İtalya’da romantizm denildiğinde Venedik, Floransa gibi seçenekleri sık sık duyacaksınız. Ancak, çok daha farklı ve en az onlar kadar iyi bir seçenek daha var. Positano…

Campania bölgesindeki Amalfi Sahili’nde yer alıyor Positano. Olağanüstü güzel mimarisi ve yapısı ile muhteşem bir görünüme sahip. Positano’nun her yerinden uçsuz bucaksız manzarasını izlemek büyük bir keyif.

Positano’ya Ulaşım

Positano’ya ulaşım için öncelikle Napoli’ye veya Salerno’ya hava yolu ile ulaşmanız gerekecektir.

Napoli’ye Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşları bulunuyor. Yaklaşık 1 saat 20 dakikalık bir uçuşun ardından Napoli’ye ulaşabilirsiniz. Napoli’den tren ile Salerno veya Sorrento’ya geçmeli, buradan otobüs ve feribotlar ile Positano’ya ulaşabilirsiniz.

Tren ve feribot tercihiniz size birbirinden güzel manzaralar eşliğinde Positano’ya ulaşım imkanı sağlıyor.

Positano ve bölgenin genelinde karayolu ulaşımı dar ve dik yollardan oluşuyor. Araç kiralama ve karayolu ulaşımı bu sebeple biraz yorucu olabilir.

Positano içinde pek çok noktaya yürüyerek ulaşabilir, yürüyüşleriniz esnasında müthiş manzaranın tadını çıkarabilir, birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Positano’da Konaklama

Positano’da konaklamak için pek çok alternatif mevcut. Adanın mimari yapısı sebebiyle binalar birbirinin manzarasını kapatmıyor. Odanızdan da harika deniz manzarasının keyfini sürebileceğiniz pek çok otel mevcut. Fiyatlara göre imkanlar da değişikli gösteriyor. Gecelik 150 € seviyelerinde oteller mevcut.

En iyi seçeneklerden biri 4 yıldızlı Hotel Montemare… Konumu, odaları, güler yüzlü personeli ve diğer imkanları ile iyi bir tatil için doğru bir seçim olacaktır.

Positano’da Yemek

pizza

İtalyan mutfağı… Birbirinden güzel pizzalar tadabileceğiniz pizzerialar mevcut. Bu arada Positano’ya ulaşım için Napoli’yi tercih ettiyseniz vardığınızda veya dönüşte mutlaka Napoli’de pizza yemeyi unutmayın! Bunun yanı sıra tabi ki her damak zevkine uygun pek çok çeşit makarna var.

Pizza dışında şarküterilerden olağanüstü güzellikte panini sandviçler hazırlatabilirsiniz. Ürünler son derece temiz ve taze.

Positano’da yüksek bölgelerde trattoira seçenekleri mevcut. Harika manzara eşliğinde bir birinden güzel yemekleri denemeyi ihmal etmeyin. Bu restoranların otellere özel servisleri var. Sizi otelinizden alıp, otelinize bırakıyorlar.

Bölgenin şarapları, yine Sorrento bölgesinde yetişen limonlardan yapılan limoncelloyu denememek olmaz. Alkol tercih ediyorsanız bu ikisini mutlaka deneyin.

Otellerde kahvaltı son derece çeşit içeriyor. Kahvaltı dahil alacağınız otel için pişman olmazsınız. Birbirinden güzel İtalyan peynirleri, özellikle taze mozeralla, çeşit çeşit lezzetli, taze, bölge zeytinleri, güzel çörekler ve İtalyan kahvesi… Güne güzel başlamak için yeterli olacaktır.

Belirtmekte fayda var, İtalya’da et ürünlerinin büyük çoğunluğu domuz eti içeriyor. Eğer ki, domuz eti yemiyorsanız mutlaka belirtin. Bu durum ne yazık ki bazı ürünlerde seçenekleri epey azaltıyor. Vejetaryen opsiyonların başarılı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Positano’da Gezilecek Yerler

positano

1. Santa Maria Assunta Kilisesi

Harika mimarisi ile Positano’da hemen her yerden görünüyor. İçeride 13. yy’dan kalma Madonna tablosu var. Kilisenin özellikle çatısı İtalyan çinisi ile harika bir görünüme sahip.

2. Grotta la Porta

Grotta la Porta mağarasında tarih öncesi döneme ait kalıntılar mevcut. Yürüyüşe çıkarak bu mağaraya da uğramayı ihmal etmeyin.

Positano bir orta çağ yerleşim yeri. Bu sebeple bu çağdan kalan pek çok yapı, bina mevcut.

3. Positano Plajları

positano

Ayrıca, denize girmek için gerek taş, gerekse kum sahil imkanları var Positano’da. Soğuk içeceğinizi yudumlayıp, sahilde keyif yapabilirsiniz.

Unutmadan belirtelim, Positano’ya gelirken Pompei şehrini de ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız