Denizli Çardak Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
4303

Şehir içi ulaşım ağı günden güne gelişen ve genişleyen Denizli’de en sık kullanılan ulaşım yöntemleri arasında taksi, araç kiralama, minibüs ve otobüsler ilk sırada geliyor.

Metro ve tramvay hattı olmayan Denizli’de şehir merkezi – havalimanı arası ulaşımlarda ise yine toplu taşıma ve özel ulaşım araçları tercih ediliyor.

Şehirde konakladığınız süre boyunca toplu taşıma araçlarını daha çok kullanacaksanız eğer DenizliKart edinmenizde fayda var. Böylelikle indirimlerden de yararlanabilirsiniz.

Nakit ödeme yapacaksanız da şehrin hemen hemen her noktasına ulaştıran minibüsleri kullanmanızı öneriyoruz.

Denizli Çardak Havalimanı Ulaşım Rehberi

Denizli Çardak Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezine 63 km, Çardak ilçe merkezine ise 5 km mesafede yer alan Denizli Çardak Havalimanı’na vardıktan sonra belediye otobüsleri ve yolcu servislerini kullanabileceğiniz gibi araç kiralama, transfer ve taksi gibi özel ulaşım hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken Denizli uçuşunuz öncesinde hangi ulaşım aracını kullanacağınıza karar vermek.

Havalimanından Çardak ilçesine gidecekseniz 10 dakika, Denizli il merkezine gidecekseniz de maksimum 1 – 1,5 saat içerisinde yolculuğunuzu tamamlamanız mümkün.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüsler

Denizli şehir içi ulaşımın temelini oluşturan belediye otobüslerini kullanabilmek adına DenizliKart satın alarak içine yükleme yapmalısınız.

Denizli Çardaki Havalimanı geliş terminalinin hemen dışında bulunan otobüs duraklarına gidebilirsiniz.

DenizliKart edinebileceğiniz gişelerin olduğunu da hatırlatalım.

Yaklaşık 45 – 50 dakikalık yolculuk ile Denizli Çardak Havalimanı’ndan il merkezine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yolcu Servisleri

Denizli Çardak Havalimanı kalkışlı olan ve Baytur Taşımacılık tarafından işletilen yolcu servisleri ile hızlıca şehir merkezine gidebilirsiniz.

Güzergahı, Denizli Çardak Havalimanı, Çardak, Bozkurt, Kaklık, Kocabaş Cezaevi, Organize Sanayi, Pınarkent, Güzelköy, Karşıyaka ve Şehir Merkezi olan bu yolcu servisinin en güncel bilet tarifeleri ve sefer saatleri hakkında bilgi edinmek için Baytur Taşımacılık resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Pamukkale (Hierapolis) ve Karahayıt’a da sefer düzenleyen Baytur servisleri ile iletişime geçmek için 444 2 807 ya da 0549 788 20 20’yi arayabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Denizli Çardak Havalimanı geliş terminalinin hemen dışındaki taksi duraklarında 7/24 hazır bekleyen havalimanı taksilerinden birine binerek yaklaşık 45 – 50 dakika içerisinde Denizli şehir merkezine varabilirsiniz.

Aradaki mesafe biraz fazla olduğu için taksi ücreti pek makul sayılmayabilir. Bu nedenle paylaşımlı taksileri kullanmayı da düşünebilirsiniz.

Araç Kiralama

Denizli Çardak Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en hesaplı ve en konforlu yollarından biri de araç kiralamak şüphesiz.

Denizli Çardak Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama firmaları arasında fiyat karşılaştırması yaparak iletişime geçebilir ve hızlıca aracınızı ayırtabilirsiniz.

Böylelikle Denizli Çardak Havalimanı’na varır varmaz hazır olan aracınızı teslim alabilir ve şehir merkezine doğru yol alabilirsiniz.

Denizli Çardak Havalimanı terminal binasında ofisi bulunan araç kiralama firmalarından birkaçı:

  • Avis (05414585051)
  • Budget (05327145121)
  • Sixt (05495491520)
  • Varlık Turizm (0258263214748)
  • Baytur Rent A Car (05330250941)
Transfer

Denizli şehir merkezinde konaklayacağınız otel ya da hizmet aldığınız seyahat acentesinin transfer hizmetleri olabilir. Eğer varsa uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde belirterek transfer aracınızı ayarlayabilirsiniz.

Denizli Çardak Havalimanı’na varır varmaz da sizi hazırda bekleyen transfer aracınıza binebilir ve konforlu bir şekilde, yaklaşık 45 – 50 dakikada Denizli şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Şehir merkezinden Denizli Çardak Havalimanı’na nasıl gidilir?

Şehir merkezinden ortalama 63 km uzaklıkta bulunan Denizli Çardak Havalimanı’na ulaşmanın birden çok yolu var.

Dilerseniz Denizli Belediyesi bünyesinde hizmet veren belediye otobüsleri ya da Baytur Taşımacılık’ın yolcu servisleri ile şehir merkezine gidebileceğiniz gibi taksi, araç kiralama ve transfer hizmetleri gibi özel ulaşım araçları ile de yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi ulaşım aracını seçerseniz seçin, en fazla 1 – 1,5 saatte Denizli şehir merkezine varmanız muhtemel.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüsler

Şehrin en merkezi noktalarında bulunan otobüs duraklarına gitmeden önce DenizliKart edinmelisiniz çünkü belediye otobüslerini kullanmak için bu karta sahip olmanız gerekiyor.

Şehir merkezinden bineceğiniz belediye otobüsü ile 45 – 50 dakikada Denizli Çardak Havalimanı’na varmanız mümkün.

Yolcu Servisleri

Şehir merkezinden Denizli Çardak Havalimanı’na en kolay, en hızlı ve en uygun yöntemi, Baytur Taşımacılık bünyesinde hizmet veren yolcu servislerini kullanmaktır.

Çardak, Bozkurt, Kaklık, Kocabaş Cezaevi, Organize Sanayi, Pınarkent, Güzelköy, Karşıyaka ve Şehir Merkezi duraklarından bu yolcu servislerine binerek hızlıca Denizli Çardak Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Hem hızlı hem de uygun fiyatlı bir ulaşım yöntemi olan yolcu servisleri için önceden iletişime geçmenizde fayda var (444 2 807 ya da 0549 788 20 20).

Bunun yanı sıra Pamukkale (Hierapolis) ve Karahayıt’tan da aktarma yapmadan Denizli Çardak Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen taksiler hızlı ve güvenilir ulaşımın en popüler yolu.

Şehrin en merkezi noktalarında karşınıza çıkacak olan taksi duraklarına gidebilir ya da bulunduğunuz noktaya taksi çağırabilirsiniz.

Maksimum 1 saatte taksiyle Denizli Çardak Havalimanı’na ulaşmanız muhtemel. Uçuş saatiniz kaçta olursa olsun müsait bir taksi bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Araç Kiralama

Denizli yüzölçümü bakımından küçük bir şehir olmadığı ve çok sayıda turistik bölgeye ev sahipliği yaptığı için araç kiralamak en mantıklı seçeneklerden biri olacaktır.

Şehir içinden veya havalimanından kiraladığınız araçla Denizli Çardak Havalimanı’na 45 – 50 dakika içerisinde varabilirsiniz. Bunun için en hızlı rota olan D320 yolunu kullanmanızı öneriyoruz.

Denizli seyahatiniz boyunca Karahayıt, Pamukkale gibi turistik destinasyonlara da özel aracınızla konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Avis (05414585051)
  • Budget (05327145121)
  • Sixt (05495491520)
  • Varlık Turizm (0258263214748)
  • Baytur Rent A Car (05330250941)
Transfer

Şehir merkezinde konakladığınız otelin havalimanı transfer hizmeti varsa eğer o otelin müşterisi olduğunuz için uygun fiyatlara bundan faydalanabilirsiniz.

Otelinizden bineceğiniz transfer aracıyla kısa sürede Denizli Çardak Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Bir diğer seçenek de transfer hizmeti veren araç kiralama ya da transfer firmaları ile iletişime geçip, uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde iletmek.

Uçuş saatinize yakın bir vakitte havalimanı transfer aracınız sizi belirttiğiniz noktadan alarak konforlu ve güvenli bir şekilde Denizli Çardak Havalimanı’na ulaştıracaktır.

Denizli Çardak Havalimanı Hakkında

Hem sivil hem de askeri kategoride taşımacılık hizmeti veren Denizli Çardak Havalimanı, Denizli şehir merkezinden 63 km, Çardak ilçe merkezinden ise 5 km uzaklıkta konumlanıyor.

1991 yılından bu yana hizmet veren Denizli Çardak Havalimanı 16 bin 890 metrekarelik terminal binasına ev sahipliği yapmakla birlikte yıllık tam tamına 2 milyon 200 bin yolcu kapasitesi vardır.

Anadolujet, Ata Air, Meraj Air, Qeshm Air, Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan karşılıklı uçuş seferleri düzenlediği Denizli Çardak Havalimanı, 2017 yılı istatistiklerine göre iç hatlar ve dış hatlar dahil olmak üzere bir yıl içerisinde toplam 685 bine yakın yolcuya taşımacılık hizmeti vermiştir.

Denizli Çardak Havalimanı terminali içerisinde yolcuların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafe, restoran, market, ücretsiz internet erişimi, danışma ofisleri, VIP salonları, dinlenme alanları, ATM’ler vb. gibi imkanları mevcut.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız