Seyahat Ederken Para Kazanmanın Yolları

0
243

Sizce gezmeyi sevmeyen var mıdır? İnsan yapısı gereği ister genç ister yaşlı olsun belirli zamanlarda bulunduğu yerden uzaklaşmaya ihtiyaç duyuyor. Monoton geçen hayatımız bir süre sonra sıkıcı, yıpratıcı, bezmiş bir hâl alınca ister istemez can sıkıcı bir duruma ulaşıyor.

İnsanlar için bir yerden bir yere seyahat etmek, değişik bir ortam içerisine girmek, bulunduğu ortamdan, yaşadığı yerin ikliminden uzak kalmak, başka bir şehrin havasını solumak ve yeni yerler görmek ve keşfetmek bir nevi deşarj olmasını sağlıyor denilebilir.  

Sizce, insan ihtiyaçları bitmeyen bir varlık olarak bu seyahatlere nasıl bütçe ayırabilir? Bütçeniz yoksa hem seyahat edip hem nasıl para kazanabilirsiniz?

Bu konudaki diğer yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Seyahat Ederken Para Kazanmanın Yolları

1) Blog Yazarlığı Yapmak

Değişen ve gelişen teknolojinin bir getirisi olarak sosyal medya hayatımızın vazgeçilmezleri arasında çoktan yerini almıştır. Hemen herkes elindeki telefon, tablet bilgisayar, bilgisayar vb. aracılığıyla kısa sürede üretilen içeriklere ulaşabilmektedir. 

Tabii bu içerikleri üreten bir meslek dalı hâline gelen blog yazarlığı da göz ardı edilemez. Hatta bu meslek için çeşitli üniversitelerde çeşitli bölümler açılarak, birbirinden farklı sertifika programları da düzenlenmektedir.

Kendini geliştirmek isteyen veya bu işe başlayacak olanlara bir fikir oluşturması açısından blog yazarlığı eğitimlerine katılmak son derece önemlidir. 

Artık insanlar yanlarına fotoğraf makinesi almadan gelişmiş kameralara sahip telefonları ile fotoğraflar, videolar çekip sosyal platformlar üzerinden milyonlarca kişiye ulaştırabiliyor. 

Burada mühim olan o platformu doğru bir şekilde kullanıp kaliteli içerikler üretebilmekten geçiyor. Bu şekilde belirli bir takipçi sayısına ulaşınca ise bu seyahatler ilgili mekânları tanıtma, reklam gibi işleri beraberinde getiriyor. Yapılan iş birlikleriyle kazanç sağlayan bir seyahate çıkmanıza sebebiyet veriyor. Bu şekilde kolaylıkla hem seyahat edip hem de kazanç elde edebilirsiniz.

2) İçerik Üretmek (Youtuber, Tiktoker vb. Olmak)

Şu anda merak ettiğiniz bir konu hakkında ilgili sosyal platformları açıp baktığınızda istediğiniz sayının çok üstünde ve çok çeşitli içeriklerle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Bilgi o kadar hızlı bir şekilde yayılıyor ve üretiliyor ki hızlı bir tüketimi de beraberinde getiriyor. Peki, o kadar çok içerik var ise siz neler üretebilirsiniz? Bu işe nereden başlamalısınız? gibi farklı sorular tabii ki aklınızda belirecektir. 

Burada da size hâlihazırda üretilmiş içerikleri incelemek, daha farklı ve ilgi çekici olarak ne yapılabileceğini düşünmek ve bu içerikler üzerinden para kazanmanın yolunu bulmak kalıyor.

Örneğin çok tanınan bir video içeriği üreticisi hâline gelirseniz uçak ve otobüs firmaları tarafından da reklam teklifleri alıp uçak bileti, otobüs bileti vb. konusunda da seyahatinizde kendinize sponsor bulabilirsiniz. 

Yine bilet dışında farklı reklam teklifleriyle gelirinizi artırabilirsiniz. Tanıtım amaçlı bir restorana veya otele davet alarak seyahatlerinizi şekillendirebilirsiniz. 

Siz çalışma şekillerinize ve ihtiyacınıza göre bu teklifleri değerlendirebilirsiniz. Hem seyahatinizi gerçekleştirip hem de paranızı kazanmak, iş ve eğlence aktivitelerini bir arada yürütmenizi sağlayacaktır.

3) Tercümanlık Yapmak ve Dil Öğretmek

Bir tatil mekânına gittiğinizde yabancı insanlarla karşılaşmanız muhtemeldir. İnsan sosyal bir varlık olarak başka yerleri gezmek, görmek ve o iklimin insanını, kültürünü vb. tanımak ister. 

Sizler de tatil yapacağınız yere gitmeden önce internet üzerinden tercümanlık veya dil öğrenmek için verilmiş dil öğreticisi ilanlarını takip edebilirsiniz. Bulacağınız işin konumuna göre seyahatinizi şekillendirebilirsiniz. Yeni insanlar, kültürler ve farklılıklar ile hayatınıza renk getirebilirsiniz.

Kariyer peşinde koşan her insan hem işini hem de eğlencesini yaşamak ister ama bir türlü fırsat bulamaz. Çünkü kariyeri daha baskın gelecektir ama yabancı dil bilmenin önünüze çıkaracağı çeşitli fırsatlar ve deneyimler de vardır. 

Yeter ki bu fırsatları görmezden gelmeyelim, bu fırsatların peşinden koşalım. Bu şekilde hem tatil yapıp hem de para kazanabilirsiniz. Seyahatleriniz esnasında birden çok yabancı dili öğrenmek işinize yarayacaktır.

4) Fotoğrafçılık Yapmak

Tatil yapmak için gittiğiniz yerlerin turistik mekânlarını, insanlarını, yemeklerini ve tabiatını gezip görürken aynı zamanda fotoğraflarını çekebilirsiniz. Estetik açıdan özenli ve kaliteli fotoğraflar çekerseniz para kazanan bir gezgin hâline gelebilirsiniz. 

Hızlı bir tüketim dünyası içerisinde yer aldığımızdan kaynaklı olarak, kaliteli işler ortaya koymak son derece önemli bir hâl aldı. 

Telefonların, kameraların lensleri her geçen gün daha da gelişmekte veya bu cihazların fotoğraf ve video çekme özelliklerine yeni güncellemelerle özellikler ve farklılıklar gelmektedir. Sizler de çektiğiniz fotoğraflarla farkınızı ortaya koyarak, fotoğraf satmak için kolları sıvayabilirsiniz. 

Çektiğiniz fotoğraflar aracılığıyla kazanç sağlayabileceğiniz, fotoğraf satılmasında, kaliteli içerikleriyle tanınan, bilinen, herkes tarafından tercih edilen internet sitelerine satış yapabilirsiniz.

 Bu internet siteleri çektiğiniz fotoğrafların telif haklarını koruyarak sizlerin hakkını güvence altına almaktadır. Ne kadar çok farklı ve kaliteli, insanlar tarafından talep görecek fotoğraflar çekerseniz, geliriniz de o kadar artacaktır.

5) Otel ve Pansiyonlarda Çalışmak

Tatile gidecek bütçeniz yok ama bir birey olarak tatile gitmeye ihtiyacınız var. Peki, bu durumda ne yapabilirsiniz?

Gittiğiniz ülkelerin, şehirlerin, kasabaların ve enteresan özellikleri olan turistik mekanların bulunduğu yerlerdeki otellerde ve pansiyonlarda özellikle tatil dönemlerinde çalışacak işçiye ihtiyaç duyulmaması imkânsız gibi bir şeydir. Şef, garson, temizlik işçisi, tercüman, barmen, şoför, rehber vb. birçok meslek grubuna ihtiyaç olacaktır.  

Burada yapmanız gereken iş ilanlarını takip etmektir. Çalışmaya başlarsanız konakladığınız otele veya pansiyona bağlı olarak kalacak yer sorununu da çözmüş olacaksınız.

İş günleriniz dışında tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bulduğunuz iş, çalışma koşulları açısından sizi tatmin ederse, göre daha sonraki seyahatlerinize de ön ayak olacaktır. Eğer memnun kalırsanız farklı şehirlerde benzer meslek gruplarını tekrar tercih edebilirsiniz.

Dünyada gezilecek birçok yer mevcut. Her gittiğiniz yerde sizin için bir önceki işiniz özgeçmişinize yazacağınız bir deneyim olacaktır. Kişisel olarak da bir yaşantı sağlamış, çeşitli insanlar, kültürler tanımış olacağınız için hem maddi hem de manevi anlamda kazanç sağlayacağınız kesindir. Yeter ki kendinize uygun, sevebileceğiniz ve hem tatil yapıp hem de para kazanabileceğiniz bir iş bulun.

6) Müzisyenlik Yapmak

“Sanat ruhun gıdasıdır.” diye boşuna söylememişler. Tatil yerlerinde gezelim, görelim, eğlenelim ama hiç müziksiz olur mu? Müzik insanın hayatından, zihninden geçenlerin ve duygularının dışa vurulmuş şeklidir. 

Eğer sizin de müziğe yeteneğiniz var ise seyahat etmeye paranız olmasa da hazır olun. İyi bir konum araştırması ve müzik yeteneğinizle hem iş hem güzel bir seyahat planlayabilirsiniz.

Bahsetmiş olduğumuz müzik yeteneğinizi satarak para kazanmanız da bir yetenek işidir. Yeter ki bu konuda kendinize güveniniz tam olsun. Böylelikle yaşadığınız seyahat hem eğlenmenizi sağlayacak hem de maddi olarak size kazandırmaya devam edecektir. 

Bir insanın hem sevdiği bir işi yapıp hem de para kazanmasından daha güzel ne olabilir ki? Siz böyle bir iş istemez miydiniz? O hâlde en yetenekli olduğunuz enstrümanınızı alıp yola çıkmak için neyi bekliyorsunuz? Sizin ihtiyacınız olan ilk adım atmak. Seyahatinizin devamı mutlaka hayallerinizdeki gibi şekillenecektir.  

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız