Yıllık Araç Kiralama ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

0
536

Araç kiralama hizmeti alırken saatlik, günlük, haftalık veya aylık kiralama seçenekleri sizin için yeterli değilse uzun dönem araç kiralamayı düşünebilirsiniz.

Rent a car firmalarının sunduğu uzun dönem araç kiralama imkanı artık pek çok kişi ve firma tarafından tercih ediliyor.

Siz de bireysel veya kurumsal olarak araç kiralama firmalarına başvurabilir, bir yıl veya daha uzun süreyle araç kiralayabilirsiniz.

Dilerseniz 1 yıl, 12 ay süreyle dilerseniz daha uzun süre araç kiralayarak, araç satın alma maliyetine katlanmadan uzun süre size uygun bir aracı kullanabilirsiniz. Böylelikle size uygun marka ve modellerde araç kiralarken pek çok avantajdan yararlanabilirsiniz. 

Peki yıllık araç kiralama hakkında bilmeniz gerekenler neler? 

Yıllık Araç Kiralama ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

1) Yıllık Araç Kiralama Nasıl Yapılır? 

Uzun dönem araç kiralama hizmetinden yararlanmak için senelik araç kiralama sözleşmesi yapmanız gerekiyor. Kiralık araç seçiminizi yaptıktan sonra sözleşme ile sabit fiyat üzerinden aracınızı teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yıllık araç kiralama sözleşmesi yaparken araç kiralama şirketlerinin sunduğu yan hizmetler hakkında detaylı bilgi almayı unutmayın.

Uluslararası bir firma ile çalışıyorsanız yurt içinde ve yurt dışında araç kiraladıktan sonra hangi yan hizmetlerden yararlanabileceğinizi detaylı olarak inceleyin. 

Bireysel olarak araç kiralama yapacaksanız, araç kiralama şirketine nüfus cüzdanı (kimlik kartı) ehliyet ve adınıza kayıtlı kredi kartınızı ibraz etmeniz gerekiyor. 

Şirket adına araç kiralama yapacakların ise vergi levhası, imza sirküsü, yetki belgesi, ticari sicil gazetesi ve faaliyet belgesi evraklarınızı ibraz etmeleri isteniyor. Bu evrakların kontrolü sağlandıktan uygun olması durumunda araç kiralama prosedürü tamamlanıyor.  

2) Kasko ve Sigorta 

Yıllık kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli etmenlerden biri kasko ve sigorta koşulları.

Yaşanabilecek herhangi bir kaza durumunda firmalar önlem amacıyla araçları önceden sigortalıyorlar. Kiraladığınız aracın kaskosunun ve trafik sigortasının olup olmadığı konusundan emin olmalı, gerekli evrakların kopyalarını almalısınız.

Aracın vergi, muayene, sigorta ve kasko gibi yasal evraklarının takibini araç kiralama şirketinin yapıp yapmadığına dikkat etmelisiniz. 

Firmalar araç kiralarken genellikle firması kasko ve trafik sigortası ile aynı zamanda bazı yan hizmetler de sunuyorlar. 7/24 yol yardımı, lastik değiştirme, çekici hizmeti gibi acil durumlara özel hizmetler sunulup sunulmadığı konusunda detaylı bilgi istemeyi unutmayın.

Ayrıca aracın rutin bakım ve onarımlarının yapılarak aracın teslim edildiğinden emin olmalısınız. 

Araç kiralama firmasının yaptırdığı kasko ve sigortaların kapsamını detaylı incelemelisiniz. Bu sigortaların kapsamları dışında yaşanabilecek sorunlara karşı ek sigortalar satın alarak aracın güvencesinin kapsamını genişletmek isteyebilirsiniz. 

3) Bütçe Kontrolü 

Yükselen araç fiyatları, sıfır araç bulmanın zorlaşması ve yükselen vergiler, araç almak isteyenleri bir kez daha düşünmeye sevk ediyor. Bu nedenle hem şirketleri için hem de ferdi olarak araç uzun süreli araç kiralama yapanların sayısı giderek artıyor.

Yıllık araç kiralamanın avantajları neler diye düşünüldüğünde akla ilk gelen, bütçe kontrolü oluyor. 

Yıllık araç kiralama yaparak, aracın size yıllık maliyetini net bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Yıllık olarak araç kiralamak, sizi fiyat artışından koruyarak, yıl boyunca aynı fiyat üzerinden hizmet almanızı sağlıyor. 

4) Yıllık Araç Kiralamanın Avantajları 

  • Dilediğiniz marka ve modelde araçları seçerek zevkinize ve ihtiyacınıza uygun aracı uzun süre kullanabilme avantajı
  • Aracın yıllık kiralama maliyetini netleştirerek doğabilecek fiyat artışlarından etkilenmenin önüne geçmek
  • Aracın yakıt tüketimini göz önünde bulundurarak, aracın yakıt maliyetini yıllık olarak hesaplamak
  • MTV, ÖTV, muayene, kasko ve sigorta gibi masraflar ve evrak işleri ile uğraşmadan uzun süre aynı aracı kullanabilme kolaylığı.

obilet.com üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ihtiyaçlarınıza uygun aracı kiralayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız