Ucuza Tatil Yapma Yöntemleri

0
4930

Tatil yapmak hemen hemen herkesin hayalidir şüphesiz. Uzun ve stresli bir dönemin ardından insanın kendini dinlemesi, yeni yerler keşfetmesi ve nefes alması en büyük motivasyon kaynaklarının başında geliyor.

Bu motivasyona ulaşmanın yüksek bütçelerle mümkün olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Küçük ama önemli noktalara dikkat ederek çok uygun fiyatlara tatil yapmanız mümkün.

Bütçe dostu bir tatilin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız birazdan vereceğimiz önerilere göz atabilirsiniz:

Ucuz Tatil Nasıl Yapılır?

1) Uçak Biletinizi Erken Alın

Uçak Biletinizi Erken Alın

Ucuza tatil yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta elbette uçak bileti alımı. Eğer uçak biletinizi son dakikaya bırakırsanız tatilinizi epey yüksek fiyatlar ödeyerek gerçekleştirmek durumunda kalabilirsiniz.

Tatile çıkacağınız vakti önceden netleştirerek uçak biletinizi almanız bütçeniz için faydalı olur.

En önemli noktalardan biri olan uçak bileti rezervasyonunu ne kadar önceden yaptırırsanız tatil bütçenizi de bir o kadar düşürmüş olursunuz. Çünkü tatillerde yeme içme ve konaklama dışında ulaşım için de yüksek meblağlar ödeniyor.

Hatta online uçak bileti satılan web sitelerinden fiyat karşılaştırması yaparak en hesaplı hava yolu şirketini tespit edebilir, bu tarz sitelerin size sunacağı avantajlardan da faydalanabilirsiniz.

Ucuz uçak bileti alma konusunda daha fazla ipucu için linke tıklayabilirsiniz!

2) Uçak Bileti Alacağınız Günlere Dikkat Edin

Uçak Bileti Alacağınız Günlere Dikkat Edin

Uçak biletini erken almak, yapabileceğiniz en büyük tasarruflardan biri. Tasarruf yapmanızı sağlayacak diğer bir koşulsa uçak biletinizi alacağınız günler konusunda dikkatli davranmak.

Hafta sonları havalimanlarının ve hava yolu şirketlerinin yoğunluk yaşadığını bilmeyen yoktur. Bu yoğunluğun arasında alacağınız uçak bileti çok daha yüksek fiyatlarla karşınıza çıkabilir.

Bunun önüne geçmek için uçak bileti alımlarınızı hafta içi günlere denk getirebilirsiniz. Ancak haftanın ilk ve son günlerinin de en az hafta sonu fiyatları kadar yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Salı, çarşamba ve perşembe günleri en uygun fiyatlara uçak bileti alabileceğiniz günler olarak sıralanabilir.

Eğer aktarmadaki bekleme süresinin uzun olduğu veya kalkış-varış zamanı gece geç saatlere denk gelen uçuş seferlerini tercih ederseniz ulaşıma harcayacağınız parayı yarıya indireceğinizi garanti edebiliriz.

3) Şansınız Varsa Otobüslere veya Trenlere Yönelin

Şansınız Varsa Otobüslere veya Trenlere Yönelin

Konforuna düşkün olanlar bile artık artan uçak fiyatlarıyla beraber tercihini otobüs veya tren seferlerinden yana kullanıyor.

Uçak biletleriyle otobüs ve tren biletlerini karşılaştırınca da uygun fiyata tatil yapmak isteyenlerin fazla bir seçeneği kalmıyor.

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir yere giderken otobüsleri ulaşım probleminizi çözmek için tercih edebilirsiniz.

Hem bu tip yolculuklar size daha fazla deneyim katacak ve daha fazla yer görmenizi sağlayacak. Hem uçak biletlerinde uygulanan vergilerde daha az ödemeye tabi tutulacağınızdan fuzuli harcamalardan da kaçınmış olacaksınız.

Üstelik ücretsiz ikramlar sayesinde yeme içme için para harcamanıza gerek bile kalmayabilir.

Trenleri tercih ederseniz de nostaljik anılarla buluşabilir ve tatilinizin bu özel anını sevdiğiniz bir kitapla taçlandırabilirsiniz. Üstelik otobüse vereceğiniz fiyat kadar ödeme yaptığınızda yataklı kompartımanda bile kalma imkanınız var. Böylelikle konaklama için ekstra bir ödeme yapmadan geceyi yolda geçirerek de tasarruf edebilirsiniz.

4) Interrail Candır

Interrail Tren

Türkiye’nin de içinde bulunduğu Almanya, Belçika, Bulgaristan, İtalya, Karadağ gibi pek çok ülkede geçerli olan interrail ucuza seyahat etmenin en güzel yolu.

Ancak interrail için bilet alırken dikkat etmeniz gereken şeyler olacak. Zira Global Pass, One Country Pass, Interrail Greek Island Pass gibi farklı bilet paketlerinin yanı sıra flexi ve continuous gibi bilet çeşitleri de mevcut.

Tatilinizi planladıktan sonra ilerleyeceğiniz güzergâh dahilinde size uygun olan seçeneklerden birine yönelebilirsiniz.

Özellikle paket biletler ulaşıma harcayacağınız ücrette ciddi oranda bir düşüşe sebep olacak ve inanılmaz kar edeceksiniz.

Ayrıca eğer Avrupa Birliği’ne dahil olan ülkelerden birinde vatandaşlığınız varsa da bu sandığınızdan daha da ekonomik olabilir.

5) Yolcu Programlarına Dahil Olun

Ucuza seyahat etmenin bir diğer yoluysa mil kazanma programlarına dahil olmak. Eğer çok sık seyahat eden biriyseniz gerek hava yolu şirketlerinin gerekse şehirlerarası otobüs firmalarının size sunduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Sunpoints, Miles&Smiles, Bumerang gibi ödül programları size sadece bedava bilet kazandırmakla kalmayacak aynı zamanda dönemsel kampanyalardan da haberdar olmanızı sağlayacak.

Bazı ödül programları lounge hizmeti, araç kiralama, ekstra bagaj hakkı, check-in ve koltuk seçme gibi konularda tasarrufun kapılarını açabiliyor. Dolayısıyla ücretsiz olarak sahip olabileceğiniz üye kartlarıyla kar etmenin peşine düşebilirsiniz.

Biriktirdiğiniz millerle kartınızın statüsünü artırarak VIP hizmet alma şansınızı yükseltebilirsiniz. Böylelikle hem lüks içinde yüzecek hem de kar edeceksiniz.

6) Sakin Sezonları Seçin

Plaj

Otel rezervasyonlarınızı yaptıracağınız dönemin hareketli sezonlara gelmemesine dikkat edin.

Yaz tatili, festival zamanları ve gidilecek yerde gerçekleşen etkinlik günleri otel fiyatlarının da iki katına çıkmasına neden oluyor.

Askerlerin yemin töreni, ulusal maçlar, büyük konserler gibi hesaba katmanız gereken çok şey var. Bu yüzden tercih edeceğiniz otele yüklü bir ödeme yapmak istemiyorsanız eğer konaklamanızı tatilcilerin yoğun olmadığı dönemlere denk getirebilirsiniz.

Bu sayede hem kalabalıktan uzak hem de ucuza tatil yapmış olursunuz. Ayrıca konaklayacağınız otelde daha iyi bir hizmet alacağınızdan da emin olmuş olacaksınız. Dolayısıyla her açıdan kazançlı bir durum bu.

7) Otel Seçiminde Erken Rezervasyon Fırsatlarından Faydalanın

Otel

Erken rezervasyon hem çok avantajlı hem de sayısız seçenek sunuyor. Yurt içinde yapacağınız bir tatilde erken rezervasyon fırsatları sayesinde %50’ye varan indirimlerden yararlanmanız mümkün.

Tatil planlarınız belli olduğu an kendinize en uygun oteli seçerek dilediğiniz oda için çok uygun fiyatlara rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Ayrıca artık otellerin birçoğu erken rezervasyonda konaklama gününe kadar iptal seçeneği de sunuyor.

8) Uygun Fiyatlı Otelleri Seçin

Uygun Fiyatlı Otelleri Seçin

Ekonomik bir tatil için tercih edebileceğiniz yöntemlerden bir diğeri de otel fiyatlarını karşılaştırmak. Karşılaştırma yaptıktan sonra gideceğiniz yerdeki en uygun fiyatlı oteli tercih ederek tatilinizi daha ekonomik bir şekilde yapabilirsiniz.

Ancak seçimlerinizi yaparken otelin sunduğu avantajları da göz önünde bulundurmayı unutmayın. Eğer konforunuzdan ödün verebilecekseniz daha düşük şartlarda hizmet sunan otellere göz atabilirsiniz.

Şehrin merkezinden biraz uzakta bulunan otellerin daha uygun fiyatlar sunduğu da yadsınamaz bir gerçek.

Aynı durum havuzu olmayan veya SPA, hamam, fitness salonu gibi imkanlar sunmayan daha küçük işletmeler için de geçerli.

Otel seçimlerinizi merkeze biraz daha uzak yerlerden yaparak ciddi ölçüde tasarruf elde edebilirsiniz.

Otelin sadece oda kahvaltı hizmetlerinden faydalanacağınız hesaba katılırsa tatil bütçenizin büyük bir kısmını konaklamaya ayırmak pek de doğru bir tercih olmayabilir.

Önceden araştırma yaparak gideceğiniz yerdeki otellerin size sunacaklarını ve ödeyeceğiniz tutarları karşılaştırabilirsiniz.

9) Pansiyon veya Apart Otelleri Tercih Edin

Pansiyon veya Apart Otelleri Tercih Edin

Tatil bütçenizde konaklama için büyük rakamlara yer yoksa beklentilerinizi biraz olsun düşürebilirsiniz.

5 yıldızlı, her şey dahil konaklama konseptine sahip otellerdense tercihlerinizi pansiyon ya da apart otellerden yana kullanabilir, tatilinizi çok daha ucuza yapabilirsiniz.

Pansiyonların sunduğu uygun fiyatlar hem daha uzun süre konaklama hem de ucuza tatil yapma imkanı tanıyor. Bu sayede tatilinizi yarıda kesip evinize dönmek zorunda kalmazsınız.

Eğer çok daha ekonomik bir konaklama seçeneği arıyorsanız, hele ki arkadaş grubunuzla veya ailenizle tatil yapacaksanız apart otelleri seçebilirsiniz.

Seyahat edeceğiniz kişi sayısına göre otellerin apart odalarında konaklayarak büyük ölçüde kar edebilirsiniz.

Tatil boyunca gününüzün büyük bir kısmını şehri dolaşıp, deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarmayı, çeşitli aktivitelere katılmayı ve etkinliklerde doyasıya eğlenmeyi planlıyor, tesise sadece dinlenmek için gelmeyi düşüyorsanız, gideceğiniz yerdeki pansiyon ve apartlarla ilgili sıkı bir araştırma yapmanızda büyük fayda var.

Aynı zamanda yarım ve tam pansiyonların uygun fiyatlı menülerine de göz atabilir, daha cüzi miktarlar ödeyerek de karnınızı doyurabilirsiniz.

Tatil boyunca yapacağınız harcamaları bu şekilde kontrol altında tutarak daha çok yer görme şansını yakalamanız mümkün.

Tatil bütçenizi sarsmamak adına araştırmanızı yaparken ultra lüks tesisler yerine daha uygun fiyatlı ve mütevazı konaklama tesislerini tercih edebilirsiniz.

10) Ev Kiralayın

Ev Kiralayın

Eğer tatile kalabalık bir grupla çıkacaksanız ev kiralayarak tasarruf etmeniz mümkün. Hem daha konforlu olan hem de yeme içme açısından kolaylık sağlayan ev kiralama alternatifinde kişi sayınıza ve tatil sürenize göre bütçeniz için en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Yaz sezonu için evini kiralayan kişilere ulaşabilir ya da gideceğiniz yerdeki eşyalı kiralık ev ilanlarına göz atabilirsiniz.

Standartlarınızı biraz değiştirerek konaklamanızı çok daha uygun fiyatlara gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer Bodrum, Antalya, Kuşadası ve Çeşme gibi Türkiye’nin en turistik destinasyonlarından birinde tatil yapmayı düşünüyorsanız ev kiralama açısından sayısız alternatifinizin olacağına şüpheniz olmasın. Airbnb’yi kontrol etmekte fayda var.

11) Couchsurfing Kullanın

Couchsurfing Kullanın

Evinde sizi ağırlamak için can atan insanlar varken neden otellere çuvalla para ödeyesiniz ki?

2003 yılında ortaya çıkan couchsurfing aslında San Francisco’da kurulan bir site. Bu siteye ücretsiz olarak üye olduğunuzda dünyanın neresine seyahat ederseniz edin, misafirperver bir dost eli uzatan bu sitenin üyelerinden alacağınız yardımla konaklamanızı bedavaya getirebilirsiniz.

Üstelik bu sistem sayesinde sadece kalacak yer değil, aynı zamanda kafa dengi bir dost bulma şansınız da var.

Koltuğunu sizinle paylaşan birilerinin varlığıyla yaşayan bu programda haftalık buluşmalar da düzenleniyor. Bu sayede isterseniz sizin gibi couchsurfing yapan veya yapacak olanlarla fikir alışverişi yapabilirsiniz.

Eğer gideceğiniz yerin kültürünün tozu toprağında yuvarlanmış birinin evinde kalırsanız o kültüre daha yakından bakma fırsatınız olacağını aklınızda bulundurun.

Unutmayın, yaşamadan öğrenemezsiniz! Hem kim bilir, belki siz de bir gün birini evinizde ağırlarsınız?

12) Yakınlarınızın Yazlıklarında Kalabilirsiniz

Konaklama için otele ayıracak bütçeniz yoksa ya da mevcut bütçenizi daha farklı bir yerde değerlendirmek istiyorsanız tatil yapacağınız yeri, yakınlarınızın yazlıkları olan şehirlerden seçebilirsiniz.

Belirli bir tatil beldesine yapacağınız bu ziyaret sayesinde onlarla ilişkinizi pekiştirebilir, gönüllerini hoş edebilirsiniz. Teknolojinin verdiği tembellikten ve vefasızlıktan kurtulmanın da en eğlenceli yolu bu olacaktır. Kar ederken birilerini sevindirmenin ne kadar iyi bir fikir olduğunu söylemeye gerek bile yok!

Yazlığı olanların bazıları deniz, kum, güneş üçlüsüne doymuş olurlar ve bazen tüm sezonu orada geçirmeyebilirler.

Ayrıca çalışmak zorunda olanlar da yazlıklarını kısa bir süre kullanabileceklerinden zaman zaman bu güzel yazlık evlerini boş bırakmak zorunda kalabilirler. Dolayısıyla size seve seve evinin anahtarını verecek birilerini bulmanız zor olmayacaktır.

Ayrıca bu talep sizden de gelebilir. Onlara rahatsızlık vermemek adına yazlığı kullanmayacakları zaman dilimlerinde evlerinde konaklayabilir, sonrasında küçük bir hediyeyle yakınlarınıza teşekkür edebilirsiniz.

Gideceğiniz bölgenin yoğunluğundan arınarak sakinleşmesini fırsata çevirebilir, uzun zamandır hayalini kurduğunuz sessizlikte tatilinizi yapabilirsiniz.

Ancak bu madde herkes için geçerli olmasa da böyle bir avantajı olanların şanslarını denemesinde fayda var.

13) Kamp Yapın

Kamp Yapın

Hiçbir otele ücret ödemeden birkaç ekipmanla birlikte doğayla iç içe hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Çadırda konaklamak, doğanın kucağında eşsiz bir tatil fırsatı da sunuyor aynı zamanda. Her şeyden uzak, hatta bazen de denizin huzur veren dalgalarının sesi eşliğinde konaklama imkanına sahip oluyorsunuz.

Üstelik çadırınızı yoğun olarak kamp atılan bölgelere kurarsanız gün içerisinde komşu çadırlardaki kampçılardan eşyalarınıza göz kulak olmalarını rica ederek doğanın bilinmezliğine keşfe de çıkabilirsiniz.

Eğer rotanız birkaç noktayı içine alıyorsa gün boyu gezdikten sonra hava karardığında uygun bir yere çadır kurup, ertesi gün gezinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Çadır kurmak sürprizlerle dolu bir seçenek sizin için aslında.

Çünkü her bölgenin kendine ait püf noktaları var ve eğer yoğun olan dönemde gitmezseniz sizinle bu püf noktaları paylaşacak biriyle yakınlık kurmanız olası. Hatta kuracağınız bu ilişki sonraki ziyaretlerinizde bile indirim kazanmanıza olanak sağlayabilir.

Zaman zaman çadır için ücret alınan bölgelerde çok az sayıda kampçı olduğunda ücret talep edilmeyebiliyor. Ek olarak kamp malzemeleri hakkında uyarı yapmak gerekiyor.

Kamp atacağınız bölgedeki çadırları kiralamak yerine önceden sıkı bir araştırma yaparak en uygun fiyatı kovalamanız sizin yararınıza olur. Çünkü özellikle sezon açıldığında fahiş fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.

Son yıllarda tatil planlarında ilk tercihlerden biri olarak görülen çadır tatili sayesinde Türkiye’nin eşsiz doğal güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz.

14) Yeme İçmeye Ayıracağınız Bütçeyi Önceden Hesaplayın

Yeme İçmeye Ayıracağınız Bütçeyi Önceden Hesaplayın

Rahat bir tatil için her şeyin önünüze hazır gelmesini isteseniz de düşük bütçeyle tatil yapmak beraberinde bazı fedakarlıklar getirebilir.

Otellerde her şey dahil konaklama seçeneğini tercih ettiğinizde çok büyük meblağların altında kalmanız olası.

Eğer herhangi bir kampanyadan yararlanmıyorsanız bu seçeneği eleyerek büyük bir tasarruf elde etmeniz mümkün. Yalnızca kahvaltı alıp geri kalan öğünleri atıştırmalıklarla tamamlayabilir veya daha hesaplı ürünler sunan işletmelerde yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Bu sayede otel içerisinde yiyemeyeceğiniz sayısız yemeğe boşuna ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

Ayrıca ne yaparsanız yapın, o mini bara dokunmayın! Bubi tuzağından daha tehlikeli bir şey o.

Yola çıkmadan küçük bir erzak çantası yaparak içerisine sevdiğiniz yiyecekleri ve minik sandviçleri koyabilirsiniz.

Birçok otelin odasında su ısıtıcısı, bardak, çay ve kahve gibi seçeneklerin de olduğu göz önüne alınırsa yanınıza aldığınız yiyeceklerle karnınızı çok daha ucuza doyurabilirsiniz. Hatta bardak çorbalar iyi bir çözüm olabilir öğünleriniz için.

15) Şehir Etkinliklerini Takip Edin

Şehir Etkinliklerini Takip Edin

Ücretsiz bir şekilde doyasıya eğlemeyi kim istemez ki? Gideceğiniz şehirde yapılacak olan etkinlikler tam da bunu vadediyor.

Birçok şehirde yaz ayları ve özel günler başta olmak üzere yılın çeşitli zamanlarında farklı aktiviteler oluyor.

İnternet üzerinden seyahat öncesinde küçük çaplı bir araştırma yaparak size uygun etkinlikler çerçevesinde bir program yapabilirsiniz kendinize.

Ücretsiz konserlerden çeşitli ve birbirinden lezzetli ikramlara, o güne özel ücretsiz toplu taşıma hizmetinden ve hatta günübirlik turlara kadar birçok fırsatı değerlendirebilirsiniz.

Bu tip etkinliklerle tatilinizin birkaç gününü geçirdiğinizde fazladan birkaç gün daha tatil yapabilecek duruma gelebilirsiniz. Bu da sağlam bir tasarruf yapacaksınız demek oluyor.

Dolayısıyla ulaşımdan yemeğe kadar birçok ihtiyacınızı bu etkinlikler kapsamında gidermek isterseniz tek yapmanız gereken, gideceğiniz yerin festivallerine ve özel etkinliklerine önceden göz gezdirmek.

16) Az Eşyayla Seyahat Edin

Az Eşyayla Seyahat Edin

Tatile çıkarken yanınıza olabildiğince az eşya alın ki hareket açısından kısıtlanmış olmayın.

Ayrıca otostop çekme durumunda yanınızda koca bir valizle araçların sizin için durmasını beklemek biraz abesle iştigal. Duracak olan araçta yalnızca sizin için yer olabilir ve bu durumda eşyalarınız fazla gelebilir.

Aynı durum hava yolunu tercih edenler için de geçerli. Yanınıza yalnızca sırt çantası alarak hava yollarının ekonomik paket seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Birçok hava yolu firmasının bagaj konusunda farklı ücretlendirmeleri söz konusu olduğundan az eşya ile seyahat ettiğinizde çok daha az ücret ödersiniz.

Özellikle seyahatinizi yurt dışına gerçekleştirecekseniz tek bir sırt çantası size birçok avantaj sağlayabilir. Üstelik bu size zaman da kazandırabilir. E, ne demişler? Vakit, nakittir! Yani fazla eşya demek sizin için hem yük hem de masraf demek.

17) Yurt Dışı Değişim Programlarına Katılın

Yurt Dışı Değişim Programlarına Katılın

Öğrencilere sunulan indirimler ve kolaylıklar herkesçe biliniyor. Dolayısıyla örgün öğrenim görenler ERASMUS, Mevlâna, Farabi gibi pek çok öğrenci değişim programlarından faydalanırken bu şansa sahip olamayanlar üzgün bir ifade takınıp köşesine çekilmek zorunda hissediyor.

Ancak büyüklü küçüklü pek çok şirket ve kurum değişim programlarıyla sayısız insanın ekonomik ve güvenilir bir seyahat yapmasını sağlıyor.

Ortalama aylık geliri 900 dolar ile 1500 dolar arasında değişen işleri yaparak masraflarınızı karşılayabileceğiniz Work & Travel, aynı zamanda dil eğitimi de alarak anlaştığınız firmanın sizi yönlendireceği işlerde çalışıp inanılmaz kar edebileceğiniz Work & Study ve çalışarak tatil yapabileceğiniz Work & Holiday programları ucuza tatil yapma konusunda sizin elinizden tutabilir.

Bunu referans bilerek gideceğiniz bölgeye özel bir kampanya veya program olup olmadığını araştırabilirsiniz.

Hatta bu programlardan para biriktirmiş olarak dönme şansınız da var. Dövizle ülkeye dönmenin size bir sonraki tatilinizde ne kadar büyük bir fayda sağlayacağını bir düşünün.

18) Otostop Çekin

Otostop Çekin

Tatillerde ulaşım için ayrılan ciddi bir bütçe var. Bu uçak bileti için en yüksek rakamlara sahip olurken otobüs ve araç kiralamanın da bundan aşağı kalır bir yanı yok.

Eğer ulaşımınızı ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmek üstüne bir de yeni insanlar tanımak istiyorsanız otostopla seyahat etmeyi deneyin. Kalabalık gruplar için bu seçenek pek uygun değil. Ancak 2 – 3 kişi çıkılacak bir seyahat için otostop oldukça avantajlı bir seçenek sunuyor.

Kesintisiz ve konforlu bir yolculuk olmasa da hayatınızda farklı bir tat bırakacak bu deneyim. Gideceğiniz yere ulaşmak için değiştirdiğiniz her araçta farklı bir hayat hikayesi dinleyebilir, kendinize yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

Sizi arabasına alan insanlara ikram etmek için yanınıza yiyecekler alabilir, onlara teşekkürlerinizi bu şekilde sunabilirsiniz.

Otostopun özgüven artırıcı ve keyifli bir yolculuk şansı vereceğinden şüpheniz olmasın.

19) Pazarlık Yapmayı Unutmayın

Pazarlık Yapmayı Unutmayın

Tatiliniz boyunca pazarlık yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Bir yere gittiğinizde ya da ev kiralarken size sunulan fiyatları duyar duymaz kabul etmeyin. Ne de olsa her satıcının verdiği ilk fiyatta mutlaka bir pazarlık payı vardır.

Yapacağınız her pazarlık, tatil sürenizin biraz daha uzaması ve yeni yerler görmeniz demek. Dolayısıyla bu avantajı değerlendirerek olabildiğince düşük fiyatlara tatil yapma fırsatınız var.

Bu durum her şey için geçerli değil elbette ama biz yine de pazarlık yapılmaya müsait durumları iyi değerlendirmenizi öneriyoruz. Karşınızdaki kişinin ne düşüneceğine takılmadan ve hiç çekinmeden pazarlık yapın. Tatil sonrasında yaptığınız pazarlıklar sayesinde elde ettiğiniz karı görünce hayli şaşıracaksınız.

Özellikle yurt dışı tatil planlayanlar için Asya bölgesindeki satıcıların pazarlık konusunda ordinaryüs profesör olduklarını söyleyebiliriz.

20) Evinizi Kiraya Verin

Evinizi Kiraya Verin

Turistik gezilerin yoğun olarak düzenlendiği bölgedeyse eviniz, şanslısınız. Eğer uzun bir seyahate çıkacaksanız evinizi o süre zarfında birilerine eşyalı olarak kiralayabilirsiniz. Bu sayede seyahate harcayacağınız ücreti telafi etme şansınız olacak.

Ayrıca siz evde yokken evinizin boş kalmayacağını bilmek de sizi iyi hissettirecektir.

Yalnız kiracıyla bir sözleşme yapmayı ve önden bir depozito istemeyi unutmayın. Çünkü bu durumda oluşacak olası bir zararla baş ederken kafanızı duvarlara vurmak isteyebilirsiniz.

21) Ziyaretçi Kartları veya Programları

Ziyaretçi Kartları veya Programları

Eğer tatilinizi kültürel bir gezinti olsun diye yapıyorsanız gideceğiniz ülkenin avantajlarının farkında olun.

Yurt içinde Müze Kart fırsatları olduğu gibi yurt dışında da bu tarz uygulamalar mevcut.

Eğer bu kartlardan edinirseniz tek seferlik ödeyeceğiniz ücretle gezemeyeceğiniz kadar çok yeri görme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Hatta zaman zaman turistler için ücretsiz rehberli turlar düzenlenebiliyor.

Bu tip gelişmeleri takip ederek giriş ücretlerinden ve şehir içi yol masraflarından kısabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız