Ülkelerin Birbirinden Yaratıcı Turizm Sloganları

0
192
Ülkelerin Birbirinden Yaratıcı Turizm Sloganları
Ülkelerin Birbirinden Yaratıcı Turizm Sloganları

Ülkelerin turizm sloganları, ülkelerin öne çıkan özelliklerini veya tatile gelenlere vadettiklerini ön plana çıkarıyor. Böylece çeşitli ülkelere gitmek isteyen turistler bu sloganlara bakarak gidecekleri ülkede onları nelerin beklediğini tahmin edebiliyorlar. Eğer siz de geziye gideceğiniz ülkenin sloganını merak ediyorsanız 20 ülkenin ilginç sloganlarını yazımızda bulabilir ve hangi ülkeyi gezmek istediğinize sloganlardan yola çıkarak karar verebilirsiniz. 

İşte ülkelerin birbirinden yaratıcı turizm sloganları:

1) Yeryüzündeki En Mutlu Yer – Danimarka

Danimarka
Danimarka

Ülkelerin turizm sloganlarını incelemeye Danimarka ile başlıyoruz. İngilizcesi “Happiest place on Earth!” olan “Yeryüzündeki En Mutlu Yer” sloganına sahip olan Danimarka, neredeyse her yıl yapılan araştırmalarda dünyanın en mutlu ülkesi seçildiği için böyle bir slogana sahip olması şaşırtıcı değil. 2023 yılında da Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri arasında 2. sırada yer alan ülkeyi gezmek isterseniz Tivoli Bahçeleri, Rosenborg Kalesi ve Børsen gibi gezebileceğiniz pek çok yer bulunuyor.  

2) Fransa’da Randevu – Fransa

Fransa
Fransa

Işık şehri ya da aşıklar şehri olarak bilinen ve oldukça romantik bir atmosfere sahip olan Fransa’nın sloganı “Rendez vous en France” yani “Fransa’da Randevu”. Etkileyici ve romantik randevular için harika mekan, restoran ve kafelere sahip Fransa’da sevgilinizle, arkadaşınızla ya da kendinizle kiminle randevuya çıkarsanız çıkın bu randevunun çok güzel olacağı bir gerçek. Bunun farkında olan Fransa ise ülkeyi turist olarak gelecekleri romantik bir şehir ve harika bir randevu fikri ile karşılıyor. Siz de Fransa’da harika bir tatil hayali kuruyorsanız ve “Rendez vous en France” sloganı dikkatinizi çektiyse aşıklar şehrini ziyaret etme zamanınız gelmiş olabilir. 

3) Sadece İlham Verir – Almanya

Almanya
Almanya

Sanatla adeta bütünleşmiş ülkeler arasında bulunan Almanya’nın sloganı tabi ki “Sadece İlham Verir” olacaktı. İngilizcesi “Simply inspiring” olan slogan Almanya’nın etkileyici mimarisi ve ülkenin yaratıcılığı göz önüne alındığında Almanya’ya gezmeye gelecek olanlara güzel bir ipucu veriyor. Bu aralar ilham arayışı içindeyseniz sokakları, binaları ve sanat galerileri ile ufkunuzu açacak Almanya’ya gidebilirsiniz.  

4) %100 Saf – Yeni Zelanda

Yeni Zelanda- Hobbiton
Yeni Zelanda- Hobbiton

Yeni Zelanda denilince pek çok kişinin aklına aynı manzara geliyor. Yemyeşil bir doğa. Eğer sizin de aklınızda böyle bir manzara canlandıysa bu gayet normal. Çünkü ülke de kendini “%100 Pure” yani “%100 Saf” olarak tanımlamış. Doğanın içinde olmaktan keyif alan ve doğallığa önem veren ziyaretçilerin aşık olacakları bu ülke ziyaretçilerine Hobbiton (Hobbit Köyü) gibi değişik gezi alanlarının yanı sıra pek çok doğal yürüyüş alanı ve park seçeneği sunuyor. 

5) Hayatın Güneşli Yanı – Maldivler

Maldivler
Maldivler

Harika bir deniz, çok güzel bir doğa ve sıcak bir hava… Maldivler’in sizlere sunduğu her şeyi tek bir kelime de toplayacak olsak biz de “Hayatın Güneşli Yanı” derdik büyük ihtimalle. İngilizcesi “The sunny side of life” olan Maldivler’in turizm sloganı çok doğru seçilmiş.  Masalsı güzelliği ile gören herkesi etkileyen adeta cenneti andıran Maldivler, ziyaretçilerine kum, güneş ve deniz üçlüsünü içeren harika bir tatil imkanı sunuyor. Siz de hayatın güneşli yanı ile ilgileniyorsanız Maldivler’i gezi rotalarınız içine ekleyebilirsiniz.  

6) Muhteşem Anların Yurdu – Birleşik Krallık

Birleşik Krallık
Birleşik Krallık

Birleşik Krallık, turizm sloganını “Home of amazing moments” yani “Muhteşem Anların Yurdu” olarak belirlemiş. Ülkenin her bir yeri ayrı güzel olduğu için Birleşik Krallık’ta muhteşem anlar yaşayabilirsiniz. İngiltere’nin en hareketli yerlerinden en sakin kasabalarına kadar her bir yer oldukça etkileyici. Ayrıca bu ülkede gezebileceğiniz pek çok yer ve yapabileceğiniz pek çok etkinlik bulunuyor. Muhteşem anların yurdunda muhteşem anılar biriktirmek için önceden nereleri gezmek istediğinizi planlayabilir ve katılabileceğiniz etkinlikleri araştırabilirsiniz. 

7) Hepsi Elinizin Altında – Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri
Amerika Birleşik Devletleri

“All within your reach” yani “Hepsi Elinizin Altında” sloganı tabi ki de Amerika’ya ait. Her şeyin oldukça kolay ulaşılabildiği ülkelerin en başında gelen Amerika Birleşik Devletleri, topraklarına gelen turistlerin istedikleri her şeyi kolayca bulabileceklerini bu sözlerle belirtmiş. Eğlence, eğitim, sanat ya da mimari farklı bir ülkeye seyahat sizin için ne anlama gelirse gelsin Amerika’da size hitap edecek konumlar, mekanlar ve etkinlikler bulmanız oldukça olası. Çılgın etkinliklere katıldığını, yeni insanlarla tanıştığınız ve her şeyin mümkün olabileceği bir ülkeye seyahate gitmek istiyorsanız Amerika’yı ziyaret edebilirsiniz. 

8) Her Şeyin Başladığı Yer – Mısır

Mısır
Mısır

Mısır yüzyıllardır en etkileyici ülkeler arasında bulunuyor. Bundan yüzlerce yıl önce Mısır topraklarında ortaya çıkan gelişmeler ve Mısır Piramitleri bu toprakları ziyaret etmek için oldukça yeterli. Mısır’ın turizm sloganı ise “Her Şeyin Başladığı Yer”.  İngilizcesi  “Where it all begins” olan bu slogan Mısır’ın uzun ve köklü tarihini ön plana çıkararak özellikle tarihe meraklı ziyaretçileri etkiliyor. Tarihin izlerini takip etmek istiyorsanız her şeyin başladığı yeri ziyarete gidebilirsiniz.  

9) Tüm Zamanların Klasiği – Yunanistan

Yunanistan
Yunanistan

“All time classic” yani “Tüm Zamanların Klasiği” sloganı Yunanistan için seçilmiş. Yüzyıllardır varlığını bir şekilde sürdüren Yunanistan’ın köklü ve oldukça uzun bir tarihi olduğu bir gerçek. Bunun yanı sıra bütün dünya için en sevilen tatil rotalarından. Masmavi denizi, mavi çatılı beyaz yapıları ve lezzetli yemekleri ile her şeyde klasik sevenlere mükemmel bir tatil seçeneği sunuyor. Hem eğleneceğiniz hem de dinlenebileceğiniz tatil imkanlarının bir arada toplandığı Yunanistan özellikle yaz ayları için harika bir rota seçeneği olabilir. 

10) Hayallerin Hayat Bulduğu Yer – Katar

Katar
Katar

“Where dreams come to life” yani “Hayallerin Hayat Bulduğu Yer” sloganı ile Katar, ülkede hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz pek çok imkanın olduğuna işaret ediyor. Pek çok farklı çöl ve hava etkinliğinin yapıldığı Katar’da eğlence içinde tercih edebileceğiniz çeşitli mekanlar bulunuyor. Farklı deneyimler yaşamak ve sıcak iklimlere doğru bir rota çizmek isterseniz Katar’a bilet alabilir ve hayallerinize doğru yola çıkabilirsiniz. 

11) Sonsuz Keşif – Japonya

Japonya
Japonya

Köklü kültürü, ilgi çekici tarihi ve kendine has güzellikleri ile merak uyandıran bir ülke olan Japonya kendi turizm sloganı olarak İngilizcesi  “Endless discovery” olan “Sonsuz Keşif” kelimesini tercih ediyor. Tokyo’dan daha az bilinen şehirlerine kadar ülkede keşfedebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Bunun yanı sıra Japon kültürüne karşı merakınız varsa bu kadar köklü bir kültürün yaşadığı topraklara doğru bir yolculuk yapabilirsiniz. 

12) Keşfetmeye Devam Et – Kanada

Kanada
Kanada

Kanada Rusya’dan sonra dünyanın 2. büyük ülkesi. Bu kadar büyük bir ülke olmasından dolayı da ülkede ziyaretçilerin keşfedebilecekleri pek çok yer bulunuyor. Kanada da buradan yola çıkmış olsa gerek kendi turizm sloganını “Keep exploring” ya da Türkçe haliyle “Keşfetmeye Devam Et” olarak belirlemiş. Gezdikçe daha da büyüleyici hale gelen Kanada’nın mimarisi ve doğası da oldukça etkileyici. 

13) Gücünü Doğadan Alan – Norveç

Norveç
Norveç

“Powered by nature”, “Gücünü Doğadan Alan” anlamına geliyor. Bu tabir de Norveç için oldukça uygun. Yıllardır doğasını hiç bozmadan koruyan ve sahip çıkan bir ülke olan Norveç’in en çok öne çıkan özelliği kesinlikle doğası. Fakat tabi ki ülke sadece doğal güzelliklerinden ibaret değil. Ülkede bulunan küçük renkli evler ve ülkenin kültürü oldukça etkileyici. Farklı bir kültür tanımak için hatta zamanlamayı ayarlayabilirseniz kuzey ışıklarını görmek için Norveç’e gidebilirsiniz. 

14) İzlanda’dan İlham Aldı – İzlanda

İzlanda
İzlanda

İzlanda’nın turizm sloganı biraz farklı. İngilizcesi “Inspired by Iceland” olan sloganın anlamı “İzlanda’dan İlham Aldı” anlamına geliyor. Fakat “Iceland” kelimesi “ice land” yani “buz toprakları” anlamına gelebileceği için ülkenin sloganı “Buz topraklarından ilham aldı” anlamına da gelebilir. Her iki şekilde de ülkenin soğuk iklimi ile uyumlu bir slogan. Özellikle karlı havaları ve doğayı sevenlerin tercih edebilecekleri İzlanda, sizlere farklı bir seyahat deneyimi fırsatı da verebilir.

15)  Hikayeler Diyarı – Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nin fotoğraflarına baktığınızda dikkatinizi çekecek ilk şey muhteşem bir mimari örnek oluşturan masalsı binaları olabilir. Etkileyici bir mimariye sahip olan Çek Cumhuriyeti bu masalsı mimarisinden yola çıkarak turizm sloganını İngilizcesi “Land of stories” olan “Hikayeler Diyarı” olarak belirlemiş. Siz de bir hikaye kitabının içine girmiş gibi hissetmek, harika mimari örneklere şahitlik etmek ve masalsı fotoğraflar çekmek istiyorsanız Çek Cumhuriyeti bir sonraki seyahat rotanız olabilir. 

16) Keşke Finlandiya’da Olsaydım – Finlandiya

Finlandiya
Finlandiya

Doğası, mimarisi ve tabi ki yüksek yaşam standartları ile Finlandiya her dönem oldukça dikkat çeken ve zaman zaman imrenilen bir ülke. Durum böyle olunca Finlandiya turizm sloganını “Keşke Finlandiya’da Olsaydım” ya da İngilizce haliyle “I wish I was in Finland” olarak belirlemiş. Ülke dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden bir tanesi olmasının yanı sıra doğal ve mimari güzellikleri, gezilecek lokasyonları ile turistlerin de severek ziyaret ettiği ülkelerden. Siz de “Keşke Finlandiya’da olsaydım” diyorsanız ülkeye bir seyahat yapabilir, Santa Claus Köyü, Suomenlinna Adası ve Seurasaari Adası gibi konumları ziyaret edebilirsiniz. 

17) Bir Kez Yeterli Değil – Nepal

Nepal
Nepal

Nepal, ziyaretçilerine “Once is not enough” yani “Bir Kez Yeterli Değil” diyor. Nepal’de gezebileceğiniz pek çok yer var. Bu yerler Katmandu Vadisi, Chitwan National Park, Pashupatinath Tapınağı ve Lumbini gibi oldukça etkileyici yerler. Ama tabi ki de bu ülkede gezebileceğiniz ve keşfedebileceğiniz yerler buralarla sınırlı değil. Bu yüzden daha önce Nepal’e gittiyseniz bile bir kez daha gitmeyi düşünebilirsiniz. Çünkü bildiğiniz gibi Nepal için bir kez yeterli değil. 

18) Doğal Ol – İsviçre

İsviçre
İsviçre

İsviçre de doğallık özelliği üzerinden sloganını belirleyen ülkeler arasında bulunuyor. “Get natural” Türkçe haliyle “Doğal Ol” sloganını benimseyen İsviçre, Alp Dağları’na ev sahipliği yapıyor. Ayrıca dünyanın oksijeni en bol ülkesi olarak topraklarındaki bitki örtüsüne çok önem veriyor. Bunun yanı sıra küçük ve şirin evleri ile de dikkat çekiyor. Tertemiz bir havada doğa ile iç içe keyifli bir tatil hayaliniz için en doğal halinizle İsviçre’ye gidebilirsiniz. 

19) Olmak İstenen Yer – Belçika 

Belçika
Belçika

Çikolatalarının güzelliği göz önünde bulundurulduğunda pek çok kişinin burada olmak isteyeceğine eminiz. “Olmak İstenen Yer” yani “The place to be” sloganı ile yola çıkan Belçika’da seyahat ederken dikkatinizi çekecek tek şey çikolata olmayacak. Çünkü Belçika’nın harika bir mimarisi bulunuyor. Pek çok seyahatseverin kesinlikle görmek istediği ülkeler arasında bulunan Belçika sizin de ziyaret etmek istediğiniz ülkeler arasındaysa burada çok keyifli vakit geçirebileceğinize eminiz. 

20) Misafirimiz Olun – Türkiye

Türkiye
Türkiye

Her yıl pek çok turistin ziyaret ettiği ülkemizin turizm sloganı ise “Be our guest” yani “Misafirimiz Olun”. Türk kültürünün misafirperverliğini ön plana çıkaran bu turizm sloganı, diğer ülkelerden gelen ziyaretçilere sıcakkanlı bir mesaj veriyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız