İstanbul Kamp Alanları: Şehrin Stresinden Uzak Doğaya Yakın

0
3886
İstanbul Kamp Alanları: Şehrin Stresinden Uzak Doğaya Yakın
İstanbul Kamp Alanları: Şehrin Stresinden Uzak Doğaya Yakın

Şehirde dinlendirici ve ufak bir kaçamak yapmak zaman zaman herkesin ihtiyaç duyduğu bir aktivite. İstanbul’da yaşarken özlediğiniz o harika doğa ile buluşmak için çok da uzaklara gitmeniz gerekmiyor. İstanbul’da hem kamp yapabileceğiniz hem de şehrin gürültüsünden kaçarak doğada vakit geçirebileceğiniz pek çok güzel lokasyon bulunuyor. 

Şile’den Polonezköy’e, Kilyos’tan Çatalca’ya kadar doğa ile iç içe olabileceğiniz ve kamp yapabileceğiniz İstanbul’un kamp alanlarını sizin için araştırdık. İşte İstanbul kamp alanları;

1) Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz

Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz
Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz

İstanbul’da kamp için gidebileceğiniz yerlerden biri Beykoz’da bulunuyor. 3.000 hektar alanıyla İstanbul’un en büyük tabiat parkı olan Polonezköy Tabiat Parkı, sizlere İstanbul’da değilmiş gibi hissedeceğiniz bir ortam sunuyor. Tamamen doğanın içinde olan Polonezköy Tabiat Parkı’nda kendi çadırınızı kurabilir ya da çadır kiralayabilirsiniz. 

Polonezköy Tabiat Parkı’nda kamp yaparken bazı işletmeler ateş yakılmasına ya da mangal yapılmasına izin vermiyor. Fakat parkın bünyesinde bulunan çeşitli restoranlar bulunuyor. Ücretli bir kamp alanı olan Polonezköy Tabiat Parkı’nda keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. 

2) Çilingoz Tabiat Parkı, Çatalca

Çilingoz Tabiat Parkı, Çatalca
Çilingoz Tabiat Parkı, Çatalca

İstanbul’da kamp için tercih edilen yerler arasında Çilingoz Tabiat Parkı bulunuyor. Çatalca’da bulunan Çilingoz Tabiat Parkı, orman ve denizin buluştuğu harika bir konuma sahip. Özellikle hem denize girmek hem doğaya yakın olmak isteyenlerin yaz mevsiminde yapacakları kamp için tercih edebilecekleri Çilingoz Tabiat Parkı’na yakın bir konumda sazlık bir alan ve göl de bulunuyor.

Çilingoz Tabiat Parkı’nda kamp yaparken, deniz kenarında güneşlenebilir, yüzebilir, gölde balık tutabilir ve keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Hem eğleneceğiniz hem de dinleyeceğiniz bir kamp deneyimi için Çilingoz Tabiat Parkı’nı tercih edebilirsiniz. 

3) Kumköy Kilyos Kamp Alanı, Kilyos

Kumköy Kilyos Kamp Alanı, Kilyos
Kumköy Kilyos Kamp Alanı, Kilyos

İstanbul’un Karadeniz kıyısı olan Sarıyer Kilyos’da bulunan Kumköy Kilyos Kamp Alanı, hem deniz tatili yapmak için hem de doğanın içinde bir kamp deneyimi yaşamak için oldukça uygun bir alan. İstanbul şehir merkezinden 40 km uzaklıkta olan Kumköy Kilyos Kamp Alanı’na toplu taşıma ile de varabilirsiniz. Alana aracınız ile geldiğinizde ise aracınızı bırakabileceğiniz bir otopark da bulunuyor. 

Ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz bu alana yakın konumda çeşitli market, kafe ve restoranlar bulunuyor. Bunun yanı sıra bölgede ücretli plajlar da ziyaretçilere hizmet veriyor. Bu plajlardan birinde keyifli vakit geçirebilir, sunulan duş ve tuvalet gibi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. 

4) Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı, Şile

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı, Şile
Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı, Şile

İstanbul’da ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz alanlardan olan Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı, Şile’de bulunuyor. Koca Deresi kenarında konumlanan bu alan, yaz ayları için hem serin hem de oksijeni bol bir alan sunuyor. Girişi ücretsiz olduğu için özellikle sıcak günlerde ve hafta sonları bu alan kalabalık olabiliyor.

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı’nda kamp yaparken kullanabileceğiniz duş veya tuvalet bulunmuyor. Bunun yanı sıra alışveriş için köyde bulunan marketleri tercih edebilir ya da alana gelmeden önce alışveriş yapabilirsiniz. 

5) Sazlıbosna Gölü Kamp Alanı, Arnavutköy

Sazlıbosna Gölü Kamp Alanı, Arnavutköy
Sazlıbosna Gölü Kamp Alanı, Arnavutköy

Sazlıbosna Gölü Kamp Alanı, İstanbul’da kamp için tercih edebileceğiniz en güzel noktalar arasında bulunuyor. Ulaşımı kolay ve düz bir ova olan Sazlıbosna Gölü Kamp Alanı, şehir merkezinden 45 km uzaklıkta konumlanıyor. Alanda kontrollü ateş yakmak serbest. 

Alanın çevresinde alışveriş yapabileceğiniz marketler bulunuyor. Bunun yanı sıra Sazlıbosna Gölü Kamp Alanı’nda duş ve tuvalet yok. Ayrıca Sazlıbosna Gölü Kamp Alanı’na yakın bir konumda bulunan gölün kenarında yürüyüş yapabilir ve balık tutabilirsiniz. Keyifli bir hafta sonu kaçamağı için Sazlıbosna Gölü Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz. 

6) Darlık Barajı Kamp Alanı, Şile

Darlık Barajı Kamp Alanı, Şile
Darlık Barajı Kamp Alanı, Şile

İstanbul’da kamp yapabileceğiniz alanlardan biri Şile’de bulunan Darlık Barajı Kamp Alanı. Darlık Barajı Kamp Alanı, oldukça sakin olması ile biliniyor. Bu yüzden burayı kamp yapmak ve doğanın içinde huzurlu birkaç gün geçirmek istiyorsanız seçmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer aklınızda kamp yaparken aynı zamanda küçük çaplı da olsa gezmek varsa burası size uygun olmayabilir. 

Fakat sakin bir hafta sonu kaçamağı yaparak dinlenmek için göl kenarında bulunan bu alanı tercih edebilirsiniz. Darlık Barajı Kamp Alanı çevresinde herhangi bir tuvalet ve duş imkanı bulunmuyor. Ayrıca daha rahat bir kamp yapmak için buraya gelmeden önce alışverişinizi yapmanızı öneriyoruz. 

7) Emirli Köyü Kamp Alanı, Pendik

Emirli Köyü Kamp Alanı, Pendik
Emirli Köyü Kamp Alanı, Pendik

Pendik’te bulunan Emirli Köyü Kamp Alanı, Pendik merkeze 25, İstanbul merkeze ise 75 km uzaklıkta bulunuyor. Ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz Emirli Köyü Kamp Alanı’nda tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmuyor. Fakat Ömerli Barajı’nın geçtiği yerlerden biri olduğu için ziyaretçilerine baraj kenarında keyifli bir kamp deneyimi sunuyor. 

Çadır ya da karavan kampı yapmaya elverişli olan bu alanının olduğu köyde yaşayan çok az insan var. Bu yüzden de kamp yaparken sakin bir lokasyonda olmak istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Emirli Köyü Kamp Alanı’nda kontrollü ateş yapabilir, yürüyüş parkurlarında yürüyebilir ve balık tutabilirsiniz.  

8) Korsan Koyu Kamp Alanı, Çatalca

Korsan Koyu Kamp Alanı, Çatalca
Korsan Koyu Kamp Alanı, Çatalca

İstanbul, Çatalca’da bulunan bir diğer kamp alanı ise Korsan Koyu Kamp Alanı. Bu alanda kamp yaparken İstanbul’da olduğunuzu unutabilir, doğanın sakinliğine kendinizi kaptırabilirsiniz. Dinlendiğiniz güzel bir kamp deneyimi için harika bir lokasyon olan Korsan Koyu Kamp Alanı, şehir merkezine 120 km uzaklıkta bulunuyor. 

Korsan Koyu Kamp Alanı’na kamp yapmaya giderken hazırlıklı olmanızda fayda var. Çünkü alanın yakınında tuvalet, duş ve market gibi herhangi bir alan bulunmuyor. Ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz bu alana hazırlıklı gelirseniz keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kontrollü ateş yakabileceğiniz deniz kenarında bulunan bu alanda, yürüyüş yapabilir ve denize girebilirsiniz. 

9) Ömerli Barajı Kamp Alanı, Çekmeköy

Ömerli Barajı Kamp Alanı, Çekmeköy
Ömerli Barajı Kamp Alanı, Çekmeköy

İstanbul’a su sağlayan barajlardan biri olan Ömerli Barajı’nın çevresi yemyeşil ağaçlarla dolu. Oldukça keyifli bir ortamı bulunan Ömerli Barajı Kamp Alanı, Çekmeköy’deki lokasyonu ile kampseverlere güzel bir alternatif oluşturuyor. İstanbul’da hem mavinin hem de yeşilin birleştiği bu alanda doğa yürüyüşü ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler yapabilirsiniz. 

Şehrin kalabalık ve gürültüsünden uzakta sadece kuş seslerinin duyulduğu keyifli bir kamp için Çekmeköy’den araba ile 15 dakikalık bir yolculuk yapmanız yeterli. Ömerli Barajı Kamp Alanı’nda tuvalet ve duş bulunmuyor. Ayrıca buraya yakın konumda herhangi bir market de olmadığı için alana gelmeden önce alışveriş yapmanızı öneriyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız