Resort Otel Nedir? Resort Otelin Özellikleri Nelerdir?

0
12416

Söz konusu otel konaklaması olunca farklı beklenti ve ihtiyaçlara yönelik sayısız seçenek bulmak mümkün. İş veya tatil konaklamaları için otel seçerken birçok farklı tanımlama ile karşı karşıya kalıyoruz. Tatil köyleri, resort oteller, butik oteller, pansiyonlar, apart oteller… Bunca seçenek arasında kaybolmamak ve konforlu bir tatil yapmak için hangi oteli seçmek gerek? 

Tatil deyince çoğumuzun aklına deniz veya havuz kenarında elinde kokteyli ile şezlonga uzanmış insanlar geliyor. Türkiye’de bu rüyayı gerçek yapan sayısız otel seçeneği bulunuyor. Hatta tatil konaklaması için seçtiğimiz birçok otelin adında resort ibaresi yer alıyor. Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarında yer alan otellerin büyük kısmının adında “resort” kelimesi geçiyor.

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Türkiye’nin en iyi resort otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

Peki nedir bu resort oteller, nerede bulunurlar ve özellikleri neler? Gelin resort otel kavramına daha yakından bakalım.

Resort Otel Nedir? Resort Otelin Özellikleri Nelerdir?

Resort Otel Nedir? 

Resort oteller, çok geniş bir alan üzerinde hizmet veren, en az 4 yıldızlı oteller olarak tanımlanabilir.

Resort otel denince aklımıza ilk olarak yaz tatilleri gelse de bu konaklama türü pek çok farklı bölgeyi ve hizmeti kapsıyor.

Resort oteller, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer aldığı gibi Uludağ’da bir kayak oteli veya Afyon’da bir termal otel olarak da misafirlerini ağırlayabilir.

Misafirlerin otelin içinde bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği, geniş bir alan üzerinde çok sayıda oda ile hizmet veren otellere resort otel deniyor. Golf oteli, kayak oteli, tatil köyü gibi birçok farklı otel seçeneği, resort otel kapsamında değerlendiriliyor.

Resort Otellerin Özellikleri Neler?

Bir otelin resort otel unvanını alabilmesi için 4 yıldız ve üzeri hizmet kalitesinde olması gerekiyor. Bu kategoride hizmet veren otellerin misafirlerine zengin olanaklar ve konforlu bir konaklama deneyimi sunması bekleniyor. 

Resort otellerin kaliteli bir hizmet sunmasındaki en önemli etmenlerden biri sahip oldukları uzman kadro. Resort otellerde görev alan personellerin belirli bir yüzdesinin turizm ve otelcilik eğitimi almış olması gerekiyor. Alanında deneyimli personeller ile hizmet veren resort oteller, misafirlerine yüksek standartlar sunuyor. 

Misafirin otele girdikten sonra çıkış yapana kadar otel içinde tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesi hedefleniyor. Bu nedenle otel içinde satış alanı bulunması gerekiyor. 5 yıldız ve üzeri kalitedeki pek çok resort otel içinde alışveriş merkezleri, lüks markaların butik mağazaları, kuaför gibi olanaklar da var. 

4 yıldız üzeri ve üzeri otel sertifikası için otelde hem Türk mutfağından hem de dünya mutfağından yemekler sunulması gerekiyor. Resort otellerin içerisinde hem yerel mutfaktan hem de dünya mutfaklarından yemeklerin servis edildiği alakart restoranlar da hizmet veriyor. Belirli saat aralıklarında büfeler, pastane, oda servisi gibi olanaklar da resort otellerde sizi bekliyor.

Resort otellerde; açık ve kapalı havuz, çocuk kulübü, SPA merkezi, fitness merkezi, toplantı odası, konferans salonu, sağlık hizmeti olanaklarından birçoğu bir arada sunuluyor. 

Resort otellerin misafir odalarında mutlaka yer alması gereken eşyaların arasında; klima ve ısıtma sistemi, mini bar, değerli eşya kasası ve yatak örtüsü ile banyoda saç kurutma makinesi bulunuyor. 

Resort Otellerde Yeme İçme Konseptleri Neler?

Misafir sayısının küçük otellere göre hayli fazla olduğu resort oteller, hizmet anlayışlarına göre farklı yeme içme konseptleriyle konuklarını ağırlıyor.

Resort otellerin büyük çoğunluğu her şey dahil konsepti ile hizmet verse de bazıları farklı konseptler uygulayabiliyor.

Resort otellerde rastlayabileceğiniz yeme içme konseptlerinden bazıları ise: 

Ultra Her Şey Dahil veya Her Şey Dahil

Sabah kahvaltısı ile öğle ve akşam yemeklerinizin dahil olduğu bu konsepte ana öğünler genelde açık büfe olarak servis ediliyor.

Günün belirli saatlerinde veya 24 saat alkollü ve alkolsüz içecekler sınırsız olarak sunuluyor.

Gün içinde atıştırmalıkların ve tatlıların sunulduğu büfeler de bu konseptin sunduğu imkanlardan bazıları.

Farklı mutfaklardan yemekler sunan alakart restoranların mutlaka bulunduğu bazı otellerde çocuk büfesi gibi çocuklu ailelere yönelik imkanlar da sunulabiliyor. 

Ultra Her Şey Dahil resort oteller; sunulan alkollü ve alkolsüz içeceklerin kalitesi ile öne çıkıyor. Genellikle markalı alkollü içecekler veya şişeli içecekler sunuluyor.

Özel sağlık gereksinimlerine uygun (diyabetik, çölyak, vegan, glütensiz veya antialerjik) menüler sunan resort oteller de bulunuyor. 

Tam Pansiyon Plus

Sabah kahvaltınızın, öğle yemeğinizin ve akşam yemeğinizin dahil olduğu tam pansiyon plus konsepti genellikle Kıbrıs otellerinde uygulanıyor.

Tam pansiyon plus konseptin her şey dahilden farkı ise içeceklerin sınırsız olmaması. Tam pansiyon plus’ta içecekler yalnızca yemeklerin yanında veya belirli saatlerde belirli noktalarda belirli sınırlar dahilinde sunuluyor. 

Yarım Pansiyon

Yarım pansiyon otellerin genellikle açık büfe sabah kahvaltısı ve akşam yemeği servisleri bulunuyor.

Öğle yemekleri ise ek ücretli oluyor. Yarım pansiyon konaklamalarda genellikle içecekler de ek ücretle servis ediliyor. 

Oda Kahvaltı

Misafirlerine sadece sabah kahvaltısını konaklama ücreti dahilinde sunan konsepte oda kahvaltı deniyor. Bu konseptte öğle ve akşam yemekleri ile tüm içecekler ücretli oluyor.

Resort otellerde genellikle bu konsept tercih edilmiyor. Bazı kayak resort’larında veya termal resort’larda bu konsepte rastlamak mümkün. 

Resort Otel Tatilinin Avantajları Neler?

Yüksek hizmet kalitesi ve hizmet standartlarıyla öne çıkan resort oteller, pek çok farklı bölgede ve konseptle hizmet veriyor.

Kış aylarında sıcak termal sularla buluşabileceğiniz termal resortlar gibi kayak heyecanına ortak olacağınız kayak resot’ları da sizi konuk etmeye hazır. Yaz tatillerinin vazgeçilmezi olan resort oteller ise en sık rastlanan otel tipleri arasında sayılabilir. 

Resort oteller, farklı ilgi alanlarına uygun misafirler için özel ekstra hizmetler ve alanlar sağlayabiliyor. Örneğin aynı zamanda golf oteli, kayak oteli, SPA oteli veya yetişkin oteli olma özelliği taşıyan resort’lardan dilediğinizi seçebilirsiniz. 

Farklı yaş gruplarına uygun otel konseptleri de seçim yapmanızı kolaylaştırabilir. Örneğin çocuk dostu bir otelin özellikleri arasında çocuk büfesi, çocuk kulübü, uyku odası, çocuk havuzu, mini sinema, çocuk animasyonu ve mini disko gibi birçok olanak sayılabilir. 

Aynı zamanda SPA oteli olan bir resort otelde; masaj, cilt bakımı, Türk hamamı, sauna, tuz odası, kar çeşmesi, kapalı havuz, jakuzi, buhar odası ve daha birçok özelliği bir arada bulabilirsiniz. 

Kayak oteli olarak konaklayacağınız kış resort’larında; skipass, teleferik kullanımı, kayak ekipmanı kiralama, kayak dersi, gece ışıklandırılmış kayak pistleri ve ünlü DJ’lerin ve sanatçıların sahne aldığı partiler misafirlerin tatillerine eğlence ve konfor katıyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız