını keşfedelim; liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

Kadıköy Kahvaltı Mekanları:

1) OD46

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tuzlu & Tatlı Krep Çeşitleri (@od46) on

Moda’da minicik tatlı bir kafe olan OD46, tadına doyamayacağınız krepleri ile sizleri bekliyor.

OD 46’da çikolatalı, fıstıklı ezmeli, fındık kremalı gibi tatlı kreplerin haricinde avokadoludan mantarlıya, füme etliden ıspanaklıya bir çok farklı tuzlu krep çeşidi bulabilirsiniz.

2) Yumma

Tazecik köy yumurtasının ve enfes kasap sucuğun da fiyata dahil olduğu mükellef bir serpme kahvaltı yapmak isterseniz Yumma’ya bir şans verin derim.

Peynirin Çanakkale’den, zeytinin Antep’ten geldiği, ev yapımı limonlu sarımsaklı tereyağlı, sürk peynirli bu enfes kahvaltının bağımlısı olabilirsiniz, demedi demeyin.

3) Dün Moda

 

View this post on Instagram

 

vegan sofraların hafifliği bir başka oluyor 🌱 #dün #dünmoda #vegan #breakfast

A post shared by dün (@dun_moda) on

Dün Moda’nın kahvaltıdan akşam yemeğine harika bir menüsü var.

Menüsünde, yerel ürünlerle hazırlanan harika kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra lezzetli atıştırmalıklar ve yemekler de olan Dün Moda’ya kahvaltı için giderseniz ‘Kaşkaval Peynirli Menemen’in tadına mutlaka bakın derim.

4) Fahriye Cafe

Dekorasyonu ile içinizi ısıtacak samimi ve sıcak bir mekanda uzun bir kahvaltı keyfi yapmak isterseniz Fahriye Cafe en keyifli alternatiflerden biri.

Zeytinin Ayvalık’tan, tulum peynirinin İzmir’den geldiği şahane serpme kahvaltının haricinde Fahriye Cafe’nin lezzetli bir yemek menüsü de var.

5) Brekkie Croissant & Cookie

Dışarıda sıra bekleyenlere tazecik filtre kahve ikram eden Brekkie Croissant & Cookie popülerleşmesine rağmen kalitesini bozmayan mekanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Tazecik kruvasanlarla hazırladıkları sandviçleri ile güne bomba gibi bir başlangıç yapabileceğiniz gibi tercihinizi granola gibi sağlıklı alternatiflerden yana da kullanabilirsiniz.

6) 700g Bakery and Cafe

Günün hangi saati giderseniz gidin, kalkarken harika ekmeklerinden bir tane de eviniz için almayı ihmal etmeyin derim.

Kahvaltı seçeneklerinin haricinde 700g Bakery and Cafe’nin harika zeytinyağlılarının ve ana yemeklerinin olduğunu da belirteyim.

7) Yer

Mükellef bir kahvaltı ya da gün içinde lezzetli bir şeyler atıştırmak için uğrayabileceğiniz yerlerden biri de ‘Yer’.

Kahvaltı için giderseniz pek çoğumuzun çocukluk lezzetlerinden olan yumurtalı ekmeğin tadına bakmanızı tavsiye ederim.

8) Munchies Crepe & Pancake

Moda, Kadıköy

İçi pofur pofur kabarık mini pancakeler, tatlı tuzlu çeşit çeşit eşlikçiler ve yanında sınırsız çay servisi…

Güne muhteşem bir başlangıç yapmak için daha güzel ne olabilir ki? Bu konuda hem fikirsek Moda’daki adresiniz Muchies Crepe & Pancake olsun derim.

9) 180° Coffee Bakery

Küçücük ama insanı asla daraltmayan şirin mi şirin bir yer 180° Coffee Bakery.

‘Eggs Benedict’ten patates mücveri üzeri göz yumurtalı ‘Hash Browns Plate’e, ‘Krep Süzet’ten ‘Pancake’e harika kahvaltı seçeneleri ile 180° Coffee Bakery sizi bekliyor.

10) 81300

Geniş bir kahvaltı menüsü olan 81300’de serpme kahvaltınıza ek olarak söyleceğiniz pişi, menemen veya omlet çeşitleri ile kendinize mükellef bir kahvaltı sofrası kurabilirsiniz.

Kahvaltı haricinde salata, tost ve sandviç gibi atıştırmalıkların da olduğunu belirtelim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız