Uyku Vadisi Nerede? Uyku Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

0
473

Uyku Vadisi, Ege bölgesinde adı nispeten az duyulmuş doğal güzelliklerden biri.

Milas’ın Gökçeler Köyü’nde bulunan vadi, cenneti andıran güzelliğiyle gelenleri mest eden bir yer.

Uyku Vadisi’nin Tarihi

Bir rivayete göre; Osmanlı döneminde, Uyku Vadisi’nin bulunduğu bölgede zengin Yahudi ailelerinin yaşadığı söylenir. Bir gece eşkıyalar, tüm köy halkının evlerini soyar ve kaçarlar. Kolluk kuvvetleri, eşkıyaların peşine düştüğünde onları bir ağacın altında uyurken bulur ve yakalar. Yakaladıklarında da “Nasıl korkmadan uyuyorsunuz?” diye sorarlar. Eşkiyalar, “Böyle bir cennete gelip de tatlı bir uyku çekmemek mümkün mü?” der. 

Bahsi geçen hikâyenin doğruluğu pek mümkün görünmese de bölgenin adının bu hikâyeye istinaden Uyku Vadisi olarak kaldığı söylenir. Halen gelenleri huzuruyla gevşeten, mışıl mışıl uykulara zerk eden türden bir yerdir burası. 

Uyku Vadisi’nde Neler Yapılır?

Uyku Vadisi, meşhur Karia Yolu’nun rotalarından birinde yer alır. Harikulade güzelliklerle donanmış bir yürüyüş rotası olduğu için trekking severler için ideal bir yerdir. 

Vadinin içinde bulunan ve adını, misafir ettiği birbirinden sevimli sincaplardan Sincap Kayalıkları’na çıkmayı ihmal etmemek gerekir.

Gökçeler Kanyonu’na gidebilir ve buz gibi akan suyun tadını çıkarırken, 73 farklı bitki türünü çıplak gözle görebilirsiniz. Akan çay üzerinde bulunan tarihi değirmenleri de gözden kaçırmamak gerek.

Manastır Dağı’nın yamacında bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak kabul edilen İncirli Mağarası’na girebilirsiniz. Mağara, yarasalara ev sahipliği yaptığından ‘Yarasa Galerisi’ olarak da biliniyor. Mağaranın giriş ücreti 15 TL’dir. Bunun yanı sıra, irili ufaklı toplam 40 tane mağara bulunmaktadır.

Uyku Vadisi’ni alabalığı meşhurdur. Burada bulunan restoranda lezzetli bir alabalık yiyebilirsiniz.

Uyku Vadisi, inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip olduğun için doğa fotoğrafçıları için de biçilmiş kaftan. Ayrıca sadece trekking değil, bisiklet ya da tırmanış gibi sporlar da yapabilirsiniz. 

Uyku Vadisi’nde temiz havanın etkisiyle iştahınız açıldığında buranın yöresel kahvaltı veren mekânına gidip kendinizi ödüllendirebilirsiniz. 

Uyku Vadisi’nde Nerede Konaklanır?

Uyku Vadisi içerisinde, adını vadiden alan bir otel bulunuyor. Ayrıca, Milas’ın farklı bölgelerinde konaklayıp buraya günübirlik geziye de gelebilirsiniz.

Uyku Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

Uyku Vadisi, Milas Havalimanı’na araçla 17 dakika uzaklıktadır. Milas’ın merkezinden Gökçeler Köyü’ne minibüsle de ulaşmak mümkündür. 

Milas’ın farklı ilçelerinden gelmek isteyenler, özel ya da kiralık araçla gelebilirler. Milas merkeze gelip oradan minibüse binerek aktarmalı da gidilebilir.

Uyku Vadisi’ne giriş ücreti 20 TL’dir. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız