Adana Gezilecek Yerler: Keşfetmeniz Gereken En Güzel Noktalar

0
18408
Festi̇valler Şehri̇: Adana Gezi̇lecek Yerler
Festi̇valler Şehri̇: Adana Gezi̇lecek Yerler

Adana’ya ne zaman gidilir?

Adana yaz aylarında oldukça sıcak olsa da her mevsim keyifli ancak her yıl nisan ayında düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı ve ekim ayında düzenlenen Adana Lezzet Festivali zamanları şehir bir başka güzel oluyor.

Adana’da ne yenir?

Pek çok kişi için Adana demek kebap demek olsa da benim için kahvaltının yıldızı sıkma, fellah köfte, vardabit, mumbar, karakuş tatlısı gibi daha pek çok lezzet Adana’da keşfedilmeyi bekliyor. 

Adana’dan ne alınır?

Adana’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan cezeryesinden, el dokuması Karatepe kilimlerinden ve taşımaya üşenmezseniz meşhur şalgam suyundan alabilirsiniz. 


Çukurova’nın kalbi, lezzet tutkunlarının uğrak noktası, keyifli festivallere ev sahipliği yapan, köklü tarihi ile geçmişe ışık tutan bir şehir Adana. Adana denilince akıllara ilk olarak başta kebap olmak üzere damak çatlatan onlarca lezzet geliyor. Çünkü Adana metrekare başına en çok kebapçı düşen şehrimiz desem abartmış olmam. Ancak her ne kadar gastronomi turizminin en gözde şehirlerinden biri olsa da Adana’da gezilecek pek çok tarihi yer ve doğal güzellik var. Diyorum ve lafı daha fazla uzatmadan sizi Adana yazımızla baş başa bırakıyorum.

Adana Gezi Rehberi:

1) Taş Köprü

Adana Taş Köprü
Taş Köprü

Dünyanın araç trafiğine açık en eski köprüsü olan Taş Köprü Romalılar tarafından yapılmış. 310 metre uzunluğunda 14 metre genişliğinde olan köprü Romalılar tarafından önemli ticaret yollarını birbirine bağlamak için inşa edilmiş. Yıllar içinde pek çok kez restore edilmiş olsa da Taş Köprü’nün aslı büyük ölçüde korunmuş. Minik bir de bilgi verecek olursam Adana’nın simgelerinden biri olan Seyhan Nehri üzerindeki Taş Köprü’nün aslında yirmi bir gözü var. Ancak karaya yakın olan kısımlar taşla kapandığı için on üç gözlüymüş gibi görünüyor. Aklınızda bulunsun.

Taş Köprü konumu

2) Ramazanoğlu Konağı

Ramazanoğlu Konağı
Ramazanoğlu Konağı

Beylikler Dönemi’nin mimari özelliklerini en iyi yansıtan yapılardan biri olan konak adından da tahmin edebileceğiniz gibi Ramazanoğulları ailesine ait. Ulu Cami Külliyesi’nde yer alan konak Adanalı Piri Paşa tarafından yaptırılmış. Beş yüz yıldır ayakta olan bu konak Osmanlı Dönemi’nde Kanuni Sultan Süleyman ve IV. Murad’ı ağırlamış. Günümüzde Çukurova Üniversitesi Kültür Merkezi olarak hizmet veren Ramazanoğulları Konağı’nı Adana’da görülecek yerler listenize alın derim.

Ramazanoğlu Konağı’nın haftanın yedi günü ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Ramazanoğlu Konağı konumu

3) Büyük Saat Kulesi

Adana Büyük Saat Kulesi, Seyhan, Adana
Büyük Saat Kulesi

Yapımına 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından başlanan Büyük Saat Kulesi’nin inşası 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlanmış. Kesme taşlardan yapılan ve kare prizma şeklinde olan kulenin uzunluğu otuz iki metre. Temel derinliğinin ise otuz beş metre olduğu söylenen Büyük Saat Kulesi o kadar sağlam ki 1998 yılında yaşanan büyük Adana depreminden sonra bile ayakta kalmayı başarmış. Büyük Saat Kulesi’ne giderseniz yakınındaki kebapçılardan birinde en güzelinden bir kebap yemeyi, yöresel ürünler satan dükkanları gezip eve götürmedik bir şeyler almayı da ihmal etmeyin. 

Büyük Saat Kulesi konumu

4) Tarihi Kazancılar Çarşısı

Tarihi Kazancılar Çarşısı
Tarihi Kazancılar Çarşısı

Bir zamanlar bölgede yüzlerce kazan, bakır ve kalay ustasının dükkanı varmış. Bu sebeple bölge Tarihi Kazancılar Çarşısı olarak biliniyor. Adana’nın merkezi sayılabilecek bir konumda yer alan Tarihi Kazancılar Çarşısı Adana’nın en hareketli, en canlı noktalarından biri. Eskisi kadar çok kazan ustası bulmak pek mümkün olmasa da Tarihi Kazancılar Çarşısı’nda pek çok hanın yanı sıra el yapımı ürünler satan dükkanlara sizi bekliyor. 

Tarihi Kazancılar Çarşısı konumu

Sıla’nın Notu: Bir Adana geleneğidir güne ciğerle başlamak. Eğer Adana’ya giderseniz bir sabah kahvaltı için Tarihi Kazancılar Çarşısı’na gidip en güzelinden bir ciğer yemeden dönmeyin derim.

5) Adana Etnografya Müzesi

Adana Etnografya Müzesi
Adana Etnografya Müzesi

Adana’nın simgesi sayılabilecek etnografik eserlerin, kitabelerin, mezar taşlarının sergilendiği müze tarih meraklılarının Adana’da es geçmemesi gereken müzelerden biri. Kufi, sülüs, nezih hat yazıtlarının bulunduğu mezar taşlarının yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu’na ait 17. Yüzyıldan kalma sikke başlıklı mecidiye tipi taşlar da sergileniyor. 

Adana Etnografya Müzesi konumu

Adana Etnografya Müzesi giriş ücreti
  • Müzekart ile ücretsiz olarak gezebilirsiniz. 
Adana Etnografya Müzesi ziyaret saatleri
  • Adana Etnografya Müzesi’ni pazartesi günleri hariç her gün 09:00-17:00 saatleri arasında açık. 

6) Bebekli Kilise

Bebekli Kilise
Bebekli Kilise

İtalyan Katolik Kilisesi olan Bebekli Kilise 1880’lü yıllarda St. Paul adına yaptırılmış. Kilisenin tepesinde tunçtan yapılmış iki buçuk metre uzunluğunda bir Meryem Ana heykeli yer alıyor. Bu heykel halk arasında bebeğe benzetildiği için Bebekli Kilise olarak anılan kilise Adana şehir merkezinde yer alıyor. 

Bebekli Kilise’yi pazar günleri hariç 09:00-12:00, 14:00-17:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz. 

Bebekli Kilise

7) Atatürk Parkı

 Atatürk Parkı
Atatürk Parkı

Atatürk ve Ziya Paşa caddelerinin arasında yer alan park cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş bir şehir parkı. Şehrin ortasında bir vaha gibi ışıldayan Atatürk Parkı yemyeşil ağaçları ve özenli peyzajı ile ziyaretçilerine görsel bir şölen yaşatıyor. Çocukların keyifle oynayabileceği, çimenlerde arkadaşlarınızla ve ailenizle keyif yapabileceğiniz Atatürk Parkı Adana’da nefes almak, oksijene doymak için gidilebilecek en keyifli yerlerden biri.

Atatürk Parkı konumu

8) Adana Merkez Parkı

Adana Merkez Parkı
Adana Merkez Parkı

Seyhan Nehri’nin her iki yakasına kurulmuş olan kocaman bir yeşil alan ve rekreasyon alanı Adana Merkez Parkı. 2004 yılında açılan parkta onlarca farklı ağaç ve bitki çeşidi var. İçinde on iki havuzun, çocuk oyun alanının, paten pistinin, koşu ve bisiklet parkurunun ve bir anfitiyatronun yer aldığı Adana Merkez Parkı sadece Adanalılar için değil şehri ziyarete gelenler için de oldukça keyifli. Adana Merkez Parkı’nda zaman zaman farklı etkinlikler de düzenleniyor. Gitmeden önce etkinlik takvimine bir göz atın derim. 

Adana Merkez Parkı konumu

Sıla’nın Notu: Adana Merkez Parkı’na giderseniz gondolla nehir turu yapmayı da ihmal etmeyin.

9) Sabancı Merkez Cami

Sabancı Merkez Camii, Adana
Sabancı Merkez Cami

Yüksek minareleri sayesinde Adana’nın pek çok yerinden görülebilen Sabancı Merkez Cami’nin inşaatı 1998 yılında tamamlanmış. Klasik Osmanlı Mimarisi’nden izler taşıyan Sabancı Merkez Cami’sinin altı minaresi var. İslam inancındaki pek çok detay caminin yapımında kullanılmış. Bu detaylardan bazıları: Dört minaresinin 99 metrelik yüksekliği Allah’ın 99 ismini, 6 minareli olması İslam’ın altı şartını, minarelerdeki 16 şerefe 16 Türk Devleti’ni, ana kubbedeki beş yarım kubbe İslam’ın beş şartını sembolize ediyor. 

Sabancı Merkez Cami konumu

Sıla’nın Notu: Fotoğraf merakınız varsa Seyhan Nehri’nin karşı kıyısında yer alan Yüreğir tarafından gün batımı zamanı Sabancı Merkez Cami’nin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

10) Ulu Camii (Ramazanoğulları Cami)

Ulu Camii (Ramazanoğulları Cami)
Ulu Camii (Ramazanoğulları Cami)

Eski şehir olarak bilinen bölgede yer alıyor Ulu Cami. Caminin inşasına 1509 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından başlanmış. Halil Bey ölünce yapımı bir süre duraklamış olsa da caminin inşası Halil Bey’in oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından 1541 yılında tamamlanmış. Caminin türbe kısmında Ramazanoğlu Halil Bey, Piri Mehmet Paşa ve iki oğlunun yattığı biliniyor. 16. Yüzyıl çinileri ile meşhur olan Ulu Cami, Memlük ve Selçuklu mimarilerinden de izler taşıyor. 1998-2004 yılları arasında restore edilen Ulu Cami’nin doğu ve batı yönünde iki kapısı bulunuyor. Uzun yıllar Adana’nın en büyük camisi olan Ulu Cami bu ünvanını 1998 yılında açılan Sabancı Merkez Cami’sine kaptırmış. 

Ulu Camii (Ramazanoğulları Cami) konumu

11) Adana Arkeoloji Müzesi

Adana Arkeoloji Müzesi
Adana Arkeoloji Müzesi

Ülkemizin en eski on müzesinden biri olan Adana Arkeoloji Müzesi 1924 yılında kurulmuş. Eserlerini uzun yıllar farklı binalarda sergileyen müze 2018 yılında Milli Mensucat Fabrikası’nın metruk binasının düzenlenmesi ile buraya taşındı. Neolitik Dönemden Hititlere, Bizans ve Selçuklu’dan Osmanlı’ya uzanan geniş bir eser seçkisi olan Adana Arkeoloji Müzesi’nde geçmişin izlerine yakından tanıklık edebilirsiniz. O yüzden müze gezmeyi seviyorsanız Adana Arkeoloji Müzesi’ne uzunca bir zaman ayırın derim. 

Adana Arkeoloji Müzesi konumu

Adana Arkeoloji Müzesi giriş ücreti
  • Adana Arkeoloji Müzesi’ni MüzeKart ile ücretsiz olarak gezebilirsiniz.  
Adana Arkeoloji Müzesi ziyaret saatleri
  • Adana Arkeoloji Müzesi’ni pazartesi günleri hariç saat 08:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

12) Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi

Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi
Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi

Adana’ya yaptığı ziyaretler sırasında Mustafa Kemal Atatürk iki kez günümüzde Atatürk Bilim ve Kültür Merkezi olarak hizmet veren Suphi Paşa Konağı’nda ağırlanmış. 1981 yılında Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yılı onuruna dönemin Adana Kolordu Komutanı Bedrettin Demirel öncülüğünde halkın da desteği ile Suphi Paşa Konağı kamulaştırılmış ve müze olarak ziyarete açılmış. Girişinde havuzlu bir bahçe ve bir de kafe bulunan konak, geleneksel Adana evlerinin en güzel örneklerinden biri. 

Müzenin alt katında çoğu bağışlanan kitaplardan oluşan bir kütüphane var. Latin harfleri ile basılmış Osmanlıca eserleri de bulabileceğiniz kütüphanede iki binin üzerine kitap var. İki katlı olan müzede çalışma odası, basın odası, sofa, mücahitler odası, Hatay odası, yatak odası gibi farklı bölümler yer alıyor. 

Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi konumu

Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi giriş ücreti
  • Müze ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi ziyaret saatleri
  • Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi’ni pazartesi hariç her gün 08:30 – 16:30 saatleri arasında gezilebilir.

13) Adana Sinema Müzesi

Adana Sinema Müzesi
Adana Sinema Müzesi

Abidin Dino, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Muzaffer İzgü, Şener Şen, Yılmaz Güney, Müslüm Gürses, Kıvanç Tatlıtuğ gibi pek çok önemli sanatçının memleketi olan Adana’da sinemaya, sanata dair bir müze olmaması düşünülemezdi. Sinema tarihine ve sanata ışık tutan Adana Sinema Müzesi’nde eski filmlere ait afişler, fotoğraflar, kitaplar, biletler, Adanalı sanatçılara ait eserler, kıyafetler başta olmak üzere pek çok nostaljik değer sergileniyor. Sinemaya ve sinema tarihine merakınız varsa nostaljik bir yolculuk için Adana Sinema Müzesi’ni mutlaka gezin derim. 

Adana Sinema Müzesi konumu

Adana Sinema Müzesi giriş ücreti
  • Müze ücretsiz olarak gezilebiliyor.
Adana Sinema Müzesi ziyaret saatleri
  • Haftanın yedi günü açık olan Adana Sinema Müzesi’ni 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

14) Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü

Seyhan Nehri
Seyhan Nehri

Adana’nın tam ortasından geçen Seyhan Nehri şehri ikiye ayırıyor. Şehrin tam merkezi sayılabilecek bir konumda olan Seyhan Baraj Gölü sadece Adanalılar için değil turistler için de oldukça keyifli bir yer. Hem piknik hem de sportif faaliyetler yapabileceğiniz Seyhan Barajı 1956 yılında hizmete açılmış. Şehir merkezinde yer alan ikinci baraj olması sebebiyle halk arasında Yeni Baraj olarak anılan Seyhan Baraj Gölü’nü görmeden Adana’dan dönmemelisiniz. 

Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü konumu

Sıla’nın Notu: Adana’ya giderseniz güne Seyhan Baraj Gölü etrafındaki kahvaltıcılardan birinde sıkma başta olmak üzere pek çok yöresel ürünle hazırlanan güzel bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz.

15) Varda Köprüsü

varda koprusu
Varda Köprüsü

Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli projelerinden biri olan Bağdat Demiryolu’nun bir parçası olan Varda Köprüsü Adana’nın Karaisalı ilçesinde yer alıyor. 1907-1912 yılları arasında Almanlar tarafından inşa edilen köprü 90 metre yüksekliğinde 172 metre uzunluğunda. Mondros Müzakeresi yıllarında Fransızlar tarafından Anadolu’ya sevkiyat yapmak için kullanılsa da böylesi özel bir yapıyı kimse yıkmak istememiş. O yüzden Fransızların sevkiyatını engellemek için Varda Köprüsü yerine güneydeki Yaramış Köprüsü dinamitle patlatılmış. 

2012 yılında çekilen James Bond Sky Call filminin bazı sahnelerine de ev sahipliği yapan Varda Köprüsü Adana’da görülmesi gereken yerlerden biri. 

Varda Köprüsü konumu

16) Kapıkaya Kanyonu

Kapıkaya Kanyonu
Kapıkaya Kanyonu

Adana Merkez’e yetmiş iki kilometre uzaklıkta olan Kapıkaya Kanyonu’nun ortasından Çakıt Çayı akıyor. Doğa yürüşü, yamaç tırmanışı gibi ekstrem sporları seviyorsanız Kapıkaya Kanyonu’nu Adana’da gezilecek yerler listenize mutlaka alın derim. Emin olun pişman olmazsınız.

Kapıkaya Kanyonu konumu

17) Yerköprü Mesire Alanı

Yerköprü Mesire Alanı
Yerköprü Mesire Alanı

Özellikle bahar aylarında muhteşem doğa manzaraları eşliğinde piknik yapabileceğiniz bir yer Yerköprü Mesire Alanı. Siz de şehrin gürültüsüne ve kaosuna kısa bir mola vermek isterseniz kendinize yöresel Adana lezzetlerinden oluşan minik bir piknik sepeti hazırlayıp soluğu Yerköprü Mesire Alanı’nda alın derim.

Yerköprü Mesire Alanı konumu

18) Anavarza Antik Kenti

Anavarza Antik Kenti, Adana
Anavarza Antik Kenti

Romalılardan günümüze kalan tarihi yapılardan biri de Anavarza Antik Kenti. Anavarza Dağı’nın tepesinde yer alan Antik Kent 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınmış. Yapılan kazı çalışmaları nedeniyle şu an Anavarza Antik Kenti’ne giriş şu an için yasak. Ancak açık olduğu zamanlarda ücretsiz olarak gezilebiliyor, aklınızda bulunsun!

Anavarza Antik Kenti konumu

19) Yılan Kalesi

Yılan Kalesi
Yılan Kalesi

Ceyhan Nehri kenarında yer alan Yılan Kalesi Çukurova Ovası’nda bir tepe üzerine inşa edilmiş. Halep Ticaret Yolu ve İpek Yolu arasında bağlantı rotası üzerine yer alan Yılan Kalesi’nin 11. Yüzyılda yapıldığı biliniyor. Adana’da halk arasında pek çok efsane anlatılır. Onlardan biri de Yılan Kalesi hakkında. Efsaneye göre Yılan Kalesi’nde çok sayılda yılan yaşarmış ve bu yılanlar sütle beslenirmiş. Sütsüz kaldıklarında ise Misis’e inerek herkesi sokarak öldüreceklerine inanılırmış. Hatta bu efsaneden yola çıkarak Adana’da halk arasında ‘Misis yılanla, Ceyhan yelle, Adana selle gidecektir’ diye bir söylem var. Bir başka efsaneye göre ise Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde bu kaleden bahseder. Evliya Çelebi’ye göre Yılan Kalesi’nde ensesi tüylü ve boynuzlu yılanlar yaşarmış. Bu yüzdendir ki Yılanlı Kale Şahmeran Efsanesi ile anılıyor. 

Yılan Kalesi konumu

20) Kızıldağ Yaylası

Kızıldağ Yaylası
Kızıldağ Yaylası

Karaisalı İlçesi’nde yer alan Kızıldağ Yaylası’nın Adana’nın en eski yaylalarından biri olduğu biliniyor. Ramazanoğulları Beyliği Dönemi’nde halkın yazın konaklamak için gittiği bir bölge olan Kızıldağ Yaylası’nda her yıl geçmişi altı yüz otuz yıl önceye uzanan Karakucak güreşleri düzenleniyor. Ayrıca Kızıldağ Yaylası’nda Ramazanoğulları Beyliği Dönemi’nde inşa ettirilen Piri Halil Bey Cami yer alıyor. 

Kızıldağ Yaylası konumu

21) Yağ Cami

Yağ Cami
Yağ Cami

Aslında bir kilise olan Yağ Cami Ramazanoğlu Halil Bey’in emriyle 1501 yılında camiye çevrilmiş. Minaresinin inşaası ise 1525 yılında tamamlanmış. Asıl adı Eski Cami olan yapı günümüzde önünde kurulan yağ pazarı sebebiyle Yağ Cami olarak biliniyor. 

Yağ Cami konumu

22) Dinozor Park

Dinozor Park
Dinozor Park

Adana’da çocukla yapılacak en keyifli aktivitelerden biri de Dinozor Park’ı ziyaret etmek. Dinozorların sesini duymak, harekete ve sese duyarlı dev dinozorlar arasında dolaşmak isterseniz istikametiniz Dinozor Park olsun. Söylemeden de geçmek olmaz Dinozor Park’ta iki masal ağacının yanı sıra, çocukların binebileceği Pony ve Midilli atlar, zıpzıp, top ve kum havuzları gibi pek çok eğlence alanı var. 

Dinozor Park konumu

Dinozor Park giriş ücreti
  • Giriş ücreti: 30 TL
Dinozor Park ziyaret saatleri
  • Dinazor Park, haftanın yedi günü 08:00-20:00 saatleri arasında açık.

23) Yumurtalık Plajı

Yumurtalık (Ayaş) Plajı, Adana
Yumurtalık (Ayaş) Plajı, Adana

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tertemiz denizi ile de ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor Adana’nın Yumurtalık İlçesi. Adana’ya yaz aylarında giderseniz deniz ve güneşin tadını çıkarmak da ayrı bir keyif olacaktır. Yumurtalık Bölgesi’nde halk plajının yanı sıra pek çok özel plaj da var. Aklınızda bulunsun!

Yumurtalık Plajı konumu

24) Şar Komana Antik Kenti

Şar Komana Antik Kenti
Şar Komana Antik Kenti

Büyük bir kısmı köy yerleşkesinin altında kalmış olsa da günümüzde Şar Komana Antik Kenti’ne ait kalıntıları görmek mümkün. Şar Antik Kenti’nden günümüze ulaşan en sağlam yapılar Kırık Kilise ve Alakapı. Arkeolojiye ilginiz varsa Şar Komana Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.

Şar Komana Antik Kenti konumu

25) Magarsus Antik Kenti

Magarsus Antik Kenti
Magarsus Antik Kenti

Antik Kilikya döneminin önemli şehirlerinden biri olan Mallos’un dini merkezi olan Magarsus tapınakları ile öne çıkıyor. Antik Çağ’da kurulmuş, etrafı surlarla çevrili Magarsus Antik Kenti’nden günümüze ulaşan yapılar arasında Büyük İskender’in dua ettiğine inanılan Athena Magarsia Tapınağı, tiyatro, sarnıç, antik tiyatro, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma hamamlar yer alıyor. Roma ve Bizans dönemlerinde de önemli bir yerleşim yeri olan Magarsus Antik Kenti Adana şehir merkezine 49 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 

Magarsus Antik Kenti konumu

26) Şakirpaşa Konağı Sanat Müzesi

Şakirpaşa Konağı Sanat Müzesi
Şakirpaşa Konağı Sanat Müzesi

Dönemin valisi Şakir Paşa tarafından yaptırılan konakta yer alan müze aynı isimle anılıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında savaşa dair pek çok önemli karar bu konakta alınmış. Hatta aynı yıllarda Mustafa Kemal Atatürk Şakir Paşa Konağı’nda ağırlanmış. Uzun yıllar atıl bir halde duran Şakir Paşa Konağı 2014 yılında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından restore edilerek ziyarete açıldı. İçinde eski radyoların, gramofonların ve taş plakların sergilendiği müzede mini bir nostalji yolculuğu yapabilirsiniz. 

Cumartesi ve pazar günleri kapalı olan müzeyi hafta içi 07:00-18:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. 

Şakirpaşa Konağı Sanat Müzesi konumu

27) Abidin Dino Sanat Parkı

Abidin Dino Sanat Parkı
Abidin Dino Sanat Parkı

Geçmişte önemli sanatçıların gençlerle sanat sohbetleri yaptığı bu parkta günümüzde Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’in bronz heykelleri yer alıyor. Özellikle çocuklu ailelerin sıkça ziyaret ettiği Abidin Dino Sanat Parkı’nda ister bankta oturup kitabınızı okuyun isterseniz de ağaçların gölgesinde kısa bir yürüş yapın. 

Abidin Dino Sanat Parkı konumu

28) Akyatan Lagünü

Akyatan Lagünü
Akyatan Lagünü

İki kilometre uzunluğundaki bir kanalla denize bağlanan Akyatan Lagünü ülkemizin en büyük alanlı lagünü. Nesli tükenmek üzere olan kuş ve bitki türlerine ev sahipliği yapan Akyatan Lagünü’nün yakınında ise bir kuş cenneti var. 1995 yılında Yaban Hayatı Koruma Sahası ilan edilen Akyatan Lagünü doğa tutkunlarının Adana’da es geçmemesi gereken yerlerden biri. 

Akyatan Lagünü konumu

29) Dumlu Kalesi

Dumlu Kalesi
Dumlu Kalesi

Dumlu (Tumlu) köyünün sınırları içinde yer alan Dumlu Kalesi yetmiş beş metre yükseklikteki bir tepede yer alıyor. 12. yüzyılda yapıldığı düşünülen kale sekiz burçlu. Ovaya bakan doğu cephesinde bir gözetleme kulesi bulunan kalenin içerisinde ise sarnıç kalıntıları yer alıyor. Dumlu Kalesi etrafındaki tepelerde kaya mezarların göründüğünü de söylemeden geçmek olmaz. 

Dumlu Kalesi konumu

30) Sevgi Adası

Sevgi Adası
Sevgi Adası

Seyhan Gölü üzerinde bulunan Sevgi Adası Adana’nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri. Sevgi Adası’na kıyıdan kalkan teknelerle ulaşım sağlanıyor. Ancak şansınız varsa yılda bir kez olan suların çekildiği zamana denk gelirseniz halk arasında su yolu denilen geçitten yürüyerek adaya ulaşabilirsiniz. Genellikle ağustos, eylül ve ekim aylarında gerçekleşen bu ana tanıklık etmek ayrı bir keyif. Benden söylemesi. 

Sevgi Adası konumu

31) Göksu Nehri

Göksu Nehri
Göksu Nehri

Feke ilçesi sınırları içinde yer alan Göksu Nehri kaynağını Tahtalı Dağları’ndan alıyor. Seyhan Nehri’nin en gür kollarından biri olan Göksu Nehri özellikle rafting tutkunlarının favori yerlerinden biri. Rafting yapacak kadar maceracı bir ruhunuz yoksa Göksü Nehri’nde kano ile de gezebilirsiniz. 

Göksu Nehri konumu

33) Ziya Paşa, Gazi ve Atatürk Caddeleri

Adana’nın tarihi sokaklarının dışına çıkmak biraz da şehrin yeni, modern tarafını görmek isterseniz Adana Garı’na kadar olan bölgede yer alan Ziya Paşa, Gazi ve Atatürk caddelerini gezebilirsiniz. Bu caddeler boyunca pek çok mağaza, restoran, cafe ve pub sizi bekliyor. Aklınızda bulunsun!

Önceki İçerikTrabzon Kart Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Sonraki İçerikMuğla Gezi̇lecek Yerler : Yeşi̇l ve Mavi̇ni̇n Buluştuğu Göz Alıcı Rotalar
Sıla Uçan
Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız