Cunda’nın En İyi Restoranları

0
2942

Deniz kenarına sıralanmış balıkçıları, meydana toplanmış meyhaneleri, kokteyl barları, yeşillikler arasında gizlenmiş lezzet vahaları, tarihi taş binaları birer lezzet üssüne çeviren restoranları ile hayal edebileceğinizden çok daha fazlası Cunda’da sizi bekliyor.

Siz de bir yandan denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak, taş binaların süslediği sokaklarda yürümek, müze gezmek bir yandan da tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetler tatmak isterseniz Cunda en keyifli destinasyonlardan biri olacaktır.

Cunda’ya giderseniz Ayvalık’ın tazecik sızma zeytinyağından ve nefis zeytinlerinden, koruk suyundan, lor peynirinden ve adaya özgü otlardan almadan, ağızda dağılan sakızlı, lorlu kurabiyesinden, Dondurmacı Cemal’in karadutlu ve sakızlı dondurmasından tatmadan, adada üretilen yerel şaraplardan içmeden dönmeyin derim.

Herkesi mutlu edebilecek alternatifler sunan restoranları ile Cunda, gastronomi tutkunlarının favori tatil rotalarından biri diyorum ve sizi Cunda mekanları ile baş başa bırakıyorum.

1) Bay Nihat

Cunda’ya gidilir de deniz kenarında meze balık keyfi yapmadan dönülür mü hiç? Tabii ki dönülmez dediğinizi duyar gibiyim. O zaman hiç düşünmeden Bay Nihat’ın yolunu tutun derim.

Biraz turistik sayılabilecek bir mekan olsa da Bay Nihat’ta muhteşem mezeler, enfes ara sıcaklar ve eşsiz bir manzara sizi bekliyor.

Özellikle yerli kalamardan yaptıkları kalamar dolması bir efsane. Asla es geçmeyin derim.

Adres: Sahilboyu, No: 15, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0266 327 16 85

2) Neş’e Meyhanesi

Duvarlarını eski fotoğrafların süslediği Neş’e Meyhanesi, kapılarını ’Neşe ile içiniz’ sloganı ile açıyor.

Cunda’nın en cıvıl cıvıl meydanında yer alan Neş’e Meyhanesi keyifli bir yaz akşamı geçirmek isteyenlerin favori mekanlarından biri.

Siz de hem kalabalıkla iç içe olmak hem de nefis mezeler tatmak istiyorsanız Neş’e Meyhanesi’ne mutlaka bir şans verin derim.

Günlük hazırlanan mezelerinin hepsi taze hepsi lezzetli ama benim önerim Girit ezmesi ve bir Ege klasiği olan kabak çiçeği dolmasına öncelik vermenizden yana. Sırf meze yemeyelim biraz da ara sıcak tadalım derseniz de karides mantısını ve beğendili ahtapotunu öneririm.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Hayat Caddesi, No: 3, Daire:1, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0538 595 02 82

3) Son Vapur

Kendinizi bir Yunan Adası’nda gibi hissedeceğiniz bir mekanda lezzetli bir yemek yemek isterseniz Son Vapur’a güzel bir alternatif olacaktır.

Kocaman porsiyonlarda gelen mezeleri ile hem göze hem de mideye bayram ettiren Son Vapur’un özellikle balık lokumu ve balık simidi ile popüler. Balıklı mezeleri seviyorsanız deneyebilirsiniz.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Belediye Çarşı Caddesi, No:3, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0536 611 98 00

4) Deniz Restoran

Cunda’nın deniz kenarına sıralanan en klasik balıkçılarından biri de Deniz Restoran.

Deniz börülcesi, madımak otu kavurması, kabak çiçeği dolması gibi sofralarda Ege rüzgarları estiren pek çok lezzet Deniz Restoran’da sizi bekliyor.

Deniz Restoran’a giderseniz tazecik balıklarından ve ara sıcaklarından gözünüze kestirdiklerinizi söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Sahil Boyu, No:15, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0266 327 16 85

5) Teos Restoran

İskele üzerinde denizle ve ay ışığıyla iç içe keyifli bir akşam yemeği isterseniz Teos Restoran en güzel alternatiflerden bir olcaktır.

Teos’a giderseniz benim önerim ara sıcaklara ağırlık vermenizden yana. Özellikle patatesli levrek sarması, sıcak ot salatası, isli enginarı ve karides mantısı efsane. Asla es geçmeyin derim.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Mevlana Caddesi, 2. Sokak, Ayvalık, Cunda

Telefon: 0266 327 22 44

6) Ayna Cunda

Adanın salaş Ege konseptli meyhaneleri arasında fark yaratacak bir mekan arıyorsanız fine dining konseptinde diyebileceğim Ayna Cunda’yı mutlaka listenize alın derim.

Lorlu kekik ballı börek, narlı lahana sarması, sütlü levrek ve adaçaylı tavuk kavurma, Ayna Cunda’da sizi bekleyen özel lezzetlerden sadece birkaçı.

Adres: Çarşı Caddesi, No: 22, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0266 327 27 25

7) L’arancia

Yüzlerce yıllık tarihi bir taş binada hizmet veren L’arancia, Cunda’nın en popüler lezzet duraklarından biri.

Yerel üreticilerden aldıkları taptaze malzemelerle hazırladıkları yemeklerle lezzet şöleni yaşatan L’arancia’nın en sevilen lezzetleri arasında ezine peynirli köz patlıcan mücver, midyeli kabak çiçeği dolması, rakılı karides, karadut pekmezli kuzu sırtı gibi pek çok özel yemek var.

Benim favorim ise kesinlikle şeftalili karides tartar. L’arancia’ya giderseniz tatmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Söylemeden de geçmek olmaz L’arancia’nın müdavimi çok o yüzden rezervasyonsuz gitmemekte fayda var.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Çarşı Caddesi, 2. Sokak, No: 7, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0266 327 27 37

8) Aniva

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Aniva Cunda (@anivacunda)’in paylaştığı bir gönderi

Yazın keyfi en güzel canlı müzik eşliğinde yenen yemekle çıkarılır diyenlerdenseniz Cunda’daki adresiniz Aniva olsun derim.

Aniva, Cunda’nın en popüler mekanlarından biri o yüzden gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin.

Makarna, et, tavuk, balık gibi pek çok ana yemek seçeneği olsa da Anvia’ya giderseniz tercihinizi burgerden yana kullanın derim. Özellikle kırmızı soğan turşusu ve füme etliAniva President Burger’ favorim.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No: 12, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0542 478 50 20

9) Uno

Nerede olursanız olun İtalyan mutfağının her zaman mükemmel bir seçenek olduğunu düşünenlerdenseniz Cunda’daki adresiniz Uno olsun derim.

Sade ama son derece lezzetli bir mutfağı olan Uno’da birbirinden lezzetli soslarla tatlanan makarnalar, çıtır çıtır pizzalar başta olmak üzere pek çok lezzet sizi bekliyor.

Siz de her şeyi ortaya söyleyip dolu dolu bir İtalyan mutfağı keyfi yapmak isterseniz istikametiniz Uno olsun derim.

Adres: Çarşı Caddesi, Alibey Adası, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0266 327 18 28

10) Cletos Ristorante

Mola Beach’in içinde yer alan Cletos Ristorante, yaz aylarında gidebileceğiniz en keyifli Cunda mekanlarından biri.

Siz de gün batımına kadar denizin ve güneşin tadını çıkarmak ardından keyifle bir şeyler yemek isterseniz hiç düşünmeden Cletos Ristorante’nin yolunu tutun derim.

Cletos Ristorante’ye giderseniz özellikle Napoli usulü yaptıkları pofidik kenarları pizzalarından ve ev yapımı makarnalarından tatmanızı öneririm.

Adres: Mola Beach Cunda

Telefon: 0552 749 28 33

11) Körfez Restoran

Otların Efendisi Salih’in Yeri olarak da bilinen Körfez Restoran, Cunda’nın en lezzetli restoranlarından biri.

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Ege otları ile hazırladıkları lezzetleri ile meşhur olan Körfez Restoran’da tadına doyamayacağınız nefis otlu lezzetler sizi bekliyor.

Özellikle bahar aylarında giderseniz bir akşamınızı Körfez Restoran’a ayrımanızı şiddetle tavsiye ederim.

12) Yakamoz Avlu Restoran

1800’lü yıllardan kalma eski bir Rum evinde yemek yemek isterseniz tam bir aile işletmesi olan Yakamoz Avlu Restoran güzel bir alternatif olacaktır.

Kalabalıktan uzak, sessiz bir konumda olan Yakamız Avlu Restoran, sakin ve huzurlu bir restoran arayanların Cunda’daki favorilerinden.

Klasik mezelerin yanı sıra kendi spesiyallarini de hazırlayan Yakamoz Avlu Restoran’a giderseniz portakallı sardalya turşusunun ve Arnavut ciğerinin tadına mutlaka bakın derim.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Ayvalık Caddesi, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0266 327 19 19

13) Anamis Zeytinyağlı Ev Yemekleri

Deniz ürünü ve meze konseptine kısa bir mola vermek isterseniz istikametiniz Anamis Zeytinyağlı Ev Yemekleri olsun derim.

Ege’nin mis gibi zeytinyağlılarından tazecik otlarına, bamyadan nohuta anne eli değmiş gibi lezzetli pek çok yemek Anamis Zeytinyağlı Ev Yemekleri’nde sizi bekliyor.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Halk Caddesi, No:6, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0266 327 10 64

14) Lal Girit Mutfağı

Girit Mutfağı’nın tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetlerini tadabileceğiniz Cunda restoranlarından biri de Lal Girit Mutfağı.

Tam bir aile işletmesi olan Lal Girit Mutfağı’nda portakallı sübye, Girit lokumu, patlıcan pabucaki, kekikli dil balığı gibi pek çok lezzet sizi bekliyor.

Cunda’ya giderseniz bir akşamınızı mutlaka Lal Girit Mutfağı’na ayırın derim.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Ayvalık Caddesi, No: 20

Telefon: 0266 327 28 34

15) Adab Çorba

Mevsim ne olursa olsun çorbasız yapamayanlardansanız Cunda’daki adresiniz Adab Çorba olsun.

Mercimek, yayla gibi klasik çorbaların yanı sıra sakızlı badem çorbası, enginarlı çorba gibi sofralarda Girit esintileri estirecek pek çok farklı çorba çeşidi de Adab Çorba’da sizi bekliyor.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Meydan Caddesi, Belediye Sokak Geçidi, No:4, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0534 313 82 81

16) Taş Kahve

Cunda’nın hatta Ayvalık’ın en klasik ritüellerinden biridir Taş Kahve’de bol köpüklü bir Türk kahvesi ya da dibek kahvesi içmek. Siz de güne mis gibi kahve kokuları eşliğinde başlamak isterseniz istikametiniz Taş Kahve olsun.

Taş Kahve’ye giderseniz kahvenizin yanına mis gibi bir lor tatlısı söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

Bu arada söylemeden de geçmek olmaz Taş Kahve’de tost, yumurta gibi kahvaltı seçenekleri de bulabilirsiniz.

Adres: Alibey Adası, Sahilboyu, No: 20

Telefon: 0266 327 11 66

17) Karadeniz Pastanesi

Cunda’nın en klasik ve en eski mekanlarından biri de Karadeniz Pastanesi.

Ayvalık’ın meşhur lor kurabiyesini ve lor tatlısını tadabileceğiniz Karadeniz Pastanesi’nin damla sakızlı dondurması ve sütlü tatlı severlerin favorisi bademli keşkülü de efsane, benden söylemesi.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Çarşı Caddesi, No: 8, Cunda, Ayvalık

18) 1909 Coffee Co.

Cunda’nın en canlı en popüler alanlarından biri olan pazar meydanında 1909 yılından kalma tarihi bir binada hizmet veren 1909 Coffee Co. Cunda’da nitelikli kahve bulabileceğiniz en popüler mekanlardan biri.

Gündüz kahvenizi yudumlayabileceğiniz akşamları da meydandan yükselen müzik eşliğinde kokteylinizi yudumlayabileceğiniz bir mekan arıyorsanız 1909 Coffee Co. tam size göre.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Ayvalık Caddesi, No:9, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0532 260 21 44

19) Nona Cunda

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nona (@nona.cunda)’in paylaştığı bir gönderi

Cunda’nın en yeni mekanlarından biri olmasına rağmen Nona’nın pek çok müdavimi var. Siz de sıcak soğuk kahveler ve tazecik tatlılarla keyif yapmak istiyorsanız istikametiniz Nona Cunda olsun.

Çikolatalı ganaj tart, limonlu cheesecake, brownie gibi enfes tatlıların yanı sıra nefis raw tatlıların da Nona Cunda’da sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Bahar Sokak, No: 31, Cunda, Ayvalık

20) Lokma İmparatoru

Cunda’ya giden herkesin en azından önünden geçtiği nefis bir lezzet durağı Lokma İmparatoru’nun tezgahı.

Önünden geçenleri mizahi bir dille standına davet eden Lokma İmparatoru’nun çıtır çıtır sıcacık lokmasını yemelere doyamayacaksınız, demedi demeyin.

Hele bir de üzerine biraz da mis kokulu tarçınından serptiniz mi değmesinler keyfinize.

21) Frenk Cunda

Bir yandan kokteylinizi yudumlamak bir yandan da gönlünüzce dans etmek isterseniz istikametiniz Frenk Cunda olsun derim.

Frenk Cunda’da pek çok kokteyl çeşidi bulabilirsiniz ama mekan esas bir İspanyol klasiği olan sangria’sı ile popüler, aklınızda bulunsun!

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Selamat Caddesi, 1728. Sokak, No:11,(Taksiyarhis Kilise Sokağı), Cunda, Ayvalık

Telefon: 0532 625 42 86

22) Vino Şarapevi

Sıcacık, samimi bir mekanda keyifli müzikler eşliğinde şarap peynir keyfi yapmak isterseniz Vino Şarapevi Cunda’nın en keyifli mekanlarından biri.

Vino Şarapevi’ne giderseniz ortaya, peynir tabağı, zeytin tabağı, saganaki, zencefilli tahinli fırın patlıcan gibi atıştırmalıklardan söylemenizi öneririm.

Atıştırmalıklar bizi kesmez derseniz de Vino’nun menüsünde nefis makarnaların, ev yapımı köftenin ve enfes bir bademli tavuğun sizi beklediği aklınızda bulunsun.

Söylemeden de geçmek olmaz Vino Şarapevi’nin ev yapımı likörleri de denemeye değer. Likör seviyorsanız mutlaka tatmalısınız.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:8, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0266 327 13 55

23) Orman

Mürver çiçeği ile yaptıkları imza kokteylleri Zua’nın yanı sıra tatlı kokteyl sevenlerin favorisi ‘coconut mango’ ekşili tatlardan şaşmayanların beğenisini toplayan ‘satsuma’ gibi pek çok kokteyl Orman’da sizi bekliyor.

Siz de güneşi güzel bir kokteyl ile batırmayı sevenlerdenseniz Orman, Cunda’daki en güzel alternatiflerden biri.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Hayat Caddesi, No: 8, Cunda, Ayvalık

24) Çeşni

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Çeşni Cunda (@cesnicunda)’in paylaştığı bir gönderi

Hem güzel bir kahve ve tazecik kruvasanlarla güne hızlı ve lezzetli bir başlangıç için hem de keyifli bir akşam kokteyli için uğrayabileceğiniz Cunda mekanlarından biri de Çeşni.

Çeşni’ye giderseniz dondurmalı bir kahve çeşidi olan affogatonun da tadına bakmanızı öneririm.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Ayvalık Caddesi, No:2, Alibey, Cunda, Ayvalık

Telefon: 0555 066 56 89

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız