Çanakkale Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
826

Marmara Bölgesi’nin incisi unvanına sahip Çanakkale, zengin ve köklü geçmişi, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri, güzellikleri ile öne çıkan bir şehir olmakla birlikte her sene binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağında oluyor.

Her geçen gün gelişen şehir içi ulaşım sisteminin temelini “Kent Kart” oluşturuyor. Çanakkale’de olduğunuz süre boyunca toplu taşıma araçlarını kullanmak istiyorsanız, öncelikle Kent Kart edinmelisiniz.

Ayrıca her 20 dakika ve 10 dakikada değişen indirimli ücret tarifelerinden de faydalanma imkanınız var.

Kent merkezinde sıklıkla minibüs ve belediye otobüslerine rastlamanız olası. Bunların yanı sıra özel ulaşım araçların da tercih edildiği Çanakkale’de taksi, araç kiralama ve transfer hizmetleri de oldukça yaygın durumda.

Çanakkale Belediyesi toplu taşıma araçları ve özel ulaşım araçları ile havalimanı – şehir merkezi arası ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Çanakkale Havalimanı Ulaşım Rehberi

Çanakkale Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezinden sadece 17 km uzaklıkta yer alan Çanakkale Havalimanı’na vardıktan sonra dilerseniz toplu taşıma araçlarına binebileceğiniz gibi özel ulaşım araçlarını da tercih edebilirsiniz.

Birden çok ulaşım yönteminin olduğu Çanakkale Havalimanı – şehir merkezi arası yolculuklarda tercih edilen ulaşım aracı ve trafik yoğunluğuna bağlı olarak ulaşım süresi 15 ile 40 dakika arası değişebilir.

Çanakkale Belediyesi’nin bünyesi altında hizmet veren otobüsler veya taksiler tercih edilebileceği gibi taksi, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden de faydalanılabilir.

Toplu Ulaşım Araçları

Belediye Otobüsleri

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla kullanılan belediye otobüsleri ile Çanakkale Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım gayet kolaylaşıyor.

Çanakkale Havalimanı dış hatlar veya iç hatlar terminallerine vardıktan sonra hemen terminal dışında sizi belediye otobüslerinin durakları karşılıyor olacak. Çanakkale şehir merkezi veya şehrin bir başka noktasına bu otobüsler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Havalimanı ile Çanakkale şehir merkezi arası ulaşım ortalama 30 dakika sürüyor.

Çanakkale Belediyesi’ne ulaşmak için 0286 217 58 90 veya 444 17 17 numaralı hattı arayabilir veya web sitesi üzerinden belediye otobüslerinin güncel bilet tarifeleri, güzergahları ve sefer saatlerine göz atabilirsiniz.

Kent Kart ya da Serbest Kart sahibi değilseniz, Çanakkale Belediyesi otobüslerinde nakit ödeme de yapabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Zamandan tasarruf etmek ve ulaşımınızın konforunu üst düzeye çıkarmak istiyorsanız eğer özel ulaşım araçları arasında en popüleri olan taksileri tercih edebilirsiniz.

Çanakkale Havalimanı’nın terminal dışında bulunan taksi duraklarından havalimanı taksisine binerek maksimum 20 – 25 dakika içerisinde şehir merkezine gidebilirsiniz.

0286 212 33 66 numaralı hattı arayarak Çanakkale Havalimanı Taksi Durağı’na ulaşabilir ve uçuş saatinizi belirterek araç ayırtabilirsiniz.

7/24 havalimanı – şehir merkezi arası ulaşım hizmeti veren havalimanı taksileri, şüphesiz toplu taşıma araçlarına göre daha hızlı ve de konforlu.

Taksi ücreti fazla gelirse eğer sizinle birlikte aynı uçuşta olan ve şehir merkezine ulaşmak isteyenler ile anlaşarak paylaşımlı taksilere de binebilirsiniz.

Havalimanı taksilerini kullanarak, uçuşunuz sonrasında hiç beklemeden araca binerek hızlıca Çanakkale şehir merkezine gidebilirsiniz.

Araç Kiralama

Çanakkale Havalimanı ndan araç kiralamak hem bütçeden hem de zamandan kar sağlamanıza yardımcı olur.

Özellikle Çanakkale’de birkaç günden fazla konaklamak ya da çevre illeri ziyaret etmek isteyenler için en ideal seçenek olan araç kiralama hizmetleri için birden çok seçeneğinizin olduğunu hatırlatalım.

Çanakkale uçuşunuzdan günler öncesinde aracınızı ayırtarak erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

Araç teslim alma ve araç teslim etme noktalarını Çanakkale Havalimanı olarak seçerseniz uçuşunuzdan önce veya sonra hiç beklemeden işlemlerinizi tamamlamanız muhtemel.

Ön rezervasyon yaptırdıktan ve uçuşunuzun ardından havalimanından aracınızı teslim alarak Çanakkale şehir merkezine özel aracınızla yol alabilirsiniz.

Transfer

Çanakkale Havalimanı’ndan şehir merkezine en kısa sürede ve konforlu bir şekilde ulaştıran bir diğer yöntem ise transfer hizmetleri.

Konaklayacağınız otel ya da hizmet aldığınız tur firması / seyahat acentesinin varsa eğer havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Havalimanı transfer hizmetleri kapsamında önceden uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde firmaya iletebilir ve uçuşunuz sonrasında hiç vakit kaybetmeden aracınıza binebilirsiniz.

Genellikle şoförlü olarak sunulan bu hizmette varış noktasını da yine kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

Şehir merkezinden Çanakkale Havalimanı’na nasıl gidilir?

Çanakkale Havalimanı şehir merkezinin sadece 17 km uzaklığında yer alıyor.

Şehir merkezinden Çanakkale Havalimanı’na uçak gün ve saatlerine göre sefer vakitleri düzenlenen toplu taşıma araçlarını kullanabileceğiniz gibi araç kiralama, transfer ve taksi hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Şehir merkezinden 17 km uzaklıktaki Çanakkale Havalimanı’na ulaşmak için hangi yöntemi tercih ederseniz edin, ulaşım süresi maksimum 30 – 35 dakika olacaktır.

Toplu Ulaşım Araçları

Belediye Otobüsleri

Şehir merkezinden Çanakkale Havalimanı’na en uygun fiyatlı ulaşmanın tek yolu Çanakkale Belediyesi bünyesi altında hizmet veren belediye otobüsleridir.

Genellikle Çanakkale Havalimanı kalkışlı uçuş saatlerine göre belediye otobüsleri şehir merkezinden seferler düzenliyor.

Belediye otobüslerini daha uygun fiyatlara kullanmak için tek yapmanız gereken, Kent Kart veya Serbest Kart sahibi olmak.

Şehrin en merkezi noktalarında durakları olan ve direkt havalimanına ulaştıran otobüs hatları, sefer saatleri ve bilet tarifelerinin en güncel hallerini belediyenin resmi web sitesinden bulmanız mümkün.

0286 217 58 90 ile Çanakkale Belediyesi Araç Takip Merkezi; 444 17 17 numaralı hattan da Çanakkale Belediyesi’ne ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir merkezinden olabilecek en kısa sürede ve konforlu bir şekilde Çanakkale Havalimanı’na ulaşmak için taksileri tercih edebilirsiniz.

7 gün 24 saat boyunca ulaşım hizmeti veren taksiler şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih ediliyor.

15 – 20 dakika içerisinde şehir merkezinden Çanakkale Havalimanı’na taksiyle ulaşmanız mümkün.

Şehrin en merkezi bölgelerinde bulunan taksi duraklarından birine gidebileceğiniz gibi bulunduğunuz yere taksi de çağırabilirsiniz.

Araç Kiralama

Şehirde bir iki günden fazla konaklayacaklar ya da çevre illere de seyahat edecek olanlar için en ideal seçenek araç kiralama hizmetleri şüphesiz.

Dilerseniz havalimanına vardıktan sonra terminalden ya da şehir içinde ofisi bulunan araç kiralama ofislerinden aracınızı teslim alabilirsiniz.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek şey, araç teslim etme noktasını Çanakkale Havalimanı olarak belirlemek.

Böylelikle uçuşunuzun hemen öncesinde hızlıca aracınızı teslim edebilir ve ardından uçuşunuza gidebilirsiniz.

Transfer

Konakladığınız otelin varsa böyle bir hizmeti, araç kiralama ve taksilere göre daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Ayrıca Çanakkale’de hizmet veren araba kiralama şirketleri, transfer firmaları, seyahat acenteleri ve tur şirketlerinin de havalimanı transfer hizmetleri olabilir.

Çanakkale Havalimanı Hakkında

1995 yılında sivil ve de askeri havacılık sektörüne adım atan ve o günden bu yana taşımacılık hizmeti veren Çanakkale Havalimanı tam tamına bin 200 metrekarelik bir alanı kaplayan terminal binasına ev sahipliği yapıyor.

AnadoluJet, Onur Air ya da Türk Hava Yolları’nın Çanakkale varışlı ve kalkışlı uçuş seferlerini değerlendirebilirsiniz.

İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerden aktarmasız bir şekilde Çanakkale Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

2008 yılında yeni terminal ve apron inşası başlatılmış ve 2011 yılında da genişletilmiş olarak hizmete tekrar açılmıştır.

Şehir merkezi arasındaki mesafe yalnızca 17 km olan Çanakkale Havalimanı’ndan hem yurt içi hem de yurt dışı uçuş seferleri düzenleniyor.

Yolcu trafiği bakımından Marmara Bölgesi’ndeki en yoğun havalimanlarından biri olan Çanakkale Havalimanı bilhassa son 10 yılda taşımacılık hizmeti verdiği yolcu sayısını katbekat artırmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız