Araç Kiralamanın Avantajları

0
198

Otomobil ile yapılan yolculuklar adeta bir özgürlük! Altımızda bir araç olduğu sürece nereye ne zaman gitmek istersek hareket etme şansımız olduğu gibi, dilediğimiz noktalarda durabilir, yine keyfimiz ne zaman isterse yola devam edebiliriz. Yoldaki karar mekanizması tamamen biziz!

Üstelik toplu taşımanın olmadığı bölgelere taksi bulma veya çıkan esktra masrafları düşünmeden stressiz bir şekilde ulaşabiliriz. 

Peki ya hepimiz kendi aracımıza sahip miyiz? Türkiye’de gittikçe yükselen araç fiyatları ve ardından gelen vergileri göz önünde bulundurursak, araç kiralama hizmeti / rent a car sunan firmalar pek çoğumuz için büyük bir kurtarıcı.

Özellikle Covid-19 sebebiyle kişisel alana ve hijyen standartlarına verilen önemin artması, yalnızca özgür ruhluları değil, aracı olmayan hemen herkesi araç kiralama hizmetlerine yönlendirdi. Son birkaç senedir araç kiralamaya olan ilginin gözle görülür bir şekilde arttığı bir gerçek. 

Kısa veya uzun vadeli olarak araç kiralama ücretlendirmeleri aracın modeli, yılı ve özelliklerine göre değişse de kiralık otomobillerin tasarruflu ve bir o kadar da zahmetsiz olduğu bir gerçek.

Biz de bu yazımızda araç kiralamanın avantajları üzerinde durmak istedik. 

Araç Kiralamanın Avantajları

  • Araç kiralama, bireysel yolculuklarınızın yanı sıra birden fazla kişiyle seyahatte oldukça avantajlı. Toplu alınan otobüs veya uçak biletlerini düşünürsek, ulaşıma harcanan ekstra masraflar da dahil olmak üzere kiralanan araç maddi olarak daha avantajlı. Üstelik araç kiralama sizlere daha esnek bir seyahat imkanı da sağlar. 
  • Başka bir ülkeden veya şehirden bölgeye geliyorsanız havalimanına indiğiniz anda kiraladığınız araç sayesinde herhangi bir ulaşım sorunu yaşamadan istediğiniz lokasyona kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksi bulabilecek miyim derdine de son, tanıdık kişilerden rica etmeye de! 
  • Birden fazla yere uğrayarak seyahat etmeyi planlıyorsanız araç kiralamak size hem nakit hem de vakitten kazanç sağlıyor. Toplu taşımalara ödenen paralar ve araçların sefer saatlerini bekleyerek geçirdiğiniz zaman tamamen size kalıyor. Yapmanız gereken dilediğince özgürce keşfetmek!
  • Aracınızın planladığınız yolculuğunuz için yeterli büyüklükte veya yeterli donanımda olmayabilir. Hiç dert değil! Araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir araç seçerek yola çıkabilirsiniz. 
  • Araç kiralamanın avantajlarından bir diğeri de size zamandan tasarruf sağlaması. Toplu taşıma araçlarının bekleme süresi, toplu taşımaya ulaşırken harcadığınız zaman ve enerji, bunların hepsini göz önünde bulundurursak araç kiralama sayesinden bu kayıptan kurtulmuş oluyorsunuz.  
  • Covid-19 sebebiyle hepimizin kişisel alana ve hijyen standartlarına eskisinden daha fazla önem verdiği bir gerçek. Günümüz şartlarında tanımadık başka insanlar ile aynı aracı paylaşmak yerine, kiralanan araç ile daha hijyenik ve güvenilir bir şekilde seyahat edebilirsiniz. 
  • Araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak birçok aracı deneme ve istediğiniz model araba kullanabilme şansı yakalıyorsunuz. Tek bir tip araca bağlı kalmak zorunda değilsiniz, kiralayacağınız aracın modelinde tamamen özgürsünüz! Araç satın alma gibi bir niyetiniz varsa, öncesinde araç kiralama hizmetinden yararlanarak hangi aracın size daha uygun olacağını belirli bir süre kendiniz deneyimleyerek anlayabilirsiniz. 
  • Herhangi bir sebepten yolda kalırım diye endişe etmenize gerek yok; çünkü rent a car firmaları sizin her zaman yanınızdalar. Firmalar acil durumlarda yol yardımı konusunda sizlere destek veriyorlar. Endişelenmeye hiç gerek yok, hiçbir şey keyfinizi kaçırmasın.
  • Kiralık araca ek olarak navigasyon veya bebek koltuğu gibi ihtiyaçlarınız varsa firmalar bunların tedariğini en hızlı şekilde sağlıyorlar.

Uzun Süreli Araç Kiralamanın Avantajları

Kısa süreli araç kiralayabileceğiniz gibi uzun dönem araç kiralama da yapabilirsiniz. Uzun süreli araç kiralama, kısa süreli araç kiralamaya oranla daha ekonomik. Üstelik uzun dönem araç kiralama hizmetinden yararlanmak, araç satın almaktan çok daha avantajlı.

  • Araç satın alırken tek seferde nakit ödeme yapmak gerekiyor. Birçok kişi kendi aracını satın alırken krediye ihtiyaç duyuyor ve geri ödeme yaparken yüksek faizler ödemek zorunda kalıyorlar. Araç kiralama firmaları, uzun dönem araç kiralama imkanı da sunarak bu sorunu ortadan kaldırıyor. Aylık ödeme kolaylığından faydalanarak minimum ödemeler ile bir araca sahip olabiliyorsunuz. 
  • Uzun dönem araç kiralamanın bir diğer en büyük avantajı ise araç satın alma masraflarından ve ardından gelen diğer ödemelerden sizleri kurtarıyor olması. Hizmet plaka tescili, sigorta, vergilendirme, kasko, hasar tamiri gibi masraflar cebinizden çıkan ekstra masraf, harcanan zaman ve emek demek. Uzun dönem araç kiralama yönteminde sizin yapmanız gereken aracın kira bedelini ödemek ve oturduğunuz koltuğun tadını çıkarmak. 
  • Araç kiralama firmaları kasko, sigorta, motorlu taşıtlar vergisi gibi uğraşları hayatınızdan çıkardığı gibi, aracın periyodik bakımı, mevsimlik lastik değişimi, hasar veya kaza anında yol yardımı gibi işlemlerle uğraşma derdini de ortadan kaldırdırıyor. 
  • Bildiğiniz gibi, satın aldığınız aracın yaşadığı herhangi bir hasar aracın değerini düşürüyor. Bu sebeple de aracınızı satmak istediğinizde satın almış olduğunuz fiyattan daha az bir fiyata satış yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. Kiraladığınız araç sizleri büyük maddi zararlardan koruyor. 

Bireysel ihtiyaçlarda araç kiralama avantajlı olduğu gibi, kurumsal firmalar filo kiralama hizmeti sayesinde daha avantajlı oluyorlar.

Genellikle personel sayısı fazla olan firmalar denetim, lojistik, satış ve pazarlama departmanlarında çalışanlara araç sağlıyorlar. Bu araçların satın alımı, kasko ve vergi gibi masrafları da şirket bütçesinden karşılanıyor.

İhtiyaç duyulan birden fazla araç olduğunu düşünürsek, araç kiralama şirket bütçesine finansal olarak büyük bir avantaj sağlıyor. Üstelik kurumsal firmalar araç kira bedelini aylık gider olarak gösterebiliyorlar. 


obilet.com üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ihtiyaçlarınıza uygun aracı kiralayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız