Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
310

Hakkâri, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Kuzeyde Van, batıda Şırnak, güneyde Irak ve doğuda İran ile komşudur.

Hakkâri, turistik açıdan popüler bir şehir değildir ancak çok eski dönemlerden bu yana medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu durum mimarisine ve yemek kültürüne etki etmiştir.

Ayrıca, etkileyici bir doğası vardır. Barçelan, Durankaya Yaylası, Merga Butan Kayak Merkezi, Seyithan Gölü, Cennet Cehennem Vadisi, Meydan Medresesi, Şemdinli Taş Köprü ve Kayme Sarayı; şehirde görülmesi gereken başlıca yer ve yapılardır.

Hakkâri’ye Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa’ya hava yolu ve kara yolu ile ulaşım sağlanabilir. Ayrıca, Van Gölü Ekspresi ile Van üzerinden de Hakkâri’ye gidilebilir. 

Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı Nerededir?

Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı, şehir merkezinden 78 km uzaklıkta bulunan Yüksekova ilçesinde yer alır. 2015 yılında açılan havalimanı, aynı sene bitmeden kapanıp 2016’da yeniden hizmete açıldı.

Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet tarafından yalnızca İstanbul ve Ankara’dan direkt uçuş seferleri yapılmaktadır. Diğer şehirlerden ise, aktarmalı uçuşlar düzenlenmektedir.

Havalimanı içerisinde yeme-içme servisi veren kafeler, emanet eşya ofisleri ve ATM’ler gibi hizmet veren alanlar bulunmaktadır.

Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı ile şehir merkezi arasında taksi, minibüs ve otobüslerle ulaşım sağlanabilir. Ayrıca, havalimanı içinde araç kiralama imkânı da bulunmaktadır. 

Hakkâri’ye uçakla seyahat etmek için obilet üzerinden kolayca biletinizi temin edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız