Akdeniz ile bereketli Çukurova topraklarının buluştuğu Adana; neşeli ve sıcakkanlı insanları, damakta iz bırakan yemekleri ve ılıman havasıyla meşhur.
Adana hangi bölgede diye merak edenler için Adana, Akdeniz Bölgesi’nde yer alıyor. Denize kıyısı olan şehir; Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Osmaniye ve Hatay ile komşudur. Çukurova’nın tam kalbinde yer alan Adana’nın 5’i merkez ilçesi olan toplam 15 ilçesi bulunuyor.
Şehir merkezi Seyhan Nehri’nin üzerinde bulunan Adana, hem tarım hem sanayi şehri olma özelliği taşıyor. Adana’da havalimanı var mı diye soracak olursanız, Adana Şakirpaşa Havalimanı bölgenin en yoğun uçuş trafiğine sahip havalimanlarından biri.
Adana haritasını incelemek için tıklayın.
Çukurova’nın İncisi Adana Nerede, Adana’ya Nasıl Gidilir?
Adana’ya Ulaşım
Zengin mutfağı ile tam bir gastronomi şehri olan Adana, son yıllarda gurmelerin en çok ziyaret ettiği şehirlerden biri haline geldi.
Çukurova’nın bereketli topraklarının imzasını taşıyan Adana yemeklerini tatmak için bir hafta sonunu ayıranlar ilk iş Adana uçak bileti alıyorlar. Şehir, Adana Lezzet Festivali, Altın Koza Film Festivali ve daha birçok kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda önemli bir tarım havzası olan kent, sanayinin ve ulaşımın da tam kalbinde yer alıyor.
Siz de yönünüzü Adana’ya çevirdiyseniz Adana’ya uçakla, özel aracınızla, şehirler arası otobüs seferleriyle ve trenle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Adana’ya Uçakla Ulaşım
Adana, Şakirpaşa Havalimanı sayesinde hem Türkiye’nin hem dört bir yanına bir uçuş uzaklıkta…
Adana şehir merkezi ile Şakirpaşa Havalimanı arası ise yalnızca 5 km.
Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için Havaş otobüslerini kullanabilirsiniz. Havalimanından Adana’ya ve Mersin ile Osmaniye gibi çevre illere Havaş seferleri bulunuyor.
Havalimanından şehir merkezine mesafe oldukça kısa olduğu için hızlı ve konforlu ulaşım için taksi seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca toplu taşıma içinse otobüs ve minibüs seçenekleri de havalimanının yanı başında yer alıyor.
Eğer Adana’yı özel araç konforuyla baştan başa gezmek ve civar illeri de keşfetmek isterseniz araç kiralama seçeneği sizin için daha uygun olabilir.
Adana’nın lezzetlerini, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde deneyimlemek içinse tek yapmanız gereken Adana uçak bileti almak.
Adana’ya Otobüs ile Ulaşım
Türkiye’nin neredeyse her yerinden Adana’ya şehirlerarası otobüs seferleri düzenleniyor. Farklı seyahat firmalarına ait Adana otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırmak ve hem tarihi hem de fiyatı size uygun olan seferi seçmek için bakmanız gereken yer ise Obilet.com.
Adana Merkez Otogarı’na hem taksiyle hem de toplu taşıma seçenekleriyle ulaşım sağlamak oldukça kolay.
Adana şehir merkezinden Adana Merkez Otogarı’na Turhan Cemal Beriker Bulvarı’na ya da Fevzipaşa Mahallesi’ne giden dolmuşlarla gidebilirsiniz. 8B ve 174 otobüs hatları ile 188, 174, 114 ve 162 no’lu otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.
Adana’ya Trenle Ulaşım
Adana’ya giderken farklı bir ulaşım aracına şans vermek isterseniz, tren hem konforlu hem de hızlı bir seçenek sunuyor.
Adana – Mersin arası her gün yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar süren karşılıklı tren seferleri düzenleniyor.
Ayrıca Toros Ekspresi ile Konya-Adana arasında, Fırat Ekspresi ile Adana-Elazığ tren seferleri ve Erciyes Ekspresi ile Kayseri-Adana arası tren seferleri düzenli olarak gerçekleşiyor.
Adana’ya Özel Araç ile Ulaşım
Adana’ya özel araçla ulaşım sağlamak isteyenler için yol tarifi almanın en kolay yolu dijital haritalar ve navigasyon uygulamaları. Türkiye’nin her yerinden Adana’ya kara yolu ulaşımı hızlı ve konforlu hale getiren otobanları kullanabilirsiniz.
İstanbul’dan Adana’ya ulaşmak için İstanbul-Anakara ve ardından Tarsus Otoyolu‘nu kullanarak ulaşabilirsiniz. Bazı büyükşehirler ise Adana arası mesafeler ise şu şekilde;
İstanbul-Adana arası yaklaşık 930 km ve 9 saat 15 dakika kadar sürüyor.
Ankara-Adana arası yaklaşık 500 km ve 5 saat kadar sürüyor.
Adana-Mersin arası yaklaşık 90 km ve 1,5 saat kadar sürüyor.
Adana’da Gezilecek Yerler
Adana’da önce güzel bir Adana kebabı yedikten sonra sıra elbette şehri dolaşmaya geliyor.
Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel zenginliği keşfetmek için Seyhan Nehri üzerine kurulu Taş Köprü’yü, Ulu Camii ve Sabancı Merkez Camii ilk duraklarınız olabilir. Ardından Tarihi Kazancılar Çarşısı ve Adana Arkeoloji Müzesi’ni gezebilirsiniz.
Bir günlük Adana gezinizde doğayla ve maviliklerle buluşmak içinse Seyhan Baraj Gölü’nde yürüyüş ve piknik yapabilirsiniz.