Frankfurt Seyahat Rehberi

0
917

Günümüzde neredeyse 1 milyon nüfusu olan bölge, özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık ve rengarenktir.

Her geçen yıl hem ekonomik, kültürel hem de eğitim, ulaşım ve turizm alanında büyük gelişmeler kaydeden kent, adeta bir ulaşım merkezi haline gelmiştir. Frankfurt Havalimanı dünyanın en yoğun ulaşım merkezlerinden birisidir.

Özellikle 1. ve 2. Dünya Savaşı’nın ardından zorlu günler yaşayan ancak bunları hem dış hem de iç çabalar ile kısa sürede toparlayan Frankfurt, bugün dünyanın finans merkezlerinden birisidir. Çünkü Avrupa Merkez Bankası, Deutsche Bank ve Commerzbank gibi dünya genelinde önemi olan finans merkezlerinin ana ofisi Frankfurt’ta bulunur. Bu durumda şehirde sürekli bir ulaşım ağı olmasını sağlar.

Frankfurt, dünyanın sadece finans merkezi değil, aynı zamanda teknoloji, inovasyon ve araştırma merkezidir. Finans merkezlerinin de etkisi ile birçok önemli şirketin merkez ofisi de burada konumlanır.

Eğer sadece gezme ve öğrenme amaçlı Frankfurt’u ziyaret edecekseniz oldukça doyurucu bir seyahat olabilir. Ancak yurt dışında eğitim planlarınız var ise, hazır yolunuz düşmüşken dünyaca ünlü eğitim kurumları hakkında da bilgi alabilirsiniz. Bunlardan bazıları şu şekildedir; Goethe Üniversitesi, the UAS ve the FUMPA. Bu ve diğer okullardaki burs fırsatlarını da takip edebilirsiniz.

Frankfurt’ta görülmesi gereken tarihi eserler ve doğal güzellikler hakkında detaylı bilgi için Frankfurt’ta Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Frankfurt’ta İklim, Ne Zaman Gidilir?

Almanya Frankfurt

Almanya’nın güneydoğusunda yer alan Frankfurt, Wiesbaden ve Mainz kentlerine komşudur.

Kıtasal iklimden etkilenen bölgede kışlar Almanya genelinde görüldüğü gibi oldukça soğuk geçerken, yazlar daha sıcak ve rahattır.

Yılın en sıcak dönemleri mayıs ve eylül ayları iken, günlük sıcaklık Kışın 1.5 derece iken, yazın 20 dereceye çıkmaktadır.

[awesome-weather location=”Frankfurt” size=”tall” units=”C”]

Görüldüğü gibi her ne kadar bizim ülkemizde eylül ile beraber soğuk havalar kendini hissettirmeye başlasa da, Almanya’da özellikle mayıstan eylüle kadar rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Özellikle ağustos ve eylül aylarında yemyeşil doğa manzaraları ve parlayan güneş eşliğinde unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Frankfurt’ta Ulaşım, Nasıl Gidilir ve Şehir İçi Ulaşım İmkanları

Frankfurt Havalimanı

Belki daha önce duydunuz, belki de ilk defa okuyacaksınız ama Avrupa’da gezmenin en güzel yanlarından birisi ise trenlerdir! Çünkü özellikle Batı Avrupa trenleri oldukça rahat ve uygun imkanlar ile sizi şehirden şehire götürür. Bu yüzden önce Balkanlara, Balkanlar’dan da Almanya’ya geçerek Frankfurt’a ulaşabilirsiniz.

Frankfurt Tren İstasyonu

Ben direkt olarak Almanya’ya gitmek istiyorum ve Frankfurt’a gitmem lazım diyorsanız Türkiye’nin pek çok ilinden Frankfurt’a giden direkt uçuşların hepsinden faydalanabilirsiniz. Bilet fiyatları dönem dönem farklılık gösterse de, yaz aylarında pahalı, kış aylarında daha uygun fiyatları olduğunu tahmin edebilirsiniz. Peki hangi şehirlerden direkt uçuş ile gidebilirsiniz? İstanbul başta olmak üzere, Antalya, İzmir, Ankara ve Kayseri’den Frankfurt’a aktarmasız ulaşabilirsiniz.

Ne treni, ne uçuşu, ben otobüs ile gitmek isterim derseniz, böyle bir seçenek de mümkün! Ancak yürek kaldırır mı bilemeyiz. Çünkü uçak ile İstanbul’dan Frankfurt 4 saat sürerken, otobüs ile bu yolculuk 33 ve 35 saatleri arasında değişiyor ve arada yine trenden faydalanmak mecburiyetinde kalabilirsiniz. Bunun için önce İstanbul’dan Münih’e kadar ortalama 29 saat süren otobüs yolculuğunun ardından, Münih’ten Frankfurt’a otobüs veya tren ile geçiş sağlayabilirsiniz.

Son olarak, ben kendi özel aracım ile gitmek istiyorum diyorsanız, en hızlı şekilde hiçbir yere sapmadan, İstanbul, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Slovenya ve Avusturya üzerinden Frankfurt’a ortalama 24 saatte ulaşmak mümkün!

Ancak en nihayetinde eğer en hızlı ve rahat şekilde Frankfurt’a ulaşmak istiyorsanız ve bu yolların yabancısı iseniz, en mantıklı seçenek havayolu!

Frankfurt Festivalleri

Tarihi ve kültürel etkinliklerinin yanı sıra, Frankfurt gündemini takip ederek festivallerde eğlenmeye ve şehrin tadını çıkarmaya gidebilirsiniz! İşte turistlerin de gözdesi olan festivaller;

Jazz zum Dritten

Ekim ayında düzenlenen festival, caz müzik severler için tam bir şölen! Eğer ekim ayında Frankfurt iseniz muhakkak caz festivali için kulaklarınızı kabartın!

Frankfurt Christmas Market

25 Kasım’da başlayan Noel heyecanı ile Hristiyanlık dininin önderi Hz. İsa’nın doğumu tüm Avrupa gibi Frankfurt’ta da sevinç ve mutluluk içerisinde kutlanıyor. Bu tatlı heyecanın ve çeşitli etkinliklerin bir parçası olmak isterseniz, Frankfurt’ta Kasım bir başkadır diyebiliriz.

Spring Dippemess

Türkiye’de baharın gelişi Nevruz Bayramı ile kutlanırken, Almanya’da da baharın gelişi heyecan ile kutlanıyor.

Nisan’ın ilk haftalarında pek çok eğlenceli aktiviteler ile kutlanan ilkbahar, Frankfurt Nehri’nin çevresinde düzenlenen en büyük ve en geniş katılımlı eğlence festivallerin birisidir.

Özellikle arkadaş ve aile çevreniz için lunaparktan alışverişe kadar birçok etkinliğe katılabilirsiniz.

Büyük Festival

Ağustos, Frankfurt’un en eğlenceli ve en güzel olduğu aylardan birisi. Peki, caddelerden taşan çok renkli festivallerden birinin bu ayda düzenlendiğini biliyor muydunuz?

Römerberg’de canlı müzik ile cuma günleri aktif olan festival, belediye başkanının sabah gerçekleşen açılış konuşması ile başlar.

Pek çok yöresel dans ve eğlence etkinliklerinin olduğu bu festival ailecek vakit geçirmek için müthiş bir fırsat!

Orman Günü (Waldchestag)

Whitsun tatilinin ardından kutlanan Orman Günü, mayıs ve haziran ayları içerisinde kutlanır.

Frankfurt’ta yaşayan herkes bu günde Frankfurt Ormanı’na giderek doğayı ve yeşilliği kutlarlar.

Her yıl bu dönemlerde şehre olan sevgilerini ve saygılarını gösterirler. Oldukça geleneksel olan bu festivale göz atmakta fayda var.

Opera Alanı Festivali

Oldukça tarihi olan Frankfurt Opera Binası’nda “doğruluğa, güzelliğe ve iyiliğe” yazar.

Eğer dünya müziklerine meraklı iseniz yöresel müziklerden dünya müziklerine, caz müzikten pop müziğe kadar bu eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Haziran ve temmuz aylarında gerçekleştirilen bu festival sayesinde unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Frankfurt Elma Şarabı Festivali

Frankfurt bahçelerinde yetişen en leziz meyvelerden olan elmayı hem tadabilir hem de sevdikleriniz için yanınıza alabilirsiniz.

Frankfurt elmalarından yapılan elma şarabının tadı ise bir başka! Şehrin en nefis ve en meşhur içeceği olan elma şarabı, oldukça renkli görüntülere de sahne olur.

Senenin en güzel dönemlerinden biri olan ağustosta düzenlenen Frankfurt Elma Şarabı Festivali’nde hem eğlenebilir hem de çeşitli şarapların tadına bakabilirsiniz.

Frankfurt’ta Alışveriş

Elma şarabını kesinlikle kaçırmamalısınız. Hem sevdikleriniz hem de kendiniz için alabileceğiniz bu hediye müthiş bir anı olabilir.

Elmadan sadece şarapta değil, temizlik malzemelerinde faydalanan Frankfurtlular oldukça çalışkan! Mis gibi kokan elma sabunu ile sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz.
Nedir bu elmaların lezzetinin sırrı diyorsanız, neden elma tohumu almıyorsunuz? Hem uygun fiyatlı hem de oldukça sağlıklı olan elma tohumlarını hem kendiniz hem de arkadaşlarınız için alarak kendi elmalarınızı yetiştirebilirsiniz.

Her şehir gibi burada da şehrin kültürel dokusunu yansıtan güzel kupa bardaklar ve hediyelik kalemler bulabilirsiniz.

Frankfurt çoraplarına ne dersiniz? Gri mavi renklerde olan bu çoraplar kışları sizi ısıtabilir.

Elbette, olmazsa olmaz ve edebiyat dünyasına Romantik akımın hakim olduğu dönemde iz bırakan J.W. von Goethe’nin orijinal dilinde veya ingilizce çeviri kitaplarından birini alarak unutulmaz bir hediyeye sahip olabilirsiniz.

Frankfurt’ta Yeme-İçme

Yemek kültür olmazsa olmazlarımızdan bir başkası! Peki ne yemeliyiz? Farklı ve yöresel lezzetleri tatmak isterseniz bu tatlara göz atmakta fayda var.

“Handkase wit musik” adı verilen “müzikli peynir”, isminden uzak bir şekilde krem peynir ve yumurta ile servis edilen acı bir lezzet! Ekşi süt ile elde yapılan bu peynir, sizi oldukça şaşırtabilir. Oldukça keskin bir tadı olan bu peynir, üzerine çiğ soğan ve kimyon serpilerek servis edilir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, elma şarabını muhakkak tatmalısınız.

Frankfurt schnitzeli ise bir başka lezzet! Çeşitli yeşillikler ve özel soslar ile servis edilen bu geleneksel lezzeti tatmanın tam zamanı! İçerisinde ekşi krema, zeytinyağı, sirke, hardal, tuz ve haşlanmış yumurta olan bu tavuk, bugüne kadar yediklerinizden oldukça farklı!

Et yemeyi seven Frankfurtlular sosis ve et yemeklerine de bayılıyor, her ne kadar dana eti yemekleri bulsanız da, genellikle domuz eti kullanıyor. Bu yüzden eğer hassasiyetiniz varsa dikkat etmekte fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız