Türkiye’nin En İyi 15 Şekerlemecisi

0
1802

Türk kahvesinin en güzel eşlikçisi, bayram ikramlıklarının olmazsa olmazıdır çeşit çeşit lokumlar. Rengarenk kavanozları dolduran akide şekerleri ise özellikle eskilerin favorisidir. Çaya şeker atmak yerine akide şekeriyle içmeyi pek severler. 

Pek çoğu İstanbul’da olsa da Türkiye’nin en iyi lokum ve şekerlemecileri yazımıza buyrun. Yazıyı okuduktan sonra kendinizi evinize en yakın şekerci de ya da online sipariş verirken bulabilirsiniz benden söylemesi.

1) Şekerci Cafer Erol, İstanbul

Kadıköy’ün kalabalık sokaklarında yürürken bir anda biblo gibi karşınıza çıkıyor Şekerci Cafer Erol.

Her özel günde süslenen, yoldan geçen herkesin önünde fotoğraf çektirmek isteyeceği bu şahane dükkanın şekerleme ve lokumları da bir efsane.

Lokumdan çikolataya, akide şekerinden ezmeye onlarca çeşit şekerleme ve tatlı bulabileceğiniz Şekerci Cafer Erol’a giderseniz özellikle narlı lokumundan tatmanızı öneririm.

Hafif mayhoş tatlıları seviyorsanız bu lokum vazgeçilmeziniz olabilir benden söylemesi. 

Adres: Yaşar Caddesi, No: 19, Kadıköy

Telefon: 0216 337 11 03

2) Cemilzade, İstanbul

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cemilzade 1883 (@cemilzade)’in paylaştığı bir gönderi

1883 yılında kurulan Cemilzade, lokum ve ezme denilince ilk akla gelen yerlerden biri.

Badem ezmesinden fıstık ezmesine, Hindistan cevizli ezmeden meyveli ezmeye pek çok ezme çeşidi Cemilzade’de sizi bekliyor.

Her ne kadar badem ezmesi bir klasik olsa da benim oyum fıstık ezmesinden yana.

Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız Cemilzade’ye gittiğinizde kahveli akide şekerinin tadına bakmayı da ihmal etmeyin derim. 

Adres: Cemil Topuzlu Caddesi, No: 7/C, Selamiçeşme, Kadıköy

Telefon: 0216 385 04 23

3) Şekerci Caferzade Aytekin Erol, İstanbul

Yaratıcı birleşimleri ile klasik lokuma bambaşka bir boyut kazandıran Şekerci Caferzade Aytekin Erol, Anadolu Yakası’nın en sevilen şekercilerinden biri.

Lokumlarını eski usul bakır kazanlarda pişiren Şekerci Caferzade’nin tüm lokumları lezzetli. Ancak birkaç öneri verecek olursam: Sarma lokumlardan çikolatalı ve böğürtlenli, klasik lokumlardan narlı fıstıklı, ezmelerden ise ceviz favorim.

Farklı tatlar denemeyi seviyorsanız da çıtır kadayıf kaplı Antep fıstıklı ve sütlü lokumunun tadına bakabilirsiniz.

Adres: Osmanağa Mahallesi, Yağlıkçı İsmail Sokak, No: 4, Kadıköy

Telefon: 0216 337 13 37

4) Ali Muhittin Hacı Bekir, İstanbul

Ali Muhiddin Hacı Bekir’in nefis şekerlerine geçmeden önce enteresan bir bilgi vermek istiyorum.

Aslen Kastamonulu olan Bekir Efendi’nin Malta asıllı ressam Preziosi tarafından resmedilen suluboya tablosunun aslı bugün Louvre Müzesi’nde, replikası ise Topkapı Sarayı’nda sergileniyor.

Ali Muhittin Hacı Bekir’in hangi dükkanına girerseniz girin pirinç kapaklı kocaman kavanozlara doldurulmuş rengarenk akide şekerleri, güllüden çifte kavrulmuşa, naneliden kaymaklıya envaiçeşit lokum ve bademli, fındıklı, Antep fıstıklı gibi çocukların favorisi drajeler sizi bekliyor. 

Adres: Hamidiye Caddesi, No: 33, Eminönü, Fatih

Telefon: 0212 522 06 66

5) Balat Merkez Şekercisi, İstanbul

Akide şekerinden meyveli miskete, kahvenin en güzel eşlikçisi nefis Türk lokumlarından helvaya tadı damağınızda kalacak pek çok lezzet Balat Merkez Şekercisi’nde sizi bekliyor.

Yolunuz Balat’a düşerse 1879 yılından beri aynı geleneksel yöntemle akide şekeri üreten Balat Merkez Şekercisi’ne mutlaka uğrayın ve 140 yıllık akide şekeri geleneğine tanıklık edin derim. 

Adres: Ayvansaray Mahallesi, Leblebiciler Sokak, No: 33, Fatih

Telefon: 0549 292 14 53

6) Üç Yıldız Şekerleme, İstanbul

İsmiyle müsemma Üç Yıldız Şekerleme, 1926 yılında üç yakın arkadaş tarafından kurulmuş.

Üç Yıldız Şekerleme tatlı severler için tam bir cennet. Çeşit çeşit lokumların, ezmelerin, akide şekerlerinin haricinde kendi imalatları olan mis gibi reçeller de Üç Yıldız Şekerleme de sizi bekliyor.

Üç Yıldız Şekerleme’den bahsedip en özel tatlılarından olan ‘Çevirme Beyaz Tatlı’dan bahsetmeden de geçmek olmaz. Üç Yıldız Şekerleme’ye giderseniz Rumların meşhur kaşık tatlısı olarak da bilinen bu nefis tatlıdan tatmadan dönmeyin derim.

Adres: Hüseyin Ağa Mahallesi, Dudu Odaları Sokak, No: 7, Beyoğlu

Telefon: 0212 293 81 70

7) Şekerci Hafız Mustafa, İstanbul

Her ne kadar son yıllarda şerbetli tatlıları ile öne çıkmış olsa da Şekerci Hafız Mustafa, İstanbul’un en bilinen ve en eski şekerlemecilerinden biri.

Klasik akide şekerlerinin ve lokumların haricinde Şekerci Hafız Mustafa’da ayva, mandalina, bergamot, yeşil incir gibi pek çok meyvenin şekerlemesini de bulabilirsiniz. 

Adres: Hobyar Mahallesi, Hamidiye Caddesi, No: 20 / C, Eminönü

Telefon: 0212 513 36 10

8) Tarihi Galata Şekercisi, İstanbul

Meyve şekerlemesi ve akide şekerleri ile bilinen Tarihi Galata Şekercisi’nin ünü sadece Türkiye ile sınırlı değil.

Almanya’da da çok sevilen bir marka olan Tarihi Galata Şekercisi’nin akide şekerleri çayın ya da kahvenin en güzel eşlikçilerinden. Özellikle limonlu akide şekeri favorim.

Akide şekeri pek benlik değil derseniz de çikolatalı kahveli lokumundan ya da sultan fındıklı lokumundan denemenizi öneririm.

Adres: İstinye Mahallesi, Piknik Sokak, No: 4/A, Sarıyer

Telefon: 0212 252 24 86

9) Altan Şekerleme, İstanbul

İstanbul’un en nostaljik en lezzetli şekerlemecilerinden biri de Altan Şekerleme.

Hindistan cevizliden karamelalıya, güllü fındıklıdan sultan lokumuna envaiçeşit lokumun haricinde başta rengarenk akide şekerleri olmak üzere pek çok şeker ve ezme Altan Şekerleme’de sizi bekliyor.

Yolunuz Eminönü taraflarına düştüğünde Altan Şekerleme’ye uğramayı unutmayın. 

Adres: Kantarcılar Mahallesi, No: 68, Eminönü

Telefon: 0212 522 29 09

10) Özsoy Şekerleme, İstanbul

Tarihi Yarımada’nın en sevilen şekerlemecilerinden biri olan Özsoy Şekerleme’ye yolunuz düşerse rengarenk şekerler arasında kendinizi kaybedebilirsiniz.

Özellikle şeker pancarı ile yaptıkları doğal akide şekerleri, lokumları, ezmeleri ve yine kendi spesiyalleri olan nane şekeri bir efsane.

Özsoy Şekerleme’ye giderseniz nefis çikolatalarından tatmayı da ihmal etmeyin derim. 

Adres: Sarıdemir Mahallesi, Kıble Çeşme Caddesi, No: 37, Fatih

Telefon: 0212 527 43 50

11) Hicipoğlu Şekerleme, İstanbul

Sultan I. Mahmut’un döneminden günümüze uzanan bir lezzet hikayesi Hicipoğlu Şekerleme’ninki.

1745 yılından beri lezzetinden ödün vermeden hizmet veren çeşit çeşit şeker ve lokum üreten Hicipoğlu Şekerleme, günümüzde de en sevilen şekerciler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Özellikle meyveli akide şekerlerinden, cevizli sarma lokumundan, halkalı şekerinden ve bademli drajelerinden mutlaka tadın derim. 

Adres: Küçükpazar Mahallesi, Kıble Çeçme Caddesi, No: 30, Eminönü

Telefon: 0212 511 36 78

12) Öztaylan Yayla Şekerleme, Afyonkarahisar

Benim için Afyon demek kaymaklı lokum demek siz de benim gibi düşünüyorsanız Afyon’daki adresiniz Öztaylan Yayla Şekerleme olsun.

İster sade kaymaklı ister Antep fıstıklı kaymaklı. Tercihiniz hangisi olursa olsun Afyon’un nefis kaymağı ile lezzeti taçlanan lokumlarına hayır demek bence imkansız.

Ancak yine de söylemeden geçmeyeyim cevizli sucuklu lokumdan çikolatalı lokuma, güllü lokumdan karışık meyveli kuş lokumuna pek çok çeşit Öztaylan Yayla Şekerleme’de sizi bekliyor. 

Adres: Burmalı Mahallesi, Enstitü Caddesi, Uzun Çarşı, No: 3, Afyonkarahisar Merkez

Telefon: 0533 086 27 14

13) Servet Şekerleme, Muğla

Özellikle rafine şeker kullanmadan sadece meyve şekeri ile hazırladığı lokumları ile beğeni toplayan Servet Şekerleme, Fethiye’den tüm Türkiye’ye gönderim yapıyor.

Servet Şekerleme’de o kadar çok şekersiz lokum çeşidi var ki insan karar vermekte zorlanıyor. O yüzden benim önerim tercihinizi karışık lokum kutularından kullanmanızdan yana.

Şekersizler beni kesmez derseniz de özel sarma lokumlarından ve akide şekerlerinden tadabilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Çarşı Caddesi, No: 4, Fethiye, Muğla

Telefon: 0252 612 13 13

14) Şekerci Ali Galip, İzmir

Lokum ve şekerleme denilince ilk akla gelen yerlerden biri de İzmir’in meşhur dükkanı Şekerci Ali Galip.

Nerdeyse elliye yakın lokum çeşidi bulabileceğiniz Şekerci Ali Galip’te klasik lokum çeşitlerinin yanı sıra incirli, karpuzlu ve bir İzmir klasiği olarak damla sakızlı lokum çeşitleri de sizi bekliyor.

Türkiye’nin en tarihi şekercilerinden biri olan Ali Galip’in rengarenk akide şekerleri olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Fatih Mahallesi, 1198. Sokak, Sarnıç Yolu, No: 1/H, Gaziemir, İzmir

Telefon: 0232 232 22 22

15) Safrantat Lokumcusu, Karabük

Ünü Safranbolu sınırlarını çoktan aşmış en gelenekselinden bir lokumcu arıyorsanız Safrantat Lokumcusu tam size göre.

Safrantat Lokumcusu Safranbolu’ya özgü safranlı lokumu ile meşhur olsa da incirli cevizli lokumunu da asla es geçmeyin derim. Yok böyle bir lezzet. 

Adres: Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi, Çarşı Sokak, No: 10, Safranbolu, Karabük

Telefon: 0370 725 10 44

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız