Dünyanın Dört Bir Yanından Evden Çıkmadan Gezebileceğiniz 10 Müze

0
11263

Corona virüs salgınından korunmak için #EvdeKal dediğimiz şu günlerde, evde eğlenceli vakit geçirmek için bütün seçenekleri değerlendiriyoruz.

Henüz sokağa çıkma yasağı olmasa da hepimiz yurt dışı gezilerimizi erteledik. İmkanı olanlar evden çalışırken, hepimiz mümkün olduğunca evde vakit geçirerek sosyal izolasyon kuralına uymaya gayret ediyoruz.

Bu süreçte evde kaliteli vakit geçirmek isteyenler için sanal müze turu yapmak, keyifli bir aktivite olanağı sağlıyor. Online gezilebilen müzeler sayesinde dünyanın en nadide sanat yapıtlarını, tarihi günümüze taşıyan eserleri evden çıkmadan görmeye ne dersiniz?

Dünyanın en nadide sanat eserlerini, ortak kültür miraslarını yerinizden kalkmadan görmek istemez misiniz? Mesela Londra’ya gitmeden British Museum’u, Paris’e gitmeden Louvre Müzesi’ni veya Roma’ya gitmeden Sistine Şapeli’ni gezmek mümkün.

İnternet üzerinden gezilebilen müzeler, dünyanın dört bir yanında yer alan tarihi ve kültürel hazineleri koltuğumuzdan kalkmadan ayağımıza getiriyor.

Online Gezebileceğiniz Yurt Dışı Müzeleri

1) Louvre Müzesi, Paris, Fransa

Louvre muzesi

Mona Lisa’nın gizemli gülümsemesini görmek isteyen binlerce turistin kapısında uzun kuyruklar oluşturduğu Louvre Müzesi, Paris’te gezilecek yerlerin başında geliyor.

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Louvre Müzesi’ni evinizden çıkmadan adım adım dolaşmak ise paha biçilemez.

Louvre Müzesi, Paris

1190 yılında Paris’i Seine Nehri kıyılarından gelebilecek ataklara karşı korumak için Fransız kralı Philippe Auguste tarafından inşa edilen bir kale olan Louvre’un temellerini, orijinal hendeklerini, asma köprüleri destekleyen iskelelerini 360 derece sanal tur ile gezebilirsiniz.

Eski Mısır döneminden eserlerin sergilendiği Antik Mısır Galerisi ve Delacroix’nın 1850’lerden kalma ünlü romantik eserinin sergilendiği Apollo Galerisi, Louvre Müzesi’nin sanal turla keşfedebileceğiniz kısımları…

Louvre Müzesi’ni online gezmek için tıklayın. 

2) British Museum, Londra, İngiltere

British Museum, Londra, İngiltere

Londra’nın tam kalbinde yer alan British Museum dünyanın en eski ve en ünlü müzeleri arasında yer alıyor.

Her yıl yaklaşık 5 milyonu aşkın ziyaretçinin kapısını araladığı müze, zengin koleksiyonu, ilgi çekici sergileri, çalışma salonları ile dünya tarihine ışık tutuyor.

British Museum, Londra

İnsanlık tarihinin başından itibaren antik kültürlerden günümüze ulaşan eserlerin yer aldığı müze, zengin Antik Mısır koleksiyonuyla ünlü.

Sanal tur ile müzeyi gezenleri yaklaşık 5 bin parça eserle buluşturan müze, 2020’nin en beğenilen sanal tur imkanı sunan müzesi seçildi.

Ayrıca Rosetta Taşı, Katabet Mumyası, Oxus Hazinesi gibi dünyaca ünlü antik eserler de British Museum’a göz atmak için yeterli nedenler…

British Museum’u online gezmek için tıklayın.

3) Vatikan Müzesi ve Sistin Şapeli, Vatikan

Vatikan Müzesi Spiral Merdivenler

Dünyanın en küçük ülkesi olan Vatikan, yalnızca Roma’nın veya İtalyanların değil tüm dünyanın kültürel mirasının önemli bir bölümüne ev sahipliği yapıyor.

Sistine Şapeli Vatikan

Yüzyıllar boyunca papaların desteklediği birbirinden önemli sanatçıların eserlerinin korunduğu Vatikan’a girmek için neredeyse tüm gün süren bir kuyruğu beklemek gerekiyor.

Özellikle her santimerekaresi bir sanatçının elinden çıkan ve tavanının tamamı Michelangelo’nun eseri olan Sistine Şapeli’ni artık online olarak gezmek mümkün.

Vatikan koleksiyonlarını ve Sistine Şapeli’ni adım adım geziyormuşsunuz hissi yaratan sanal tur, yalnızca bir tık uzağınızda…

Vatikan Müzeleri’ni ve Sistine Şapeli’ni online gezmek için tıklayın.

4) Guggenheim Müzesi, New York, ABD

Solomon R. Guggenheim Müzesi

Frank Lloyd Wright’ın imzasını taşıyan ilginç tasarımı sayesinde New York’un simge yapılarından biri haline gelen Guggenheim Müzesi’nin ünlü spiral merdivenini de zengin koleksiyonunu da evden çıkmadan görebilirsiniz.

Solomon R. Guggenheim Müzesi

Etkileyici mimarisi kadar içindeki segilerle de adından söz ettiren müzede; empresyonist, post-empresyonist, modern ve çağdaş sanat anlayışlarına özgü farklı dönemlerden eserler sergileniyor.

Franz Marc, Piet Mondrian, Pablo Picasso ve Jeff Koons‘un çalışmalarının yanı sıra müzenin güncel sergilerini de çevrimiçi olarak keşfetmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Guggenheim Müzesi’ni online gezmek için tıklayın.

5) MoMA Museum Of Modern Arts, New York, ABD 

New York MoMA Museum Of Modern Arts

Dünyanın ilk çağdaş sanat müzesi olarak 1929’de kurulan Museum Of Modern Arts yani namı diğer MoMA, Amerika’nın en çok ziyaretçi alan müzelerinden biri.

Çağdaş sanatın kalesi, adına yaraşır biçimde online ziyaretçileri için eşsiz bir sanal müze turu deneyimi sunuyor.

MoMA Museum Of Modern Arts, New York Amerika

1880’lerin yenilikçi akımlarının ürünü olan plastik sanat eserlerinin yanı sıra film, tasarım ve performans sanatına kadar uzana zengin seçkisiyle modern ve çağdaş sanatın her dalından örneklerin sergilendiği müze, 1 milyona yakın özgün esere ev sahipliği yapıyor.

MoMA Museum Of Modern Arts, New York

Müzenin en ünlü parçaları arasında Andy Warhol, Elizabeth Murray, Cindy Sherman ve daha birçok sanatçının çalışmaları ile birlikte Claude Monet’nin Nilüferleri, Vincent Van Gogh’un Yıldızlı Gece ve Pablo Picasso’nun Les Demoiselles d’Avignon tabloları yer alıyor.

MoMA’yı online gezmek için tıklayın.

6) Rijksmuseum, Amsterdam, Hollanda

Rijksmuseum Amsterdam

Hollanda’nın tarihini ve kültürünü yansıtan sayısız başyapıtın korunup sergilendiği Rijksmuseum, Amsterdam’ın en önemli turistik noktalarından biri.

Müzeyi ziyaret etme şansı olamayanlar içinse müzedeki nefes kesici koleksiyonlar ve başyapıtlar, sanal turla keşfedilmeyi bekliyor.

Hollanda Rembrandt Gece Bekçileri

Rembrandt’ın ünlü tablosu Gece Bekçileri ve yine Rembrandt’ın Yahudi Gelin, Keşiş Elbiseleri İçindeki Titus’un Portresi Havari Paulus adlı çalışmaları; Jan Vermeer’in Mutfak Hizmetçisi ve Mektup Okuyan Kadın isimli eserleri, Johannes Verspronck’un Mavi Giysili Kızın Portresi tablosu müzenin en merak edilen parçalarından birkaçı…

Rijksmuseum’u online gezmek için tıklayın.

7) Uffizi Galerisi, Floransa, İtalya

Uffizi Müzesi Floransa

İtalya’nın sanat başkenti Floransa’nın en önemli cazibe mderkezlerinden biri de İtalyan rönesansının mimarı sayılan Medici ailesinin sanat koleksiyonunun sergilendiği Galleria Degli Uffizi.

Uffizi Galerisi Floransa

Leonardo Da Vinci’nin The Annunciation (Müjde) ve Adoration of Magi (Akil Adamların Hayranlığı), Botticelli’nin  Venüs’ün Doğuşu, Caravaggio’nun Medusa isimli tablolarının yanı sıra Osmanlı sultanlarının ve hanedan üyelerinin portrelerinin de  sergilendiği galeri, Google’ın Sanat ve Kültür çalışmaları kapsamında yaptığı işbiriliğiyle online olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Uffizi Müzesi İtalya

Uffizi Galerisi’ni online gezmek için tıklayın.

8) Hindistan Ulusal Müzesi, Yeni Delhi, Hindistan 

Yeni Delhi Ulusal Müze

Dünyanın en eski kültürlerinden biri olan Hint kültürünün 5 bin yıllık birikiminden örneklerin bir araya getirildiği Hindistan Ulusal Müzesi, 1950’lerden beri kapılarını meraklıları için açıyor.

Binlerce sanat eserinin ve tarihi hazinenin yer aldığı müzeyi koltuğunuzdan kalkmadan keşfetmekse size kalmış.

Müzede yer alan 600’den fazla eserin online olarak sergilendiği bu sanal turla; resim, heykel, mücevher, antik metinler ve el yazmaları, zırh çeşitleri ve süs eşyalarının da yer aldığı zengin bir koleksiyon parmaklarınızın ucunda…

Hindistan Ulusal Müzesi’ni online gezmek için tıklayın.

9) Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Washington, ABD

Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Washington

Nesli yüzyıllar önce tükenen mamut maketleri, dünyanın her yerinden kelebekler, dev su kaplumbağalarının iskeletleri…

Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Washington, ABD

Doğa ve canlılara dair büyüleyici bir koleksiyon sergileyen Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, gelmiş geçmiş en iyi sanal müze turlarından birini deneyimlemenizi sağlıyor.

Salon salon ve oda oda rehberli tur yapma şansı sunan sanal tur uygulaması cep telefonları ile de kullanılabiliyor.

Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’ni online gezmek için tıklayın.

10) Sao Paulo Sanat Müzesi, Sao Paulo, Brezilya

Sao Paulo Sanat Müzesi, Sao Paulo

Brezilya’nın modern sanatının farklı dönemlerini yansıtan 10 bini aşkın eserin sergilendiği Sao Pulo Sanat Müzesi, ilgi çekici mimarisiyle de dikkat çekiyor.

Resim, fotoğraf, heykel ve kostümlerle sanatın farklı dallarından örneklerin sergilendiği müzeyi oturduğunuz yerden gezebilirsiniz.

Sao Paulo Sanat Müzesi, Sao Paulo Brezilya

Online olarak 6 farklı sergi sunan müze, eserler hakkında detaylı bilgiler bulabileceğiniz önemli bir kaynak olarak da öne çıkıyor.

Sao Paulo Sanat Müzesi’ni online gezmek için tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız