Melbourne’da Gezilecek 12 Yer

0
1176

Melbourne, herhangi bir Avustralya ÅŸehrinde olabilecek en Avrupai havaya sahiptir.

Dinamizm ile bütünleşen tarihi yapılar şehri ziyaret edenlere farklı bir izlenim vermektedir.

Çok sayıda tiyatro, etkileyici uluslararası ve yerel koleksiyonlara ev sahipliği yapan sanat galerileri ve çok sayıda yenilikçi mimari, turistlere kültürel açılımlar sunmaktadır.

Şehrin birçok mahallesi dikkat çekicidir. Bu sebeple şehrin merkezi farklı cazibe merkezleri ve sahneler sunmaktadır.

Dükkanlara göz atmak için Bourke ve Collins caddelerine ya da bölgedeki birçok sanat galerisini keÅŸfetmek için St Kilda Yolu’na doÄŸru yürüyebilirsiniz.

Yarra bölgesi, ziyaretçilerin yürüyebileceği, bisiklete binebileceği ve insanları izleyebileceği Namesake nehrinin güzel manzaralarını sunmaktadır.

Bunun yanında, Avustralya’nın coÄŸrafyası müthiÅŸ derecede çeÅŸitlidir. Yalnızca 24 milyon insanın Amerika BirleÅŸik Devletleri büyüklüğünde bir alanda yaÅŸamlarını idame etmesiyle keÅŸfedilecek Avustralya, gezginlerine büyük fırsatlar sunuyor.

Melbourne ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için Melbourne Seyahat Rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

[awesome-weather location=”Melbourne” size=”tall” units=”C”]

 

Melbourne’de Gezilecek Yerler

1Hobart

Hobart Avustralya

Oldukça yoÄŸun ormanları, ovaları ve geniÅŸ yeÅŸil yaylaları ile Avustralya’nın güneydoÄŸu kıyılarında bulunan Hobart ÅŸehri ve kırsal arazisi gelen ziyaretçilere enfes bir deneyim sunuyor. Bu deneyim neticesinde gündelik hayatın yarattığı kargaÅŸa ve stresli ruh halinden kurtulmak mümkündür.

Bölgede nüfusun oldukça az oluşu, sakin bir deneyim yaşamak istiyen kişiler için burası makul bir bölgedir.

Hobart, Avustralya’nın diğer şehirlerine nazaran Melbourne şehrine uçakla daha yakın bir mesafede bulunmaktadır. 2 şehir arası mesafe havayolu ile 1 saat 15 dakika dolaylarındadır.

Hobart’ta kışlar ana karaya göre çok daha zor ve çetin olabilir. Bu nedenle sıcak ve su geçirmez giysiler getirilmesi önemle hatırlatılır.

2Yarra Vadisi ve Sıcak Hava Balonları

Yarra Vadisi ve Sıcak Hava Balonları Melbourne Avustralya

Melbourne’de yapılabilecek bir diğer eşsiz aktivite sıcak hava balonları ile şehrin ihtişamını tatmaktadır.

Gökyüzüne çıkıp Yarra Vadisi’nin geçebileceÄŸi dünyadaki birkaç ÅŸehirden biri olan Melbourne’ü havadan görme fırsatı yakalayın.

Yarra Vadisi ve Sıcak Hava Balonları Melbourne Avustralya

Eğer doğum günü veya yıldönümü gibi özel bir olayı kutluyorsanız, balon turları arasında isteğe bağlı bir şekilde özel kahvaltı veya eşsiz bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Sıcak Hava Balonu turları Melbourne’de gerçekleştirdiğiniz ziyareti fazlasıyla etkili ve zevkli hale getirecektir.

3Deniz Hayatı Akvaryumu

Bununla beraber şehirde yapabileceğiniz bir diğer özel aktivite ise Deniz Hayatı Akvaryumu’nu ziyaret etmek olacaktır. Burayı aileniz ve sevdiklerinizle birlikte ziyaret ederek eşsiz deniz hayatını daha yakından görebilir ve gününüzü zenginleştirebilirsiniz. Deniz altındaki büyülü dünyayı keşfetmek akvaryumu ziyaret etmek ile mümkündür. Köpekbalıkları, vatozlar, balıklar ve çevrenizdeki su kaplumbağalarının hepsi burada ziyaretçilerin seyir zevkine sunulmaktadır.

Kurbağalara ev sahipliği yapan Rainforest Adventure gibi bölümleri bu mekanda bulabileceksiniz. Bunun yanında dev akvaryumların orta bölümünde 360 derecelik açıyla dönen platformu kullanarak bir başka eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.

Popüler bir cazibe merkezi ve eğitim tesisi olmasının yanı sıra Melbourne Aquarium aynı zamanda çevreyi korumaya ve deniz hayvanlarının yaşam alanlarını muhafaza etmeye adanmış bir Deniz Hayvanat Bahçesidir.

Dikenli aslan balığı, zarif deniz atları, garip ve muhteşem bir çok eşsiz deniz canlılarına ev sahipliği yapan bu ünlü akvaryuma ziyaret etmek herkes için güzel bir anı olacaktır.

4Phillip Adaları Helikopter Uçuşu

Phillip Adası Melbourne Avustralya

Phillip Adaları kıyısında helikopter uçuşuna katılmak Melbourne şehrinde yapabileceğiniz eşi benzeri omayan bir diğer aktivitedir. Bu sayede Phillip Adaları’nın büyülü manzarasının keyfine varabilir, sevdiklerinizle beraber kendinizi manzaranın büyüsüne kaptırmış halde bulabilirsiniz.

SeçebileceÄŸiniz iki farklı uçuÅŸ rotası ile doÄŸu veya batıdaki helikopter pistinden ayrılıp Cape Woolamai’nin kayalıklarında ya da belki de dünyaca ünlü Grand Prix Pisti’nin üzerinde bir helikopter turuna çıkmayı seçebilirsiniz. Hangi turu seçerseniz seçin, muhteÅŸem plajların ve kilometrelerce uzanan çarpıcı sahil ÅŸeridinin muhteÅŸem manzarasına tanık olacaksınız.

5Hosier Lane Sanat Sokağı

6

Hosier Lane Sanat Sokağı Melbourne Avustralya

Gezilebilecek bir diÄŸer durak ise Hosier Lane sanat sokağıdır. Bu sokak, Melbourne’deki en popüler ve en çok fotoÄŸrafı çekilen caddelerden biridir.

Geçmişte grafiti sanatçılarından bıkan Melbourne Kent Konseyi, bu caddeyi yaşayan bir sokak sanatı galerisi olarak belirlemeye karar verdi.

Sokağın her bir kısmı (çöp bidonları dahil) şimdi canlı grafiti sanatı ile kaplıdır ve ziyaretçilerini beklemektedir.

Sergilenen sanat sürekli değişiyor ve eğer şanslıysanız, bazı sanatçıları ziyaretiniz sırasında çalışırken bile görebilirsiniz.

Hosier Lane, Melbourne’ün kültürel yaşamıyla ilgili inanılmaz bir fikir sunuyor.

Melbourne şehrinin kültürel yaşam konusunda farklı tecrübler sunduğu dünyaca bilinmektedir.

Sokak, dünyanın her tarafından grafiti sanatını merak eden turistleri ağırlamaktadır.

7Eureka Kulesi

Eureka Kulesi Melbourne Avustralya

Sahil şeridini gördük, grafiti ile bezenmiş sokaklarda sevdiklerimizle turladık, şimdi daha farklı bir etkinliği yapmanın zamanı diyorsanız sizi Melbourne’nin şehri tepeden gören en uzun binası Eureka Kulesi ile tanıştıralım.

Melbourne’ün en yüksek kulesi olan Eureka Kulesi’nin 88. katından itibaren CBD ve Port Phillip Körfezi’nin kuÅŸbakışı manzarasına sahip olacaksınız.

Gün batımından hemen önce gelmeyi hedefleyin, böylece şehri günden güne ve sonra geceleri aydınlatabilirsiniz.

Kenarları cam duvarlı, cam tavanlı ve cam döşemeli bir küptür.

88. kattan dışarıya uzanır ve sizi aşağıdaki caddelerden neredeyse üç yüz metre uzakta tutar.

8Eureka Skydeck 88 Asansörü

Melbourn şehrinde yapabileceğiniz bir diğer etkinlik ise şehri tepeden görmeye olanak sağlayan Eureka Skydeck 88 asansörünü kullanmak olacaktır.

Eureka Skydeck 88’den Melbourne’un eÅŸsiz manzarasını izlemek için güney yarım küredeki en hızlı asansörün 88. kata çıkmanız yeterlidir.

Büyük, şeffaf bir kutu içerisinde asılı iken nefes kesen manzaraların tadını çıkarmak istemiyorsanız, daha rahat bir seçenek için hoş bir kahve dükkanı da bulunmaktadır.

Asansör her gün ziyaretçilerine saat 10:00’da açılmaktadır. Eureka Skydeck asansörünü kullanmanın maliyeti 20 $’dır.

9Federasyon Meydanı

Federasyon Meydanı Melbourne Avustralya

Bunun dışında, ÅŸehirde birçok etkinliÄŸi bir arada bulabileceÄŸiniz bir meydan da bulunmaktadır. Federasyon Meydanı, Melbourne’ün merkezinde yer alan geniÅŸ bir karma kullanım alanıdır.

Çeşitli kafelere, restoranlara ve barlara sahip olan otel, marketten hediyelik eşyalara ve en üst düzey modaya kadar her şeyi satan dükkanları da içermektedir.

Meydan, şehir merkezinde harika bir buluşma yeri olmasıyla ünlüdür ve çeşitli pop-up gösterileri ve sergilere ev sahipliği yapmaktadır.

Federasyon Meydanı, tüm yıl boyunca yetenekleri sergileyen yaratıcı bir programa sahiptir.

10Melbourne Sanat Merkezi

Melbourne Sanat Merkezi Avustralya

Melbourne Sanat Merkezi şehrin bir diğer uğrak noktasıdır ve dünya çapında üst düzey bir üne sahiptir.

162 metrelik kulesiyle anında şehrin birçok yerinden tanınabilir.

Sanat Merkezi 1982’de açıldı ve açıldığı günden beri Melbourne’ün bale, opera, tiyatro ve sanatsal her etkinliÄŸine ev sahipliÄŸi yapmaktadır.

Sanat Merkezinde sıklıkla Melbourne şehir merkezindeki gökdelenlere karşı düzenlenen açık hava konserleri düzenlenmektedir.

Yıl boyunca bol miktarda ücretsiz eğlence ve çeşitli etkinlik programı ile Melbourne Sanat Merkezi her zaman görülmeye değer bir merkezdir.

Merkez, sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar haftanın 7 günü hizmet vermektedir.

Eğer sanat ile ilgileniyorsanız Melbourne şehrinin sunduğu bir diğer önemli uğrak noktası Victoria Ulusal Galerisidir.

1968’de açılan Victoria Ulusal Galerisi (veya NGV), Avustralya’nın en eski en büyük ve en çok ziyaret edilen sanat müzesidir.

Picasso, Monet, Rubens ve diğerleri de dahil olmak üzere sanat dünyasından sayısız eşsiz eseri barındırmaktadır.

Sanatseverler için Victoria Ulusal Galerisi mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi olarak göze çarpmaktadır.

Galeri her gün saat 10:00 – 17:00 arası faaliyet göstermektedir ve ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

11Melbourne Kriket Sahası

Melbourne’deki bir diğer önemli aktivite kriket maçlarıdır.

Kriket sporu ülkemizde çok bilinmese de okyanusya’da oldukça ünlü ve yaygın olarak bilinen bir spordur. Dolayısıyla Melbourne’e gitmişken kriket maçına gitmeniz tavsiye edilmektedir.

Ãœnlü Melbourne Kriket Sahası’nı ya da yerel olarak bilinen “G” yi ziyaret etmeniz ve bitiÅŸik iÅŸlev süitleriyle etkileyici bir stadyum turuna çıkmanız sizin için oldukça güzel bir tecrübe olacaktır.

Oradayken Kriket sahasında neler olduğunu görmek için bir göz atın ve anın tadını çıkartın.

Kriket sahasındaki turlar 75 dakikadır ve her gün 10:00 – 15:00 arasındadır.

Biletler, seçtiğiniz tur seviyesine bağlı olarak 25 $’dan başlamakta ve artış göstermektedir.

12Kryal Kalesi

Şehirin tarihi dokusuna göz atmak isterseniz gidebileceğiz güzel mekanlardan birisi Kryal Kalesi’dir.

Avustralya’nın Orta Çağ kalesi olan Kryal Kalesi, cesur şövalyelere, düello yapan savaşçılardan, ejderhalara, gizemli labirentlerden birçok Orta Çağ maceralarına ev sahipliği yapmaktadır.

Kale, okul ve resmi tatil günlerinin yanı sıra Cumartesi ve Pazar günleri 10:00 – 16:00 saatleri arasında açıktır.

Biletler 35 dolardan başlamaktadır.

13Anma Mabedi

Anma Mabedi Melbourne Avustralya

Şehirde bulunan gezmeye, görmeye değer bir diğer uğrak nokta ise Anma Mabedi’dr.

1934 yılında yapılan Anma Mabedi, ülkenin tarihi boyunca küresel çatışmalarda görev alan Avustralyalıların Victoria’da bulunan eyalet anıtıdır.

Klasik mimariden ilham alınarak inşa edilen Tapınak, 1. Dünya Savaşı gazileri tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

Mabed bünyesinde yıl boyunca sürekli değişen bir deneyim sunan özel sergiler ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Mabede günlük olarak şehir merkezinden 11:00 ve 12:45 saatleri arasında turlar düzenlenmektedir.

Anma Mabedi’ne giriÅŸ ücretsizdir fakat bağış yapmak güzel bir davranış olarak nitelenmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız