Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede? Kemerburgaz Kent Ormanı’na Nasıl Gidilir?

0
1973

Çocukluğumda öğrendiğim “Orman Ne Güzel” şarkısından mı yoksa Karadenizli oluşumdan mı bilmiyorum ama oldum olası ormanları çok severim.

Yeşillikler arasında tertemiz havayı içime çekerek yürümek kadar hoşuma giden başka bir şey yok şu hayatta. Hele bir de bu yürüyüş esnasında ormanda yaşayan küçük dostlarımıza rastlarsam değmeyin keyfime. Amatör bir doğa fotoğrafçısı olarak ormanların yeryüzündeki cennetim olduğunu söyleyebilirim sizlere.

2020 yılında başlayan COVID-19 salgını sebebiyle evlerimizde çok uzun süre kalmak zorunda olduğumuz günlerden bu yana tazelenmek amacıyla kendimizi parklara ve ormanlara atıyoruz.

Ben de bu yazımda sizlere muhteşem güzellikleri ile dillere destan olan Kemerburgaz Ormanı’ndan bahsedeceğim. Sizler de bu sayede bu doğa harikası yer hakkında bilgi sahibi olup en kısa zamanda Kemerburgaz Ormanı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Resmi adı “Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı” olan bu orman, 5 milyon 526 metrekarelik alan üzerinde konumlanmış. Yalnız bu alanın sadece 1 milyon 500 bin metrekarelik bölümü halkın ziyaretine açık. Tabii bu kadarı bile çok büyük bir yeri kaplıyor aslında. Gelin hep birlikte Kemerburgaz Kent Ormanı’nda yemyeşil bir keşfe çıkalım.

Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede? Kemerburgaz Kent Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede?

Avrupa Yakası’nda Eyüpsultan İlçesi’nde bulunan Kemerburgaz Kent Ormanı, 26 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılmış.

İstanbulluları yeşille buluşturan bu güzel orman Göktürk’te Pirinççi Köyü Kemerburgaz mevkiinde bulunuyor.

Kemerburgaz Kent Ormanı aynı zamanda Alibeyköy Baraj Gölü’nün kuzeyinde yer alıyor.

Kemerburgaz Kent Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Kemerburgaz ve Göktürk’e yakın bir konumda olduğu için İstanbullular tarafından sıklıkla ziyaret edilen Kemerburgaz Ormanı’na kendi aracınızla ulaşabileceğiniz gibi toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz.

Ormana kendi aracınızla gitmek için Hasdal Kavşağı’ndan girip İstanbul Havalimanı tabelalarını takip etmeniz gerekiyor. Kemerburgaz Yolu’na ulaştığınızda ise U dönüşü yaparak Kemerburgaz Ormanı’na girebilirsiniz.

Eğer toplu taşıma kullanmak isterseniz Kemerburgaz Ormanı’nın yakınına 48, 48A ve 48L numaralı İETT otobüslerini kullanarak ulaşabilirsiniz. Otobüsten indiğiniz yerden kısa bir yürüyüşle ormana giriş yapabilirsiniz.

Otobüsler dışında metro ve minibüs kullanarak da Kemerburgaz Kent Ormanı’na ulaşmanız mümkün. Bu araçları kullanırken bazı noktalarda aktarma yapmanız gerekiyor.

Kemerburgaz Kent Ormanı Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri

Kemerburgaz Ormanı’na yaya olarak girerseniz hiçbir ödeme yapmanıza gerek yok. Aynı şekilde aracınızı girişteki otoparka bırakırsanız da ormana ücretsiz bir şekilde giriş sağlayabilirsiniz.

Kemerburgaz Kent Ormanı’na giriş yaparken motosiklet için 10 TL, otomobil için 15 TL, küçük minibüs için 45 TL, büyük minibüs için 80 TL ve otobüs için ise 125 TL ödemeniz gerekiyor.

Kemerburgaz Ormanı’nı hafta içi 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Kemerburgaz Kent Ormanı hafta sonlarında ise 19:00’da kapanıyor.

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda Neler Yapılır?

Kemerburgaz Kent Ormanı İstanbul’un keşmekeşinden biraz olsun kaçmak isteyen kişiler tarafından ziyaret ediliyor. İstanbul’da Avrupa Yakası’nın en büyük ormanı olma özelliğine sahip olan bu güzel kent ormanında yapılacak o kadar çok şey var ki…

Ormanda ziyaret edebileceğiniz yerleri sizler için sıraladım. Bu güzel yerlerde farklı aktiviteler yaparak keyifli bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yürüyüş Yolları

Ormana gittiğinizde yapabileceğiniz en basit şeylerden birisi yürüyüş. Her yaştan insanlar için erişilebilir bir spor olan yürüyüşün sağlığımıza olan faydası çok büyük.

Hele bu yürüyüş Kemerburgaz Ormanı’nın temiz havası eşliğinde yapılırsa ciğerleriniz bayram edecektir. Kemerburgaz Kent Ormanı’ndaki 6 bin 300 metre uzunluğa sahip yürüyüş parkurunda bol oksijenli havayı içinize çekerek yürüyüş yapabilirsiniz.

Bisiklet Parkurları

Benim gibi bisiklet sürmeyi sevenler için mükemmel bir yer olan Kemerburgaz Kent Ormanı bisiklet parkurlarıyla sizleri bekliyor. Özenle inşa edilmiş olan bu parkurlarda pedal çevirirken kendinizi İngiltere’deki Hyde Park’ta sanıyorsunuz.

Eğer kendi bisikletiniz yoksa da üzülmeyin, çünkü kent ormanının içerisinde bisiklet kiralayabileceğiniz yerler bulunuyor. Bisikletlerin yarım saatlik kiralama ücreti 10 TL.

Ayrıca bu yerlerden akülü motor ve go kart arabası da kiralayabilirsiniz. Tek kişilik akülü araçların yarım saati için 30 TL, aile tipi olanlar içinse 50 TL ödemeniz gerekiyor. Go kart arabalarının yarım saatlik kiralama ücreti de bisikletlerinki gibi 10 TL. Bu araçlardan kiralayarak ormanda daha uzun mesafelerde keşfe çıkabilirsiniz.

Baraj Gölü

Kemerburgaz Ormanı, Baraj Gölü’yle ziyaretçilerine müthiş bir manzara sunuyor. Ormanın bu kısmında yeşil ile mavinin muazzam birlikteliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Baraj gölünün çevresinde bulunan parkurları yürüyüş yapmak ve bisiklet sürmek için kullanabilirsiniz.

Futbol ve Basketbol Sahaları

Eğer yürüyüş yapmak ve bisiklet sürmek sizlere yeterli gelmezse enerjinizi Kemerburgaz Kent Ormanı’ndaki futbol veya basketbol sahalarında atabilirsiniz.

Takım halinde yapabileceğiniz bu sporlar sayesinde adrenalin dolu dakikalar yaşayabilirsiniz.

Piknik Alanları

Baraj Gölü’nün kenarında bulunan dinlenme alanlarında sevdiklerinizle birlikte keyifli bir piknik yapabilirsiniz.

İster piknik alanındaki masalara isterseniz yemyeşil çimlere kurulup spor yaparken kaybettiğiniz kalorileri geri alabilirsiniz.

Sizlere ormanda ateş ve mangal yakmanın yasak olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca piknik alanlarını kullandıktan sonra temiz bırakmak için gerekli özeni gösterirseniz de çevremizi korumak adına çok iyi olur elbette.

Uçurtma Atölyesi

Şimdi gelelim çocukların seveceği aktivitelere, gerçi ben hala çok seviyorum uçurtma uçurmayı ya…

Kemerburgaz Ormanı’nda yer alan uçurtma atölyesi kesinlikle çok güzel bir yer. Atölyede nasıl uçurtma yapılacağını öğrenip yaptığınız kuyruklu uçurtmaların mavi gökyüzünde salınışlarını seyredebilirsiniz.

Çocuk Parkları

Neredeyse 20 tane çocuk parkının bulunduğu Kemerburgaz Ormanı yavrularınız için bir cennet.

Çocuklar bu parklarda doyasıya eğlenirken sizler de biraz dinlenme fırsatı bulabilirsiniz. Bu parklara eklenen trambolin, atlıkarınca ve dönme dolaplar da muhteşem olmuş.

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Ahırları

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda yer alan hayvan ahırları da çocuklarınızla beraber ziyaret edebileceğiniz yerlerden.

Malum günümüzde şehirde büyüyen yavrular pek hayvan göremiyor.

Belki bu güzel ahırları gezerken çocuklarınıza içtikleri sütün nereden geldiğini anlatmak istersiniz.

Seyir Kulesi

Ormanda yer alan seyir kulesi manzaraya kuş bakışı bir biçimde bakmanızı sağlıyor. Buraya çıkarak gözlerinizi ormanın yemyeşil görüntüsünde dinlendirebilirsiniz.

Ayrıca buradan çok güzel manzara fotoğrafları da çekebilirsiniz.

Buz Pisti

Kemerburgaz Ormanı’ndaki buz pisti kesinlikle çok orijinal olmuş. Burada kendinizi New York’taki Central Park’ta hissediyorsunuz adeta.

Buz pistinin 30 dakikalık giriş ücreti 50 TL. Patenler ve güvenlik donanımları bu ücretin içerisinde.

Buz pistinin kış sezonu boyunca Mart ayının sonuna kadar hizmet verdiğini hatırlatmak isterim.

El Sanatları Satış Birimi

Kemerburgaz Ormanı’ndan ayrılırken size burada geçirdiğiniz güzel zamanları hatırlatması için El Sanatları Satış Birimi’nden hoşunuza giden bir şeyler satın alabilirsiniz.

Hatta sizin de el emeği göz nuru ürünleriniz varsa burada satış yapmak için başvurabilirsiniz.

Kamp Alanları

Eğer ormana hayran kalıp burada biraz daha fazla zaman geçirmek isterseniz de kamp seçeneğini düşünebilirsiniz.

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda ister çadırınızla ister karavanınızla kamp yapabilir ve doğa ile bütünleşebilirsiniz.

Kamp denilince akla kamp ateşi gelir ama ormanda ateş yakmanın yasak olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.


Kemerburgaz Kent Ormanı’nda türlü türlü etkinliklerle sevdiklerinizle birlikte mutlu zamanlar geçirmeniz dileğiyle.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız