Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali

0
1211

Eskişehir 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanlarını kazanmış.

İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan Eskişehir, nüfus bakımından bölgenin en kalabalık dördüncü şehri olarak karşımıza çıkıyor. Ortasından Porsuk Çayı’nın geçtiği kent, bünyesindeki Eskişehir Teknik Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi sebebiyle bir öğrenci kenti olarak görülüyor.

Eskişehir, Crime Index’in 2016 yılında rapor ettiği “Dünyanın En Güvenli Şehirleri” listesinde bulunan Türkiye’nin tek kenti olma başarısına sahip. Durum böyle olunca bu güzel şehir her yıl yerli turist akınına uğruyor. 

Sahip olduğu mimari düzen ve çok sayıdaki sanat eseri sayesinde ziyaretçilerini Avrupa şehirlerinin birisinde olduğunu hissettiren Eskişehir’de düzenlenen tiyatro, bale ve konser gibi kültürel faaliyetler de şehirdeki turizme olumlu yönde katkı sağlıyor. 

Hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahip olan Eskişehir’de gezilecek birçok yer bulunuyor. 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Odunpazarı, Eskişehir’in tarihi yüzü olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölgedeki Odunpazarı Modern Müzesi sanatseverler için muhteşem bir gezi noktası.

Eskişehir’e otobüs yolculuğu yaparak seyahat edenler, Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne varıyor. 1993 yılında açılan Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali, 6 bin metrekare alan üzerine kurulmuş. 48 adet şehirler arası peronun bulunan otogarda, aynı zamanda 12 tane ilçe terminali de yer alıyor. 

Bu yazımızda Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali hakkında merak edilenleri yanıtladık.

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali Nerede?

Şehir merkezine yaklaşık olarak 3.5 kilometre uzaklıktaki Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali, Şeker Mahallesi’nde Sivrihisar-2 Caddesi üzerinde bulunuyor. 

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne Nasıl Gidilir?

Eskişehir Otogarı’na ticari taksiler, otobüs firmalarına ait ücretsiz servis araçları, minibüsler, belediye otobüsleri ve tramvay ile ulaşabilirsiniz.

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne belediye otobüsleri ile gitmek isteyenler 100 (Siyah) Otogar – Yunus Emre Devlet Hastanesi, 18 (Siyah) Otogar – Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi, 51 (Siyah) Otogar – Yunus Emre Devlet Hastanesi, 9 (Siyah) Otogar –  Osmangazi Mahallesi ve 18 (Kırmızı) Üniversite Evleri – Otogar otobüs hatlarını kullanabilirler.

Eskişehir Otogarı’na otobüs firmalarının ücretsiz yolcu servislerini kullanarak ulaşabilirsiniz. Yolcu servisleri ile Eskişehir’in; Odunpazarı, Han, Tepebaşı, Mihalgazi, Sivrihisar, Sarıcakaya, Çifteler, Günyüzü, Seyitgazi, İnönü, Alpu, Beylikova, Mihalıççık ve Mahmudiye ilçelerinden otogara ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolcu servis saatleri ve güzergahları ile ilgili detaylı bilgiyi otobüs firmalarından alabilirsiniz.

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne minibüsler aracılığıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir merkezinden veya Eskişehir’in ilçelerinden otogara sefer düzenleyen minibüs hatlarından size en yakın konumdakini belirleyerek otogara ulaşabilirsiniz.

Eskişehir Otogarı’na taksi aracılığı ile rahatlıkla gidebilirsiniz. Eğer eşyanız çok fazlaysa Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne taksi ile ulaşmayı tercih edebilirsiniz. https://taksi-ucreti.hesaplama.net/ internet sitesini kullanarak taksi ücretinin ne kadar tutacağını yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz.

Eskişehir Şehirler Ararası Otobüs Terminali’ne tramvay aracılığı ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir içinde yoğun bir biçimde kullanılan tramvayın son durağı Eskişehir Otogarı. Tramvayın hareket saatlerine http://www2.estram.com.tr/HareketSaatleri internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ndeki Otobüs Firmaları Hangileridir?

Eskişehir Otogarı’nda şehirler arası yolcu taşımacılığı hizmeti veren birçok otobüs firması bulunuyor. Bunların başında Eskişehir merkezli otobüs firması, İsmail Ayaz Turizm geliyor.  

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde Kamil Koç, Metro Turizm, Pamukkale Turizm, Süha Turizm,  İsmail Ayaz Turizm, Ak Turizm, Artvin Ses Seyahat, Aydoğanlar Turizm, Balıkesir Uludağ Turizm, Dadaş Turizm, Esadaş Turizm, Lider Adana Seyahat, Özgül Bafra Turizm, Topçam Seyahat, Van Gölü Turizm, Yeni Adana Seyahat ve Yeşil Artvin Ekspres gibi otobüs firmaları hizmet veriyor.

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ndeki otobüs firmalarının listesine ve iletişim bilgileri

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde Yolcular İçin Sunulan Hizmetler Nelerdir?

Eskişehir Otogarı’nda yolcularının ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler sunuluyor. Otogarda, restoran, kafe, bekleme alanları, hediyelik eşya dükkanları, emanet dolapları, büfe ve tuvaletler bulunuyor.

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ndeki tuvaletler ücretsiz olarak kullanılıyor.

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin İletişim Bilgileri Nelerdir?

Eskişehir Şehirler Arası Otobüs Terminali Telefon Numarası: (0222) 227 88 00

Eskişehir otobüs biletinizi almak için internet sitemizi kullanabilirsiniz. Bu sayede farklı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını ve sefer saatlerini görebilirsiniz.


Güzel yolculuklar dileriz!

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız