Hacettepe Üniversitesi Ulaşım Rehberi

0
3323

Ülkemizdeki en başarılı üniversitelerden biri olan Hacettepe Üniversitesi’nden bahsedeceğiz bu yazımızda.

İlk olarak 1954 yılında Çocuk Sağlığı Kürsüsü olarak kurulan (Hacettepe Tıp Fakültesi’nin başlangıcı), yıllar geçtikçe alanını genişletip Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji, Beslenme ve Diyetetik, sonrasında yine sağlık alanında Diş Hekimliği ile genişleyen, daha sonraları bünyesine kattığı diğer fakültelerle de büyüyen ve hatta Sıhhiye Kampüsü dışına çıkarak Beytepe’de bir kampüs kuraran eğitim vermeye devam eden Hacettepe Üniversitesi’nin iki kampüsüne de nasıl ulaştığını anlatacağız.

Toplamda 14 fakülte, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 1 konservatuar, 15 enstitü, 98 araştırma ve uygulama merkeziyle akademik hayatına devam eden üniversite günümüzce teknoloji, bilim, kültür ve sanat alanlarında evrensel değerlere ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunan geleceği parlak bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

Logosunu bile ilk öğrencilerinden birinin tasarladığı üniversitede kurulan Amerikan futbolu takımının “Kızıl Geyikler” ismini alması gençlerin verdikleri emeklere saygılı olunduğunun en değerli kanıtı belki de. Kampüsü sanal ortamda turlamak isterseniz linke tıklamanız yeterli.

“Saygı”, “Öngörü”, “Katılımcılık” ve “Estetik” değerleriyle yola çıkan Hacettepe Üniversitesi çevreye duyarlı ve sürdürülebilirlik konusunda hassas ilkeler benimsiyor.

Öğrencilerine benimseme duygusunu kampüs hayatında kazandıran üniversitenin hem mezunları hem de öğrencileri kendilerine “Hacettepeli” demekten büyük gurur duyuyor. Üniversite hayatlarında kampüse sıkıca bağlı olmalarını sağlayan üniversite bakalım bu uğurda neler yapıyor?

İlk olarak sağladığı yurt dışı olanakları ve verdiği yabancı dildeki eğitim diyebiliriz. Bir Hacettepeli, kampüse adımını attığından itibaren ayrıcalıklı olduğunu hissediyor. Çünkü eğitimdeki başarısı kadar öğrenci topluluklarının çalışmalarıyla da öğrencinin kendisini ve yeteneklerini keşfetmesini, bunun üzerine giderek kendi emeğiyle bir yerlere gelmesini ve çevresine katkı sağlamasını destekliyor.

Öğrenci topluluklarından hem akademik eğitimine uyan hem de hobilerini gerçekleştirebileceği gruplara katılan öğrenci hem sosyalleşerek yeni arkadaşlar edinmiş oluyor hem de grup çalışmalarıyla panellerin, konserlerin, konferansların, seminerlerin ve daha birçok aktivitenin organizasyonunda rol oynayarak konuklarla birebir tanışma ve zaman geçirme, onların hayat tecrübelerini canlı dinleme fırsatı kazanıyor.

Bunlar dışında araştırma merkezleri, laboratuvarlar, Teknokent gibi noktalarda kendisini geliştirerek araştırmacı yanını güçlendiriyor, yeni projelere imza atıyor. Bu yüzden Hacettepe için sadece bir okul diyip geçemeyiz, çünkü eğitim hayatı dışında iş hayatının simülasyonu, bir yandan da hobileriyle keyifli zaman geçireceği sosyal hayatı tecrübe etmiş oluyor bir Hacettepeli.

“Hacettepeli olmak ayrıcalıktır” diyorlar, biz de buna sonuna kadar katılıyoruz.

Yabancı dillerden jeoloji alanına, matematik alanından hemşireliğe, halk danslarından sanat dallarına kadar geniş bir yelpazede öğrencilerinin başarılarıyla övünen Hacettepe Üniversitesi’nin resmi sitesindeki Başarılarımız kısmında hem ulusal hem de uluslar arası anlamda ciddi başarılara imza atan öğrenciler ve aldıkları ödüllerle, burslarla ve yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Sizler için üç ana nokta belirledik; şehir merkezinden, uçakla geliyorsanız Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ve otobüsle gelmeyi tercih ediyorsanız Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Hacettepe Üniversitesi’nin hem Sıhhiye hem de Beytepe Kampüsleri’ne nasıl ulaşacağınızla ilgili detaylıca rotalar belirledik ve her şeyi açıkladık. Hazırsanız başlayalım!

Sıhhiye Kampüsü’ne Ulaşım

Hacettepe Üniversitesi’nin ana kampüsü olan Sıhhiye Kampüsü Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ev sahipliği yapıyor. Sadece sağlığın ön planda olduğu ve konuşulduğu kampüs olduğunu söylesek yalan olmaz herhalde.

Başkent Ankara’nın Ulus ve Hamamönü semtleri arasında bulunan Sıhhiye Kampüsü’ne Kurtuluş, Opera, Samanpazarı ve Sıhhiye’den yapacağınız bir 10 – 15 dakikalık yürüyüş ile ulaşabilirsiniz.

Yürüyüş dışında farklı ulaşım yollarıyla Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne nasıl varacağınızı aşağıda detaylıca açıkladık.

Şehir Merkezinden Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü merkeze oldukça yakın bir kampüs. Bundan dolayı Ankara’nın merkezi Çankaya’da bulunan Kızılay semtinden 25 dakikalık bir yürüyüşle bile üniversite kampüsüne ulaşmanız mümkün.

Yol müsait olmaz, yanınızda ağır eşyalarınız bulunur veya direkt yürümek istemeyebilirsiniz. Bu tarz herhangi bir durum olabilir, biz yine de tüm toplu ulaşım araçlarını ve özel araçları değerlendirelim.

Ancak şunu mutlaka belirtelim ki şehir merkezi Kızılay’dan Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne ister yürüyün, ister diğer ulaşım yollarını seçin, en geç yarım saatte kampüse varmış olacaksınız.

Toplu Ulaşım Araçları

EGO Otobüsleri

Kızılay’ın şehir merkezi olmasından kaynaklı birçok otobüs hattı geçiyor, bu konuda Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne otobüsle ulaşmanız için pek çok alternatifiniz olacak.

Kızılay otobüs durağından bineceğiniz 220-7, 297-7, 330, 340 numaralı EGO otobüslerinden biriyle Kurtuluş Parkı otobüs durağında indikten sonra 15 dakikalık bir yürüyüş yaparsanız karşınızda Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’nü göreceksiniz. Otobüse bindiğiniz andan itibaren en geç 20 dakika içinde okuldasınız!

Güvenpark’tan kalkan 339-5 nolu otobüs ile Sıhhiye Kampüsü’ne sadece 7 dakika uzaklıkta olan Tacettin Dergahı durağında da inmeyi tercih edebilirsiniz.

Ulus’tan hareket eden yolcular ise Otel durağından geçen 354-3, 394-3 veya 398-3 numaralı otobüsleri tercih ederek Tacettin Dergahı durağında inmeli. Buradan yaklaşık 5 dk yürüyerek kampüse varabilirsiniz. 

Bir alternatifiniz daha var, Hacettepe Üniversitesi hizmetlerinden yararlanmak isterseniz Ankaray veya banliyö trenlerinin duraklarından biri olan Kurtuluş İstasyonu’ndan kalkan 230 numaralı Hacettepe – Beytepe Kampüsü otobüsünü kullanarak yürüme derdinden kurtulacak ve çok daha kısa sürede kampüse ulaşacaksınız.

Metro

Emek’ten Sıhhiye Kampüsü’ne gitmek isteyen yolcular ise Emek metro durağını kullanarak A1 Dikimevi metrosuna binip Kurtuluş durağında inmeli. 

Ankaray

Kızılay’dan Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne ulaşım için kullanabileceğiniz bir diğer yol, belki de en ideal yollardan biri ise Ankaray.

Kızılay Meydan’dan bineceğiniz Ankaray ile Dikimevi güzergahında iki durak ilerledikten sonra Kurtuluş İstasyonu’nda inin.

Sonrasında yaklaşık olarak 10 – 15 dakikalık bir yürüyüşle veya 230 numaralı Hacettepe – Beytepe Kampüsü otobüsüyle kendinizi Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’nde bulacaksınız. Böylece Kızılay’dan üniversite kampüsüne 21 dakikada varmış olacaksınız.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne merkeze yakın olduğu için servis veya daha farklı bir araçla gitmenizi çok önermiyoruz. Özellikle Kızılay’dan yola çıkıyorsanız hiç gerek kalmadığını söyleyebiliriz.

Ancak mutlaka şunu belirtelim ki Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye ve Beytepe kampüsleri arasında hareket eden ring seferleri mevcut. Sefer saatlerine ve güzergaha şu dosyadan erişebilirsiniz.

Taksi

Kızılay ve Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü arası oldukça yakın bir mesafe. Ancak yine de bazı durumlarda taksiye ihtiyacımız olabiliyor.

Taksiyi tercih ettiğiniz takdirde Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne 5 dakika içinde varacaksınız ve ödemeniz gereken miktar yaklaşık 20 TL olacak.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Ankara’ya uçakla gelmeye karar verdiyseniz ineceğiniz tek havalimanı Ankara Esenboğa Havalimanı olacaktır.

Şimdiye kadar Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’nün merkeze ne kadar yakın olduğundan bahsettik, şimdi de Ankara Esenboğa Havalimanı’nın merkeze bir o kadar uzak olduğunu düşünün.

Gözünüz korkmasın, tabi ki size vereceğimiz ulaşım rotaları mevcut! Sadece birazdan “neden bu kadar çok vesait var?” diye düşünerek şaşırmayın diye önceden kısa bir uyarı yapıyoruz. O zaman kemerleri bağlayın, uçak kalkıyor, rotalar geliyor!

Toplu Ulaşım Araçları

EGO Otobüsleri

Uçaktan indiniz ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndasınız. Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne otobüsle ulaşmak için birkaç vesait yapmanız gerekecek.

Yine Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan EGO otobüslerine binerek Aydınlıkevler Ticaret Lisesi’nde inebilir, 3 dakikalık yürüyüş sonrası varacağınız Atatürk İlköğretim Okulu durağından geçen 440 numaralı Pursaklar – Kızılay Meydan ve 486 numaralı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – Sıhhiye otobüslerinden birine binerek Sıhhiye otobüs durağında inebilir, 20 dakikalık yürüyüş sonrası Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne varabilirsiniz. Bu şekilde de yolculuğunuz 2 saat 30 dakikaya yakın sürecektir.

İlk olarak Esenboğa Hangar durağına yürüyün ve 491 numaralı Kutuören – Dumlupınar otobüsüne binin, Dumlupınar İlköğretim Okulu otobüs durağında inin.

28 metre yürüyerek Dumlupınar Mahallesi otobüs durağına ulaşın ve 474-1 numaralı otobüse binerek Ulus Ziraat Bankası otobüs durağında inin.

280 metre kadar yürüyerek 355 numaralı Zerdalitepe – Ulus otobüsüne Atatürk Spor Salonu durağından binin ve Tacettin Dergahı durağında inin. Yorucu bir yol ama göründüğü kadar uzun sürmeyecek merak etmeyin!

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan BelKoAir servislerini kullanarak Sıhhiye Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Havalimanından kampüse varmanız toplamda 2 buçuk saat sürecektir. 

442-K numaralı Pursaklar – Kızılay Meydan otobüsüyle Kızılay’a gidebilir veya 442-A BelKoAir servisinden AŞTİ’de yani Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde inebilir, 2 dakikalık yürüyüşle Ankaray hattına geçerek Dikimevi yönünde 9 durak gidebilir, Kurtuluş İstasyonu’nda indikten sonra yaklaşık 13 – 14 dakikalık bir yürüyüş sonrası veya 230 numaralı Hacettepe – Beytepe Kampüsü otobüsü ile Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Servisten indikten sonra daha az yürüyüş olmasına rağmen Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yola çıktıktan sonra kampüse varmanız aşağı yukarı 2 saat 50 dakika sürecektir.

Taksi

Yukarıda bahsettiğimiz vesaitler sonrası gözünüz korkabilir ve hemen taksi kullanmayı düşünebilirsiniz.

O ihtimali de değerlendirelim o halde, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan taksiye bindikten sonra Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne varmanız 40 dakikaya yakın sürecektir ve ödemeniz gereken tutar 200 TL’ye yakın bir miktar olacaktır.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ)’nden Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Uçak yerine otobüsü tercih ettiniz ve gözlerinizi bir açtınız ki karşınızda AŞTİ! Peki, büyük adımı attık, ya bundan sonrası? O iş bizde, hiç merak etmeyin.

Şimdi AŞTİ’den Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne nasıl ulaşabileceğinizi görelim.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne ulaşım sizi biraz korkutmuş olabilir, ancak AŞTİ daha yakın oluşuyla yolu o kadar uzatmayacaktır.

Toplu Ulaşım Araçları

EGO Otobüsleri

AŞTİ’de indikten sonra otobüs yoluyla Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne ulaşmak oldukça kolay.

AŞTİ’nin karşısından bineceğiniz 545 numaralı Eryaman – AŞTİ otobüsü ile Kurtuluş Parkı durağında indiğiniz takdirde Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne kısa bir yürüyüş mesafesi kalacaktır. Veya Kurtuluş İstasyonu’ndan 230 numaralı Hacettepe – Beytepe Kampüsü otobüsüne binerek direkt kampüse girebilirsiniz.

AŞTİ durağından hareket eden 528-3 numaralı otobüsler ile Armada durağında indikten snra Söğütözü Metro İstasyonu durağına yürüyerek 339-5 numaralı otobüse geçiş yaparak da kampüse ulaşım sağlanabilir. 

Bir diğer yöntem de AŞTİ içinden 442-3 numaralı Havaalanı – AŞTİ- Kızılay otobüsüne binerek Kızılay’da inmeniz olabilir.

Kızılay’dan Ziya Gökalp Caddesi Selanik-2 Sokağı önünden geçen 221-3 numaralı Mamak – Bakanlık, 297-3 numaralı Mutlu Mah. – Batıkent, 333 numaralı Opera – Ulus, 160 numaralı Opera – K.Esat, 381 numaralı Türközü – Ulus otobüslerinden birine binerek Kurtuluş Parkı durağında inebilirsiniz.

Sonrasında 230 numaralı Hacettepe – Beytepe Kampüsü otobüsüne binerek veya yürüyerek Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Ankaray

Yaygın bir ulaşım yolu olarak Ankaray’ı bu iki konum arasında rahatça kullanabilirsiniz.

AŞTİ Terminali’nden bineceğiniz A1 nolu Ankaray ile Dikimevi yönüne 9 durak giderek Kurtuluş İstasyonu’nda indikten sonra 13 dakikalık bir yürüyüş veya 230 numaralı Hacettepe – Beytepe Kampüsü otobüsü ile en geç yarım saat içinde karşınızda Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü girişi!

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Ankara’ya gelmek için tercih ettiğiniz otobüs firmanızın eğer şehir içi servislerinden yararlanabiliyorsanız Kurtuluş durağı civarında inmeniz kampüse yaklaşmanız için yeterli olacaktır.

Sonrasında ya yürüyerek ya da üniversitenin 230 numaralı Hacettepe – Beytepe Kampüsü otobüsü ile kampüse rahatça varabilirsiniz.

Taksi

Taksi olanağını düşünürsek AŞTİ’den Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ne taksiyle varmanız 10 dakika sürecek ve 50-65 TL arası bir miktar tutacaktır.

Beytepe Kampüsü’ne Ulaşım

İlk göz ağrısı Sıhhiye Kampüsü’nden sonra kurulan Beytepe Kampüsü de Hacettepe Üniversitesi’nin birbirinden değerli fakültelerini ağırlıyor.

İsimlerini saymamız gerekirse Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi.

Yüz ölçümü ile oldukça büyük bir alanı kaplayan Beytepe Kampüsü’nün içinde Yeşil Vadi ve Beytepe Göleti bulunuyor.

Kampüs doğal alanları olduğu kadar City ve Beytepe Alışveriş Merkezi gibi sosyal yaşam alanlarını, Yıldız Amfi ve Beytepe Kongre ve Kültür Merkezi gibi konferans alanlarını, Beytepe Gün Hastanesi’ni, enstitüleri ve yüksekokulları da barındırıyor.

Ulaşım olarak Sıhhiye Kampüsü kadar merkezi bir konumda olmayan Beytepe Kampüsü’ne farklı noktalardan ulaşmak mümkün. Aşağıda Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne şehir merkezi, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali olmak üzere üç farklı lokasyondan nasıl ulaşacağınıza dair rotalar oluşturduk.

Şehir Merkezinden Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Tabi Sıhhiye Kampüsü kadar merkeze yakın değil Beytepe Kampüsü. Bir miktar daha uğraştıracak, dediysek de inanmayın çünkü o kadar uzak değil Beytepe Kampüsü!

Otobüsten metroya birçok şekilde varmanız mümkün. Ayrıca okulun ring seferleriyle de aşağıda bahsedeceğimiz üç nokta dışındaki noktalardan kolayca ulaşılabiliyor.

Semt ring seferleriyle ilgili detaylı bilgi için Hacettepe Üniversitesi resmi sayfasını mutlaka inceleyin.

Toplu Ulaşım Araçları

EGO Otobüsleri

Kızılay Meydan’dan 7 – 8 dakikalık yürüyüşle varacağınız Necatibey otobüs durağından 511-3 numaralı Sincan Ahimesud Bulvarı – Bakanlık, 512-3 numaralı Sincan – Bakanlık, 521-3 numaralı GOP – Bakanlık veya 541-3 numaralı Eryaman – Kızılay otobüslerinden binerek Beytepe Köprüsü otobüs durağında inin ve 4 dakikalık yürüyüş sonrası Beytepe Metro İstasyonu’na varın.

Oradan geçen 550 numaralı Beytepe Kampüsü – Beytepe Metro İstasyonu veya 564 numaralı Beytepe Metro – Beysukent Angora Evleri otobüslerinden biri ile Öğrenci Evleri otobüs durağında inin ve 5 dakikalık yürüyüş sonrası karşınızda Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü!

Bu kadar vesait saydığımıza bakmayın, Kızılay’dan yola çıkışınızdan itibaren 50 dakika içerisinde Beytepe Kampüsü’ne varacaksınız.

Otobüs kullanarak bir başka yol ile Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne ulaşmanız mümkün. Kızılay Meydan’dan 4 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Kızılay otobüs durağından 530-3 numaralı Etimesgut – Ulus otobüsüne binerek Beytepe Köprüsü otobüs durağında indikten sonra 4 dakikalık yürüyüşle Beytepe Metro İstasyonu’na varın. Buradan geçen 550 numaralı Beytepe Kampüsü – Beytepe Metro İstasyonu veya 564 numaralı Beytepe Metro – Beysukent Angora Evleri otobüslerinden birine binerek Öğrenci Evleri durağında inin, Sonrasını biliyorsunuz zaten, 5 dakikalık yürüyüşle karşınızda Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü!

NOT: Beytepe Köprüsü üzerindeki Beytepe otobüs durağından kalkan 130 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsü ile de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne rahatça ulaşabilirsiniz.

Metro

Deminki otobüs kısmında anlatırken gözünüze çarpmıştır, sürekli Beytepe Metro’dan bahsettik. Evet Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne gitmenin bir diğer yolu da metrodan geçiyor.

Kızılay’dan Koru güzergahında bineceğiniz metrodan 8 durak sonra yani Beytepe İstasyonu’nda inin ve 4 dakikalık yürüyüş ile Beytepe Metro İstasyonu’na ulaşın.

Bineceğiniz 550 numaralı Beytepe Kampüsü – Beytepe Metro İstasyonu veya 564 numaralı Beytepe Metro – Beysukent Angora Evleri otobüslerinden biriyle Öğrenci Evleri durağına varın ve 5 dakikalık son bir yürüyüşle Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne ulaşın.

NOT: Beytepe Köprüsü üzerindeki Beytepe otobüs durağından kalkan 130 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsü ile de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne rahatça ulaşabilirsiniz.

Ulus veya Bahçelievler yönünden Beytepe Kampüsü’ne ulaşım sağlamak isteyenlerin tercih etmeleri gereken ulaşım yöntemi metro. Ulus’tan M1-2-3 metrosu ile Bilkent durağında inerek, Bilkent Metro İstasyonu otobüs durağından 176 numaralı otobüs ile İdari Birimler durağında inip, 15 dakikalık bir yürüyüş ile kampüse varış sağlayabilirsiniz. 

Bahçelievler’den kampüse gelecek yolcular, Beşevler durağından A1 metrosuna binerek Kızılay’a gelip, Kızılay üzerinden aktarma ile kampüse varış yapabilirler. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Beytepe Köprüsü ve Beytepe Kampüsü arasındaki ring seferleri dışında Ankara’nın pek çok noktasından semt ring seferleri kalkıyor.

Bunlarla ilgili detaylı bilgi için Hacettepe Üniversitesi resmi sitesini inceleyebilir veya servislerden sorumlu kişilerle görüşebilirsiniz.

Taksi

Yukarıda saydığımız otobüs, metro ve servis maddeleri dışında taksiyi de gözden geçirmeden bu kısmı tamamlamayalım.

Kızılay Meydan’dan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne varmak için 100 TL’ye yakın bir miktar ödeyeceksiniz ve yolculuğunuz yaklaşık 20-25 dakika sürecek.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Ankara’ya uçakla geldiniz ve gözlerinizi açtınız. İşte Ankara Esenboğa Havalimanı’ndasınız. Şimdi buradan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne gitmeniz gerekiyor.

Alternatifleriniz neler mi? Hemen aşağıda detaylıca açıklıyoruz. Şimdiden düşüneceğiniz ilk ve son ihtimal taksi olacak, biz yine de her ihtimali düşünelim.

Toplu Ulaşım Araçları

EGO Otobüsleri

Öncelikle sizi uzun bir yolculuğun beklediğini baştan söyleyelim. Sonra da çok uzatmadan hemen rotayı detaylıca anlatalım.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne ulaşmak için ilk olarak Yenice otobüs durağına gitmeniz gerekiyor, buradan da 487-3 numaralı Çubuk – Ulus otobüsüne binerek Kazım Karabekir Cami otobüs durağında inmelisiniz.

430 metre yürüyerek varacağınız Atatürk Kültür Merkezi otobüs durağından da 510-2 numaralı Sincan – Sıhhiye otobüsüne binerek bu otobüsten Asfa Koleji durağında inmelisiniz.

90 metrelik bir yürüyüş sonrasında 511-3 numaralı Sincan Ahimesud Bul. – Bakanlık otobüsüne binmek üzere Hüsna Cami otobüs durağına ulaşmalı ve bindiğiniz otobüsten Beysukent Köprüsü otobüs durağında inmelisiniz.

226 metrelik bir yürüyüş sonrasında Beytepe Metro İstasyonu durağından 550-1 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsüne binerek Hukuk Fakültesi durağında ineceksiniz.

Koca bir geçmiş olsun diyoruz! Artık 2 buçuk saat sonrasında vardığınız Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nün çimlerine kendinizi atarak koca bir şişe suyu bitirebilirsiniz.

NOT: Beytepe Köprüsü üzerindeki Beytepe otobüs durağından kalkan 130 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsü ile de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne rahatça ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne otobüsle ne kadar zor ulaşıldığını görmüş olduk.

Servisleri kullanarak da yine 2 buçuk – 3 saat arası bir saat diliminde kampüse varacaksınız ancak daha az vesait olduğunu söyleyebiliriz.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan bineceğiniz BelKoAir servisleri ile Pursaklar durağında inin ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezi durağına ilerleyin.

Sonrasında 474 numaralı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – Kızılay Meydan hattına giden otobüse binerek Sıhhiye otobüs durağında inin, 530-3 numaralı Etimesgut – Ulus otobüsüne binerek Beytepe Köprüsü durağında inin.

Buradan 4 dakikalık yürüyüşle Beytepe Metro İstasyonu durağına ulaşın ve 564 numaralı Beytepe Metro – Beysukent Angora Evleri otobüsüne binin, Öğrenci Evleri otobüs durağında indikten sonra sadece 5 dakikalık bir yürüyüş sizi bekliyor. İşte Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ndesiniz!

NOT: Beytepe Köprüsü üzerindeki Beytepe otobüs durağından kalkan 130 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsü ile de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne rahatça ulaşabilirsiniz.

Taksi

Taksinin her zaman diğer ulaşım yollarından daha pahalıya mal olacağını biliyoruz. Ancak uçakla bir yere giderken de valiz ağırlığı olsun, yol yorgunluğu olsun aklımız hemen taksiye kayıyor.

Böyle bir durumda kalırsanız ve taksiyi seçmek isterseniz veya seçmek zorunda kalırsanız diye hemen hesaplamaları yapalım. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne ulaşmanız 1 saate yakın sürecek ve yol ücreti 300 TL’ye yakın bir miktar olacak.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ)’nden Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Çevrenizde Hacettepeli bir tanıdığınız varsa muhtemelen dilinden düşürmediği AŞTİ’yi duymuşsunuzdur. Bu kısmı okuduktan sonra daha iyi anlayacaksınız.

Yine de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne AŞTİ’den ulaşmanın zorluğu ne Kızılay’dan varıldığı kadar kolay, ne de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ulaşmak kadar zor! Veya biz şimdi detaylı bir anlatım yapalım, zorluğuna siz karar verin olur mu?

Toplu Ulaşım Araçları

EGO Otobüsleri

AŞTİ’den Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne ulaşmak için ilk olarak AŞTİ otobüs durağından 109 numaralı Akköprü – Taurus AVM otobüsüne binmeli ve Ufuk Üniversitesi Hastanesi durağında inmelisiniz.

İndikten sonra 320 metrelik bir yürüyüş ile Armada otobüs durağına ulaşarak bu duraktan 511-3 numaralı Sincan Ahimesud Bul. – Bakanlık otobüsüne binmeli, Beytepe Köprüsü’nde inmelisiniz.

Sonrasında 260 metreye yakın yürüyerek Beytepe Metro İstasyonu durağından 550-1 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsüne binmeli ve Hukuk Fakültesi durağında inerek yolculuğunuzu tamamlamalısınız. İşte 45 dakika içinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ndesiniz!

NOT: Beytepe Köprüsü üzerindeki Beytepe otobüs durağından kalkan 130 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsü ile de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne rahatça ulaşabilirsiniz.

AŞTİ’den Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne gitmenin bir diğer alternatifi ise, otogardan Emek durağına yürüyerek 419-5 numaralı otobüs ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği durağında inip, Bilkent Metro İstasyonu durağına yürümek. Buradan 175 numaralı otobüse binerek Hacettepe Üniversitesi durağında inebilirsiniz. 

Ankaray

AŞTİ’den Dikimevi yönünde ilerleyen hatta binerek Kızılay İstasyonu’nda inebilir, sonrasında 190 metre yürüyerek Meşrutiyet Caddesi durağından 511-3 numaralı Sincan Ahimesud Bul. – Bakanlık otobüsüne binebilir, Beytepe Köprüsü durağında inebilirsiniz.

Sonrasında ya üniversiteden kalkan 130 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsünü kullanabilir ya da Beytepe Metro İstasyonu durağına yürüyerek 550-1 numaralı Beytepe Metro İstasyonu – Beytepe Kampüsü otobüsüne binebilirsiniz. Bu kadar!

Dolmuş

AŞTİ’den kalkan dolmuşları da kullanabilirsiniz. Kızılay dolmuşuna binebilir, sonrasında yukarıda bahsettiğimiz gibi Meşrutiyet Caddesi’nden 511-3 otobüsüne binebilir, oradan da 130 numaralı veya 550-1 numaralı otobüslerle kampüse ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Eğer Ankara’ya gelirken bindiğiniz otobüs firmanızın şehir içi servisleri varsa hiç yukarıdaki otobüs ve Ankaray seçeneklerini düşünmeyin, çünkü yolu uzatmak gibi bir şey olacaktır ve size hiç yoktan masraf çıkaracaktır. Şehir içi servislerinin güzergahlarına dikkatlice bakmayı unutmayın.

Taksi

EGO otobüsleri, Ankaray, servis… Hiçbirini seçmek istemiyor musunuz? Tercih sizin tabi ki, bu durumda taksi tutmayı düşünebilirsiniz.

AŞTİ’den Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ne ulaşmanız 18 – 20 dakika arası sürecektir. Ödemeniz gereken yol ücreti ise 80 TL’ye yakın bir miktar olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız