Duty Free Hakkında Her Şey

0
2437
Duty Free Hakkında Her Şey

Havalimanlarında uçuş öncesi ve uçuş sonrasında vaktinizi değerlendirip alışveriş yapabileceğiniz Duty Free mağazaları geniş bir ürün yelpazesi ile misafirlerini bekliyor.

Vergiden muaf alışveriş olarak adlandırılan Duty Free mağazaları sayesinde tercih ettiğiniz ürünleri piyasa değerinden daha düşük fiyatlara bulmanız mümkün.

Ancak alışveriş yaparken ülkenin ve mağazaların sunmuş olduğu sınırlandırmalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Bagaj haklarınızı kullanmadan uçuş sonrasında almak istediğiniz ürünleri size sunan Duty Free mağazalarında uygulanan fiyatlar her ülkede farklılık gösteriyor.

Duty Free Alışveriş Nedir?

Duty Free Alışveriş Nedir?
Duty Free Alışveriş Nedir?

Duty Free alışverişlerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, alışveriş sırasında pasaport gösterilmesi gerektiği. Yurt dışında bir havalimanında uygun fiyatlara alışveriş yapmak isteyenlerin bu aşamada pasaportlarını yanında bulundurmaları gerekiyor.

Farklı ve normal fiyatlarından daha uygun fiyatlı ürünleri bulabileceğiniz Duty Free mağazalarında parfüm, saat, kozmetik, çikolata, yerli – yabancı içki, tütün ürünleri ve hediyelik eşya bulmanız mümkün.

Eğer Duty Free mağazalarında uçuşunuzdan önce alışveriş yapma planınız varsa uçuş saatinize ve bagaj prosedürlerinize dikkat etmenizde fayda bulunuyor. Tercih ettiğiniz hava yolu sınırlandırmalarına dikkat etmediğiniz durumlarda sorun yaşayabilirsiniz.

Duty Free Alışveriş Kuralları

Duty Free Alışveriş Nasıl Yapılır?
Duty Free Alışveriş Kuralları

Birçok yolcunun uçuş öncesinde ve uçuş sonrasında tercih ettiği noktaların başında gelen ve havalimanlarında hizmet veren Duty Free mağazalarında alışveriş yaparken herhangi bir vergi ödenmiyor.

Vergiden muaf alışveriş düşüncesi sunulan avantajlı fiyatlar bu mağazaların yoğun olmasını sağlıyor. Bu nedenle mağazalarda alışveriş yaparken yoğun kalabalıkları ve aradığınız ürünün tükenmiş olma ihtimallerini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Duty Free mağazalarının kendine özel kuralları bulunuyor ve alışveriş yapmak isteyen kişiler bu kurallara uymak zorunda. Eğer yurt dışında bir mağazadan alışveriş yapıyorsanız pasaport kontrolünden geçeceğinizi hatırlatmak isteriz.

Duty Free Alışveriş Kuralları

Duty Free Alışveriş Kuralları

Duty Free mağazalarında alışveriş yapmak isteyenlerin belli kurallara uyması gerekiyor. Bu kurallara uyulmadığı takdirde aldıkları ürünleri bırakmaları gerekebilir. Bu nedenle buradan alışveriş yapmaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli unsur gidilecek olan ülkenin izin verdiği ürünleri ve limitleri göz önüne almak. Her ülkenin bu ürünler için limitleri bulunuyor.

Özellikle yerli – yabancı içki konusunda oldukça titiz davranmanızda fayda var. Uçaklara sıvı alım limitlerini bu alışverişlerinizde dikkate almanız gerekiyor. Yerli- yabancı içkilerin yanında tütün ve türün ürünleri, gıda, tekstil ürünleri ve kozmetik ürünleri limitlerine dikkat edilmesi ve aşılmaması gereken diğer önemli seçeneklerin arasında yer alıyor. Bu limitlerin aşılması durumunda ise geçişlerde yapılan aramalar sonucunda hava alanını görevlileri tarafından tespit edilmesi durumunda ürünlere el konulma durumu ile karşı karşıya kalmanız mümkün.

Duty Free Avantajları

Duty Free Avantajları

Eğer uçuş sonrasında Duty Free mağazasından alışveriş yapacaksanız en büyük avantajınızın bagaj hakları konusunda sıkıntıya girmemeniz oluyor.

Uçuş sonrasında rahatlıkla istediğiniz ürünü alabileceğiniz bu mağazalarda hava yolu kısıtlamalarını da ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Bu zamanda yapılan alışveriş hem daha uygun fiyatlı olmasından hem de istediğiniz ürünlere yönelmeniz adına oldukça avantajlı. Bu avantajlarının yanında bir de uzun zamandır aradığınız bir ürünü farklı ülkelere ait havalimanlarında kolaylıkla bulma imkanı bulunuyor.

Bazı Duty Free mağazaları kendi ülkelerine has ürünleri daha çok satma eğiliminde bulunabiliyor. Bu da sizin için büyük avantaj sağlıyor.

Tek bir çatı altında birçok ürünün bulunması aynı zamanda size zamandan tasarruf olarak geri dönüyor ve rahatlıkla alışveriş yapma imkanı sunuyor.

Duty Free Fiyatları

Duty Free Fiyatları

Her yıl milyonlarca yolcu tarafından tercih edilen ve oldukça memnun kalınan Duty Free mağazalarının popülerliği her geçen gün artıyor.

Özellikle uçuşlara yetişme telaşında insanların es geçerek gittiği bu mağazalara artık ayrı bir vakit ayrılıyor.

Vergiden muaf bir fiyat listesi sunan Duty Free bu avantajı kullanılıyor. Markanın ürününü normal şartlarda oldukça yüksek fiyatlara satın alan kişiler buralarda daha uygun seçeneklerle karşılaşabiliyor. Durum böyle olunca internetten ve marka mağazalarından yapılan alışverişlerin önüne geçen Duty Free mağazalarında fiyat konusunda yine de önlem almanızı öneriyoruz. Bu mağazalar genellikle karşımıza uygun fiyatlı ürünleri ile çıksa da bazı ülkelerin ya da havalimanlarının uyguladığı fiyatlar beklediğinizden daha yüksek koşullarda karşınıza çıkabiliyor.

Kendi ülkenizde bulamadığınız ürünleri bulmanıza yardımcı olan Duty Free mağazalarında alışverişe başlamadan önce küçük bir fiyat araştırması yapmalısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız