Otellerden Çalınan En Enteresan Eşyalar

0
360

Bir kişiye veya mekana ait bir eşyayı izinsiz almak doğru değil ancak tüm dünyada otellerden alınmaması gereken ancak izinsiz olarak alınan birçok eşya mevcut.

Evet, konaklanan otellerin banyosunda ücretsiz olarak temin edilen sabun şampuan duş jelleri ve hatta terlikler kişiye özel eşyalar olarak alınabiliyor ancak bu yazımızda otellerden çalınan en enteresan eşyaları ele alacağız ve neden alınabiliyor olacağını anlamaya çalışacağız.

1) Saç Kurutma Makinesi

Her otelde ziyaretçilerin konforlu bir deneyim yaşaması, sürdürülebilir bir tercih için oldukça önemlidir. Dolayısıyla otel sahipleri misafirlerine geniş bir olanak yelpazesi sunmayı önemser.

Özellikle birkaç gün veya daha uzun süren konaklamalarda banyo sonrası ihtiyaçlarının karşılanması adına sunulan saç kurutma makinesi, otellerden çalınan en enteresan eşyalar listemizin ilk sırasında kendisine yer ediniyor.

Bu eşyalar genel olarak otellerde banyo duvarına sabit olarak kuruluyor olsa da bazı kişiler konakladıkları otellerden bu elektronik cihazı cesurca söküp yanlarında götürebiliyorlar.

Acaba saç kurutma makinesiyle seyahat etmekten haz mı alıyorlar yoksa sadece vandal bir girişim mi merak konusu…

2) Kül Tablası

Günümüzde otellerde konaklanan odalarda sigara kullanımına yaygın olarak izin verilmiyor. Bunun birçok nedeni var. Hem bir sonraki misafirin sigara kokan bir odayla karşılaşmaması hem de oda içerisinde sigara içmeye bağlı olarak meydana gelen yangınların sayısının hayli fazla olması.

Sebebi ne olursa olsun sigara içilmeye izin verilmemesi makul bir otel uygulaması olsa da bazı tesisler buna müsaade edebiliyor veya özel bir sigara içme alanı sunabiliyor. Bazı misafirler içinse bunlar yetmiyor… Onlar kül tablaları da kendileriyle beraber gezsin isteyebiliyor.

Evet, otellerden çalınan ilginç eşyalar arasında kül tablaları da yer alıyor. Lüks otellerde sunulan kristal kül tablalarından tutun da balkon gibi alanlarda kullanıma uygun plastik, metal kül tablalarına kadar… Çevreyi kirletmemeyi çok sevdiklerinden diye düşünüyoruz.

3) Tuvalet Kağıdı

Her ne kadar kendisi “ilginç” bir eşya olmasa da çalınması ilginç olan eşyalar arasında tuvalet kağıdı da yer alıyor.

Otellerde misafirlerin konaklamalarında ihtiyaçlarına uygun olarak tahsis edilen tuvalet kağıtları, günümüzde otellerden en sık çalınan eşyalar arasında yer alıyor.

Gerek ulaşılabilirliği ve gerekse hali hazırda gidilen her yerde temini mümkün bir eşya olsa da otelde konaklayanların ilgi odağı olan tuvalet kağıtlarının çalınmasının nedenini ise bulmakta zorlanıyoruz…

4) Klozet Kapağı

Listenin belki de en şaşırtıcı eşyaları arasında yer alan klozet kapağı, her ne kadar çok yaygın olarak çalınmıyor gibi düşündürse de tüm dünyada otellerde en sık çalınan enteresan eşyalar arasında kendisine bir yer açıyor.

Misafirlerin bazen sökme ekipmanları kullanarak ve bazen de kırarak yerinden çıkardıkları klozet kapaklarının çalınmasına pek bir anlam vermek mümkün değil.

Hurda olarak satmak için veya evde kullanmak için çalınıyor olabilecek bu eşya tesisten nasıl çıkarılıyor soru işareti.

5) Oda Numaraları

Otel estetiği denildiğinde bir kült haline gelen oda kapı numaraları, misafirlerin hangi odada konakladıklarını kolayca bulabilmelerine yardımcı olurken bazıları içinse çalınabilecek özel bir eşya olarak görülüyor.

Otellerden sık sık çalınan ilginç eşyaların arasında kendisine yer edinen oda numaraları özellikle pirinç ve bronz gibi malzemelerden yapılanlar için kötü niyetli kişiler açısından düşünüldüğünde oldukça anlaşılır olabiliyor. Yine de onlar bu durumun bir sonraki misafirin odasını bulmasını zorlaştıracağını pek önemsemiyor olsa gerek…

6) TV Kumandası

Eskiden otellerin TV salonları misafirlere televizyon izlemek istediklerinde tahsis edilirken, artık artan bireyselleşme paralelinde tüm odalarda televizyon yer alabiliyor.

Fiyatı görece otel odalarındaki birçok eşyadan daha yüksek olabilen televizyonlara rağmen otellerden en çok çalınan enteresan eşyalar listesinde televizyonlar değil ancak kumandaları yer alıyor.

Her TV’ye özel olarak ayarlanan kumandaların çalınmasındaki mantığı anlamak ise oldukça güç. Kalınan otele dair bir anı olarak saklanacak eşyalar listesinde yer almadığı ise kesin.

7) Tekstil Eşyaları

Otel konaklamalarında misafirlerin en büyük beklentileri arasında her açıdan temiz olanaklar yer alır. Nevresimler, yastık kılıfları, yorganlar, havlular ve çarşaflar…

Her birinin kişiye ilk defa kullanılıyor gibi sunulması büyük bir önem arz ediyor ancak bazı misafirler bir defa kullanmakla yetinmiyor diye düşünüyoruz. Çünkü otellerden çalınan ilginç eşyaların listesini tekstil eşyaları ile devam ettiriyoruz.

Birçoğumuz havlularımızı, nevresimlerimizi uzun süre kullanır yıkar ve tekrar faydalanırız ancak otellere ait tekstil eşyalarına bu kadar güçlü bir bağlılık geliştirmek ne kadar doğru tartışılır…

8) Mini Bar

Listemizin “yok artık” denilecek başlıklarından birisi minibarlar. Otellerde misafirlerin soğuk içeceklerini ve yiyeceklerini muhafaza edebilmesi için tahsis edilen ve çoğunlukla standart olarak içerisinde belirli ürünlerin yer verildiği mini barların çalınması diğer tüm eşyalara kıyasla daha tuhaf çünkü nasıl saklanıp çıkarıldıkları şaibeli. İçerisindeki ürünlerin çalındığını duyduk ancak minibar çalmak fikri enteresan bir fantezi.

Yine de içindeki ürünleri de minibarı da otel yönetiminden izinsiz dışarıdan çıkarmamak gerektiğini düşünüyor; minibarın nereye saklandığını ve hangi illüzyonistten yardım alındığını bilmek istiyoruz!

9) Aplik

Bir otel odasını şık hale getirmede aplikler kadar etkili ürünler neredeyse yok denecek kadar azdır.

Zarafet konusunda avizelerle yarışan aplikler, duvara monte aydınlatıcılar olarak ziyaretçilerin aydınlık bir ortamda konaklamalarına yardımcı olurken bazı ziyaretçiler bu eşyaların amacını biraz yanlış anlıyor.

Otelden yalnızca güzel anılarla ayrılmak kulağa oldukça keyifli gelirken, onlar odalarına ışık veren aplikleri de yanlarına götürmeyi tercih edebiliyorlar.

Otellerden çalınan tuhaf eşyalar listemizde kendilerine yer edinen aplikler, gittikleri yerlere de zarafet kazandırıyor olsalar da onların asıl yerinin bulundukları odalar olduğunu savunuyoruz.

10) Perde

Aplikler, odaları aydınlatan eşyalar olarak yer alırken perdeler ise hem kişinin özel hayatının korunmasını hem de fazla güneş ışığını önlemeyi sağlıyor. Lakin onlar da apliklerden farklı rollerine rağmen, onlarla aynı kaderi paylaşıyor ve otellerden çalınan tuhaf eşyalar listesinde kendilerine yer ediniyorlar.

Bahsedilen perdeler klasik klipsli modeller ise nasıl çıkarılıp saklandığını anlayabiliyoruz ancak jaluzi tarzı blinder perdeleri çalmak için harcanan eforu, nasıl çıkarıldığını ve niyeti anlamakta güçlük çekiyoruz.

11) Piyano

Müzik aşkına sahip birçok insan tanıyoruz. Onlar müziksiz yaşayamayacaklarını söyler, tutkularının müzik olduğunu ifade eder…

Özellikle ultra lüks otel lobilerinde yer alan ve çoğunlukla özel bir piyanistin katılımı ile canlı performansların gerçekleştirildiği piyanoları çalacak kadar müziğe aşık insanlar olduğunu biliyor muydunuz?

Otellerden çalınan enteresan eşyalar listesinin en büyük ölçekli olanlarından birisi piyano ve bir İtalyan otelinin lobisinden öylece çıkarıldığı biliniyor. Bu tutkuya Mozart hayranlık duyardı demeden edemiyoruz…

12) Lavabo

Otellerden çalınan en enteresan ve yine büyük ölçekli eşyalar arasında lavabolar yer alıyor.

Dünyada çeşitli otellerde karşılaşılan lavabo hırsızlığı ender görülüyor olsa da bazıları için dikkat çekici bir otel eşyası olarak öne çıktığını anlıyoruz.

Hem su tesisatı hem de bir şeyleri gizleme konusunda uzman olan dünyada kaç kişi var bilmiyoruz ancak otel lavabosunu sökme fikrini beslemesine inanmakta büyük bir güçlük çekiyoruz. 

13) Sauna Eşyaları

SPA merkezi bulunan otel tesisleri, konuklarının keyifli bir şekilde rahatlayarak vakit geçirmelerini sağlamak isterler. Ancak bazı misafirler rahatlıklarını gittikleri her yere de beraber götürmekte kararlılar.

Otellerden çalınan enteresan eşyalar listemizde sauna eşyaları da yer alıyor. Sauna bankından şezlonga, bu alanda yer alan çeşitli eşyaların çalındığı biliniyor.

14) Kahve & Çay Makinesi

Konukların odalarında geçirdikleri zaman içerisinde konforlu olmalarını sağlamak her otel yönetiminin isteğidir.

Diledikleri zaman kahve ve çay yapabilmelerini sağlamak üzere kahve ve çay makinesi tesis etme fikri de buradan geliyor ancak bazı misafirler kafein tutkularına yenik düşerek makinelerinden ayrılma fikrine katlanamıyor…

Otellerden gizlice çıkarılan ve geri getirilmeyen eşyalar listemizin sonuncusu kahve ve çay makineleri oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız