Uşak Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
277

Uşak, Ege Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi’nin kesişme noktasında yer alır. Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya ve Manisa ile komşudur. 

Ege ve İç Anadolu etkisinde bulunan şehrin zengin bir tarihi geçmişi vardır. Bronz Çağı’ndan bu yana insanların yerleşim yeri olmuştur. Uşak, kültür turizmi başkenti olarak nitelendirilebilir.

Uşak Arkeoloji Müzesi, dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonu, Blaundus Antik Kenti, Atatürk’ün Uşak’ta kaldığı yer, Atatürk ve Etnografya Müzesi, şehrin görülmesi gereken en önemli yapılarıdır. Ayrıca Uşak, kaplıcalarıyla da meşhurdur.

Uşak Havalimanı Ulaşım Rehberi

Uşak’a Nasıl Gidilir?

Uşak’a hava yolu ve kara yolu ile ulaşım sağlamanın yanı sıra, Afyon-İzmir-Uşak demir yolu hattı üzerinden trenle de gidilebilir.

Uşak Havalimanı Nerededir?

Uşak Havalimanı, 1988 yılında açılmış, 2011’de sivil trafiğe kapatılmış ve 2014 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Türkiye’de uyduyla iniş sistemi ilk kez 2012 yılında burada kuruldu.

Türk Hava Yolları ve AnadoluJet şehre sefer düzenleyen hava yolu şirketleridir. Pek çok şehirden direkt ve aktarmalı uçuş düzenlenmektedir.

Havalimanı içerisinde yeme-içme servisi veren kafeler, emanet eşya ofisleri ve ATM’ler gibi hizmet veren alanlar bulunmaktadır.

Uşak Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Uşak Havalimanı, şehir merkezinden yalnızca 4 km uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine taksi, toplu taşıma araçları ve havalimanı servisleriyle ulaşım sağlanabilir. Ayrıca, havalimanı içinde araç kiralama imkânı da bulunmaktadır. 

Uşak’a uçakla seyahat etmek için obilet üzerinden kolayca biletinizi temin edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız