Bingöl Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
525

Tarihi geçmişi ve kültürel zenginlikleri ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gözde şehirlerinden biri olan Bingöl’de özellikle son zamanlarda şehir içi ulaşım anlamında epey yol katedilmiş durumda.

2018 yılında hizmete başlayan Bingöl Belediyesi araçları ile şehir içi ulaşımın büyük ölçüde rahatladığını söylemek mümkün.

Bunun yanı sıra taksiler de şehir içi ulaşımda sıklıkla tercih ediliyor. Ne de olsa şehir merkezinde bir yerden bir yere gitmek için maksimum harcayacağınız süre 10 dakika olacağından dolayı toplu taşıma ve özel ulaşım araçlarının fiyatları da gayet makul düzeyde.

Bingöl Havalimanı Ulaşım Rehberi

Bingöl Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezinden sadece 10 km uzaklıktaki Bingöl Havalimanı’na vardıktan sonra toplu taşıma veya özel ulaşım araçlarından dilediğinizi seçerek şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Aradaki mesafe kısa olduğu için Bingöl Havalimanı’ndan şehir merkezine direkt olarak ulaştıran toplu taşıma aracı bulunmadığı için özel ulaşım araçlarını kullanmanız gerekiyor.

Taksi, araç kiralama veya transfer hizmetlerinden yararlanarak maksimum 15 – 20 dakikada Bingöl Havalimanı’ndan şehir merkezine varmanız muhtemel.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Belediye otobüsü, dolmuş gibi toplu taşıma araçlarının havalimanından şehir merkezine direkt ulaşımlarda hizmet vermemesi, şehri ziyaret edenleri genellikle taksilere yönlendiriyor.

7 gün 24 saat ulaşım hizmeti veren havalimanı taksileri Bingöl Havalimanı terminali çıkışında sizleri bekliyor olacak.

30 ila 40 TL arasında değişen bir ücret karşılığında havalimanı taksileri Bingöl şehir merkezine aktarmasız, konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşım hizmeti veriyor.

Bingöl Havalimanı’ndan şehir merkezine taksiyle ulaşım yaklaşık 10 – 12 dakika sürüyor.

Havalimanı taksileri yerine şehir merkezinden bir taksi çağırmak için şu firmalardan birini arayabilirsiniz:

  • Çiçek Taksi (0426 213 55 94)
  • Bingöl Taksi (0426 213 12 44)
  • Saray Taksi (0426 213 50 60)
Araç Kiralama

Bingöl’de birkaç günden fazla konaklayacak veya çevre illeri ziyaret edecekseniz eğer araç kiralama hizmetleri tam size göre!

Hem şehir merkezinde hem de Bingöl Havalimanı’nda ofisi bulunan araç kiralama firmalarına göz atabilir ve aralarında fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Seçim yaptıktan sonra rezervasyonunuzu yaptırmanız mümkün. Ayrıca erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmak zamandan ve bütçeden ciddi ölçüde kar sağlamanıza yardımcı olur. Şöyle ki erken rezervasyon sayesinde Bingöl Havalimanı’na varır varmaz aracınızı dakikalar içerisinde teslim alabilirsiniz.

Bingöl’ün en popüler yerel ve global araç kiralama firmalarından bazıları ise şu şekilde:

  • Ürekoğlu Rent A Car (0426 213 57 00)
  • EMA Rent A Car (0532 344 04 93)
  • Formula 12 Rent A Car (0426 214 12 15)
Transfer Hizmetleri

Bingöl Havalimanı’ndan şehir merkezine en kısa sürede ve en konforlu şekilde ulaşmanın bir diğer yolu da transfer hizmetlerinden faydalanmak.

Şoförlü transfer hizmetleri kimi zaman araç kiralama veya transfer firmaları kimi zamanda oteller ve seyahat acenteleri, tur şirketleri tarafından veriliyor.

Dolayısıyla Bingöl’de konaklayacağınız otele veya hizmet aldığınız seyahat acentesine danışarak Bingöl Havalimanı’na uçağınızın varış saatinde bir transfer aracı talep edebilirsiniz, tercih tamamen sizin.

Şehir merkezinden Bingöl Havalimanı’na nasıl gidilir?

Şehir merkezinden sadece 10 km uzaklıkta bulunan Bingöl Havalimanı’na yapacağınız ulaşımda tercih edilebilecek herhangi bir toplu taşıma alternatifi bulunmuyor. Dolayısı ile özel ulaşım araçlarından birini seçmeniz gerekiyor.

Şehir merkezi ile Bingöl Havalimanı arasında sadece 15 dakikalık mesafe olduğu için belediye otobüsü, minibüs ve dolmuşlar aktarmasız hizmet vermiyor. Taksi, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, maksimum 20 dakika içerisinde Bingöl Havalimanı’na varmanız yüksek ihtimal.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir içi ulaşımda sıklıkla tercih edilen taksiler hem uygun fiyatlı hem de konforunuzdan ödün vermeden dilediğiniz yere ulaşım imkanı tanıyor.

Şehir merkezinden bineceğiniz taksi ile ortalama 10 – 12 dakika içerisinde Bingöl Havalimanı’na varmanız muhtemel. Ortalama 25 – 35 TL arasında değişen bir ücret ödeyerek kısa sürede ve konforlu bir şekilde Bingöl Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Şehrin en merkezi noktalarında karşınıza çıkacak olan taksi duraklarından birine gidebileceğiniz gibi bulunduğunuz noktaya taksi de çağırabilirsiniz.

  • Çiçek Taksi (0426 213 55 94)
  • Bingöl Taksi (0426 213 12 44)
  • Saray Taksi (0426 213 50 60)
Araç Kiralama

Bingöl’de birkaç günden fazla konaklayacaksanız eğer toplu taşıma araçları ile uğraşmak istemeyebilirsiniz.

Araç kiralama hizmetleri ile bütçenizden kar edebileceğiniz gibi zamanınızı da boşa harcama gibi bir durumla karşılaşmazsınız.

Bingöl’ün çevre illerini ziyaret etme gibi bir planı olanlar için de oldukça ideal olan araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak ulaşım sürenizi minimuma, konforunuzu da en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Şehir merkezinden Bingöl Havalimanı’na kiraladığınız araçla en kısa sürede ulaşmak için Diyarbakır Bingöl yolu / D950 yolunu kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Şehir merkezinden kiraladığınız araçla 10 – 15 dakika içerisinde Bingöl Havalimanı’na ulaşmanız muhtemel.

  • Ürekoğlu Rent A Car
  • EMA Rent A Car
  • Formula 12 Rent A Car
  • Gross Oto Kiralama (0506 632 02 17)
  • Avis (0544 722 49 10)
  • Berat Oto Kiralama (0545 585 10 55)
Transfer Hizmetleri

Konakladığınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesi / tur şirketinin varsa eğer transfer hizmetlerinden faydalanmayı düşünebilirsiniz.

Şehir merkezinde dilediğiniz noktaya gelmesini talep edebilir ve 10 – 12 dakika içerisinde transfer aracınızla Bingöl Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Araç kiralama ve taksi gibi ulaşım yöntemlerine göre çok daha uygun ve konforlu olan transfer hizmetleri araç kiralama ve transfer firmaları tarafından da verilebilir.

Kalabalık grup halinde iseniz yine transfer hizmetleri sizin için en uygun ulaşım yöntemi olacaktır.

Bingöl Havalimanı Hakkında

DHMİ tarafından işletilen ve şehir merkezi ile arasındaki mesafe yaklaşık 10 km olan Bingöl Havalimanı’na İstanbul ve Ankara’daki havalimanlarından aktarmasız bir şekilde ulaşmanız mümkün.

Bunun yanı sıra dış hatlar terminali olmayan Bingöl Havalimanı’ndan büyükşehirlere aktarma yaparak yurt dışı seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Hava Yolları ve AnadoluJet firmalarının düzenli ve karşılıklı olarak uçuş seferleri düzenlediği Bingöl Havalimanı içerisindeki ATM’ler, VIP salonları, dinlenme alanları, kafe, restoran, market vb. imkanlardan ihtiyaçlarınız doğrultusunda faydalanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız